محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1832719368
دلالي در پتروشيمي و راه هاي حذف آن از چرخه اقتصادي کشور
واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۱۷ بهمن ۱۳۹۳ (۱۰:۳۴ق.ظ)
دلالي در پتروشيمي و راه هاي حذف آن از چرخه اقتصادي کشور گروه انرژي
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج، چرا دلالان (واسطه گران) ميان بورس و توليدکنندگان قرار مي گيرند و باعث رونق بازار آزاد مي شوند؟ صنعت پتروشيمي ايران در حال پيشرفت چشمگيري است. شرکت هاي پتروشيمي مختلف در سراسر ايران و تنوع محصولاتشان و همچنين استفاده هاي گوناگون از اين محصولات در ايران و خارج توجه بسياري از سرمايه گذاران را به بازار پتروشيمي ايران جلب کرده است.
مجتمع پتروشيمي بندر امام (شرکت هاي کيميا، فرآورش و بسپاران) از ابتداي امسال تاکنون با توليد 4 ميليون و 346 هزار و 249 تن انواع محصولات پتروشيمي بالاترين عملکرد توليد را در ميان ديگر مجتمع هاي پتروشيمي به خود اختصاص داده است. پس از آن پتروشيمي نوري (برزويه) و مارون به ترتيب در جايگاههاي دوم و سوم قرار گرفته اند.
مجموع توليد 23 مجتمع پتروشيمي کشور از ابتداي سال تا 26 دي به 24 ميليون و 713 هزار و 714 تن رسيده که ظرفيت اسمي آنها 38 ميليون و 492 هزار و 517 تن برآورد شده است.
همچنين شرکت ملي صنايع پتروشيمي با اجراي طرح هاي نوين پتروشيمي قصد دارد تا پايان چشم انداز 20 ساله (سال 1403) ظرفيت توليد محصولات را به 126 ميليون تن در سال برساند که در اين صورت سهم ايران از ارزش محصولات توليدي پتروشيمي خاورميانه و جهان به ترتيب به 34 درصد و 3/6 درصد مي رسد.
در ايران کارخانه هاي بسياري طرف تهران و شهرستان هاي مختلف هستند که بايد مواد اوليه توليدات خود را از محصولات پتروشيمي تهيه کنند تا چرخه توليدشان و صنعت و اقتصاد کشورمان پيشرفت کند.
مديران ارشد تصميم گير و جريان ساز صنعت و بازار هميشه به دنبال کنترل بازار و محيط تحت مديريت خود مي باشند تا ساير صنايع پايين دستي و توده فعالان اقتصادي بتوانند با ثبات خاطر بيشتري به فعاليت و توليد و خلق ثروت براي کشور عزيزمان بپردازند.
مديران عامل پتروشيمي و مديران تحقيقات و بازاريابي آنها ضمن مشاهده روند بازار اثر تصميمات خود را در بازارهاي داخلي به خوبي مشاهده مي کنند و نسبت به بهبود و يا رفع نقايص احتمالي عملکرد خود تصميمات لازم را اتخاذ مي نمايند.دولت ضمن نظارت بر عرضه محصولات پتروشيمي در بازار بورس نسبت عرضه و تقاضا را کنترل مي کنند و به اين ترتيب تلاش مي کنند تا هماهنگي لازم ميان محصولات پتروشيمي و توليدکنندگان را ايجاد نمايند.
اما با اين وجود چرا هنوز هم بعضي از توليدکنندگان و کارخانه دارها ترجيح مي دهند مواد اوليه مورد نياز خود را به جاي بورس از بازار آزاد بخرند؟ چرا برخي حاضرند به جاي خريد با قيمت کمتر از بورس مواد اوليه مورد نياز خود را در بازار آزاد با قيمتي گرانتر از دلالان (واسطه گران) بخرند.
براي پاسخ به سؤالات بالا دلايلي وجود دارد که قبل از بيان آنها به طور مختصر به روند شرکت توليدکنندگان در بورس و نحوه خريداري مواد اوليه به طور مستقيم از بورس مي پردازيم.
