واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس بر لزوم بررسی ازدواج با اقتضائات زمان تاکید کرد شیراز - ایرنا - رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی در همایش ازدواج و جوانان که در شیراز برگزار شد، بر لزوم بررسی ازدواج با توجه به اقتضائات زمانه و خاستگاه های دینی تاکید کرد.
به گزارش دریافتی یکشنبه ایرنا از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شیراز حجت الاسلام احمد مبلغی در جمع دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: امروز ازدواج در یک افق نو، چراهایی یافته و ازدواج، ابعاد، سنت ها و شیوه های آن در معرض بحث و تحول دیدگاهی قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه دین برای ازدواج اهمیت ویژه ای قایل است، بیان کرد: بخش مهمی از آموزه های دینی، مربوط به ازدواج و مسایل مرتبط با آن است، چرا که دین در خصوص موضوعات مرتبط با فطرت آدمی، حرف های شنیدنی دارد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی افزود: نشستن غبار سنت و نگاه نسل های متفاوت بر چهره مفاهیم اسلامی، گاهی موجب عدم شناخت مفاهیم می شود، اما دین حرف های شنیدنی دارد که باید با ابزارهای خاص و مطابق با زمان آن را شناخت.
حجت الاسلام مبلغی ابراز داشت: از برخی دیدگاه، خانواده اساس است که بر همین مبنا، همه تلاش ها برای شکل گیری خانواده بوده و سلامت جامعه نیز مرهون تشکیل اجزایی به نام خانواده است.
وی ادامه داد: در مقابل دیدگاه دیگری وجود دارد که اصل را جامعه می داند و از این منظر، شکل گیری درست جامعه، موجب تشکیل خانواده های سالم شده و پذیرش هرکدام از این دیدگاه ها، تبعات دیگری را به همراه دارد.
رییس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اسلام هیچ کدام را مطلق نگرفته، اظهار کرد: در اسلام، تاکید بر توازن وضعیت فردی و خانوادگی و اجتماعی انسان است، چرا که انسان ابعاد متفاوت فردی، عاطفی، خانوادگی و اجتماعی دارد.
حجت الاسلام مبلغی گفت: اگر خانواده نباشد، اصول زندگی خانوادگی به هم می خورد و از سویی دیگر نیز خانواده مامن ایجاد و تجربه سکون و آرامش برای فرد است که در نهایت این آرامش به جامعه تسری می یابد.
وی بیان کرد:خانواده تنها محل زایش انسان نیست، بلکه محل تولد محبت و عاطفه در انسان است و ازدواج کانونی برای شکل گیری محبت و عشق خواهد بود.
رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این آیین مهم ترین رکن در ازدواج را انتخاب درست عنوان کرد و گفت: باید قبل از ازدواج درست تحقیق کنیم، اما وسواس بیش از حد موجب اضطراب می شود و این نکته را نیز فراموش نکنیم که صفت "جبار" بودن خداوند، مواردی را که از چشم ما دور مانده جبران می کند.
حجت الاسلام حمید مقامی بیان کرد: لازم است جوانان قبل از ازدواج، با یک مشاور در ارتباط باشند و پس از ازدواج نیز هر چند ماه یک بار، مسایل خود را با یک مشاور در میان بگذارند چرا که ریشه بخش عمده ای از مسایل زناشویی در رفتار است.
وی با بیان اینکه برای دو انسان با ریشه های فرهنگی مختلف و دو جنس متفاوت، 70درصد تفاهم نیز می تواند زندگی موفقی در پی داشته باشد افزود: برخی موارد اختلاف سلیقه، مربوط به مسایل روبنایی و برخی دیگر زیربنایی است که باید جدی گرفته شود.
حجت الاسلام مقامی بر مشاوره با متخصصان مذهبی و روانشناسان برای شناخت ریشه ای مشکلات خانواده و حل آن ها تاکید کرد.
* ازدواج زمانی ثمربخش است که روحیه و طرز تفکر طرفین همسو باشد
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیراز نیز در این همایش ازدواج را بزرگ ترین و مهم ترین حادثه زندگی انسان عنوان کرد و گفت: قرآن که راز آفریدن همسر را آرامش در کنار او می داند، به این نکته اشاره دارد و البته، ازدواج زمانی ثمربخش و سودمند است که روحیه و طرز تفکر طرفین، همسو و نزدیک باشد.
دکتر عبدالرسول همتی با اشاره به نقش بسیار سازنده ازدواج در زندگی فردی و اجتماعی، افزود: در دین مبین اسلام، سفارش بسیاری در خصوص امر ازدواج شده و بی تردید، محاسبات غلط، احساسات زودگذر، خیالات و توهمات بی اساس، عامل اصلی فروپاشی برخی کانون های خانوادگی است که با گزینش همسر بر اساس اصول صحیح، بخش عظیمی از ناگواری ها و نابه سامانی ها از بین رفته و زندگی جوانان زیباتر و پربارتر می شود.
وی با بیان اینکه 11میلیون دختر و پسر در آستانه ازدواج در کشور وجود دارد که بخش قابل توجهی از این تعداد، در حال پشت سر گذاشتن سن مناسب ازدواج و باروری هستند، اظهار کرد: بر اساس آمار رسمی، 30درصد از جوانان 20 تا 35 ساله هنوز ازدواج نکرده اند و میانگین سن ازدواج در پسران به 27 سال و در دختران به 23 سال رسیده است.
دکتر همتی، سیاست های رهبر معظم انقلاب اسلامی را به عنوان راهنمایی برای برنامه ریزی در سلامت آینده جوانان خواند و اظهار داشت: در این زمینه می توان به ترویج و نهادینه سازی سبک زندگی اسلامی، ارتقای امید به زندگی، تامین سلامت و تغذیه سالم، ارتقای آگاهی، نگرش و عملکرد جوانان در زمینه ازدواج به هنگام و تاثیر آن بر سلامت اشاره کرد.
معاون اجرایی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شیرازبیان کرد:ازدواج، یک نیاز طبیعی است که از فطرت و آفرینش بشر سرچشمه می گیرد و نباید آن را یک قرارداد متعارف اجتماعی تلقی کرد که در صورت عدم تحقق آن، آسیبی به نظام اجتماعی وارد نمی شود، بلکه برعکس، هرگونه آسیب به این بنیان مقدس، پیامدهایی را در تحول ساختار کلی جامعه و نظام ارزشی و فرهنگی آن به دنبال دارد.
وی گفت: در کنار مهارت آموزی های لازم، همکاری بین بخشی و برون بخشی دستگاه های مختلف مسئول برای تسهیل ازدواج سبب خواهد شد که دغدغه های جوانان از ازدواج با مشاهده تجربیات موفق همسالان خود از زندگی مشترک، کاهش یافته و از تاخیر در امر ازدواج پرهیز شود.ک/1
6113 / 1876
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]