واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲ اسفند ۱۳۹۳ (۱۵:۱۰ب.ظ)
ضرورت اشتغال پايدار زنان در عرصه گردشگري همايش کسبوکار و کارآفريني زنان در حوزه گردشگري از سوي انجمن زنان کارآفرين با همکاري و مشارکت سازمان ميراث فرهنگي و نهادهاي ديگر در حالي در شهرستان بم برگزار شد که هنوز چالشها و موانع فراواني براي حضور زنان در عرصههاي مختلف اجتماعي و اقتصادي کشورمان وجود دارد.
به گزارش خبرگزاري موج، به اذعان آمارهاي ارائه شده ميزان نرخ اشتغال زنان در جامعه حدود 13 درصد است و سهم آنان به نسبت مردان در اشتغال و دستمزد بسيار پايين است که اين امر بيانگر عدم استفاده بهينه و مفيد از نيروي انساني زنان در چرخه توسعه و پيشرفت کشور است.
تشويق و ترغيب زنان براي ورود به عرصههاي کسبوکار و کارآفريني در حوزه گردشگري نيز همانند ساير عرصهها نياز به آگاهسازي، تشويق به مشارکت، تسهيل درروند دسترسي آنان به منابع و همچنين توانمندسازيشان با همکاري و همافزايي همهجانبه کليه نهادهاي دولتي و غيردولتي را در اين امر طلب ميکند تا با تلاش جمعي موانع پيش روي را براي حضور زنان در حوزه گردشگري مرتفع سازند؛ چراکه حوزه گردشگري داراي فضاهاي بسيار بکر و متنوع و پتانسيلهاي بسيار بالا براي فعاليت زنان است؛ بهويژه در بخش روستايي و عشايري و اقامتگاههاي بومي و محلي نقش زنان بسيار پررنگتر جلوه ميکند و اين عرصهها از اولويتهاي مهم در گردشگري است که جاذبههاي ويژهاي براي گردشگران و توريستهاي خارجي دارد که جا دارد تا عرصه را براي فعاليت زنان مهيا کنيم و نگاهي فرا جنسيتي در اين بخش همانند ساير بخشها براي حضور زنان داشته باشيم.
در واقع بايد توانمندي زنان را به دور از هرگونه تنگنظري بپذيريم و اجازه دهيم که زنان نيز همانند مردان به سهولت در اين عرصه وارد شوند و موانع حقوقي بر سر راه آنان را از ميان برداريم. چراکه بهرغم نابرابريهاي ساختاري موجود در فعاليتهاي زنان در حوزه گردشگري، کار زنان در اين صنعت ميتواند منافعي در جهت توانمندسازي آنان داشته باشد.
مزيت انعطافپذيري فعاليتهاي گردشگري از جمله توليد صنايعدستي به زنان امکان ميدهد که در کنار نقشهاي سنتي خود، استانداردهاي زندگي خود را نيز بهبود بخشد. بنابراين اگر ما به دنبال توسعه پايدار، محيط زيستي پاک و ترويج و انتقال فرهنگ اسلامي-ملي خود به نسلهاي آينده هستيم بهطورقطع از سهم مؤثر زنان در اين مقوله بايد بهره کافي و وافي را ببريم و فرصتهاي موجود در حوزه گردشگري را که ميتواند بهعنوان يکي از عرصههاي مطرح؛ بهويژه در شرايط اقتصادي و پر چالش امروز که تأثير گرفته از کاهش قيمت نفت است در اختيار زنان قرار دهيم.
و کلام آخر آنکه گردشگري يک صنعت درآمدزا و محرکي براي از ميان بردن فقر و بيکاري است يکي از ويژگيهاي بارز اين حوزه ظرفيت بالاي آن در ايجاد اشتغال براي زناني است که نقش محوري در نهاد خانواده دارند و داراي قابليتهاي بسياري در سطوح مديريت رهبري هستند، لذا فرصت را مغتنم شمرده براي ترويج و کارآفريني و اشتغال زنان در اين حوزه نهايت تلاش و کوشش را با مشارکت و همکاري ساير انجمنها و تشکلهاي مردمنهاد به عملآوريم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]