تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 10 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):با اخلاق نيكو، گفتار نرم مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802976234




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

بازار خودرو تحت تاثیر عوارض ۵ درصدی؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


بازار خودرو؛
بازار خودرو تحت تاثیر عوارض ۵ درصدی؟
امسال خبرهایی که در جریان بررسی جزییات لایحه بودجه سال آینده منتشر می شود خبرهایی است که نمی توان به راحتی از آنهاگذشت. در هفته ای که گذشت نمایندگان مجلس در جریان بررسی جزییات لایحه بودجه سال آینده به افزایش پنج درصدی عوارض واردات خودرو رأی دادند.




به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز، افزایش پنج درصدی که موافقان و مخالفان را هم دربر داشت. یکی از مهمترین دلایل این تصمیم افزایش درآمدهای دولت است. البته در این میان می توان دلایل دیگر را نیز زیرمجموعه آن دانست که یکی از آنها حمایت از تولید داخل است.

با منتشر شدن این خبر برای بسیاری از مردم این سوال به وجود آمد که این افزایش پنج درصدی عوارض واردات برای خودروهای لوکس چه تاثیری بر قیمت خودروهای داخلی در سال آینده خواهد گذاشت؟ آیا این افزایش تعرفه ها به رشد تولید داخلی کمک بیشتری خواهد کرد؟

تنها با ابزار تعرفه ای می توان از تولید حمایت کرد
با تصویب نمایندگان مجلس، عوارض واردات خودروهای سواری به میزان پنج درصد قیمت تحویل روی کشتی در مبدا (فوب) افزایش می یابد و درآمد آن به حساب خزانه داری کل کشور واریز می شود. البته این در شرایطی است که در جریان بررسی این بخش از لایحه بودجه، مهرداد لاهوتی نماینده مردم لنگرود پیشنهاد افزایش ۱۰ درصدی عوارض واردات خودرو را مطرح کرد که این پیشنهاد با مخالفت مجلس روبرو شد.

محمدرضا باهنر، نایب رییس مجلس در این زمینه گفت: «در پیشنهاد لاهوتی که عنوان کرد تعرفه افزایش یابد تا صرف امور رفاهی کشور و رفع مشکلات شود، مسائل مردم در نظر گرفته شده بود. همچنین در پیشنهاد ندیمی نیز که عنوان کرد افزایش تعرفه خودرو باعث انحصارطلبی خودروسازان داخلی و عدم تلاش برای ارتقای کیفیت می شود نیز منافع مردم در نظر گرفته شده است.»

طی سال های اخیر به واسطه افزایش قیمت خودروهای داخلی، واردات خودرو با افزایش تقاضا مواجه شده و تجارت پرسودی را برای فعالان بازار خودروهای وارداتی رقم زده است. بر همین اساس معاون گمرک جمهوری اسلامی ایران از واردات ۷۹ هزار دستاه خودرو به کشور در ۱۰ ماهه امسال خبر داد و گفته است هیچ خودروی بالای ۲۵۰۰ سی سی حتی دارای ثبت سفارش از گمرک ترخیص نشده و بخشی از آنها متروکه شده اند.

محمدرضا نادری در مورد خودروهای وارداتی به کشور نیز اعلام کرد؛ خودرو یکی از اقلامی است که براساس پیش بینی مجلس قرار بود معادل دو میلیارد دلار درآمد از محل واردات آن برای کشور ایجاد شود که میزان درآمد محقق شده از محل آن در ۱۰ ماه اول امسال ۸۸ درصد بوده است.

نادری تاکید کرد: «در ماده ۱۰۳ قانون برنامه پنجم به دولت تکلیف شده است که تنها با ابزار تعرفه ای می تواند حمایت های خود از واحدهای تولیدی داشته باشد و نمی تواند مانع از ورود کالا به کشور شده و آن را ممنوع کند، بنابراین هرگونه تغییر در اصلاح سیاست ها منوط به اصلاح ماده ۱۰۳ قانون برنامه پنجم توسعه است.»

سه نگاه به این افزایش پنج درصدی
افزایش پنج درصدی عوارض واردات خودرو در سال آینده این سوال را به وجود می آورد که دلایل این تصمیم چیست؟ به عنوان اولین دلیل گفته می شود که افزایش عوارض واردات خودرو به طور مستقیم موجب افزایش میزان درآمدهای دولت از واردات می شود.

 براساس قانون نیز این افزایش قیمت باید به حساب خزانه داری کل کشور واریز شود. دومین نکته اما می تواند در این زمینه باشد که موجب حمایت از تولید داخل هم خواهد شد که ماده ۱۰۳ قانون برنامه پنجم توسعه بر آن تاکید دارد.

