واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۹ بهمن ۱۳۹۳ (۱۲:۴۶ب.ظ)
آيت الله آملي لاريجاني در جمع دانشگاهيان لرستان: حقوق بشر به ابزار مهمي براي برخي کشورها جهت اعمال نفوذ تبديل شده است رئيس قوه قضاييه گفت: امروز حقوق بشر به ابزار مهمي براي برخي کشورها جهت اعمال نفوذ تبديل شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، آيت الله صادق آملي لاريجاني صبح امروز در ديدار با نخبگان و اعضاي هيات علمي دانشگاه هاي استان لرستان اظهارداشت: بحث غايت علوم امروز به شدت مطرح است و اکنون بعيد است که کسي به ايده بي طرفي علوم قائل باشد چرا که نمي توان گفت که علوم خالي از ارزش هستند.
رئيس قوه قضاييه با اشاره به پشنهادات مطرح شده از سوي نمايندههاي نخبگان، طلاب و دانشگاهيان استان لرستان گفت: در اين جلسه نسبت به وضعيت خانمها پيشنهادهاي خوبي مطرح شد و اميدواريم بخشي از مشکلات در اين سفر حل شود و به طور کلي در دادگاههاي خانواده يک بخش مشاوره وجود دارد که عمده بحث آن مسائل خانواده است.
وي خاطر نشان کرد: در قانون، حمايت از خانواده مدنظر قرار داده شده است که در کنار دادگاههاي خانواده، مشاوره خانواده نيز وجود داشته باشد و ما اخيراً آيين نامه آن را ابلاغ کرديم که اميدواريم در کنار دادگاهها اين بخش نيز راه اندازي شود.
وي اضافه کرد: بحث حمايت از مالکيت فعلي در سازمان ثبت در حال انجام و توسعه است و نسبت به ثبت شرکتها نيز به همين گونه است.
وي با اشاره به اينکه گاهي گلايه هايي نسبت به ثبت شرکت ها وجود دارد که بايد به آن توجه شود درباره دغدغه هاي ديگر مطرح شده در اين جلسه ادامه داد: پيشنهاد خوبي است که بخشي احداث کنيم که درگيريهاي قضايي نخبگان را برطرف کند و اين مساله از لحاظ قانوني منعي ندارد.
رئيس قوه قضاييه ادامه داد: مساله حقوق بشر هم داراي مباني نظري بوده و هم در روزگار ما از نظر مباني عملي و سياسي اهميت يافته است،
وي اضافه کرد: امروز حقوق بشر به ابزار مهمي براي برخي کشورها جهت اعمال نفوذ تبديل شده است.
آيت الله آملي لاريجاني گفت: انقلاب هايي که در کشورهاي مختلف به ويژه ايران رخ داد هدف مهم آن احقاق همين حقوق بوده است، چرا که پيش از اين انقلابها ظلم شده و حقوقي پايمال شده است.
رئيس قوه قضاييه با طرح اين پرسش که آيا غرب مي تواند همه تصورات خود را در زمينه حقوق بشر به همه دنيا تحميل کند ادامه داد: چرا که پيش نويس اين اعلاميه از سوي غرب تدوين شده است.
وي افزود: آنچه که دنياي غرب تحميل مي کند با ديدگاه هاي ليبرالي هم سازگار نيست و ما نبايد از فراواني تبليغات منفعل و متاثر شويم.
وي با بيان اينکه ما در معيار و منشاء حق، تفکر دقيق نظري و فلسفي نکرده ايم اظهار کرد: خود آنها امروز فهميده اند چنين حق مطلقي وجود ندارد و بخش قابل توجهي از ليبرالها معتقدند که آسيب رساني به غير، آزادي نيست مگر اينکه در جهت آزادي ديگران و ايجاد نظم و رفاه عمومي باشد.
وي با تاکيد بر اينکه تضادهايي در نظام ليبرالي وجود دارد، گفت: در جهان ليبرالي حقوقي وجود دارد و انسانها بر سرنوشت خود حاکمند که از مدرنيته آمده و ما هم با آن مشکلي نداريم اما سوال اينجاست که آيا انسانها حق سلب حقوق خود را دارند.
رئيس قوه قضاييه با بيان اينکه در اعلاميه حقوق بشر آمده که حقوق غير قابل سلب شدن است، خاطر نشان کرد: سوال اين است که آيا حقوق در تعارض با اخلاق وجود دارد؟
وي با بيان اينکه در نظام تربيت چه حقي داريم که آن را اجبار کنيم، افزود: گاهي بحث مي شود که يک کودک به حدي نرسيده که خود متوجه سود و زيانش باشد اما چرا ولي آن کودک در اين زمينه الزام شده است.
رييس قوه قضاييه با بيان اينکه اگر کسي نخواست فرزندش تحصيل کند حق چيست؟ ادامه داد: در يک ادعايي براي حقوق بشر مي شود چرا فرد ملزم مي شود چرا که از سوي ديگر در جامعه ليبرالي مصلحت عمومي وجود ندارد. اين يعني بسياري از قوانين آنها با جامعه شان سازگاري ندارد. بلکه تنها ادعاي آن را دارند.
آيت الله املي لاريجاني با بيان اينکه آنها بدترين استفاده ابزاري را از حقوق بشر انجام مي دهند، گفت: آمريکا ظالمانه ترين ستم ها را به نسبت به حقوق بشر انجام داده است که ويتنام، کشتن زنان و کودکان غزه با حمايت آمريکا، جنگ با عراق و افغانستان و خلق داعش در سوريه و حمايت از بحرين براي سلب حق راي از مردم بحرين نمونه هايي از اين مساله است.
آيت الله آملي لاريجاني با بيان اينکه در ايراني که هر دو سال يکبار انتخابات برگزار مي شود، حقوق بشر نيست اما بحرين و عربستان که مردم آن حق راي ندارند حقوق بشري پايمال نمي شود، گفت: اين حرفها با اختاپوس رسانه اي پمپاژ مي شود و جامعه را آلوده مي کند.
رئيس قوهقضاييه با بيان اينکه اين حقوق ادعايي آنها با اصول ليبرالي خودشان هم سازگاري ندارد، گفت: شنيدم يکي از مدعيان روشنفکري بعد از جسارت به پيامبر گفته که حق داشتند توهين کنند! گفته است که من در حق آزادي بيان حرفي ندارم اما آنها هم تکليفي براي توهين نداشتند. من خودداري ميکنم از تعابيري که اين فرد نسبت به پيامبر استفاده کرده است. ما ميگوييم تکليف حق چي است که تا هر کجا حتي بالاترين معيارهاي ضد اخلاقي پيش برود.
آملي لاريجاني در پايان سخنان خود با تأکيد بر اينکه ايران در مسئله حقوق بشر حرفهاي زيادي براي گفتن دارد، گفت: ما هم به لحاظ نظري و هم به لحاظ اجرايي و عملي حرفهاي زيادي براي گفتن داريم اما آمريکاييهايي که قبل از انقلاب حمايتهاي عجيبي از فرعون اين کشور کردند و بعد از انقلاب هم ژنرال خود را براي اجراي کودتا به ايران فرستادند، حالا مدعي حقوق بشر هستند؟ بسيار بيسابقه است که چنين کشور بيآبرويي مانند آمريکا مدعي حقوق بشر شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]