تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 13 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):كمال ادب و مروت در هفت چيز است: عقل، بردبارى، صبر، ملايمت، سكوت، خوش‏اخلاقى و مدا...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837462020




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- شش هزار میلیارد تومان پروانه ساخت در دست مالکان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: شش هزار میلیارد تومان پروانه ساخت در دست مالکان تهران - روزنامه شهروند - شماره506 - درحالی که رکود حاکم بربازار مسکن، فروش تراکم در تهران را کاهش داده اما ساخت وسازها در تهران ادامه دارد.


اعضای شورای شهر تهران می گویند بسیاری از ساخت و سازهایی که این روزها در تهران شروع می شود با مجوزهایی است که سال ها پیش صادر شده است.
سخنگوی کمیسیون نظارت و حقوقی شورا می گوید که دست کم ٦ هزار میلیارد تومان مجوز ساخت به ارزش پول امروز در اختیار مالکان است که هنوز ساخته نشده است.
این که در تهران چه مقدار تراکم فروخته شده و می شود موضوعی است که همواره مورد بحث است.
آمارهایی از سوی شورا و شهرداری تهران درباره فروش تراکم در پایتخت منتشر می شود، اما روند ساخت و سازها، بلندمرتبه سازی و تجاری سازی در تهران با چنان سرعتی پیش می رود که کارشناسان شهری اغلب می گویند این آمارها واقعی نیست و از آینده تهرانِ متراکم با جمعیتی فزاینده و رو به افزایش اعلام نگرانی می کنند.
دیروز هم حسین هاشمی، استاندار تهران از افزایش شدید فروش تراکم در تهران انتقاد کرد و گفت که در سال های اخیر فروش تراکم در تهران شدت گرفته است.
استاندار تهران گفت: «افزایش ساخت وسازها طی چند سال اخیر به جهت کسب درآمدهای بیشتر صورت گرفته و روند فروش تراکم به شدت رو به صعود رفته است با این روند متراکم شدن تهران گاهی به این مشکل فکر می کنم که اگر سرعت باد در تهران دو کیلومتر در ساعت باشد این میزان باد چگونه می تواند از میان این ساختمان های بلند عبور کند و هوای شهر را تازه کند؟»
لایحه بودجه سال ٩٤ شهرداری تهران درحال حاضر در دستور کار شورای شهر تهران است. براساس آخرین اطلاعات اعضای شورا می گویند که در بودجه سال آینده میزان درآمدهای پایدار شهرداری تهران به ٢٠ درصد افزایش یافته اما همچنان ٨٠ درصد منبع درآمد شهرداری تهران از محل درآمدهای ناپایدار ازجمله فروش تراکم است.
مطابق آنچه در لایحه بودجه شهرداری تهران ارایه شده از حدود ١٧ هزار میلیارد بودجه شهرداری تهران در سال آینده، ٧ هزار میلیارد آن از محل فروش تراکم تأمین می شود به گفته «محمدمهدی تندگویان»، عضو کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران در سال ٩٤ هم همچنان بیشتر بودجه شهرداری تهران از فروش تراکم حاصل می شود.
او گفت: «البته شورای شهر تهران موافق فروش تراکم و اخذ درآمد بیشتر از صدور پروانه ساخت وساز نبوده نیست ولی این روند یعنی اتکای شهرداری به درآمد ناشی از صدور پروانه ساخت و به اصطلاح فروش تراکم مشکلی است که باید به صورت تدریجی و پلکانی اصلاح شود. امسال سعی داشته ایم که درآمدهای شهرداری بیشتر به سمت درآمدهای پایدار سوق پیدا کند.»
ه گفته تندگویان، یکی از دلایلی که باعث شده همچنان شهرداری تهران وابسته به فروش درآمد ناشی از تراکم باشد این است که دولت تعهدات مالی اش را در قبال شهرداری به موقع انجام نمی دهد و در چنین شرایطی راهی نمی ماند جز این که درآمد برای اداره امور تهران از محل صدور پروانه ساخت و سایر منابع مشابه تأمین شود.
درآمدزایی شهرداری تهران از محل فروش تراکم، بحث دیروز و امروز نیست.
از اواخر دهه ٦٠ زمانی که بحث خودمختاری شهرداری ها مطرح شد و همزمان ساخت وسازها به سبک جدید و بلندمرتبه سازی در تهران به راه افتاد، به تدریج فروش تراکم و کسب درآمد از محل صدور پروانه ساخت منبع اصلی درآمد شهرداری ها شد و در تهران هم فرآیند صدور پروانه ساخت بی توجه به معیارهایی مثل جمعیت پذیری تهران ادامه پیدا کرد.
