تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع): آيا به شما بگويم كه مكارم اخلاق چيست؟ گذشت كردن از مردم، كمك مالى به برادر (دينى...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830412586




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

یک توافق خوب مستلزم نگاه سیستمی و ساختاری است


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: یک توافق خوب مستلزم نگاه سیستمی و ساختاری است
در روز های اخیر تهران و واشنگتن، در کنار توافقات هسته ای انجام گرفته، در یک مورد نیز متفق القول هستند و آن این که هر دو طرف در بالاترین سطح اذعان کرده‌اند که ما به دنبال توافق خوب هستیم و نه توافق بد.


آفتاب: سرویس سیاسی - شهروز ابراهیمی*: در داخل کشور نیز، این که توافق خوب چه نوع توافقی است با ارجاع به فرمایش مقام معظم رهبری که "من موافق ادامه مذاکرات و دستیابی به یک توافق خوب هستم" به موضوع  مباحث روز تبدیل شده است. 


بر همین اساس، نگارنده معتقد است توافق خوب توافقی است که:                                                     
1- در چارچوب دستاوردهای مطلق -و نه دستاوردهای نسبی- بدان اندیشیده شود. در چارچوب نگرش دستاوردهای نسبی، اغلب توافقی حاصل نمی گردد. چرا که در این نگاه رئالیستی، سودها در هر موضوع از جمله در یک مذاکره، به نسبت سودهای رقبا سنجیده می شود و از پیش مشخص است که چنین نگاهی اولأ بدبینانه بوده و دومأ به هر حال هر دو طرف نمی توانند دقیقأ سود یکسان ببرند و سوم این که اگر بالفرض هم سودهای دو طرف برابر باشد، معلوم نیست که آیا این برابری در برداشت و باور دو طرف هم برابر پنداشته خواهد شد یا نه. 


پس در چارچوب دستاوردهای مطلق لازم است به توافق خوب اندیشیده شود چرا که برعکس نگرش رئالیستی (دستاوردهای نسبی)، این نگرش، همکاری جویانه و خوش بینانه می‌باشد. وجود نفس خوشبینانه و همکاری جویانه در چارچوب لیبرالیستی بهتر از نفس نگرش بد بینانه و منازعه‌جویانه رئالیستی در دیپلماسی است. در این چارچوب سودها کاملأ در شرایط مساوی سنجیده نمی‌شود و در واقع چنین نگرشی خطاست و سودِ کاملأ برابر اغلب بدست نمی‌آید و همانطور که گفتیم اگر هم بالافرض بدست آید برداشت‌ها و تصورات از آن سود ممکن است یکسان نباشد.           
                                                                
همین طور در چارچوب نگاه لیبرالیستی، کسب سودها اغلب به درجه قدرت و نفوذ و پتانسیل هر دو طرف وابسته می‌باشد. به عنوان مثال در یک سرمایه‌گذاری مشترک اگر یک طرف، 10 میلیون سرمایه‌گذاری کرده باشد و طرف دیگر 100 میلیون، نمی‌توان انتظار داشت که هر دو طرف سود یکسانی عایدشان گردد.  


2- یک توافق خوب توافقی است که عنایت به نتیجه نهایی و مطلق (مثلأ برای ظرف زمانی چند دهه بعد) داشته باشد. لازم است هر دو طرف برآورد نمایند که نتیجه مطلق و نهایی (یا نتیجه بلند مدت) توافق برایشان چیست وهمچنین نتیجه مطلق و نهایی عدم توافق برایشان چیست. لازم است در یک ظرف زمانی بلند مدت، آثار بلند مدت توافق کردن و توافق نکردن سنجیده شود که مستلزم ارزیابی کارشناسانه، بلند‌نگرانه، طرح‌ریزی کلان، ارتباط دادن یک موضوع (موضوع هسته‌ای) با بسیاری از موضوعات دیگر(همچون موضوع اجتماعی، فرهنگی، اقتصادی و جایگاه بین‌المللی کشور) می‌باشد. 


این مستلزم نگاه سیستماتیک و ساختاری می‌باشد. در نگاه سیستماتیک و ساختاری، موضوعات همچون پازلی تلقی می‌گردد که جداگانه بدان ها نگریسته نمی شود بلکه تمام موضوعات در ارتباط هم سنجیده می شود. به عنوان نمونه در چارچوب معماری، طراحی و مهندسی یک آشپزخانه بطور جداگانه ممکن است خیلی خوب طراحی شده باشد ولی در نگاه کلان و سیستماتیک بایستی ارتباط آن با خانه ای که قرار است ساخته شود، در نظر گرفته شود. لازم است برای یک توافق خوب، نگاه سیستمی و ساختاری به عمل آید. درست است که مذاکرات حول موضوع هسته‌ای است ولی تمام ابعاد دیگر و تاثیر نتایج آن برتمام ابعاد دیگر در ظرف زمانی بلند مدت لازم است در نظر گرفته شود. 


بطور خلاصه تمام طرف‌ها لازم است به این ارزیابی واقع‌بینانه برسند که نتیجه نهایی توافق‌کردن و توافق‌نکردن چیست. همین‌طور تمام طرف‌ها به این نتیجه برسند که توافق نکردن در نهایت بیشتر به سود کدام طرف و به ضرر کدام طرف است و همین‌طور توافق کردن.




•    استادیار روابط بین الملل دانشگاه اصفهان





تاریخ انتشار: ۲۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن