واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به ازای هر تخت بیمار، یک پرستار نیز در استان اصفهان وجود ندارد اصفهان- ایرنا- قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: 0.9 پرستار به ازای هر تخت بیمار در استان اصفهان وجود دارد یعنی به ازای هر تخت، یک پرستار نیز در استان وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، دکتر "حمید صانعی" در سخنرانی پیش از خطبه های نماز جمعه شهر اصفهان افزود: نسبت پرستار به تخت در کشورهای توسعه یافته هشت پرستار به ازای یک تخت و در کشورهای در حال توسعه سه تا چهار پرستار و در کشور ایران نیز این آمار 1.8 پرستار به ازای هر تخت است.
وی با اشاره به اینکه استان اصفهان از لحاظ تعداد پرستار کمبود دارد، ادامه داد: این کمبود در ارائه خدمات و خدمت رسانی مراکز درمانی به مردم موثر است.
وی اظهار کرد: 40 درصد پرستاران در سال 83 بیکار بودند که با استخدام 20 هزار نیروی پرستار در آن زمان، همه آنها مشغول به کار شدند و اکنون نیز با کمبود نیرو مواجه هستیم.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه 170 دانشکده پرستاری در کشور وجود دارد، تصریح کرد: در زمان حاضر 50 هزار دانشجوی پرستاری در این دانشکده ها مشغول تحصیل هستند و 150 هزار پرستار نیز از این مراکز آموزشی فارغ التحصیل شده اند.
وی بیان کرد: استان اصفهان شش هزار پرستار فعال در بیمارستان ها و کلینیک ها دارد که علاوه بر آن بهیارها، هوشبرها و تکنسین های اتاق عمل نیز که از رشته های پرستاری هستند فعالیت می کنند.
صانعی با اشاره به فعالیت 500 ماما در رابطه با درمان و 500 ماما در رابطه با مراقبت های حین بارداری در استان گفت: بهیارها و کمک بهیارها نقش به سزایی در رضایتمندی بیماران دارند که این قشر نیز به تعداد بسیار کم در استان وجود دارد.
وی تاکید کرد: با توجه به اجرای طرح توسعه و افزایش میزان تخت در کنار بیمارستان ها، نیاز به پرستاران به مراتب بیش از گذشته احساس می شود.
** پرستار جویای کار در استان اصفهان نداریم
صانعی افزود: برخلاف اینکه استخدام و به کارگیری نیروهای جدید در مشاغل مختلف در کشور صورت نمی گیرد، پرستاری یکی از معدود رشته هایی است که استخدام در آن همچنان وجود دارد و در سال جاری مجوز بکارگیری 400 پرستار را گرفته ایم که هنوز 130 مورد از این ردیف ها پرنشده است زیرا نیروی پرستار آماده به کار در دسترس نیست.
وی همچنین به کمبود نیروی پرستار مرد اشاره و اظهار کرد: برخی از فعالیت ها از حد تحمل و توان پرستاران زن خارج است به همین دلیل با کمبود پرستار آقا نیز مواجه هستیم.
وی ادامه داد: به منظور تامین نیروی پرستار در کل کشور و براساس مصوبه دولت، پرستارانی که طرح آن ها به اتمام رسیده است می توانند تا دو سال به فعالیت خود ادامه دهند و بازنشستگان تا سن زیر 60 سال نیز در صورت تمایل می توانند در این شغل باقی بمانند.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان گفت: دانشجویان سال آخر رشته پرستاری نیز می توانند در بیمارستان ها به فعالیت بپردازند که این امر به کسب تجربه و کمک مالی و نیز بهره گیری از خدمات آنها می انجامد.
وی با بیان اینکه ظرفیت پذیرش دانشجوی پرستاری دو برابر شده است،اضافه کرد: به منظور تربیت پرستاران، دانشگاه علوم پزشکی در چندین رشته و در مقاطع کارشناسی ارشد،PHT و دکترا مجوز تربیت نیرو دارد.
وی همچنین به دریافتی پرستاران و معادل بودن آن با حقوق نیروهای رسمی اشاره و خاطرنشان کرد: اکنون نیروهای پرستاری دارای سازمانی اختصاصی با عنوان نظام پرستاری، کانون بازنشستگی، صندوق پس انداز و شورای حل اختلاف مجزا و مستقل هستند و نماینده قشر پرستاری در هیات بدوی سازمان نظام پزشکی نیز حضور دارد.
صانعی با اشاره به قانون بهره وری ساعات کاری افزود: 170 ساعت موظفی نیروهای پرستاری به 130 ساعت کاهش یافته تا استراحت بیشتری داشته باشند زیرا براساس تحقیقات به ازای هر دو ساعت کار اضافی پرستاران، 14 درصد ضریب خطا در حین انجام کار افزایش می یابد که به دلیل حساس بودن این شغل، می تواند به ضرر بیمار و یا تهدیدی برای خود پرستاران باشد.
وی پرستاری را از مشاغل سخت و با خطر بالا دانست و اظهار کرد: کتاب تعرفه خدمات پرستاری مصوب شود تا پرستاران بتوانند براساس میزان ارائه خدمات، حقوق دریافت کنند و بتوانیم دریافتی آنها را برای داشتن زندگی مناسب افزایش دهیم.
قائم مقام رییس دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در پایان با اشاره به تجمعات یک ماه اخیر پرستاران در اصفهان و تهران به منظور پیگیری خواسته هایشان گفت: پیگیری خواسته ها باید از طریق مجامع قانونی صورت گیرد و نباید اقدامی در راستای سوء استفاده دشمنان انجام شود.
پ/7135/ 6508
02/12/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 93]