براساس ماده فوق، دولت می تواند با ابزارهای تعرفه ای از تولید داخل حمایت کند و با توجه به مشکلات متعدد خودروسازان داخلی، حمایت دولت در این شرایط از این صنعت ضروری است اما در این زمینه برخی کارشناسان معتقدند در این شرایط افزایش پنج درصدی عوارض واردات خودرو به تنهایی نمی تواند عاملی برای حمایت از تولید داخل باشد و خودروسازان داخلی باید با ایجاد تنوع در محصولات خود و ارتقای سطح کیفی آنها مشتری جذب کنند.

 موضوع سومی در این شرایط مطرح می شود سودجویی دلالان بازار خودروهای وارداتی است. در سال های اخیر همواره به دلایل مختلف قیمت خودروهای وارداتی افزایش یافته و هم اکنون نیز که مجلس به افزایش پنج درصدی عوارض واردات خودرو رأی داده به نظر می رسد بهانه مناسبی برای دلالان بازار فراهم شده تا قیمت خودروهای وارداتی را افزایش دهند.

بی تاثیری افزایش ۵ درصدی بر قیمت داخلی ها
این در حالی است که احمد نعمت بخش، دبیر انجمن خودروسازان در گفتگویی گفت: «دولت و مجلس زمانی که تصمیم به افزایش پنج درصدی عوارض واردات خودرو در سال آینده می گیجرند به دنبال افزایش درآمد هستند و این تصمیم هیچ تاثیری روی قیمت تولید و قیمت تمام شده خودروهای داخلی ندارد. ما به عنوان انجمن خودروسازان هیچ وقت تقاضای افزایش تعرفه نداشتیم و در حال حاضر نیز دولت با این تصور که خریداران خودروهای وارداتی افراد متولی هستند، پس می توانند پنج درصد اضافه تر را هم پرداخت کنند این تصمیم را گرفته اند، در حالی که چنین اتفاقی هیچ تاثیر مثبت و منفی روی قیمت و تولید خودروهای داخلی ندارد.»

* داود میرخانی یکی از اعضای انجمن خودروسازان نیز در گفتگو با هفت صبح گفت: «افزایش این عوارض خودروهای وارداتی منفعتی برای خودروسازی داخلی ندارد چون قرار است درآمد دولت را بالا ببرد و گویا قرار نیست این افزایش درآمد، صرف خودروسازی داخلی شود؛ در صورتی که در کشورهای دیگر از چنین درآمدهایی برای جاده سازی، هزینه سوخت، محیط زیست و بالا بردن کیفیت تولیدات استفاده می کنند اما مثل اینکه هنوز مشخص نیست چنین درآمدی که قرار است وارد خزانه دولت شود، آن را صرف چه کاری می کنند.»

یک دستورالعمل برای تعیین فرمول فروش خودروهای وارداتی
در همین رابطه مسعود کرباسیان، رییس کل گمرک با بیان اینکه تعیین تعرفه در کشور ما متاسفانه تا حدودی به چانه زنی برمی گردد، گفت: «در دنیا تعیین تعرفه تعارف خاصی دارد. برای مثال در WTO می گویند مذاکرات طفینی است، چون می گویند برای مثال اگر یک امتیازاتی را دادیم، یک مقدار از رقابت کم می کنیم. در کشورها هم حتی برای خودشان در جدول داده - ستانده می گویند X مقدار ارزش افزوده ایجاد کردیم و از این ارزش افزوده می خواهیم X درصد حمایت کنیم.»

البته این در شرایطی است که وزارت صنعت، معدن و تجارت ضوابط چهارده گانه ای را برای تعیین قیمت فروش خودروهای وارداتی تعیین و به نمایندگی ها و واردکنندگان خودرو ابلاغ کرده است و این دستورالعمل از اول اسفند ماه جاری لازم الاجرا خواهد بود و قیمت خودروهای وارداتی بر مبنای آن تعیین می شود.

بر همین اساس ارزش CIS خودرو، حقوق ورودی شامل حقوق گمرکی و سود بازرگانی، هزینه بیمه شخص ثالث و هزینه بانکی شامل کارمزد بدون احتساب سود و خسارت تاخیر از جمله مواد لحاظ شده در تعیین قیمتتمام شده خودروهای وارداتی برای فروش به مردم است که می تواند در کاهش واسطه گری در بازار نقش قابل توجهی داشته باشد./هفت صبح/110

 

 



۰۱/۱۲/۱۳۹۳ - ۱۷:۰۰




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن