واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: رقابت های نفوذ و دفاع در فضای مجازی در دانشگاه شریف آغاز شد تهران - ایرنا - 20 تیم برتر دانشجویی از استانهای مختلف کشور رقابت خود در پنجمین دوره مسابقات "نفوذ و دفاع در فضای مجازی" را آغاز کردند.
به گزارش خبرنگار علمی ایرنا، پنجمین دوره رقابت های "نفوذ و دفاع در فضای مجازی» به میزبانی دانشگاه صنعتی شریف و در محل دانشکده مهندسی کامپیوتر این دانشگاه در حال اجراست.
مدیر اجرایی مرکز آپا (آگاهی رسانی، پشتیبانی و امداد) دانشگاه صنعتی شریف روز سه شنبه در حاشیه برگزاری این مسابقات دانشجویی به خبرنگار علمی ایرنا گفت: دوره های اولیه مسابقات نفوذ و دفاع در فضای مجازی با حمایت مرکز ماهر سازمان فناوری اطلاعات و به میزبانی دانشگاه شریف برگزار شد، اما برگزاری یکی دو دوره اخیر مسابقات به طور کامل توسط دانشگاه صورت گرفته است.
دکتر "مرتضی امینی" درباره بخش های رقابتی این دوره از مسابقات توضیح داد: مسابقات امسال در بخش های رقابتی فتح پرچم، امنیت سخت افزار، ارائه روش های خلاقانه در نفوذ و دفاع، پوستر و کاریکاتورهای ترویجی و کشف شواهد رایانه ای برگزار می شود.
وی از فتح پرچم به عنوان اصلی ترین بخش رقابتی مسابقات نفوذ و دفاع در فضای مجازی یاد کرد و گفت: مرحله مقدماتی این مسابقات در آبان ماه امسال به صورت مجازی و در سطح بین المللی برگزار شد که بیش از 850 تیم از کشورهای مختلف در آن شرکت کردند و امروز شاهد مرحله نهایی این رقابت ها با حضور 20 تیم برتر ایرانی هستیم.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف خاطرنشان کرد: مسابقه فتح پرچم با هدف محک زدن تیم های ارزیابی نفوذ اجرا می شود و تیم ها در جریان آن باید به حل چالش های مختلفی بپردازند که شامل نفوذگری در وب، پنهان نگاری در تصویر و رمزشکنی است و علاوه بر این باید به تعدادی سوال مرتبط با دانش عمومی امنیت فضای مجازی نیز پاسخ دهند.
به گفته وی بعد از اتمام مسابقات، سه تیم برتر که بیشترین امتیاز را در فتح پرچم ها به دست آورده باشند انتخاب و معرفی خواهند شد.
امینی درخصوص بخش رقابتی ارائه شواهد الکترونیک (فارنزیک) هم گفت: پلیس فتا طراحی این بخش را عهده دار بوده و اعطای جایزه تیم یا تیم های برتر را نیز متقبل شده است که در جریان آن، یک سیستم که مورد نفوذ و فعالیت های مجرمانه فضای مجازی قرار گرفته است دراختیار تیم ها قرار می گیرد و تیم ها باید کل فرآیند این نفوذ را استخراج کرده و شواهد و ادله خود را در قالب یک گزارش ارائه دهند.
وی با بیان اینکه بخش رقابتی امنیت سخت افزار نیز به همت مرکز تحقیقات فناوری اطلاعات و ارتباطات پیشرفته دانشگاه شریف تدارک یافته است، گفت: این بخش در دوره های گذشته مسابقات وجود نداشت و از امسال به بخش های رقابتی اضافه شده است.
امینی تصریح کرد: مشکلی که معمولا در رابطه با سخت افزارها وجود دارد این است که کارخانجاتی که سخت افزارهای کامپیوتری را می سازند ممکن است یک تروجان را وارد سخت افزار کرده و بعدها اطلاعات را از طریق آن منتقل (سرقت) کنند که در این مسابقه، تیم ها باید بتوانند برنامه ای را طراحی و ارائه کنند که با استفاده از آن بتوان تشخیص داد که آیا تروجان در سخت افزار وجود دارد یا خیر و اگر وجود دارد باید آن را استخراج کنند.
دبیر پنجمین مسابقات نفوذ و دفاع در فضای مجازی ادامه داد: در یکی دیگر از بخش های رقابتی مسابقات امسال، دانشجویان شیوه های خلاقانه خود در نفوذ و دفاع در فضای مجازی را به نمایش خواهند گذاشت که این بخش شبیه مسابقات جهانی "بلک هت" Black Hat است و برترین های این بخش نیز در مراسم اختتامیه مسابقات معرفی و تجلیل خواهند شد.
وی هدف از اختصاص بخشی از مسابقات نفوذ و دفاع در فضای مجازی به طراحی پوستر و کاریکاتور را فرهنگ سازی در زمینه امنیت فضای مجازی برشمرد و گفت: انتظار داریم پوسترها و کاریکاتورهایی طراحی شود که یک نکته امنیتی را به زبان گویا و جذاب به مردم معرفی کند.
امینی یادآور شد: در مسابقات امسال، تیم های دانشجویی در پنج کارگاه آموزشی تخصصی با موضوعات تحلیل امنیت و امن سازی آشنا شدند که این کارگاه ها روز گذشته 27 بهمن ماه به پایان رسید.
پنجمین مسابقه نفوذ و دفاع در فضای مجازی از روز گذشته 27 بهمن آغاز شده و تا فردا 29 بهمن ادامه خواهد داشت.
علمی (4)**1055**1599
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]