تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):دعايى كه با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم شروع شود، رد نمى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844854655




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- فروریختگی قبح اعتیاد برای زنان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: فروریختگی قبح اعتیاد برای زنان هفته نامه امانت در بخش گزارش شماره این هفته خود با انتشار مطلبی با عنوان فروریختگی قبح اعتیاد برای زنان به بررسی اعتیاد در میان زنان پرداخت.


در این مطلب می خوانیم: اعتیاد پدیده ای است که هرکسی را می تواند تهدید کند، امروز دیگر اعتیاد زنان چیزی جدا از اعتیاد مردان نیست، در واقع شاید پیش از این یک ممنوعیت ذهنی درمورد اعتیاد زنان وجود داشت.
هرجا حرف اعتیاد پیش می آمد، همه تصور می کردند این تهدید فقط برای مردان است، در حالی که امروز قبح این پدیده در بین زنان هم ریخته شده و اعتیاد میان جنس مونث هم دیگر غیرطبیعی تلقی نمی شود.
امروز هم درحالی که تصور اکثر افراد جامعه درمورد اعتیاد به گونه ای است که گویا اعتیاد پدیده ای مردانه است، اما واقعیت این است که امروز اعتیاد میان برخی زنان جامعه وجود دارد و متاسفانه در سال های اخیر، افزایش قابل توجهی یافته است.
به نظر من، مهم تر از این که بخواهیم بررسی کنیم زنان چرا به اعتیاد روی می آورند و چه تاثیری می توانند بر جامعه پیرامونی خود بگذارند، باید ببینیم جامعه چرا زمینه ای فراهم کرده که زنان به اعتیاد روی آورند، مسأله اول این است که چرا اعتیاد میان جوانان رواج پیدا کرده و دوم این که چه اتفاقی افتاده که این مسأله دامن زنان و دختران را هم گرفته است.
به عقیده من، بهتر است موضوع را برعکس ببینیم، یعنی این که جامعه چه ناتوانی ها و چه محدودیت هایی دارد؟
شاید مهمترین آنها، فقر و بیکاری باشد.
البته مشکلات، زن و مرد نمی شناسد، بیکاری معضلی است که مردان و زنان ایران را به فروش مواد و کشیده شدن به کارهای خلاف می کشاند.
این معضل به این خاطر است که آسیب های اجتماعی ما به شدت زیاد است بنابراین همه این مسائل به هم ربط دارد، پس مهم تر است که اول به ریشه و مسببان رواج پدیده اعتیاد متمرکز شویم.
بگذریم از این که بخشی از این اعتیاد ناشی از رفاه بیش از حد و از سر تفنن و تفریح است که افراد طبقه مرفه را گرفتار می کند.
البته از این منظر هم که بنگریم، اعتیاد از فقر اجتماعی ناشی می شود، چون فضاهای تخلیه انرژی و تفریح جوانان وجود ندارد، فضای ورزش کم است، فضای فراغت کم است و هرچه این تفریحات در فضاهای عمومی صورت گیرد با نظارت ها و کنترل های سخت مواجه می شوند، پس تفریحات به فضاهای خصوصی کشیده می شود و به دنبالش به سوی کج رفتاری و آسیب ها متمایل می شود.
اعتیاد، قمار، مسائل جنسی و خیلی موارد دیگر در فضاهای بسته و خصوصی و بدون نظارت است که شکل می گیرد، بنابراین جامعه اینجا مشکل دارد و در قبال این کج رفتاری ها مسئول است، چون برنامه ریزی برای تفریح جوانان نکرده است.
در دیگر کشورها جوانان آنقدر دوره جوانی خود را خوش می گذرانند که وقتی وارد زندگی جدی می شوند، دیگر خلا و کمبودی ندارند که به کج رفتاری و آسیب هایی مثل اعتیاد روی آورند.