حالا اما نگرانی ها درباره خطر تراکم فروشی برای آینده تهران جدی تر از هر زمان دیگری شده است.
این روزها آمار فروش تراکم در تهران به دلیل رکود بازار مسکن رو به کاهش گذاشته است. براساس اطلاعاتی که «شهروند» از کمیسیون برنامه و بودجه شورا کسب کرده، در سال ٩٢ در تهران ٤٥ میلیون مترمربع تراکم فروخته شده این آمار سال ٩٣ در تهران حدود ٢٥میلیون مترمربع تراکم به فروش رسیده است.
در لایحه بودجه شهرداری پیش بینی شده است که میزان فروش تراکم ١٥ میلیون مترمربع باشد که با توجه به افزایش قیمت تراکم در تهران میزان درآمد شهرداری از این محل کاهش نخواهد یافت اما اگر شهرداری تهران به برنامه ها و مصوبات شورا پایبند باشد عملا باید میزان فروش تراکم کاهش پیدا کند.
به رغم همه این برنامه ها اما در هر قسمتی از تهران ساخت وساز با سرعت پیش می رود و در چنین شرایطی این پرسش پیش می آید که چطور با وجود کاهش صدور پروانه ساخت در سال جاری، آنچه به چشم دیده می شود افزایش ساخت وسازها در تهران است؟
«محسن پیرهادی»، سخنگوی کمیسیون شهرسازی و معماری شورای شهر تهران این موضوع را ناشی از مجوزهایی می داند که در سال های گذشته صادر شده اما هنوز اجرا نشده است.
پیرهادی دراین باره می گوید: «امسال میزان صدور پروانه ساخت و به اصطلاح شما تراکم در تهران حدود ٦٠ درصد کاهش یافته است. البته این کاهش ربطی به سیاست های شهرداری تهران ندارد اگر به شهرداری باشد که علاقه مند است تراکم بیشتر بفروشد چون درآمد بیشتری به دست می آورد آنچه میزان صدور پروانه ساخت را کم کرده رکود بازار مسکن است. مسأله ای که الان در تهران وجود دارد این است که تعداد زیادی مجوز ساخت در تهران در سال های گذشته صادر شده اما هنوز ساخته نشده است، این مجوزها در اختیار مالکان است و ما وقتی درباره بحث تراکم و متراکم شدن تهران حرف می زنیم باید به این نکته هم توجه کنیم که در تهران دست کم حدود ٦ هزار میلیارد تومان مجوز ساخته نشده در دست مالکان است که البته این آمار را ما تخمین می زنیم و ممکن است بیشتر از این هم باشد.»
به گفته این عضو شورای شهر تهران، «مدیریت شهری در تهران در دو دهه گذشته در زمینه فروش تراکم درست عمل نکرده و اساسا رویکرد کسب درآمد در شهرداری تهران ایراد داشته است.»
او گفت: «ما در تهران برای تولید ثروت در تهران برنامه ای نداشتیم. همین امروز از کل ٦٥ هزار نفر نیروی شهرداری تهران تنها ٥ نفر در ارتباط با درآمد پایدار و وصول و طراحی آن کار می کنند و در همه ادوار همین طور بوده است. از سوی دیگر شهرداری های مناطق تحت فشار هستند که تولید درآمد داشته باشند اما گروهی که بتواند مهندسی کند و درآمد پایدار کسب کند ضعیف است و حمایت نمی شود و این ایراد هم به شورا شهر و هم به شهردار تهران وارد است.»
او از درآمد سنگین شهرداری ها از محل اخذ جرایم در کمیسیون ماده ١٠٠ هم انتقاد کرد و گفت: «یکی از مشکلاتی که ما امروز در تهران داریم این است که بالای ٧٠ درصد ساخت وسازها طبق مجوز انجام نمی شود یعنی مالک ساختمان مجوز می گیرد اما طبق مجوزش نمی سازد و بعد می رود کمیسیون ماده ١٠٠ و جریمه می شود و این روندی است که اگرچه درآمدزاست برای شهرداری ها اما شهر را در آینده دچار مشکل می کند و ما با این روند در شورا موافق نیستیم.»
