واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: لاریجانی: استقلال اقتصادی به معنای بستن درهای کشور نیست تهران - ایرنا – رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که در مفاهیم سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی ابهامی وجود ندارد بلکه مشکل، ساز و کار اجرایی شدن این سیاست ها است، گفت: استقلال اقتصادی به معنای بستن درهای کشور نیست.
به گزارش خبرنگار پارلمانی ایرنا – علی لاریجانی در مراسم کنگره ملی اقتصاد مقاومتی که در محل مرکز همایش های بین المللی صدا و سیما برگزار شد ضمن تشریح ارزیابی های مجمع تشخیص مصلحت برای تدوین سیاست های اقتصاد مقاومتی افزود: این که گاه فکر می شود سیاست های اقتصاد مقاومتی به خاطر تحریم ها تدوین شده است ارزیابی دقیقی نیست.
وی ادامه داد: شاید تحریم ها نیشتری به بیماری اقتصادی زد اما اقتصاد ما مشکلات دراز مدتی دارد و به همین دلیل سیاست های اقتصاد مقاومتی پاسخگوی آن مشکلات است.
رییس مجلس شورای اسلامی با بیان این که برخی از مشکلات حاکم بر اقتصاد ایران ریشه تاریخی دارد، اظهار داشت: مطالعه احوال شهید مدرس فارغ از شخصیتی که از وی معرفی شده نشان می دهد که چهره اصلی او صرفا ایستادگی مقابل رضا خان و یا مخالفت با قرارداد ننگین وثوق الدوله نیست بلکه او در بحث اقتصاد و توانمند کردن تولید حرف های ارزشمندی دارد.
لاریجانی با بیان این که مشکلات اقتصاد امروز همان مشکلات 100 سال گذشته است، ادامه داد: این که مرحوم مدرس می گوید دولت کارفرمای خوبی نیست و اقتصاد نباید دست دولت باشد مربوط به تحریم نیست بلکه به بیماری است که فکر می کردیم که دولت باید متولی توسعه باشد و یا این که مرحوم مدرس می گفت چرا نباید زنجیره تولید را داخل ایجاد کنیم و روی پای خود نمی ایستیم، البته بعد از انقلاب برخی از این موارد اصلاح شده است ولی مشکل همچنان باقی است و اقتصاد دولتی ماند و رقابت ها کاهش یافت .
رییس مجلس اضافه کرد: گاهی برخی از مسوولین تصور می کردند که با اقتصاد نیمه سوسیالیستی شرایط درست می شود در حالی که این تصور درستی نبود و بخش های مهم صنعت، دولتی بود.
لاریجانی با اشاره به سیاست ها کلی اقتصاد مقاومتی، اصل 44 و واگذاری امور اقتصادی به مردم اظهار داشت: بنا بود مردم در اقتصادی حضور داشته باشند و رقابت و بهره وری ارتقا یابد اما امروز هم همچنان از مشکلات رنج می بریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: اقتصاد ما در مقابل بعضی از دسایس از مقاومت کافی برخودار نبود. تئوری امام مبنی بر این که باید استقلال سیاسی، اقتصادی و فرهنگی محور کار باشد در برخی موارد همچون سیاسی و فرهنگی محقق شد اما در استقلال اقتصادی نقایص زیاد است البته رویکرد استقلال اقتصای این نیست که دروازه های کشور را ببندیم بلکه مفاهیم از پیچیدگی هایی برخودار شده است.
به گفته لاریجانی برخی اوقات در فضای روشنفکری مسایلی باب می شود که مفاهیم اصلی انقلاب از معنا تهی شده است در حالی که این رویکرد سطحی به مساله است و به دلیل ارتباطات مفاهیم پیچیده تر شده است.
وی با تاکید بر اینکه استقلال در حوزه امنیت به معنای این است که دیگران نتوانند در امنیت ما اخلال کنند و ما جنبه بازدارندگی داشته باشیم، تصریح کرد: استقلال اقتصادی به معنای این نیست که با دیگران ارتباط نداشته باشیم بلکه تاثیر گذاری آن ها در تصمیم گیری های سیاسی ما کاهش می یابد.
این خبر در حال تکمیل است
سیام (3) ** 2021 ** د . ت**1429
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]