واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سند ملی تغذیه فرصتی مناسب برای بهبود شرایط امنیت غذایی است یاسوج - ایرنا - معاون سیاسی، امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد گفت: سند ملی تغذیه فرصتی مناسب برای بهبود شرایط امنیت و سلامت غذایی در استان بوده و باید استفاده بهینه ای از این فرصت ارزنده شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، فتاح محمدی روز چهارشنبه در نشست شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد افزود: حساسیت بر روی مسایل مهم تغذیه، غذای سالم و امنیت غذایی باید بیش از پیش در این استان وجود داشته باشد.
وی بیان کرد: دستورالعمل های لازم در اختیار روسا و اعضای کمیته های شش گانه سند ملی تغذیه در کهگیلویه و بویراحمد قرار گیرد تا کمیته ها نیز متناسب با اهداف و شرح وظایف خود برنامه هایی را تبیین کنند.
محمدی اظهار کرد: در نشست بعدی شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد این برنامه ها پس از بحث و بررسی های لازم در قالب یک طرح کلی جمع بندی و به تهران ارسال می شود.
وی عنوان کرد: بر اساس بررسی های انجام شده و گزارش های رسیده در سبد غذایی مردم کهگیلویه و بویراحمد افراط و تفریط وجود دارد به طوری که گاهی اوقات برخی اقلام غذایی بیش از حد نیاز و تعدادی از اقلام غذایی نیز هیچگاه مصرف نمی شود که این نوعی معضل به شمار می رود و باید برطرف شود.
معاون برنامه ریزی و اشتغال استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: توسعه نیافتگی این استان و وجود مشکلات متعدد اقتصادی بین مردم آن یکی از دلایل مهم ناامنی غذایی در استان محسوب می شود.
حسن نوروزی افزود: رفع این معضل اساسی در کهگیلویه و بویراحمد مستلزم نگاه ویژه اقتصادی دولت به این استان کمتر توسعه یافته است.
وی بیان کرد: همت جدی مسوولان دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد و همکاری همه جانبه دستگاه های اجرایی عضو شورای سلامت و امنیت غذایی این استان برای اجرای هر چه مطلوبتر سند ملی تغذیه ضروری به نظر می رسد.
نوروزی خواستار ارایه برنامه های لازم به طور مکتوب، مستند و کارشناسی شده از سوی اعضای شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد برای اجرای این سند ملی شد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کهگیلویه و بویراحمد نیز در این نشست، گفت: سند ملی تغذیه و امنیت غذایی از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور تدوین و به 31 استان اعلام شده است.
رضا چمن افزود: کمیته های شش گانه این سند ملی در کهگیلویه و بویراحمد و سایر استان های کشور شامل کمیته سلامت با مسوولیت دانشگاه علوم پزشکی، تولید غذای سالم با مسوولیت سازمان جهاد کشاورزی، دسترسی فیزیکی به غذای سالم با مسوولیت سازمان صنعت، معدن و تجارت، توانمندسازی جوامع محلی با مسوولیت دفتر امور اجتماعی و فرهنگی استانداری، ارتقای فرهنگ و سواد تغذیه ای با مسوولیت صدا و سیما و حمایت تغذیه ای با مسوولیت اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.
وی با اشاره به وجود ناامنی غذایی در کهگیلویه و بویراحمد، بیان کرد: تاکنون اقدامات ارزنده ای در زمینه افزایش سلامت و امنیت غذایی در کشور و این استان انجام شده است.
چمن اظهار کرد: متولیان امر تغذیه در کهگیلویه و بویراحمد نیز باید بیش از پیش در زمینه بهبود شرایط امنیت و سلامت غذایی در این استان فعال شوند.
وی بر لزوم تدوین برنامه های کاربردی از سوی دستگاه های اجرایی عضو شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد برای ارایه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور به منظور اجرای بهینه این سند ملی در استان تاکید کرد.
چمن عنوان کرد: دستگاه های اجرایی عضو شورای سلامت و امنیت غذایی کهگیلویه و بویراحمد یک نفر را برای پیگیری مستمر امور مربوط به اجرای این سند ملی هر چه سریعتر به دانشگاه علوم پزشکی استان معرفی کنند.
7535/6110
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 91]