محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844360025
پارس جنوبی تا چه سالی گاز دارد؟ +جدول
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
پارس جنوبی تا چه سالی گاز دارد؟ +جدول با توجه به اینکه شیب مخزن پارس جنوبی به سمت قطر است و نحوه برداشت دو کشور از این میدان مشترک، پیش بینی میشود، میدان پارس جنوبی دستکم تا سال ۲۰۳۳ میلادی یعنی تنها ۱۸ سال دیگر قابلیت برداشت و استخراج گاز طبیعی را داشته باشد و از این زمان به بعد این مخزن مشترک قابل برداشت نخواهد بود.
به گزارش فرهنگ نیوز، پارس جنوبی با دارا بودن ذخایر گاز و میعانات گازی معادل ۲۳۰ بیلیون بشکه نفت خام ، بزرگترین میدان گازی مشترک جهان است.
مساحت این میدان ۹۷۰۰ کیلومتر مربع است که ۳۷۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی ایران و ۶۰۰۰ کیلومتر مربع آن در آبهای سرزمینی قطر قرار دارد.
ذخیره بخش ایرانی میدان ۱۴ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۱۰ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۱۷ بیلیون بشکه میعانات گازی است که ۵۰ درصد ذخایر گازی ایران و ۸ درصد از ذخایر گازی جهان را در خود جای داده است.
ذخیره بخش قطری میدان پارس جنوبی نیز ۳۷ تریلیون مترمکعب گاز درجا و ۲۶ تریلیون مترمکعب گاز قابل برداشت و ۳۰ بیلیون بشکه میعانات گازی است که معادل ۹۹٫۹ درصد ذخایر گازی قطر و ۲۱ درصد ذخایر گازی جهان است.
هم اکنون برداشت گاز ایران از این میدان حدود ۳۲۰ میلیون متر مکعب در روز است، اما قطر روزانه ۶۰۰ میلیون متر مکعب یعنی دو برابر میزان برداشت ایران از این میدان گاز تولید می کند.
بیژن زنگنه اخیرا در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرده است که تولید گاز کشور از این میدان مشترک تا سال آینده حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب افزایش خواهد یافت.
این گزارش حاکی است در ۱۰ پروژه گازی این میدان که اکنون در حال تولید و بهره برداری است، بیش از ۱۰ میلیارد دلار و در ۱۷ فاز در حال توسعه نیز بیش از ۳۰ میلیارد دلار هزینه شده است که به گفته وزیر نفت، پیش بینی میشود، طی سه سال آینده رقمی فراتر از ۲۰ میلیارد دلار در فازهای در حال اجرا این میدان مشترک سرمایهگذاری شود.
در ابتدای سال جاری ۲۰هزار میلیارد ریال اوراق مشارکت به منظور طرح های پارس جنوبی عرضه شد که به نظر می رسد این میزان اوراق مشارکت بخشی از سرمایه مورد نیاز فازهای پارس جنوبی را تامین کرده است.
نگاهی به وضعیت توسعه فازهای گازی پارس جنوبی در دولت یازدهم در جدول زیر تصویر شده است
فاز ۱۲
بر اساس این گزارش قرارداد احداث فاز ۱۲ پارس جنوبی در تابستان سال ۸۴ امضا و در سال ۸۶ توسط شرکت پتروپارس مراحل ساخت آغاز شد که در طول این مدت بزرگترین فاز پارس جنوبی حدود ۹۴.۷ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است،اما در طول ۷ ماه ابتدای سال ۹۳ تنها ۱.۳ درصد پیشرفت داشت که بایک حساب ساده می توان گفت ماهانه ۰.۱۸ درصد پیشرفت داشته است.
لازم به ذکر است به هنوز این فاز به اتمام نرسیده و همانطور که در گذشته نیز اعلام شده است تنها پالایشگاه این فاز به صورت نصفه و نیمه آماده بهره برداری قرار گرفته است و هنوز مسئولان فعلی وزارت نفت نیز نتوانسته اند چاه های این فاز را برای تولید گاز آماده کنند و در فصل زمستان بخشی از گاز فازهای ۶ و ۷ و ۸ پارس جنوبی برای شیرین سازی به این فاز منتقل می شود.
بر این اساس پس از بهره برداری از این فاز که دارای ۳۶ حلقه چاه و ۴ سکو است، روزانه ۷۸ میلیون متر مکعب گاز،۱۱۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۶۰۰ تن گوگرد تولید می شود که و هیچ جایگاهی برای جداسازی فرآوردههای با ارزشتر مانند اتان و ال پی جی در این فاز دیده نشده است.
فاز ۱۵ و ۱۶
این فاز نیز در تابستان سال ۸۵ عقد قرار داد و پروژه احداث توسط شرکت های آریا نفت شهاب، ایزوایکو و شرکت تاسیسات دریایی آغاز شد.
