واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: امام جمعه اراک: قطع وابستگی اقتصاد به نفت رسالت مهم مدیران است اراک- ایرنا- نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: تدوین راهکارهای هدفمند و عملیاتی برای قطع وابستگی اقتصادی به نفت و باروری ظرفیت های تولید و اشتغال، رسالت مهم مدیران و برنامه ریزان است.
به گزارش ایرنا، آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» روز چهارشنبه در نشست درس اخلاق مدیران استان مرکزی افزود: یکی از فصول مهم اقتصاد مقاومتی که رهبر معظم انقلات به عنوان سرفصل پویایی اقتصادی و خروج از رکود تورمی بر آن تاکید دارند قطع وابستگی به نفت است که از مسیر توسعه صادرات کالاهای غیرنفتی و برنامه های کارشناسی و تحول آفرین در اصلاح رویه فعلی محقق می شود.
وی اظهار کرد: ایران کشوری برخوردار در منابع خدادادی و نیروی انسانی مستعد و توانمند است و باید با بهره گیری از روش های کارآمد این منابع را در جهت شکوفایی ابعاد غیرنفتی اقتصاد، هدایتگری کرد.
امام جمعه اراک ادامه داد: کشورهای دیگر بدون نفت توانسته اند اقتصادی مولد و زنده داشته باشند و با توجه به اینکه نفت سرمایه خدادادی است، پس نباید خام فروشی شود.
وی اظهار کرد: درآمد حاصل از فروش نفت باید به صورت برنامه ریزی شده و در جهت تقویت زیرساخت ها و ایجاد کانون های توسعه و تولید سرمایه گذاری شود تا از این راه تولید ناخالص ملی روند رشد را تجربه کند.
وی بیان کرد: اتکا به اقتصاد نفتی مشکلات و مسایل زیادی را برای کشور به وجود آورده است چرا که هر گونه تغییر در قیمت جهانی نفت تاثیراتی را بر اقتصاد ما می گذارد که در مواردی، پیشرفت و توسعه کشور را چندین سال به عقب می اندازد.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: ایران اسلامی با وجود توانمندی های اقتصادی فراوان، می تواند اتکا به اقتصاد تک محصولی را کاهش دهد و به جای آن در زمینه ظرفیت های دانش بنیان، عرصه های جدید فناوری در صنعت و کشاورزی گام بر دارد.
وی ادامه داد: دولت تدبیر و امید باید به مقوله صنعت و استفاده بهینه از ظرفیت های تولیدی و کشاورزی توجه ویژه داشته باشد چرا که تنها از این راه می توان آینده ای روشن را برای ایران اسلامی ترسیم کرد.
وی افزود: ایران دومین کشور دارای ذخایر گازی، سومین کشور برخوردار از ذخایر نفتی و جزو 10 کشور دنیا از نظر ذخایر معدنی است ولی نباید این نعمت ها بسادگی برای تامین مالی روزمره مصرف شوند.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی گفت: کارگران در واحدهای صنعتی در کشورهای اروپایی و ژاپن، کره جنوبی و چین روزانه بیش از 9 ساعت کار مفید انجام می دهند، اما سرانه کار مفید در کشور ایران به یک ساعت هم نمی رسد و بهره وری پایین کار، مشکل جدی کشور ما است.
نماینده ولی فقیه در استان مرکزی با بیان اینکه میانگین تنبلی در همه دنیا 46 درصد است، گفت: این شاخص در ایران بیش از 78 درصد محاسبه شده و برای پیگیری اهداف اقتصاد مقاومتی باید این رفتارها اصلاح شود.
آیت الله دری نجف آبادی عنوان کرد: تحقق اقتصاد مقاومتی منوط به استفاده از همه ظرفیت ها، کار و تلاش شبانه روزی، پایین آوردن هزینه ها، جلوگیری از ریخت و پاش ها و کم کردن اتلاف انرژی است.
وی ادامه داد: استان مرکزی ظرفیت های منحصر به فردی در کشاورزی، صنعت، خدمات و گردشگری دارد که در صورت برنامه ریزی های مدون از سوی مدیران با کفایت و حمایت های دولت تدبیر و امید این استان می تواند نقش موثری در تحقق اقتصاد مقاومتی داشته باشد.
امام جمعه اراک با بیان اینکه بعضی از شرکت های بزرگ در استان مرکزی تنها از پنج درصد ظرفیت خود استفاده می کنند افزود: بی توجهی به این ظرفیت ها ظلم در حق نسل های آینده است.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: مسوولان و دولتمردان اگر از سیره اهل بیت(ع) به خصوص امام علی(ع) الگوگیری کنند مشکلات اقتصادی و تنبلی ها از جامعه رخت برمی بندد چرا که آن امام همام در 25 سال خانه نشینی خود بیش از 100 نخلستان احداث و بیش از 10 چاه در نقاط مختلف شهر کوفه و مدینه حفر کردند.
آیت الله دری نجف آبادی گفت: قطع دست واسطه ها و دلالان نیز مقوله مهمی است که دولت تدبیر و امید باید به آن توجه ویژه داشته باشد و با کسانی که قصد دارند اموال بیت المال را چپاول کرده و در کشورهای اروپایی و آمریکایی برای خود تجارتخانه باز کنند، به شدت برخورد کند.
وی در خصوص مشکل ریزگردها نیز گفت: اگر دولت تدبیر و امید برنامه های مدونی در خصوص کویرزدایی در کشور نداشته باشد مشکل خوزستان بزودی به همه جای کشور سرایت می کند.
تقدیر از حضور مردم و مسوولان در راهپیمایی روز 22 بهمن و لزوم برنامه ریزی مسوولان در خصوص تعطیلات نوروزی و کاهش حوادث از دیگر محورهای سخنان امام جمعه اراک بود.
درس اخلاق مدیران استان مرکزی از هشت سال پیش تا کنون، هر 2 هفته یکبار روزهای چهارشنبه در بیت امام جمعه اراک برگزار می شود.
3017/6013/1358
29/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 19]