واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳ اسفند ۱۳۹۳ (۹:۲۹ق.ظ)
ايران و روسيه برنامه عمل همکاري دوجانبه زيست محيطي امضاء کردند برنامه عمل همکاري هاي زيست محيطي ايران و روسيه و پروتکل تنوع زيستي الحاقيه به کنوانسيون تهران عصر امروز در محل سازمان حفاظت محيط زيست به امضاء روساي امور بين الملل محيط زيست دو کشور رسيد.
به گزارش خبرگزاري موج، معصومه ابتکار معاون رئيس جمهور و رئيس سازمان حفاظت محيط زيست با تاکيد بر اهميت کنوانسيون حفاظت از محيط زيست درياي خزر، گفت: اين کنوانسيون که در سال 2003 ميلادي در تهران به امضاء رسيد و از سال 2006 ميلادي لازم الاجرا شد در حال حاضر مهم ترين ساختار منطقه اي در ارتباط با حفاظت از درياي خزر است.
ابتکار با بيان اينکه کنوانسيون تهران با همکاري همه کشورهاي منطقه شکل گرفت، اظهار کرد: روسيه هم در زمان شکل گيري کنوانسيون و امضاء آن و هم در سال هاي بعد از امضاء کنوانسيون، گام هاي مهمي براي تحقق و قرار گرفتن اين کنوانسيون در مسير درست برداشت.
معاون رئيس جمهور تنوع زيستي خزر را بسيار ارزشمند و در عين حال شکننده توصيف کرد و افزود: قطعا بهترين راه حل براي حفاظت از تنوع زيستي خزر، همکاري همه کشورهاي حاشيه خزر در اين امر است.
سرگي دنسکوي وزير منابع طبيعي، آب و محيط زيست فدراسيون روسيه نيز با ابراز علاقمندي به توسعه همکاري هاي دو جانبه ميان ايران و روسيه در زمينه حفاظت از طبيعت و تنوع زيستي، گفت: امضاي پروتکل تنوع زيستي الحاقيه به کنوانسيون تهران نشانه همکاري هاي ثمربخش دو کشور در زمينه حفاظت از تنوع زيستي و منابع طبيعي است.
وي ابراز اميدواري کرد: اين همکاري ها در سطوح بالاتر و وسيع تري ادامه يابد.
مجيد شفيع پور رئيس مرکز امور بين الملل و کنوانسيون ها سازمان حفاظت محيط زيست با بيان اينکه روسيه سومين کشور از پنج کشور حاشيه خزر است که پروتکل تنوع زيستي الحاقيه به کنوانسيون تهران را مي پذيرد، گفت: ايران نيز در ارديبهشت ماه سال جاري به اين پروتکل پيوسته بود.
شفيع پور افزود: بر اساس مفاد پيش بيني شده در اين پروتکل، زمينه سازي مناسب جهت ناقد شدن مفاد آن توسط هر يک از کشورهاي ساحلي خزر براي حفاظت از تنوع زيستي ارزشمند خزر فراهم خواهد شد.
رئيس مرکز اموربين الملل و کنوانسيون ها سازمان حفاظت محيط زيست همچنين با اشاره به برنامه عمل همکاري هاي زيست محيطي ايران و روسيه، اظهار کرد: اين برنامه عمل دو جانبه محيط زيستي براي سال هاي 1394 و 1395 در پنج محور به امضاء رسيد.
وي مطالعات حفاظت و بازسازي حيات وحش در معرض تهديد، حفاظت از تنوع زيستي و زيست بوم هاي در خطر خزر، حفاظت و استفاده منطقي از تالاب ها به ويژه با تاکيد بر کنوانسيون رامسر، کاهش ميزان توليد گازهاي گلخانه اي به ويژه در حوزه نفت و گاز و کاهش آلودگي هوا را پنج محور اصلي برنامه عمل مبادله شده ميان دو کشور برشمرد.
شفيع پور ضمن اعلام اين خبر که وزارت امورخارجه ج.ا.ايران، امين اسناد کنوانسيون خزر شناخته شده است، اضافه کرد: از اين رو مسئولان هر کشوري که موفق به امضاء پروتکل تنوع زيستي الحاقيه به کنوانسيون تهران در کنفرانس متعاهدين نشده باشند، براي امضاء آن به ايران سفر خواهند کرد و اسناد پس از امضاء در اختيار وزارت امورخارجه ج.ا.ايران قرار خواهد گرفت.
گفتني است، برنامه عمل همکاري هاي زيست محيطي ايران و روسيه به امضاء روساي بين الملل محيط زيست دو کشور مجيد شفيع پور و نورالدين اينوف رسيد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]