این فاز تا پایان سال ۹۲ حدود ۹۲.۳ درصد پیشرفت فیزیکی داشت، اما از ابتدای سال جاری تا پایان مهر ماه تنها ۲ درصد بر پیشرفت آن افزوده شده است که براین اساس می توان گفت فاز ۱۵ و ۱۶ ماهانه ۰.۲۸ درصد پیشرفت داشته است.
این گزارش اضافه می کند فازهای ۱۵ و ۱۶ دارای ۴ سکو و ۲۴ حلقه چاه است که پس از بهره برداری روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی،۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه ۱ میلیون تن ال پی جی و یک میلیون تن اتان تولید میکند.
فاز ۱۷ و ۱۸
براساس اطلاعات مندرج در جدول پیشرفت فیزیکی که از سوی مسئولان صنعت نفت ارائه شده است فاز ۱۷ و ۱۸ در پایان سال ۹۲ حدود ۸۱ درصد پیشرفت فیزیکی داشت که در مدت ۷ ماه سال ۹۳ تنها ۵ درصد براین میزان افزوده شده است، با این شرایط می توان گفت در این مدت ماهانه ۰.۷۲ درصد بر پیشرفت آن افزوده شده است.
این فازها دارای ۴ سکوی دریایی و ۴۴ حلقه چاه است و پس از بهره برداری روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گازطبیعی ، ۸۰ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد و سالانه ۱ میلیون تن ال پی جی و اتان تولید می کند.
فاز ۱۹
فاز ۱۹ جزو فازهایی است که شروع توسعه آن در خرداد ماه سال ۸۹ است که از آن سال تا پایان سال ۹۲ حدود ۷۴.۱ درصد پیشرفت داشته است اما در مدت ۷ ماه ابتدایی سال ۹۳ ماهانه ۰.۹۷ درصد پیشرفت داشته است.
فاز ۱۳
فاز ۱۳ نیز از دیگر فازهایی است که توسعه آن در خرداد ماه سال ۸۹ شروع شد، تا پایان سال ۹۲ نیز ۶۶.۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است اما از ابتدای سال ۹۳ تا پایان مهر ماه توانست ماهانه ۰.۵ درصد بر پیشرفت آن افزوده شود.
پس از اتمام فاز ۱۳ که دارای ۲ سکوی دریایی و ۳۸ حلقه چاه است ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی،۷۷ هزار بشکه میعانات گازی، ۴۰۰ تن گوگرد،۱.۱ میلیون تن ال پی جی، یک میلیون تن اتان تولید می شود.
فاز ۱۴
فاز ۱۴ نیز شرایطی مانند فاز ۱۳ دارد اما با این تفاوت که از آغاز فعالیت در این فاز تا پایان سال ۹۲ حدود ۵۳.۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته است ولی در طول ۷ ماهه سال ۹۳ تنها ۲.۳ درصد بر پیشرفت آن افزوده شده است.
فاز ۲۰ و۲۱
توسعه این فاز گازی نیز در خرداد ماه سال ۸۹ آغاز و تا پایان سال ۹۲ به پیشرفت ۵۹.۴ درصد رسید، اما در طول مدت ۷ ماهه سال ۹۳ تنها ماهانه ۱.۱۵ درصد بر پیشرفت آن افزوده شده است.
فاز ۲۲ تا ۲۴
این فازها نیز که توسعه آنها در خرداد ماه سال ۸۹ آغاز شده تا پایان سال ۹۲ به پیشرفت ۶۷.۵ درصد رسید اما در طول مدت ۷ ماه سال ۹۳ تنها ۴.۳ درصد پیشرفت کرد.
پس از اتمام این فازها که دارای ۳ سکوی دریایی و ۳۸ حلقه چاه است، روزانه ۵۰ میلیون متر مکعب گاز طبیعی، ۷۷ هزار بشکه میعانات گازی،۴۰۰ تن گوگرد تولید می شود.
بزرگترین میدان مشترک گازی جهان تنها ۱۸ سال دیگر گاز دارد
روند لاک پشتی توسعه فازهای گازی پارس جنوبی در دولت یازدهم به گونه ای است که قطر به عنوان مهمترین شریک این میدان مشترک گازی پرونده توسعه پارس جنوبی را کامل کرده است.
همچنین نباید از یاد برد که در شرایط فعلی پارس جنوبی با افت فشار گاز در برخی از چاههای خود دست و پنجه نرم می کند و از این رو در طرح توسعه فازهای جدید همچون فاز ۱۲، ۱۷ و ۱۸ این میدان مشترک تعداد سکوها و چاه های توسعه ای نسبت به فازهای قدیمی تر افزایش یافته است.
