واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استقبال کشاورزان مازندران از بذر گواهی شده برنج کم است ساری-ایرنا-رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه سالانه برای کشت 230 هزار هکتار اراضی شالیزاری به سه هزار تن بذر گواهی شده نیاز داریم، گفت: در حال حاضر سالانه کمتر از 600تن بذر برنج در استان تولید و توزیع می شود و این به خاطر استقبال کم کشاورزان است
"دلار حیدر پور" روز چهارشنبه در همایش مدیران شرکت های خدمات حمایتی کشاورزی استان های کشور در ساری به اهمیت تولید و تامین بذر محصولات کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: شرکت خدمات حمایتی و بخش خصوصی برای تولید بذر برنج فعال هستند اما قرار داد تهیه و تامین بذر گواهی شده از سوی کشاورزان اندک است.
حیدرپور خاطر نشان کرد: فرایند تولید بذر برنج از سوی کشاورزان دارای اشکالاتی است که باعث می شود برخی از مواقع کیفیت محصول زیر سؤال برود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با بیان اینکه تولید بذر تاثیر بسیار بالایی در تولید محصولات کشاورزی دارد ،گفت: با وظیفه سنگینی که شرکت خدمات حمایتی دارد می تواند برای تولیدکنندگان بسیار کمک حال باشد.
وی ادامه داد: متاسفانه امکاناتی که شرکت خدمات حمایتی از گذشته دارد استفاده نمی شود و ضرورت دارد در این زمینه با استفاده از تجربه گذشته و تکنولوژی جدید گسترده تر وارد شود.
حیدرپور با بیان اینکه وسعت سرزمین مازندران در مقایسه با دیگر استان ها بزرگتر نیست اما به دلیل شرایط اقلیمی و موقعیت جغرافیایی پتانسیل کشاورزی بالایی دارد، ادامه داد: کشاورزی مازندران بیش از 10 درصد تولید ناخالص داخلی کشور را به خود اختصاص داده است .
وی با بیان اینکه 23 درصد تولید ناخالص داخلی و 20 درصد اشتغال استان مربوط به بخش کشاورزی مازندران است ، خاطر نشان کرد: مازندران با وسعت 24 هزار کیلومتر مربع، حدود 300 هزار هکتار زمین کشاورزی و 150 هزار هکتار سطح زیر کشت باغی دارد که از 300 هزار هکتار زمین کشاورزی با محاسبه کشت دوم سالانه 430 هزار هکتار به زیر کشت می رود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران افزود: ضریب کشت در هر هکتار در مازندران 1.4 است در حالی که در کشور 0.7 است .
وی یادآور شد :شش میلیون تن محصولات کشاورزی در مازندران تولید می شود که نشان دهنده پتانسیل بالای تولید در استان است
و اگر زیرساخت تولید را در استان فراهم کنیم شاهد پتانسیل بالایی در تولید بخش کشاورزی خواهیم بود.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران در بخش دیگری با بیان اینکه با بارش 650 میلیمتری در مازندران باید جزو استان های پر آب باشیم اما تنها حدود هفت درصد آب های سطحی ذخیره می شود.
وی خاطر نشان کرد: رسالت وزارت جهاد کشاورزی یک رسالت آموزشی و ترویجی باید باشد تا کاستی هایی که ناشی از مصرف بالای آب و کارآیی پائین کود و نحوه نادرست مصرف وجود دارد برطرف شود.
وی تصریح کرد: هر چند هنوزبرخی از کشاورزان در مقدار، نحوه و زمان مصرف کود و سموم دقت نمی کنند اما روند مصرف به مراتب صحیح و منطقی تر از گذشته شده است.
وی با بیان اینکه سرانه مصرف کود شیمیایی در مازندران به نسبت کشورهای اروپایی کمتر است ،ادامه داد: در حال حاضر رویکرد وزارت خانه جهاد کشاورزی آموزش و ترویج کاهش مصرف و بهینه آب و سموم است و برنامه های متعددی در حال اجرا است.
وی بر لزوم مصرف بهینه کود پتاس در اراضی شالیزاری تاکید کرد و گفت :از آنجاییکه این کود وارداتی است مقدار نحوه و زمان مصرف باید دقت شود.
وی خاطر نشان کرد : در حال حاضر انواع کود در انبارهای شرکت خدمات حمایتی مازندران وجود دارد.
رییس سازمان جهاد کشاورزی مازندران با رد اتهام مصرف بالای انواع سموم و کود شیمیایی در استان گفت که روند مصرف بهینه شده است.
6990/1899
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]