واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: مسعود سلطانیفر عنوان کرد
اشتغال 11 درصدی کشورهای پیشرو در عرصه گردشگری
سلطانی فر گفت: تامین 8 تا 10 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورها 9 تا 11 درصد از اشتغال کشورهای پیشرو در عرصه گردشگری بر اهمیت این صنعت میافزاید.
به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران؛ مسعود سلطانی فر معاون رئیس سازمان میراث فرهنگی وصنایع دستی و گردشگری در مراسم افتتاحیه هشتمین نمایشگاه بین المللی گردشگری و صنایع وابسته گفت: هنوز آنچنان از فضای دل انگیز مردم شریف و عزیز ایران در سالگرد پیروز ی انقلاب شکوهمند اسلامی و دهه فجر دور نشیدهایم به جا در اینجا یا خاطره شهدا و امام شهدا و این ایام را به همهی ملت قهرمان ایران تبریک عرض نماییم.
وی در ادامه بیان داشت: گردشگری هرچند از دیر باز وجود داشته اما، به عنوان صنعت جدید و در این حال پویا توانسته است به عنوان عاملی در راستای توسعهای تعاملات فرهنگی، کاهش نرخ بیکاری، بهبود توضیه درآمد و استقفاده از منابع سرشار فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و سیاسی عمل نمایند و به دنبال بسط و گسترش آن در چهار چوب توسعه پایدار سبب تحولات بزرگی کرده است.
ساطانی فر در ادامه اظهار داشت: تامین 8 تا 10 درصد از تولید ناخالص داخلی کشورهاو 9 تا 11 درصد از اشتغال کشورهای پیشرو بر عرصه گردشگری بر اهمیت این صنعت میافزاید.
خوشبختانه ایران با دارا بودن گنجینههای غنی فرهنگی و طبیعی در کنارفرهنگهای گونان تمدنهای کهن خود فرصت بی نظیر را در اختیار قرار داده و که بی هیچ تردید ظرفیت توجه جدی هر بیننده مطلق به هر فرهنگ و تمدنی را در این جهان پهناور داراست.
اما، طبیعی است این داری ارزشمند نیاز به معرفی و سرمایه گذاری دارد تا زمینهای برای توصیهای صنعت گردشگری و بهرمندی مردمان این آب خاک از این مواهب را فراهم آورند.
رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری تصریح کرد: با در نظر گرفتن این دیدگاه صنعت گردشگری همانند سایر امور زیر بنایی در مرحله نخست نیازمند جمع آوری اطلاعات تخصصی است تا بتواند ضمن اشراف بر حلقهای تشکیل دهنده این زنجیر به نسبت به یکدیگر، تقویت بستر تعاون و همکاری درونی و تشکیل ساختارهای قوی به منظور تعاملات بیرونی و فراساختاری و همچنین پایدار را فراهم نموند.
معاون رئیس جمهور در ادامه بیان داشت: در واقع صنعت گردشگری از حالت محلی گردیده و وارد عرصه سیاست شده است به طوری که دولت مردان تلاش میکنند با دیپلماسی قوی اقدام به تشکیل شبکههای بین المللی برای جذب گردشگر بنمایند در این شبکههای بین المللی دولتها به جای رقابت با یکدیگر به دنبال رسیدن به توسعه پایدار هستند.
یعنی با ارائه خدمات مناسب و تدوین بستههای چندملیتی و تلفیقی تلاش میکنند پای مسافران را به کشورهای خود باز کنند این از موضوعاتی است که تنها توسط دستگاههای دیپلماسی قوی در خارج کشور و توجه جدی عملی به زیر ساختهای ملی محقق خواهد شد واقعیت مسلم آن است که در بازار رقابتی، گردشگری، خلاقیت، نوآوری، چابکی و احتراز از تدوین قوانین دست و پا گیر نقشی بسیار کلیدی را ایفا مینمایند.
وی گفت: سازمان میراث فرهنگی برنامهریزی منسجمی را به منظور توسعه گردشگری به کار گرفته و آمادهسازی بسترها را پیش رو قرار دارد. تامین زیرساختهای سفر، سرعت دادن به توسعه و احداث هتلها با استفاده از منابع صندوق توسعه ملی، تشکیل کارگروه لغو روادید، فراهم کردن حضور منسجم در نمایشگاههای گردشگری و برگزاری نمایشگاههای مشابه در داخل کشور، بررسی قوانین گردشگری و تلاش برای روانسازی مقررات، توجه ویژه به فناوریهای نوین، استفاده از ظرفیتهای سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان گردشگری تنها بخشی از برنامههای پیشروی این سازمان است که با تکیه بر بانک اطلاعاتی قوی، قوام مییابد.
سلطانیفر گفت: در سال ۲۰۱۳ با ۱۶ پله صعود در رتبه گردشگری مواجه بودیم و به رتبه چهل و هشتم جهان ارتقا یافتیم. اما بر کسی پوشیده نیست که با در نظر گرفتن جاذبههای زیارتی، ایران در این رتبهبندیها جایگاه بالایی داشته باشد.
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: از بین یک میلیارد گردشگر در سال ۲۰۱۳ سهم ایران در بین کشورهای آسیا و اقیانوسیه قابل قبول نیست. سهم گردشگران ورودی به ایران در سال ۲۰۱۳ میلادی، چهار میلیون و ۸۰۰ هزار نفر بود؛ در حالی که هفت میلیون گردشگر خروجی داشتیم. بناست به سمتی برویم که این تراز مثبت شود.
وی افزود: در فاصله چهار ماه بین تیر تا مهر ماه امسال، آمار گردشگران ورودی بر خروجی پیشی گرفت ولی استراتژی ما این است که سریعتر بتوان تراز گردشگری خارجی را به نفع گردشگران ورودی مثبت کنیم.
انتهای پیام/
کد خبر: ۵۱۳۱۱۱۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]