با این وجود، نتایج یک مطالعه در مجموعه صنعت نفت حاکی از آن است که تا سال ۲۰۲۳ میلادی فشار خروجی چاههای دریایی پارس جنوبی با خطوط لوله دریایی برابر خواهد شد که در این صورت برای جبران افت فشار گاز نیاز به استفاده از تجهیزات و تکنولوژیهای جدید است.
علاوه بر این، با توجه به اینکه شیب مخزن پارس جنوبی به سمت قطر است و نحوه برداشت دو کشور از این میدان مشترک، پیش بینی میشود، میدان پارس جنوبی دستکم تا سال ۲۰۳۳ میلادی یعنی تنها ۱۸ سال دیگر قابلیت برداشت و استخراج گاز طبیعی را داشته باشد و از این زمان به بعد این مخزن مشترک قابل برداشت نخواهد بود.
منبع: فارس
93/11/29 - 13:41 - 2015-2-18 13:41:25
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]
صفحات پیشنهادی
- کاهش فاصله ایران و قطر در تولید گاز در پارس جنوبی/ افتتاح بزرگترین پروژه گازی کشور با حضور روحانی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس کاهش فاصله ایران و قطر در تولید گاز در پارس جنوبی افتتاح بزرگترین پروژه گازی کشور با حضور روحانی تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با اشاره به افتتاح رسمی بزرگترین فاز پارس جنوبی در روز شنبه با حضور رییس جمهوری گفت با افزایش تولید گاز دروزیر نفت: در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی، از قطر پیشی می گیریم/هرگز دبیرکل اوپک نمی شویم
وزیر نفت در برداشت از میدان گازی پارس جنوبی از قطر پیشی می گیریم هرگز دبیرکل اوپک نمی شویم اقتصاد > انرژی - ایسنا نوشت وزیر نفت با بیان این که ایران و عربستان هیچگاه دبیر کل اوپک نخواهند شد به جزییات افزایش تولید بنزین در کشور و همچنین درخواست پاکستان برای جریمهگاز ترش وارد دومین ردیف تصفیه پالایشگاه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی شد
نسیم تدبیر و امید در پارس جنوبی گاز ترش وارد دومین ردیف تصفیه پالایشگاه فازهای 17 و 18 پارس جنوبی شد خبرگزاری پانا مجری فازهای 17 و 18 میدان گازی پارس جنوبی از ورود گاز ترش به دومین ردیف شیرین سازی پالایشگاه این فاز خبر داد ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ بهمن ساعت 11 09 به گزارش خبرگزاری پانا &nتامین تجهیزات مجتمع گاز پارس جنوبی از سازندگان داخلی
با هدف تحقق اقتصاد مقاومتی انجام می شود تامین تجهیزات مجتمع گاز پارس جنوبی از سازندگان داخلی خبرگزاری پانا تامین قطعات و تجهیزات شرکت مجتمع گاز پارس جنوبی با همیاری اعضای شورای خودکفایی و تدوین نظامنامه در شرایط تحریم توسط سازندگان داخلی انجام می شود ۱۳۹۳ شنبه ۲۵ بهمن ساعت 15نخستین محموله میعانات گازی فازهای 15 و 16 پارس جنوبی صادر شد
مدیرعامل شرکت پایانه های نفتی ایران نخستین محموله میعانات گازی فازهای 15 و 16 پارس جنوبی صادر شد مدیر عامل شرکت پایانه های نفتی ایران از صادرات نخستین محموله میعانات گازی فاز های 15 و 16 پارس جنوبی به میزان 480 هزار بشکه خبر داد به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران به نقل از- افزایش 140میلیون مترمکعبی ظرفیت شیرین سازی گاز در پارس جنوبی
مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس افزایش 140میلیون مترمکعبی ظرفیت شیرین سازی گاز در پارس جنوبی تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس با بیان اینکه در سال جاری بیش از ١٢٠ میلیون متر مکعب به ظرفیت تولید گاز ترش از محل مخزن پارس جنوبی افزوده شده است گفت ظرفیت شیرین سازی گاز در5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100 میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح میشود
حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران 5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100 میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح میشود معاون وزیر نفت در امور مهندسی با اشاره به اینکه 5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100 میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح میشود گفت هنوز آمار دقیقی در خصوص میزان هدررفتکاهش فاصله برداشت گاز ایران و قطر/تولید 7 میلیارد مترمکعب گاز شیرین از بزرگترین مگاپروژه پارس جنوبی