اما اینجا مرد 40 ساله به خاطر سرکوب هایی که در دوره خودش انجام نشده، می خواهد جوانی کند و به انحراف کشیده می شود.
البته اعتیاد تفریحی و تفننی برای اقشار مرفه خاص است و نمی توان آن را به همه جامعه نسبت داد، در کل اصلی ترین دلایل همان مسائل اقتصادی مثل فقر و بیکاری است که اقشار متوسط و پایین جامعه را دچار می کند و امروز دیگر زن و مرد بودن، در این موضوعات مطرح نیست.
وقتی پسر جوان به فحشا کشیده می شود، چرا دختر جوان نشود، بازتاب این موضوع هم مشخص است، اعتیاد یک بیماری است که نه منطق سرش می شود و نه هیچ چیز دیگر، این بیماری همه ابعاد اقتصادی و فرهنگی خانواده را تحت تأثیر قرار می دهد.
مسأله مهم دیگری که درمورد اعتیاد امروز مطرح است، اینکه وقتی عرضه باشد، تقاضا هم پیدا می شود، مشکل اعتیاد مشکل عرضه بی قید و شرط و در انواع مختلف است و چون تقاضا به واسطه نارسایی های بسیار بالقوه وجود دارد، اعتیاد رشد پیدا می کند و جوانان به سمت آن کشیده می شوند.
این بحث به مدیریت کلان و کمبودهای کنترلی کشیده می شود، متاسفانه تا چند سال پیش مناطقی مثل کردستان بودند که درگیر اعتیاد نشده بودند اما امروز منطقه ای نیست که با مسأله اعتیاد مواجه نباشد، باید ببینیم چرا این طور شده و البته مسئولیت پاسخگویی آن برعهده مدیریت کشور است.
قطعا پیامدهای اعتیاد در زنان و مردان متفاوت است چراکه روحیات و تأثیرپذیری و قدرت مقابله در جنس مذکر و مونث متفاوت است.
وقتی بخواهیم پدیده اعتیاد را در جنس مونت بررسی کنیم، باید توجه داشته باشیم که تحقیقات نشان داده، زنان در روابط نزدیک و صمیمانه بیشتر از طریق همسران خود به اعتیاد روی می آورند.
نیروهای منفی و گرایش به انحراف در گروه همسالان دختران و زنان، تاثیرگذاری بیشتری نسبت به همین گروه ها در میان پسران و مردان دارد.
از نظر نابسامانی های روانی هم زنان بیش از مردان از یک تجربه ناگوار تحت تأثیر قرار می گیرند، به بیان دیگر، رابطه بین اختلال و فشار روانی پس از یک رویداد تلخ و اعتیاد بین زنان و دختران قوی تر از این رابطه بین پسران و مردان است.
درمورد اعتیاد زنان می توان گفت شاید یکی از دلایلی که هر روز شاهد رشد این پدیده درمیان زنان هستیم، این است که جنس مونث به دلیل نگرش منفی جامعه درمورد زن معتاد و ترس از انگ اعتیاد کمتر برای درمان و ترک مراجعه کند و به همین نسبت ممکن است حمایت کمتری از جانب خانواده و اطرافیان دریافت کند.
زمانی که زن در یک خانواده دچار اعتیاد می شود، ارکان خانواده مستعد از هم پاشی شده و می تواند دیگر اعضا را دچار انحراف و پیامدهای جبران ناپذیری کند.
ولی به طور کلی مساله اعتیاد فراتر از زن و مرد است.
وقتی کسی سرما می خورد، مهم این است که ویروس را از بین ببریم، این ویروس می تواند هم زنان و هم مردان را بیمار کند.
فرض کنیم که زنان مقاومت بالاتری دارند و سه روز بعد دچار می شوند و زمین می خورند و مردان از همان روز اول.
مسأله این است که برای درمان چه باید بکنیم.
من خودم با موردی مواجه بودم که دختری توسط مادرش معتاد شده بود. چه کسی باور می کند؟ مگر چیزی بالاتر از مهر مادری هم داریم؟ می خواهم بگویم مسأله اعتیاد آن قدر در میان جامعه رسوخ پیدا کرده که توجه به موضوع اصلی مهم تر از تفکیک جنسیتی آن است.
**رسانه ها** 7125/6008



29/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن