واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۱۱:۱۴ق.ظ)
در اتاق بازرگاني شيراز برگزار شد؛ اولين دوره بين المللي آشنايي با استانداردهاي فرآيند توليد محصول سالم اولين دوره بين المللي آشنايي با استانداردهاي فرآيند توليد محصول سالم بر اساس استانداردهاي عمليات خوب کشاورزي، در اتاق بازرگاني شيراز برگزار شد.
به گزارش خبرگزاري موج، رئيس کميته استانداردسازي اتاق بازرگاني شيراز در جريان برگزاري اولين دوره بين المللي آشنايي با استانداردهاي فرآيند توليد محصول سالم، با اشاره به شکل گيري کميته در ارديبهشت سال 92، هدف از تشکيل اين کميته را انجام فعاليت در زمينه استانداردسازي محصولات کشاورزي و فرآورده هاي صنايع تبديلي عنوان کرد.
يلدا راهدار افزود: نخستين فعاليت کميته استانداردسازي اتاق بازرگاني شيراز شناسايي نيازهاي اصلي در زمينه استانداردسازي و احصاء استانداردها بود.
وي تصريح کرد: به منظور انجام فعاليت هاي تخصصي تر چهار زير کميته با عناوين نهاده ها و محصولات دامي، نهاده ها و محصولات گياهي، صنايع تبديلي و تکميلي کشاورزي و مکانيزاسيون با حضور اساتيد دانشگاه، متخصصين دستگاه هاي اجرايي ذيربط و ذي نفعان تشکيل شد و هر يک بر اساس نيازهاي موجود در بخش مورد نظر علاوه بر تهيه پروپوزال طرح پژوهشي، نسبت به شناسايي و استخراج نيازهاي تدوين استاندارد در زير بخش خود اقدام مي کنند.
رئيس کميته استانداردسازي اتاق بازرگاني شيراز تهيه ليست استانداردهاي مورد نياز در بخش نهاده ها و محصولات دامي را 314 مورد، در حوزه کودهاي شيميايي را 26مورد، در حوزه نهال هاي کشاورزي 19مورد، در حوزه سموم 284 مورد، در حوزه مکانيزاسيون 68 مورد و در حوزه صنايع غذايي را 65مورد عنوان کرد.
راهدار در بخش ديگري از سخنان خود به تصويب 9 مورد از استانداردهاي پيشنهادي سموم دفع آفات کشاورزي و بهداشتي و يک استاندارد مربوط به کشک مايع صنعتي اشاره کرد و افزود: اين استانداردها توسط موسسه استاندارد ايران به نام دبيران متخصص اتاق بازرگاني شيراز تاييد شده است.
وي در ادامه با بيان اينکه همگرايي مثبت بخش دولتي و خصوصي بسيار اثربخش بوده، اظهار کرد: با تعامل اين دو بخش مي توان آموزش هاي لازم به منظور آشنايي با فرآيند توليد محصول سالم در ايران را که نياز امروز جامعه است، توسعه داد.
در ادامه رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس نيز با بيان اينکه تعامل سازنده اي مابين اتاق بازرگاني شيراز و سازمان جهاد کشاورزي استان وجود دارد، افزود: اميد است که از ظرفيت هاي مثبت دو طرف براي برطرف کردن مسايل و مشکلات کشاورزان استفاده شود.
محمد مهدي قاسمي تصريح کرد: آموزش و ترويج بهره برداران و تجهيز و مدرن سازي وسايل داشت و برداشت، از مهم ترين عوامل مؤثر در رونق بخش کشاورزي استان فارس است.
وي در بخش ديگري از سخنان خود عنوان کرد: محدوديت توليد محصولات کشاورزي در کشورهاي در حال توسعه و تلاش آنها براي دستيابي به بازار جهاني، توسعه پايدار کشاورزي به يکي از ضروريات کشورهاي در حال توسعه تبديل شده است.
رئيس سازمان جهاد کشاورزي استان فارس با بيان اينکه مقتضيات کشاورزي پايدار بايستي در قالب دستورالعمل ها و استانداردهاي مشخص اجرايي شود، اظهار کرد: کشاورزي پايدار، از نظر محيط زيست، محافظ، از نظر اقتصادي، باصرفه و از ديدگاه اجتماعي نيز قابل پذيرش است.
در ادامه معاونت آموزش و استانداردسازي اداره کل استاندارد استان فارس با بيان اينکه چالش عمده کشور مشکل کم آبي است، عنوان کرد: اين امر، مسايل و معضلات زيادي را در بخش کشاورزي رقم زده که از آن جمله مي توان خشک شدن چاه هاي آب، غيرقابل استفاده شدن برخي زمين هاي کشاورزي و بيکاري کشاورزان و مهاجرت آنان از روستا به شهر را عنوان کرد.
احمد دخت، افزايش تناژ در هکتار را راهکاري مناسب در افزايش بهره وري دانست و افزود: از ديگر مؤلفه هاي مهم در افزايش بهره وري، برگزاري مستمر کارگاه هاي آموزشي به منظور افزايش دانش کشاورزي است.
در ادامه غياثي مشاورر رئيس سازمان و مسئول دفتر محيط زيست و توسعه پايدار کشاورزي مطالبي را درمورد امنيت غذايي و تغزيه و استانداردها عنوان کرد.
خانم عبادت، رئيس تدوين استانداردهاي اداره کل استاندارد استان فارس نيز مطالبي را در مورد آموزش بخش تدوين استانداردهاي ملي بيان کرد.
موسوي، پايه گذار استانداردهاي ايران گپ و مديرتدوين استانداردهاي ايران گپ تدريس اين سمينار آموزشي را بر عهده داشت.
اهداف استانداردسازي، اهداف ايران GAP، اصول عمليات خوب کشاورزي، چک ليست کنترلي و مميزي ايران GAP و فرآيند تدوين استاندراد از محورهاي مورد بررسي در اين کارگاه آموزشي بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]