نحوه شرکت در بورس
اولين قدم براي خريد هر نوع کالاي عرضه شده در بورس کالا، تکميل مشخصات خريدار، جهت دريافت کد مشتري در بورس کالاست.
اين کد تنها به توليدکنندگاني که داراي پروانه توليد مي باشند داده مي شود. در اقدامي از سوي پتروشيمي ناظران و بازرسان پتروشيمي پس از بررسي کارخانه، تعداد دستگاهها، تعداد نيروي انساني نوع و مقدار مواد اوليه مورد نياز کارخانه را مشخص مي کند و به اين ترتيب به توليدکننده اجازه دريافت کد و خريد مواد اوليه از پتروشيمي در بورس به طور مستقيم با قيمت دولتي داده مي شود.
حال به طور مختصر به دلايل عدم خريد توليدکنندگان از بورس و رجوع آنها به بازار آزاد و دلالان (واسطه گران) مي پردازيم:
• عرضه محدود محصولات پتروشيمي
در حال حاضر مشکل اصلي واحدهاي توليدي اين است که آنها نمي توانند با توجه به عرضه محدود انواع پتروشيمي در بورس کالا مواد اوليه مورد نيازشان را تأمين کنند به اين ترتيب به سراغ دلالان و بازار آزاد مي روند که قيمت ها نيز در بازار آزاد اختلاف قابل توجهي با نرخ هاي بورس دارد. اما اگر عرضه ها در بورس بيشتر شده و قيمت ها نيز واقعي شود خريد و فروش در بازار آزاد سودي براي دلالان ندارد و در نتيجه توليدکنندگان به راحتي از بورس خريد مي کنند.
نداشتن نقدينگي توليدکنندگان و کارخانه داران
از زمانيکه در بورس خريد مي کنيد و 10 درصد رقم اوليه را پرداخت مي کنيد نهايتاً 72 ساعت فرصت داريد مابقي پول را پرداخت کنيد که به دليل کمبود نقدينگي اين روش مشکلاتي را ايجاد کرده است. چرا که بسياري از واحدهاي توليدي توان خريد از بورس را ندارند و به سمت بازار آزاد گرايش پيدا مي کنند که منجر به رونق دلالي شده است.
گاهي برخي از واحدهاي توليدي به دليل عدم نقدينگي کد خود را در ازاي دريافت مقداري سود ( که همان ما به تفاوت قيمت مواد اوليه پتروشيمي با بازار آزاد است و در اصطلاح دلالان به آن Over مي گويند) به دلالان مي دهند تا آنها مواد را دريافت کنند و توليد کننده ترجيح مي دهد مواد مورد نظر خود را از بازار آزاد به صورت مدت دار (چکي) خريداري کند و به اين ترتيب هم مشکل عدم نقدينگي خود را حل کند و هم سودي عايد خود و واحد توليدي اش نمايد. در حال حاضر بيشتر خريد مواد اوليه در بورس توسط دلالها صورت مي گيرد، نقدينگي در دست دلالها قرار دارد و با تکيه بر همين امر مواد اوليه را مي خرند و خارج از بورس به صنايع توليدي مي فروشند.
به گفته مهدي ح يکي از واسطه گران بازار پتروشيمي، دلالان به عنوان سرمايه گذاران و رونق دهندگان بازار و توليد در کشور هستند حضور آنها باعث رونق بازار و چرخيدن چرخ کارخانه ها با کمترين هزينه ونقدينگي مي شود چرا که دلالان مواد اوليه را به طور کلي خريداري مي کنند و به صورت جزئي و مدت دار(چکي) به توليد کنندگان عرضه ميکنند.
• ترس از ماليات زياد
بسياري از توليدکنندگان به خاطر ترس از ماليات در بورس شرکت نمي کنند چرا که يکي از مدارک لازم جهت خريد از بورس اظهارنامه مالياتي مي باشد ضمن اينکه هر ساله دفاتر مالياتي توليدکنندگان نظارت مي شود به همين دليل برخي از آنها ترجيح مي دهند تا مواد اوليه مورد نياز خود را با قيمتي بالاتر از دلالان از بازار آزاد خريداري کنند و زير بار ماليات نروند.
