واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور: 6 هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور فعال است یزد - ایرنا - معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور، از فعالیت 6 هزار مرکز درمان اعتیاد در کشور خبر داد و گفت: در مدیریت درمان اعتیاد سنتی در دنیا حرف برای گفتن داریم.
به گزارش ایرنا، "پرویز افشار" شنبه شب در آیین افتتاح مرکز درمان اجباری اعتیاد در یزد با اشاره به کمبود درمانگران اعتیاد به مواد مخدر صنعتی در کشور، افزود: مصرف مواد مخدر صنعتی در کشور سه تا پنج درصد بود که هم اکنون این رقم به 30 درصد افزایش یافته است.
وی با بیان اینکه افزایش تعداد متخصص و درمان گر اعتیاد به مواد مخدر صنعتی در دستور کار این ستاد قرار دارد، ادامه داد: درمان اعتیاد به ماده مخدر شیشه بدلیل وابستگی روانی که دارد طولانی تر از سایر مواد مخدر است.
معاون کاهش تقاضا و توسعه مشارکت های مردمی ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور خاطر نشان کرد: برای درمان اعتیاد شیشه نیاز به مداخله روانی، چهره به چهره، تغییر شیوه زندگی است.
افشار، در خصوص راه اندازی مراکز درمان اجباری اعتیاد با بیان اینکه درمان اجباری اعتیاد لازم است، گفت: اما این یک نگاه حداقلی است و به عنوان آخرین راه حل بعد از درمان های سرپایی و نگهداری که به صورت اختیاری و خود معرف صورت می گیرد، است.
وی با اشاره به هزینه های بالای درمان اعتیاد به شیوه نگهداری و اقامتی، خاطرنشان کرد: هزینه شیوه درمان فقط برای غذا روزانه به ازای هر نفر 70 تا یکصد هزار ریال و این جدا از هزینه های مکان، دارو و پرسنل است.
این مسوول، با بیان اینکه بهترین شیوه درمان حضور بین معتادین در محل های اسکان و پاتوق های آنها و ارائه بسته های درمانی است، گفت: این شیوه در آنها ایجاد هویت می کند و موجب می شود برای درمان اختیاری اعتیاد خود اقدام نمایند از سوی دیگر خرده جرایم ناشی از اعتیاد نیز کاهش می یابد.
استاندار یزد نیز در این آیین با بیان این که اعتیاد را باید بیماری تلقی کرد، اظهار داشت: با معضل اعتیاد باید همانند سایر بیماریها نگاه کرد تا هر معتادی بتواند به راحتی به بیمارستان و درمانگاه ذیربط مراجعه کند.
سید "محمد میرمحمدی" خاطر نشان کرد: نباید به معتادان به چشم گناهکار نگریسته شود بلکه باید به انها به چشم بیمارانی نگاه شود که بدلایل گوناگون در دام این بیماری گرفتار آمده اند و نیاز به درمان دارند.
به گزارش ایرنا، مرکز درمان اجباری اعتیاد یزد 150 نفر ظرفیت دارد که هم اکنون 106 نفر در این مرکز پذیرش شده اند.
این مرکز با هدف ارائه خدمات درمان اعتیاد به معتادین که با حکم قضایی ارجاع داده می شوند راه اندازی شده است.
مرکز یاد شده شامل بخش های مددکاری، روانشناسی، روانپزشک است. ک/2
8068/ 3404
03/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]