تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):باعلما همنشینی کن تا سعادتمند شوی
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833977967




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- تعامل اقتصادی و مهار افراط گرایی؛ زمینه های همکاری تهران-باکو


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: به بهانه سفر وزیر امورخارجه ایران به جمهوری آذربایجان تعامل اقتصادی و مهار افراط گرایی؛ زمینه های همکاری تهران-باکو تهران- ایرنا- وزیر امور خارجه ی جمهوری اسلامی ایران دیروز در حالی به جمهوری آذربایجان سفر کرد که مسایل اقتصادی و مهار افراط گرایی 2 زمینه ی اصلی همکاری های تهران-باکو در دوره ی کنونی است.


جمهوری آذربایجان به عنوان یکی از کشورهای مهم حوزه قفقاز به دلیل پیوندهای تاریخی، فرهنگی و مذهبی مشترک با جمهوری اسلامی ایران دارای نقشی کانونی و تعیین کننده است.
از دیگر سو، دولت یازدهم جمهوری اسلامی ایران با شعار «تدبیر و امید» و در چارچوب سیاست تعامل سازنده، در پی گسترش پیوندها با همسایگان در مناطق پیرامونی در زمینه های سیاسی، اقتصادی و فرهنگی است.
در این پیوند، «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران و «الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان، بهمن ماه 1392 در نشست اقتصادی «داووس» سوییس با یکدیگر دیدار کردند و پس از آن، مقام های بلندپایه 2 کشور سفرهای گوناگونی به کشورهای یکدیگر داشتند.
پس از سفر فروردین ماه امسال علی اف به تهران، رییس جمهوری کشورمان نیز آبان ماه به دعوت همتای آذربایجانی خود به باکو رفت تا گامی بزرگ در راه پیشرفت روابط برداشته شود. در این سفر تفاهمنامه های گوناگون در حوزه های سیاسی و اقتصادی به امضای روسای جمهوری 2 طرف رسید.
در بیان اهمیت این سفر و روابط جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان همین بس که به نوشته بیست و یکم آبان ماه تارنمای وزارت امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، روحانی در نشست مشترک خبری با همتای آذربایجانی، مردم ایران و جمهوری آذربایجان را «یک روح واحد در 2 جسم و کالبد» توصیف کرد.
بیست و هفتم بهمن نیز «محمدجواد ظریف» وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران، سفری یک روزه با باکو داشت و با رییس جمهوری، نخست وزیر، رییس مجلس ملی و وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان دیدار کرد و در نشست خبری مشترک با همتای آذربایجانی به پرسش های خبرنگاران پاسخ گفت.
به نوشته بیست و هفتم بهمن ماه ایرنا، پیگیری توافق های اقتصادی پیشین در سه حوزه تجارت، ترانزیت و انرژی، بررسی تهدیدهای امنیتی منطقه ای مانند خطر دهشت افکنی و تندروی (تروریسم و افراطی گری)، مشورت درباره یافتن راه حلی برای مناقشه قره باغ و استفاده از ظرفیت های 2 کشور در بخش های گردشگری و فرهنگی از اهداف سفر وزیر امورخارجه به باکو بود.
ظریف شامگاه بیست و هفتم بهمن ماه باکو را به مقصد «مینسک» پایتخت بلاروس، ترک کرد تا درباره مسائل دوجانبه و منطقه ای با مقام های آن کشور گفت و گو کند.
با شکلگیری تغییرهای منطقه ای و بین المللی، سیاست خارجی کشورها نیز در سطوح گوناگون دچار دگردیسی های مرحله ای شده است. در این قالب، منطقه گرایی به عنوان سیاست اصولی بسیاری از کشورها شناخته شده و اهمیت گسترده ای یافته است.
پس از انتخابات بیست و چهارم خرداد 1392 و روی کار آمدن دولت یازدهم با شعار تدبیر و امید، سیاست خارجی با راهبرد «تعامل سازنده» با کشورهای جهان به مرحله تازه ای وارد و پیگیری منافع و اهداف ملی ایران در مناطق پیرامونی و همسایگان به یک اولویت تبدیل شد.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از کشورهایی به شمار می روند که به دلیل پیوندهای تاریخی و فرهنگی و توانمندی های ژئوپلیتیکی، ژئواکونومیکی و ژئواستراتژیکی دارای حوزه های مشترکی برای همکاری سیاسی، امنیتی و اقتصادی هستند. با این همه، هنوز روابط اقتصادی 2 طرف از 500 میلیون دلار در سال فراتر نرفته است.