شنبه با حضور رئیس جمهور افتتاح میشود کاهش فاصله برداشت گاز ایران و قطر تولید 7 میلیارد مترمکعب گاز شیرین از بزرگترین مگاپروژه پارس جنوبی مدیرعامل شرکت نفت و گاز پارس گفت قطر در حال حاضر روزانه 22 میلیارد فوت مکعب گاز برداشت می کند اما میزان تولید گاز ایران از پارس جنوبی 15 میلرکورد تولید گاز در پارس جنوبی شکسته شد
رکورد تولید گاز در پارس جنوبی شکسته شد مدیرعامل مجتمع گاز پارس جنوبی گفت با تولید 282 5 میلیون مترمکعب گاز روزانه در مجتمع گازی رکورد تولید گاز در پارس جنوبی شکسته شد به گزارش فرهنگ نیوز مسعود حسنی چهارشنبه شب در بازدید از مجتمع گازی اظهار داشت پارس جنوبی از مناطق مهمافزایش 16 درصدی تولید گاز کشور با افتتاح فاز 12 پارس جنوبی
افزایش 16 درصدی تولید گاز کشور با افتتاح فاز 12 پارس جنوبی خبرگزاری پانا با افتتاح فاز 12 پارس جنوبی 16 درصد نسبت به ارقام سال 91 به تولید گاز کشور اضافه می شود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۹ بهمن ساعت 08 51 به گزارش خبرگزاری پانا به نقل شانا بعد از گذشت هشت سال سرانجام فاز 12 پارس جنوبآخرین واحد شیرینسازی گاز فاز 12 پارس جنوبی راه اندازی شد
سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۳۶ مدیرعامل شرکت پتروپارس خبر از راه اندازی ششمین و آخرین واحد گازی پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی داد و گفت در سال 93 با وجود تحریمها توانستیم با تلاش مضاعف بر تمام مشکلات فایق بیاییم و با راهاندازی 6 واحد شیرینسازی آمادگی داریم تا پالایشگاه عظیم فازفاز 12 پارس جنوبی قبل از عید رخت نو به تن کرد/شبکه گاز تا 4 سال آینده ایمن شد
تربتی مطرح کرد فاز 12 پارس جنوبی قبل از عید رخت نو به تن کرد شبکه گاز تا 4 سال آینده ایمن شد مدیر برنامه ریزی شرکت ملی گاز ایران با بیان اینکه در سالجاری حدود 100 میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت تولید گاز کشور افزوده شد و این افزایش در مقایسه با سال گذشته 22 میلیارد مترمکعب است گفتراه اندازی آخرین واحد گازی فاز 12 پارس جنوبی |اخبار ایران و جهان
راه اندازی آخرین واحد گازی فاز 12 پارس جنوبی مدیرعامل شرکت پتروپارس خبر از راه اندازی ششمین و آخرین واحد گازی پالایشگاه فاز 12 پارس جنوبی داد و گفت در سال 93 با وجود تحریمها توانستیم با تلاش مضاعف بر تمام مشکلات فایق بیاییم و با راهاندازی 6 واحد شیرینسازی آمادگی داریم تا پافارس گزارش می دهد پیشرفت لاکپشتی توسعه پارس جنوبی/ بزرگترین میدان گازی جهان فقط 18 سال دیگر گاز دارد
فارس گزارش می دهدپیشرفت لاکپشتی توسعه پارس جنوبی بزرگترین میدان گازی جهان فقط 18 سال دیگر گاز داردآمارهای ارائه شده از سوی مسئولان صنعت نفت حکایت از پیشرفت لاک پشتی توسعه فازهای گازی پارس جنوبی دارد به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس پارس جنوبی با دارا بودن ذخایر گاز و میع5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح می شود
حسینی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران 5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح می شود معاون وزیر نفت در امور مهندسی با اشاره به اینکه 5 فاز اسمی پارس جنوبی به ظرفیت 100میلیون مترمکعب گاز به زودی افتتاح می شود گفت هنوز آماری دقیقی در خصوص میزان هدررفت انررئیس HSE پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی خبر داد پیادهسازی شیوه نوین ارزیابی در پالایشگاه 9 و 10 پارس جن
رئیس HSE پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی خبر دادپیادهسازی شیوه نوین ارزیابی در پالایشگاه 9 و 10 پارس جنوبیرئیس HSE پالایشگاه پنجم مجتمع گاز پارس جنوبی از پیادهسازی شیوه نوین ارزیابی در پالایشگاه 9 و 10 پارس جنوبی خبر داد به گزارش خبرگزاری فارس از عسلویه به نقل از روابط عبزرگترین فاز پارس جنوبی در اسفندماه افتتاح میشود
با حضور رئیس جمهور بزرگترین فاز پارس جنوبی در اسفندماه افتتاح میشود شناسهٔ خبر 2496453 دوشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۰ اقتصاد > انرژی طرح توسعه فاز ۱۲ به عنوان بزرگترین فاز پارس جنوبی با حضور رئیس جمهور اواسط اسفندماه سالجاری به طور رسمی افتتاح میشود به گزارش خبرنگار مهر ط-
اقتصادی
پربازدیدترینها