واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: نماینده خبرگان رهبری: آثار شهید آیت الله ربانی شیرازی، مرجع علمی حوزه های علمیه است خبرگزاری پانا: نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری گفت:آثار ارزشمندی که از شهید آیت الله ربانی شیرازی به جای مانده مرجع علمی بسیاری از علوم درحوزه های علمیه است.
۱۳۹۳ پنج شنبه ۳۰ بهمن ساعت 22:27
آیت الله سید علی اصغر دستغیب اظهارداشت:مرحوم آیت الله ربانی شیرازی از ابتدای شکل گیری نهضت انقلاب اسلامی همراه امام (ره) بود و نسبت به ایشان ارادتی خاص داشت.
وی گفت:علما و بزرگان بسیاری از استان فارس در دوران شکل گیری نهضت انقلاب اسلامی و پیروزی انقلاب نقش برجسته ای داشتند که چهره انقلابی و متعهدی ازجمله شهید آیت الله عبدالرحیم ربانی شیرازی از جمله آنان است و این یکی از افتخارات فارس است.
دبیر جامعه روحانیت شیراز نیز در این نشست با اشاره به برگزاری نخستین یادواره شهید آیت الله ربانی شیرازی گفت: شناخت دقیق آیت الله ربانی از منافقین و سایر گروهک ها در نوع خود بی نظیر بود و او افرادی را که اکنون در جبهه مخالف نظام و انقلاب هستند آن زمان شناخته و معرفی کرده بود.
حجت الاسلام محی الدین طاهری با بیان این که انتظار است علما و بزرگان استان فارس بیش از پیش به جامعه معرفی شوند افزود: باید شخصیت های بزرگ استان فارس از جمله شهید آیت الله ربانی شیرازی به مردم داخل و خارج از کشور شناسانده و معرفی شوند .
رییس هیات امنای حرم مطهر سید علاءالدین حسین(ع) اضافه کرد: برگزاری یادواره شهید آیت الله ربانی شیرازی فرصت مناسبی برای معرفی و تبیین ابعاد مختلف شخصیت فردی، اجتماعی و سیاسی این شهید بزرگوار برای عموم مردم جامعه به ویژه جوانان است.
طاهری اظهار داشت:استان فارس 360 شهید روحانی وطلبه به انقلاب اسلامی تقدیم کرده است و بی شک تاسی به شهدا و سیره آنها راه پیروزی ملت ایران است.
وی در بخش دیگری از مطالب خود با اشاره به تقارن دهه اول فاطمیه با ایام نوروز 94 گفت: انتظار است برنامه ریزی های برای ایام نوروز در استان فارس و شهر شیراز به گونه ای باشدکه حرمت و شان ایام فاطمیه حفظ شود به همین سبب مجموعه های فرهنگی این استان باید به نحوی عمل کنند که مردم به حفظ شان این ایام اهتمام داشته باشند.
فرزند شهید آیت الله ربانی شیرازی نیز گفت: معرفی الگوهای دینی و مجاهدان، یکی از شعائر الهی است که باید در جامعه به آن توجه ویژه شود زیرا جامعه امروز ما به ویژه نسل جوان بیش از هر زمان دیگری نیازمند شناخت و آشنایی با الگوها و سرمشق های دینی است.
حجت الاسلام محمدهادی ربانی شیرازی با بیان اینکه سرگذشت انسان های بزرگ با ایمان و استقامت مثال زدنی است افزود: جوانان و نوجوانان ما با مطالعه و شناخت سرگذشت بزرگان دینی خود، می توانند حرکت مناسبی را در مقابل مشکلات پیش رو انجام دهند.
وی بیان کرد: جوانان امروز کشور ما باید با تاسی و الگو برداری از مجاهدان و بزرگان دینی خود، زمینه اعتلای دین اسلام و سیره اهل بیت(ع) را در شرایط امروزی جهان فراهم کنند.
او اظهارداشت:شهید آیت الله ربانی شیرازی بر اصول دینی، علمی و اعتقادی بسیار تاکید داشت و از وی کتاب های جامعی در حدود 55 جلد به یادگار مانده است که این کتاب ها راهگشای بسیاری از امور تخصصی در حوزه های علمیه است.
وی اضافه کرد: این شهید بزرگوار در دوران طاغوت بارها توسط رژیم ستم شاهی پهلوی دستگیر و در زندان های ساواک شکنجه شد اما در زمان اسارت همواره از ارزش های دینی اسلام، ارزش های انقلاب و آرمان های امام (ره) دفاع می کرد.
شهید آیت الله عبدالرحیم ربانی شیرازی ، در سال 1301 خورشیدی در شیراز تولد یافت . وی دوران کودکی تا بخشی از جوانی را در این شهر گذراند . او در 12 سالگی به فراگیری علوم اسلامی روی آورد و در مدرسه آقاباباخان که از مدارس معروف شیراز بود به تحصیل اشتغال داشت.
شهید آیت الله ربانی شیرازی در سال 1327 خورشیدی به قم عزیمت کرد و در کلاس های درس آیت الله بروجردی به تحصیل علوم دینی پرداخت و پس از مدتی به درجه اجتهاد نائل شد .
وی فعالیت های علمی و فرهنگی فراوانی انجام داد و به ترویج مکتب شیعه در نقاط مختلف ایران ، به ویژه در شیراز پرداخت و همچنین در حوزه های علمیه، شاگردان بسیاری تربیت کرد .
شهید آیت الله ربانی شیرازی در سال 1343 به دلیل مخالفت با تبعید حضرت امام (ره ) دستگیر و به زندان افتاد اما بلافاصله پس از آزادی دست به کار بازسازی تشکیلات از هم گسیخته مبارزه و سازماندهی مجدد طلاب و روحانیون مبارز و انقلابی شد .
وی پیش و پس از پیروزی انقلاب اسلامی از اعضای فعال جامعه مدرسین حوزه علمیه قم بود و از جمله مسوولیت های این شهید پس از پیروزی انقلاب اسلامی می توان به عضویت در خبرگان قانون اساسی و عضویت در شورای نگهبان اشاره کرد.
کتاب ها و آثار بسیاری از شهید آیت الله ربانی شیرازی بر جای مانده است که از جمله آنها تصحیح کتاب وسایل الشیعه و تعلیقه برآن ، تصحیح کتاب بحارالانوار و تعلیقه بر آن، قضاء الحقوق فی ترجمه الصدوق و حرکت طبیعی از دو دیدگاه است.
برخی از آثار این شهید تا کنون به چاپ نرسیده است که از جمله آنها ولایت فقیه ، سلاسل الصوفیه و شرح حال علما و دانشمندان است
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]