تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):گناه نکردن آسان تر از طلب توبه است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852335267




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

«ريشه هاي شکل گيري جريان تکفيري» در قم بررسي شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:


۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۲:۳۲ب.ظ)
با حضور انديشمندان حوزه و دانشگاه؛ «ريشه هاي شکل گيري جريان تکفيري» در قم بررسي شد نشست «ريشه هاي شکل گيري جريان تکفيري معاصر» از سلسله نشست هاي مؤسسه فرهنگي فهيم،با حضور روحانيون و پژوهشگران در اين مؤسسه برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج از قم، حجت الاسلام والمسلمين سيد مهدي عليزاده موسوي در اين نشست به تشريح «ريشه هاي شکل گيري جريان تکفيري معاصر» پرداخت و گفت: امروز جريان تکفيري يکي از مهمترين مشکلات جهان اسلام به شمار مي رود و در کشورهاي مختلفي مانند، مصر تونس ، عراق ، سوريه، افغانستان گروه هاي مختلفي از تروريست ها؛ مانند النصره، صحابه، حزب التحريرّ، الشباب، طالبان، داعش وجود دارند که در حال جنايت هستند.
رئيس پژوهشکده حج و زيارت افزود: اين واقعيت جريان اسلام است و نمي شود از آن چشم پوشي کرد و واقعيت هاي بدتر، اين است که هر روز که مي گذرد جريان تکفيري عريان و بي محاباتر از گذشته مي شود و ازحوزه تئوريک خارج شده و نگاه عمل گرايانه به خود گرفته و فعاليت هاي آنان با خشونت، قتل، غارت،سربريدن و قطعه قطعه کردن اعضاء و جوارح انسان همراه است.
وي اظهار کرد: امروز در دنياجريان تکفيري تبديل به يک شبکه منسجم شده و اتفاقي که از صحراي سينا گرفته تا سومالي و ليبي مي‌افتد ريشه در جريان تکفيري دارد.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده ادامه داد: امروز جريان تکفيري از دست عالمان خارج شده و به جهال آنها منتقل شده است. اگر در يک زماني علماي تکفيري نظريه پردازي مي کردند؛ امروز اين نظريه پردازي به جهال آنها منتقل شده و اين مسئله اين جريان را خطرناک تر کرده است.
اين پژوهشگر در ادامه به شکل گيري جريان تکفيري معاصر اشاره کرد و بيان کرد: اين ساده لوحي است که بگوييم، جريان تکفيري ريشه در ايمان، توحيد، کفر و شرک دارد؛ بلکه بايد بگويم دلايل مختلفي موجب شکل گيري اين جريان شده است که بررسي و دقت در آنها مي تواند بسياري از مشکلات را برطرف کند.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده ادامه داد: بايد از يک چارچوب نظري استفاده کنيم و يکي ازآن روشها، روش بحران محور است. آيا اين جريان تکفير ريشه در جريان اجتماعي دارد يا نه؟و اساسا محور شکل گيري اين بحران در جهان چه بوده است؟ چه مشکلاتي در دنيا و در سلفي گري به وقوع پيوسته که موجب شده رشد سريع اين جريان شده است؟
وي ادامه داد: بحران مدرنيزم در کشورهاي معاصر به وقوع پيوست و جامعه را به طرف تفکر سکولار هدايت کرد و از اين طريق جريان افراطي به وجود آمد که خود را متدينان واقعي در مقابل فضاي سکولار معرفي کردند.
رئيس پژوهشکده حج و زيارت گفت: بحران دوم، وقوع انسان گرايي بود. انسانها با اعمال خود از خدا دور مي شدند؛ ولي اين گروه ها با ديدن اين افکار به دنبال نزديک شدن به خدا بودند و با شدت به دنبال لذت معنوي مي گشتند. شکل گيري طالبان هم همين طور بود.
وي ادامه داد: زماني که فرزندان طالبان، کوچک بودند پدران و مادرانشان در جنگ ها ازبين رفته بودند. اين بچه ها نگاه به غرب مي کردند و مي خواستند به غربي ها برسند؛ ولي قدرت و توان نداشتند و به همين دليل بهترين تئوري را معنويت مي دانستند. همين عامل در جريان تکفيري هم وجود دارد؛ ولي جريان تکفيري به شدت نقل گرا و محتوا گرا است و از همين منظر براي هر کشتن، دنبال دليل آن در متن کتب هاي روايي مي شود.
حجت الاسلام والمسلمين عليزاده افزود: جداي از مسائل مدرنيزم، مسئله مهمتري که به وقوع پيوست و عامل شدت گرفتن اين جريان شد، موضوع بازگشت به اسلام بود. انسانهايي که از غرب وامانده و از اين فضا خسته شده بودند، به دنبال بازگشت به اصل خود يعني اسلام بودند که به بيداري اسلامي منجر شد و متأسفانه اين قضيه در ميان اين گروه ها شدت گرفت و جريان سلفي­گري به راه افتاد. ولي همين قرائت هاي مختلف از اسلام را مي توان يکي ديگر از دلايل برشمرد.













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 7]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن