واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۵:۱۷ب.ظ)
بوميسازي 80 درصد قطعههاي داغ در نيروگاه ري مديرعامل نيروگاه گازي ري از بوميسازي 80 درصد قطعههاي داغ نيروگاهي توسط متخصصان داخلي نيروگاه ري خبر داد.
بهگزارش خبرگزاري موج، محمدرضا شجاعي در حاشيه هفتمين کنفرانس نيروگاههاي برق، با بيان اينکه شالوده نيروگاه ري از سال 1355 بنا شده است، گفت: طي يک سال 44 واحد گازي به ظرفيت 1260 مگاوات نصب شده است که هماکنون 27 واحد گازي در نيروگاه ري باقي مانده و 17 واحد از اين نيروگاه به مکانهاي ديگر جابجا شده است.
وي افزود: هماکنون اين نيروگاه با 21 واحد به ظرفيت 750 مگاوات در حال بهرهبرداري است که در پيک تابستان بين 550 تا 600 مگاوات برق توليد ميکنيم.
وي با بيان اينکه زماني نيروگاه ري بهدليل استقرار 44 واحد گازي بزرگترين نيروگاه جهان محسوب ميشد، گفت: تنوع واحدها در اين نيروگاه موجب شکلگيري تخصصهاي مختلف شده است بهطوري که در شرايط عادي کارشناسي که بهتازگي وارد نيروگاه ميشود، پس از گذشت چهار تا پنج سال با فرارسيدن زمان تعمير اساسي کسب تجربه ميکند اما بهدليل وجود تنوع واحدهاي نيروگاهي، سالانه هشت تعمير اساسي در اين نيروگاه انجام ميشد؛ بنابراين مهندسان اين نيروگاه در کار خود بسيار حرفهاي هستند.
وي اظهار داشت: نيروگاه ري هماکنون بهعنوان يک مرجع مطرح است و همچنان در ايران در موضوع "جيايفريم 5" حرف نخست را ميزند.
وي تاکيد کرد: اگر نيروگاههاي ديگر به کمک و کارشناسي نياز داشته باشند، آنها را راهنمايي ميکنيم ضمن آنکه ما خدمات زيادي به صنايع ديگر همچون پالايشگاهها، پتروشيمي، صنايع قند و سيمان ارايه دادهايم و اين خدمات همچنان ادامه دارد.
شجاعي با بيان اينکه با توجه به روند تحريمها و بهمنظور رويارويي با آن، به ساخت داخل تجهيزات روي آوردهايم، گفت: نيروگاه ري از پيشگامان ساخت داخل در صنعت برق محسوب ميشود بهطوري که بيش از 80 درصد از قطعههاي داغ و راهبردي را براي نخستينبار در کشور با همکاري دانشگاهها، مراکز پژوهشي و شرکتهاي دانشبنيان ساخت داخل کردهايم.
وي اظهار داشت: شرکتهاي معدودي در جهان در زمينه ساخت قطعههاي راهبردي نيروگاهي همچون قطعههاي داغ و پرههاي توربين فعاليت ميکنند و اين تجهيزات بسيار ارزبر هستند که ما توانستيم بسياري از اين قطعهها را بوميسازي کنيم و مشکلات صنعت نيروگاهي را تا حدي برطرف کنيم.
مديرعامل نيروگاه گازي ري بوميسازي برخي قطعههاي نيروگاهي را سند افتخاري براي صنعت برق کشور دانست و گفت: اين موضوع هزينههاي صنعت نيروگاهي را بهشدت کاهش داد بهطوري که در گذشته خريد يک ست پره ثابت 900 هزار يورو براي ما هزينه داشت اما پس از ساخت داخل آن، هزينه خريد به 280 هزار يورو شکسته شد چراکه آن شرکت خود را در اين زمينه انحصاري ميدانست و با ارايه هر قيمتي، مجبور به خريد اين قطعهها بوديم اما آنها با ديدن توانمندي ايران در ساخت پره توربين، قيمتهاي خود را رقابتپذير و تعديل کردند.
وي افزود: ساخت داخل بهشدت از خروج ارز از کشور جلوگيري کرده است؛ براي مثال يک ست پره ايراني 400 ميليون تومان هزينه دارد درحالي که قيمت نمونه خارجي آن دو ميليارد تومان و 100 ميليون تومان است.
مديرعامل نيروگاه گازي ري سپس با بيان اينکه ما هماکنون 21 واحد آماده در مدار داريم و شش واحد ديگر در حال تعمير اساسي است که به نظر ميرسد پنج واحد آن تا پيش از تابستان 94 وارد مدار شود، از برنامه صنعت برق براي اجراي طرح توسعه نيروگاه گازي ري خبر داد و گفت: با توجه به اينکه نيروگاه در منطقه سوقالجيشي قرار گرفته است و نقاط مهمي را تغذيه ميکند، طرح توسعه آن به ظرفيت 2000 مگاوات از زمان وزارت مهندس "سيدپرويز فتاح" مطرح شد.
وي ادامه داد: با توجه به اين که واحدهاي موجود در اين نيروگاه قديمي و کوچک هستند، امکان سيکل ترکيبي کردن آنها از نظر اقتصادي نيست؛ بنابراين طرحهاي مختلفي در نظر گرفته شد.
وي با بيان اينکه طرح توسعه نيروگاه بهتازگي با دستور مديرعامل شرکت توانير فعال شده است، گفت: طرح توسعه نيروگاه ازطريق بخش خصوصي، فاينانس خارجي و يا ازطريق سازمان توسعه برق ايران مطرح شده است.
شجاعي افزود: سازمان توسعه برق ايران پيشنهاد احداث چهار بلوک سيکل ترکيبي را ارايه داد اما با توجه به مطالعههاي صورتگرفته و محدوديتهاي فني، طرح به 1000 مگاوات محدود شده است و آنچه که به اجرا نزديکتر است، دستور مديرعامل توانير است تا دو بلوک سيکل ترکيبي با فناوري جديد در اين مکان ساخته شود.
وي خاطرنشان کرد: واحدهاي جديد داراي فناوري روز و سازگار با محيط زيست هستند و مشکلي از اين نظر وجود ندارد و اين طرح در راستاي کاهش آلودگي محيط زيست و افزايش بازده نيروگاهها صورت ميگيرد و بهاحتمال فراوان، پس از عبور از پيک تابستان سال آينده فرآيند اجرايي آن آغاز ميشود.
عضو کميته سياستگذاري هفتمين کنفرانس نيروگاههاي برق سپس با اشاره به برگزاري اين کنفرانس در بندرعباس، ابراز اميدواري کرد: کنفرانس نيروگاههاي برق هر سال بهتر از سال گذشته برگزار شود و فرصتي باشد که فعالان صنعت نيروگاهي حرفهاي ناگفته خودشان را بزنند و تجربههاي خود را انتقال دهند.
وي با بيان اينکه اين کنفرانس و نمايشگاه جانبي آن مکان مناسبي براي انتقال تجربههاست و بسياري از مقالههاي کاربردي بهصورت عملي پياده ميشود، گفت: براي مثال ميتوان به مقاله اثر لرزش بر ذغالهاي تحريک اشاره کرد که چنين مقالهاي بسياري از مشکلات را حل کرد و از آن پس نگاه خاصي به اين موضوع ميشود.
وي خاطرنشان کرد: عملي کردن اين مقاله در نيروگاه ري، افزونبر تسهيل بهرهبرداري از لحاظ اقتصادي بسيار به نيروگاه ري کمک کرد.
وي يادآور شد: بيشتر نيروگاهها با مشکل قطعههاي يدکي روبهرو هستند که با روي آوردن صنعت به ساخت داخل، اين مشکلات کمتر شده اما همچنان يکي از نيازهاي اصلي صنعت نيروگاهي است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 12]