حسين ل کارشناس بورس مي گويد: ترس از ماليات باعث شرکت نکردن کارخانه داران در بورس مي شود که اين يک دليل غير قابل پذيرش است چرا که توليد کنندگان موظف به پرداخت ماليات واحد هاي توليدي خود هستند.
در حالي که علي ح توليد کننده قطعات پلاستيکي اظهار مي کند که توليد در ايران با هزينه زياد و سود اندک همراه است بنابراين دولت بايد از واحدهاي توليدي حمايت بيشتري به عمل آورد و ماليات کمتري از آنها بگيرند
• سنگين بودن مقدار عرضه اوليه در بورس
در بورس مقدار عرضه اوليه مواد (پلاستيک)پتروشيمي بالاي 10 تن است يعني زير 10 تن امکان خريد از بورس نمي باشد. به عنوان مثال واحد توليدي که در ماه 5 تن از يک نوع مواد را لازم دارد نمي تواند مواد مورد نياز خود را از بورس تهيه کند چراکه بورس زير 10 تن عرضه ندارد و آن واحد توليدي بايد براي يک ماه خود حداقل 10 تن خريداري نمايد که اين کار براي وي امکان پذير نيست چرا که نه تنها نقدينگي انجام اين کار را ندارد به خريد آن نيز، نيازي ندارد.
محسن ق يکي از توليد کنندگان قطعات پلاستيکي منطقه صنعتي اتحاد مي گويد نياز کارخانه ما در هر ماه به طور مثال حدود 5 تن از ماده 4، تن از ماده و 3 تن از ماده C است در حالي که عرضه اوليه مواد در بورس بالاي 10 تن براي هر نوع مواد است و ما به عنوان توليد کننده نه توان خريد 10تن را داريم و نه نياز به خريد آن در نتيجه ترجيح ميدهيم از بورس خريد نکنيم و به بازار آزاد روي آوريم.
واسطه گران (دلالان) با ايجاد کارخانه هاي سوري و دريافت کد مواد اوليه و ورودآن به جاي توليد به بازار آزاد باعث ايجاد تورم در جامعه مي شود.
حذف دلالان باعث کاهش قيمت تمام شده محصولات توليدي که نهايتاً به نفع توليدکننده است
با توجه به مطرح شدن موانع خريد مستقيم واحدهاي توليدي از بورس اميد است مسئولان با تدابير خود راههايي به منظور رفع اين موانع و کوتاه کردن دست دلالان از بازار و همچنين سهولت در امر توليد و گردش چرخه اقتصادي کشور عزيزمان اتخاذ کنند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[مشاهده در: www.mojnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 20]
صفحات پیشنهادی
تنها راه توسعه کشور رونق اقتصادی است
تنها راه توسعه کشور رونق اقتصادی است رئیس مجلس تنها راه خروج از رکود و توسعه کشور را توجه به رونق اقتصادی و تولید دانست علی لاریجانی در جمع مسئولان استان اردبیل با اشاره به اینکه در بودجه سال آینده و برنامه ششم به امر تولید و رونق توجه ویژهای شده است افزود درست است که در اسندادستان کل کشور/۲ و پایانی تمایل به دلالی بیشتر از تولیداست /بیرونقی اقتصادی مساوی با افزایش ورودی پروندهها/
دادستان کل کشور ۲ و پایانیتمایل به دلالی بیشتر از تولیداست بیرونقی اقتصادی مساوی با افزایش ورودی پروندهها برخورد با فساد اقتصادی در رونق اقتصادی مؤثر استدادستان کل کشور گفت بیرونقی اقتصادی مساوی با افزایش ورودی پروندهها است و به محض اینکه ما در بحثهای اقتصادی با مشکلی مواجراهاندازی دبیرخانه تحول اقتصادی موقوفات کشور/ تعیین سیاستهای اقتصادی و درآمدزایی کاربریهای موقوفات کشور
معاون بهره وری اقتصادی اوقاف به باشگاه خبرنگاران خبر داد راهاندازی دبیرخانه تحول اقتصادی موقوفات کشور تعیین سیاستهای اقتصادی و درآمدزایی کاربریهای موقوفات کشور معاون بهره وری اقتصادی اوقاف و امور خیریه کشور گفت راهاندازی دبیرخانه تحول اقتصادی موقوفات کشور و تعیین سیاستهای- رجایی: نقش راه آهن در شکوفایی اقتصادی کشور راهبردی است
رجایی نقش راه آهن در شکوفایی اقتصادی کشور راهبردی است اراک- ایرنا- نماینده مردم اراک کمیجان و خنداب در مجلس شورای اسلامی گفت راه آهن جمهوری اسلامی در شکوفایی و توسعه اقتصادی کشور نقشی راهبردی دارد عباس رجایی روز پنج شنبه در آیین رونمایی از کتاب سند افتخار با موضوع نقش راهراهحل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تکیه بر تولیدات داخلی است
زمانیاندهکردی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران مطرح کرد راهحل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تکیه بر تولیدات داخلی است عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت راهحل برون رفت از مشکلات اقتصادی کشور تکیه بر تولید داخلی و تقویت بنیه داخلی کشور است سید سعید زمانیان دهکردی نماز راهاندازی دبیرخانه تحول اقتصادی موقوفات کشور و اجتماع سراسری مردمی من عاشق محمدم تا افتتاح 10 طرح عمرانی د
نگاهی به اخبارحوزه اوقاف وامورخیریه درهفته گذشته از راهاندازی دبیرخانه تحول اقتصادی موقوفات کشور و اجتماع سراسری مردمی من عاشق محمدم تا افتتاح 10 طرح عمرانی در بقاع متبرکه خراسان رضوی افتتاح 10 طرح عمرانی در بقاع متبرکه خراسان رضوی اجتماع عظیم مردمی من عاشق محمدم در امادادستان کل کشور/۱ راه برونرفت از تهدیدها و تحریمها رونق اقتصادی است/ تجربه خوبی از تصدیگری دولت در اقتصاد ن
دادستان کل کشور ۱راه برونرفت از تهدیدها و تحریمها رونق اقتصادی است تجربه خوبی از تصدیگری دولت در اقتصاد نداریمدادستان کل کشور با تأکید بر اینکه تصدیگری دولت نسبت به بخش اقتصادی باید کاهش پیدا کند گفت ما در سالهای گذشته تجربه خوبی از تصدیگری دولت در بخش اقتصادی نداشتهایم- راهبرد اصلی مدیریت انرژی در کشور،توسعه فرهنگ صرفه جویی است
عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی راهبرد اصلی مدیریت انرژی در کشور توسعه فرهنگ صرفه جویی است مشهد-ایرنا-عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی گفت راهبرد اصلی مدیریت انرژی در کشور و محور اصلی سیاست گذاری در این کمیسیون توسعه فرهنگ صرفه جویی در بین مردم است سید هاشم بنی هاشمی ردادستان کل کشور: تجربه خوبی از تصدی دولت در اقتصاد نداریم/ بی رونقی اقتصادی باعث افزایش پرونده هاست
دادستان کل کشور تجربه خوبی از تصدی دولت در اقتصاد نداریم بی رونقی اقتصادی باعث افزایش پرونده هاست جامعه > قضایی - دادستان کل کشور گفت بیرونقی اقتصادی موجب افزایش ورودی پرونده به دستگاه قضایی میشود و قطعا اقدامات دستگاه قضایی و برخورد با فساد اقتصای در رونق اقتصجانشین پلیس راه به فارس خبر داد بارش برف و باران در ۷ استان کشور
جانشین پلیس راه به فارس خبر دادبارش برف و باران در ۷ استان کشورجانشین پلیس راه گفت هم اکنون در اکثر محورهای خراسان رضوی و خراسان شمالی بارش برف جریان دارد و در برخی محورهای خراسان جنوبی سمنان گلستان و مازندران نیز بارش برف اعلام شده است سرهنگ صمد اسفندیاری جانشین پلیس راستاندار خراسان جنوبی مطرح کرد توسعه سرمایهگذاری یکی از مهمترین راههای برونرفت از مشکلات اقتصادی
استاندار خراسان جنوبی مطرح کردتوسعه سرمایهگذاری یکی از مهمترین راههای برونرفت از مشکلات اقتصادیاستاندار خراسان جنوبی توسعه سرمایهگذاری را یکی از مهمترین راههای برونرفت از مشکلات اقتصادی دانست و گفت این استان از سایر ملتها به ویژه سوئیس برای سرمایهگذاری خارجی استقبال میکویژهنامه فجر ۳۷/ آلاسحاق در گفتوگوی تفصیلی با فارس: نباید سرنوشت اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد/توصیه ای
ویژهنامه فجر ۳۷ آلاسحاق در گفتوگوی تفصیلی با فارس نباید سرنوشت اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد توصیه ای پیرامون توطئه نفتی عربستان آسیبشناسی عملکرد اقتصادی دولت های پس از انقلابوزیر بازرگانی دولت هاشمی با بیان اینکه نباید سرنوشت اقتصاد کشور را به مذاکرات گره زد گفت در دورمرعشی: همراه با رقیب نیرومند دست افراد بیهویت را از کشور کوتاه میکنیم
مرعشی همراه با رقیب نیرومند دست افراد بیهویت را از کشور کوتاه میکنیم قائم مقام رئیس شورای مرکزی حزب کارگزاران تاکید کرد برای فراهم شدن بستر عبور از مشکلات و قوام و دوام کشور راهکاری جز جدی گرفتن احزاب و سازمانها نداریم و باید بدانیم و بپذیریم دموکراسی بدون حزب کامل نیست بهکمتر از یک درصد پوشاک وارداتی از مجاری قانونی وارد کشور میشود /تشکیل کمیته راهبردی حمایت از نساجی
مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت کمتر از یک درصد پوشاک وارداتی از مجاری قانونی وارد کشور میشود تشکیل کمیته راهبردی حمایت از نساجی مدیرکل صنایع نساجی وزارت صنعت از تشکیل کمیته راهبردی حمایت از تولیدات صنایع نساجی به منظور تسهیل در تولید و مبارزه با قاچاق محصولات نساجی در سطح عرضهمعاون وزیر راه و شهرسازی: احداث آزادراه در بروجرد رونق اقتصادی منطقه را به دنبال دارد
معاون وزیر راه و شهرسازی احداث آزادراه در بروجرد رونق اقتصادی منطقه را به دنبال داردمعاون وزیر راه و شهرسازی گفت بروجرد برای احداث آزادراه موقعیت مناسبی داشته که موجب رونق اقتصادی منطقه میشود به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد امیر امینی عصر امروز پیش از ترک شهرستان بروجرد اظهاگنجی در گفتوگو با فارس: بهترین راه حمایت از سیاست خارجی، مقاومتی شدن اقتصاد کشور است
گنجی در گفتوگو با فارس بهترین راه حمایت از سیاست خارجی مقاومتی شدن اقتصاد کشور استعضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت با اشاره به ازوم حمایت از دستاوردهای ملت گفت بهترین راه حمایت از سیاست خارجی حرکت در راستای مقاومتی شدن اقتصاد کشور است علی گنجی عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدتبررسی لايحه بودجه متناسب با واقعيتهای اقتصادی کشور
نماينده مجلس عنوان کرد بررسی لايحه بودجه متناسب با واقعيتهای اقتصادی کشور عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی تاکید کرد لایحه بودجه سال ۱۳۹۴ کل کشور متناسب با واقعیتهای اقتصادی از جمله با توجه به قیمت واقعی نفت بررسی و نهایی میشود به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگا-
گوناگون
پربازدیدترینها