این عضو شورا از فعال نبودن سازمان سرمایه گذاری و مشارکت های مردمی کسب درآمد انتقاد کرد و گفت: «یکی از دلایلی که شهرداری همچنان به کسب درآمد از طریق فروش تراکم وابسته است این است که این سازمان موفق عمل نکرده است و درحال حاضر یکی از ضعیف ترین قسمت ها در مناطق همین قسمت است درحالی که باید از همه قسمت ها فعال تر و پویا تر باشد.»
از سوی دیگر آن طور که پیرهادی می گوید، مجموعه مدیریت شهری در تهران به دلیل اتکای به درآمد پروانه ساخت عملا خود را از مذاکره و ارتباط گیری با دولت و مجلس بی نیاز دیده و تهران نتوانسته برای پروژه های بزرگ شهری از دولت و مجلس اعتبار بگیرند. او ادامه داد: «نتیجه این روند این شده که مجلس و دولت درخصوص مصوبات خوب و گره گشا برای درآمدهای پایدار شهرداری ها کم کار، بی اعتماد و بی انگیزه هستند.»
به گفته سخنگوی کمیسیون حقوقی و نظارت شورا جدا از تراکم کاربری های مسکونی یکی از مسائل نگران کننده در تهران مجوز هایی است که برای ساخت مراکز تجاری عظیم صادر شده است و آمار بالایی دارد.

* فروش آینده به قیمت امروز
به گفته غلامرضا انصاری، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران درآمدزایی با اتکای به فروش تراکم ضربه هولناکی به آینده این شهر می زند.
او با تأکید بر این که کسب درآمد از محل تراکم فروشی سهل ترین راه برای ایجاد درآمد در شهرداری ها بوده است، گفت: «از دهه ٧٠ فروش تراکم شکل گرفت و در ١٠ سال گذشته به صورت هولناک رو به افزایش بوده است. این فرآیند نه فقط زندگی امروز مردم را تحت تأثیر قرار می دهد بلکه خیانتی در حق آیندگان است چون شما شهر را به قیمت امروز می فروشید اما برای مثال فردی ١٠ سال بعد تصمیم می گیرد آن را بسازد و بعد آن زمان شما باید به قیمت ١٠ سال بعد به آن خدمات بدهید و این ظلم به آیندگان است.»
به گفته انصاری وقتی منابع درآمدی در شهرها ناپایدار است و اعتبارات کلان در اختیار مدیریت شهری است، بسیاری از پروژه ها با قیمت های سنگین و چند برابر انجام شده است.
تمرکز نقدینگی در حوزه مسکن و ساخت وساز انتقاد دیگری است که انصاری به بحث تراکم فروشی در تهران وارد می کند و می گوید: «اقتصاد را در همه کشورها متعادل می کنند و منابع مالی را در پروژه ها و حوزه های مختلف توزیع می کنند اما در ایران بخش عمده نقدینگی هم به حوزه مسکن می آید و این بخش صنعت و تولید را تحت تأثیر منفی
قرار می دهد.»
آن طور که این عضو شورای شهر تهران می گوید، در سال٩٤ همچنان ٨٠ درصد درآمد شهرداری تهران از منبع درآمدهای ناپایدار است. با همه اینها به گفته او می توان با شفاف سازی درآمدها و نظارت های بیشتر شرایط را به سمتی پیش برد که در هر سال از سهم درآمدهای ناپایدار کاسته شود.
او تأکید کرد که در بودجه سال ٩٤شهرداری سهم درآمدهای پایدار افزایش ١٠ درصدی نسبت به سال ٩٢ نشان می دهد و بخشی از این موضوع ناشی از افزایش نظارت ها و شفاف شدن روند هاست که بخشی از آن با نظارت شورا ممکن شده است.
استاندار تهران: فروش تراکم در تهران افزایش یافته است و نمی توان نظارتی بر قیمت مسکن داشت.
محسن پیرهادی: افزایش ساخت وسازها، ناشی از مجوزهایی است که در سال های گذشته صادر شده اما هنوز اجرا نشده است.
محمدمهدی تندگویان: یکی از دلایلی که باعث شده همچنان شهرداری تهران وابسته به فروش درآمد ناشی از تراکم باشد این است که دولت تعهدات مالی اش را در قبال شهرداری به موقع انجام نمی دهد.
غلامرضا انصاری: تراکم فروشی یعنی شهر را به قیمت امروز بفروشید اما به قیمت ١٠ سال بعد به آن خدمات بدهید.
روزنامه شهروند
تهرام/9350/ 1625



02/12/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 11]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن