واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: برخي فارغالتحصيلان آزاد پزشكي فارغ از علم طبابت!
معاون وزير بهداشت با اشاره به اقدامات غيراستاندارد دانشگاه آزاد كه به جاي ارتقاي كيفيت آموزشي، فرار به جلو ميكند، عنوان كرد كه مسئولان اين دانشگاه با فشار روي ذينفوذان كشور، اطلاعات غلط ميدهند، ولي وزارت بهداشت با سلامت مردم معامله نميكند.
نویسنده : محمدرضا هاديلو
روز گذشته معاون وزير بهداشت با اشاره به اقدامات غيراستاندارد دانشگاه آزاد كه به جاي ارتقاي كيفيت آموزشي، فرار به جلو ميكند، عنوان كرد كه مسئولان اين دانشگاه با فشار روي ذينفوذان كشور، اطلاعات غلط ميدهند، ولي وزارت بهداشت با سلامت مردم معامله نميكند.
بيشك صحبتهاي سيداميرمحسن ضيايي كه در واكنش به اظهارات اخير رئيس دانشگاه آزاد اسلامي مبني بر اينكه وزارت بهداشت به دنبال تعطيلي رشتههاي علوم پزشكي در دانشگاه آزاد است، قابلتأمل ميباشد.
از حرفهاي معاون وزير بهداشت چنين استنباط ميشود كه دانشگاه آزاد اسلامي به جاي ارتقاي كيفيت آموزشي، فرار به جلو ميكند و مسئولان اين دانشگاه با انجام مصاحبههاي مختلف و ايجاد فشار روي افراد ذينفوذ در كشور و با دادن اطلاعات غلط مبني بر اينكه وزارت بهداشت درصدد است كه جلوي توسعه علوم پزشكي دانشگاه آزاد را بگيرد، سعي در توجيه شرايط موجود خود دارد.
با توجه به نص صريح قانون، وظيفه ذاتي مجموعه وزارت بهداشت صيانت از سلامت مردم و جامعه است و هرگز نميتوان نشست و ديد كه به راحتي با اين مهم معامله ميشود.
معاون آموزشي وزارت بهداشت با بيان اينكه از ايجاد واحدهاي پزشكي و پذيرش دانشجو چه در بخش خصوصي و چه دانشگاه آزاد استقبال ميكنيم، تصريح كرده: متأسفانه دانشگاه آزاد ابتدا واحدهايي را ايجاد و سپس نسبت به اخذ مجوز اقدام ميكند و با همان مجوزهاي اصولي اوليه دانشجو پذيرش ميكند و شرايطي ايجاد ميكند كه وزارت بهداشت را در يك موقعيت از پيش تعيين شده قرار دهد.
بر اساس گزارشهاي موجود، دانشگاه آزاد در نقاط مختلف كشور دانشكده پزشكي بدون مجوز تأسيس كرده است و بر اساس توافقي كه وزارت بهداشت با دانشگاه آزاد اسلامي داشته، اگر اين دانشگاه تا پايان ارديبهشت ماه نتواند نسبت به اخذ مجوزهاي لازم اقدام كند، اين واحدهاي دانشگاهي نيز بايد تعطيل شوند و دانشجويان آنها در مركز ديگري ادامه تحصيل دهند.
طبق گزارش وزارت بهداشت، طي بازديدهايي كه از واحدهاي مختلف اين دانشگاه داشته برخي از واحدها اساساً فاقد مجوزهاي لازم و اين واحدها فقط داراي موافقت اوليه بودند و تا زماني كه بازديد دوم از سوي مسئولان وزارت بهداشت صورت نگرفته بود، دانشگاه آزاد حق پذيرش دانشجو را نداشته، اما واحدهاي دانشگاهي فاقد مجوز، اقدام به پذيرش دانشجو به ويژه در رشتههاي مهم پزشكي، دندانپزشكي و داروسازي كردهاند.
نكته مهم اينكه دانشجوياني كه در اين واحدهاي دانشگاهي درس ميخوانند در حين تحصيل بايد وارد بيمارستان شوند و چون دانشگاه آزاد فاقد بيمارستان است، ناچار هستند از ظرفيت دانشگاههاي علوم پزشكي استفاده كنند اما ضيايي در اين رابطه گفته: «دانشگاههاي ما در بسياري از استانها ظرفيت پذيرش دانشجو ندارند بنابراين دانشجويان دانشگاه آزاد به ناچار از بيمارستانهاي غيرآموزشي استفاده ميكنند در حالي كه در بيمارستاني كه فقط جنبه درماني دارند نميتوان به دانشجويان آموزش داد و متأسفانه دانشگاه آزاد از اينگونه ظرفيتها نيز استفاده ميكند.»
حال با در نظر گرفتن اين موضوع كه در پايان هر دوره تحصيلي، دانشآموختگان دانشگاه آزاد و دانشگاههاي علوم پزشكي به نظام سلامت خدمت ميكنند و مسئوليت نظام سلامت با وزارت بهداشت است، طبيعي است كه وزارت بهداشت به وظايف ذاتي خود عمل كند و اجازه ندهد دانشجو در شرايطي كه فاقد استانداردهاي لازم است، تربيت شود. با اين تفاسير حالا بايد كمي به درمان برخي پزشكان شك كرد؛ پزشكان آزادي كه به راحتي وارد جرگه طبيبان شدهاند و مسئوليت خطير درمان شهروندان را بر عهده گرفتهاند و مردم در ميان خطوط درهم و برهم نسخ آنها به دنبال سلامتيشان ميگردند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۲۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰:۴۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]