در فضای سیاسی- امنیتی امروز منطقه، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان افزون بر گسترش روابط اقتصادی، با تهدیدها و فرصت های مشترک بسیاری روبرویند که از میان آنها می توان به طیف گسترده ای از موضوع ها مانند مناقشه قره باغ، مباحث دریای خزر، انرژی، ترانزیت، مواد مخدر، تروریسم، افراط گرایی و حتی تحولات خاورمیانه، سوریه و موضوع های مهم بین المللی اشاره کرد.
در این چارچوب به نظر می رسد 2 طرف از اراده لازم برای گسترش روابط برخوردارند؛ به گونه ای که طی یک سال و نیم گذشته، نزدیک به 20 مقام بلندپایه به پایتخت های یکدیگر سفر کردند و هفته آینده نیز هیاتی از سوی جمهوری آذربایجان به تهران خواهد آمد.
در حوزه اقتصادی، امضای توافقنامه هایی در حوزه ارتباطات میان بانکی و گمرکی، تسهیلات در صدور گذرنامه، ایجاد راه های مواصلاتی و تقویت پیوند بخش خصوصی می تواند مناسبات اقتصادی 2 کشور را افزایش دهد. در این زمینه، ظریف در دیدار تازه خود با علی اف تاکید کرد «ظرفیت های گوناگونی برای همکاری 2 کشور در حوزه های انرژی، اقتصادی، سیاسی به ویژه صنعت برق وجود دارد».
ظریف همچنین با اشاره به اراده جدی جمهوری اسلامی ایران برای گسترش مناسبات با جمهوری آذربایجان گفت: توجه بیش از پیش به توسعه زیرساخت های حمل و نقل میان 2کشور ضروری است.
همچنین به نظر می رسد جمهوری آذربایجان از تشدید تندروی (افراط گرایی) در منطقه نگران است، به ویژه اینکه بر پایه گزارش مقام های جمهوری آذربایجان، طی ماه های گذشته برخی شهروندان آذربایجانی به گروه های تکفیری پیوسته اند. یکم تیرماه خبرگزاری رسمی جمهوری آذربایجان «آپا» از کشته شدن نزدیک به یکصد شهروند این کشور در عراق و سوریه خبر داده بود.
از این رو به نظر می رسد بحث افراط گرایی یک موضوع امنیتی برای هر 2 کشور به شمار می رود.
در این پیوند، بیست و هفتم بهمن ماه وزیر امور خارجه کشورمان در دیدار با همتای آذربایجانی، دهشت افکنی و تندروی را تهدیدی جدی برای منطقه خواند و با تاکید بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای رویارویی با این پدیده گفت: تبیین پیام اعتدال یکی از مهمترین راه های رویارویی با افراط گرایی و تروریسم است که در پرتو آگاهی بخشی و تقویت فکری و فرهنگی عموم مردم ممکن می شود.
جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان به عنوان 2 کشور همسایه از قابلیت ها و ظرفیت های زیادی برای گسترش روابط برخوردارند. در این میان، تهران تلاش دارد در قالب سیاست تعامل سازنده، مناسبات منطقه ای خود را با کشورهای همسایه گسترش دهد. در این چارچوب بیشینه سازی سطح روابط با جمهوری آذربایجان به عنوان یکی از کشورهای مهم در حوزه پیرامونی ایران، از اولویت های دستگاه دیپلماسی و سیاست خارجی است؛ به گونه ای که مقام های بلندپایه 2 طرف طی یک سال و نیم گذشته، 20 سفر رسمی به کشورهای یکدیگر داشته اند.
بنابراین، در فضای تازه ایجاد شده در روابط دوجانبه، ایران و جمهوری آذربایجان قادرند با «بازتنظیم» مناسبات، خون تازه ای به رگ روابط وارد کرده و حتی مناسبات خود را تا سطح راهبردی افزایش دهند.
این روند نشان می دهد ایران به قفقاز نگاه راهبردی دارد و مصمم است پیوند خود را با کشورهای این منطقه استوار سازد.
در مجموع با توجه به سیاست های مثبت ایران در برابر مسائل منطقه و اراده لازم جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان برای گسترش روابط و تامین منافع متقابل، می توان سفر ظریف به باکو را نماد دیگری از سیاست تعامل سازنده با همسایگان و دیپلماسی برد- برد تلقی کرد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**2040**1961**2054



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن