تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 11 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):مؤمن كم حرف و پر كار است و منافق پر حرف و كم كار.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1847303982




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- افزایش 3 درصدی تولید ناخالص ملی دریک فاز پارس جنوبی با تدبیر دولت یازدهم


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: افزایش 3 درصدی تولید ناخالص ملی دریک فاز پارس جنوبی با تدبیر دولت یازدهم بوشهر - ایرنا - با تدبیر و برنامه ریزی اصولی وزارت نفت دولت یازدهم در اولویت بندی تکمیل فازهای در دست اجرای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی و تکمیل فاز 12 در18 ماه اخیر به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های تاریخ صنعت نفت کشور، 3 درصد به تولید ناخالص ملی افزوده شده است.


به گزارش ایرنا، با آغاز به کار دولت تدبیر و امید و تصدی وزارت نفت از سوی بیژن نامدار زنگنه، برخی فازهای در دست اجرای طرح توسعه میدان گازی پارس جنوبی به عنوان اولویت دار تعیین شدند که باید در مدت دو تا سه سال اول این دولت تکمیل و به بهره برداری برسند.
دراین ارتباط تکمیل و بهره برداری از فاز12 به عنوان بزرگترین پروژه این این میدان و فازهای 15، 16، 17 و 18 دراولویت وزارت نفت تا سال 94 قرار گرفت.
هم اکنون با گذشت یکسال و نیم از آغاز فعالیت دولت یازدهم و وزارت زنگنه فاز 12 پارس جنوبی به طور کامل تکمیل شده و قرار است در هفته نخست اسفند امسال بهره برداری کامل از این مگا پروژه آغاز شود.
همچنین بخش های زیادی از فازهای 15و 16 و 17 و 18 راه اندازی شده است که به گفته مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس این فازها نیز تا نیمه اول سال آینده به بهره برداری می رسند.
پایگاه اطلاع رسانی منطقه ویژه پارس روز سه شنبه به نقل از مهدی یوسفی در آستانه راه اندازی رسمی فاز ١٢ پارس جنوبی گفت: با بهره برداری از این فاز به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های تاریخ صنعت نفت کشور، وعده وزیر نفت برای افزایش تولید گاز محقق شده است.
وی اضافه کرد: بهره برداری کامل از فاز 12 پارس جنوبی روزانه ٨١ میلیون متر مکعب گاز شیرین، ١٢٠ هزار بشکه میعانات گازی و روزانه ٧٥ تن گوگرد به تولید کشور می افزاید.
یوسفی با تشریح طرح توسعه فاز ١٢ میدان گازی پارس جنوبی، بیانکرد: طرح توسعه این فاز در ماه تیر ١٣٨٤ با هدف استخراج و انتقال روزانه سه میلیارد فوت مکعب گاز از ٤٥ حلقه چاه در میدان گازی پارس جنوبی، از سوی شرکت نفت و گاز پارس و در قالب یک قرارداد بیع متقابل به شرکت پتروپارس لیمیتد واگذار شد.
وی ادامه داد: عملیات اجرایی بخش های اصلی پالایشگاه خشکی در ماه بهمن ١٣٨٨ آغاز و پیش بینی شده بود در سال ١٣٩١ نخستین ردیف این فاز به بهره برداری برسد.
مدیرعامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس اظهار کرد: با آغاز کار دولت تدبیر و امید و برنامه ریزی صحیح و اصولی وزارت نفت مبنی بر اولویت گذاری طرح های توسعه پارس جنوبی تا پایان پارسال ردیف های (ترین های) نخست و دوم پالایشگاه این فاز و سکوی A آن به بهره برداری رسید و با پیگیری مجدانه مدیریت کلان وزارت نفت و تلاش شبانه روزی متخصصان داخلی در سه ماه نخست امسال نیز سکوی B و C در موقعیت قرار گرفتند که هم اکنون شش ردیف شیرین سازی این پالایشگاه به بهره برداری کامل رسیده است.
وی افزود:٤١ حلقه چاه در فاز ١٢ حفاری شده که هم اکنون ازاین تعداد ٢٩ حلقه چاه درسه سکوی A،B و C در حال تولید گاز هستند.

رکورد راه اندازی شش ردیف شیرین سازی در یک سال
یوسفی راه اندازی شش ردیف شیرین سازی در یک سال را اقدامی بی نظیر در طول تاریخ صنعت نفت دانست و تاکید کرد: همه مراحل طراحی، مهندسی، تامین کالا، ساخت و راه اندازی این فاز به طور کامل از سوی متخصصان داخلی انجام شده که این امر جز با سیاست گذاری اصولی و منطقی وزارت نفت و مدیریت صحیح منابع میسر نبوده است.
وی بهره برداری از فاز ١٢ پارس جنوبی را مهمترین دستاورد وزارت نفت در یک سال و نیم اخیر در شرایط تحریم دانست و افزود: با توحه به این که تحریمهای بین المللی همچنان به قوت خود باقی است، نشان می دهد که مدیریت صحیح منابع اثرهای غیرقابل انکار داشته است و این امیدواری وجود دارد که دیگر فازهای دارای اولویت نخست (١٥ تا ١٨) تا نیمه نخست سال آینده به بهره برداری کامل برسند.
مدیر عامل سازمان منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس، افزود: پارس جنوبی به عنوان بزرگترین میدان گازی جهان، ٤٠ تریلیون مترمکعب گاز طبیعی ( ٢١ درصد از کل گاز دنیا) و حدود 50 میلیارد بشکه میعانات گازی در خود ذخیره کرده است و بر اساس برخی از برآوردها یک درصد از گاز جهان در فاز ١٢ پارس جنوبی قرار دارد که سالانه هشت میلیارد دلار به درآمد کشور افزوده می شود.

افزایش 3 درصدی تولید ناخالص داخلی کشور با افتتاح فاز ١٢
وی با بیان این که با بهره بردای از فاز ١٢، سه درصد به تولید ناخالص داخلی کشور افزوده می شود، گفت: مورد توجه قرار گرفتن نکات زیست محیطی و اجرای بیش از ١٤٣ میلیون نفر ساعت کار بدون حادثه و منجر به فوت از مهمترین ویژگی فاز ١٢ است.
یوسفی با بیان این که نخستین محموله صادرات میعانات گازی فاز ١٢ در ماه تیر امسال بارگیری شد، افزود: در این مرحله از صادرات میعانات گازی فاز ١٢، حجمی معادل یک میلیون و ١٠٠ هزار بشکه از این کالای تجاری و با ارزش بارگیری و به کشورهای هدف ارسال شد.
با گشایش رسمی فاز ١٢ پارس جنوبی روزانه بیش از ١٧.٥ میلیون دلار و سالانه شش میلیارد دلار درآمد (با فرض قیمت ٦٠ دلار برای هر بشکه میعانات گازی) برای کشور به دست می آید.
مصرف روزانه ١٥ هزار متر مکعب آب، ١٠٠ مگاوات برق، پردازش ٣٢ هزار سیگنال فرآیندی، وجود سازه های فلزی، تجهیزات، سه میلیون اینچ قطر لوله، هزار و ٢٠٠ کیلومتر کابل کشی و ٤٠٠ هزار تن بتن ریزی از جمله ویژگی های فاز ١٢ است.
همچنین براساس برآوردهای انجام شده بازگشت کل میزان سرمایه گذاری طرح در کمتر از ٣ سال از زمان بهره برداری محقق می شود. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که با راه اندازی هر فاز پارس جنوبی یک درصد به تولید ناخالص داخلی (GDP) ایران افزوده می شود؛ این در حالی است که با راه اندازی فاز ١٢ بیش از سه درصد به تولید ناخالص افزوده می شود.

بهره برداری کامل از فاز12 پارس جنوبی، هفتم اسفند
مجری فاز 12 پارس جنوبی نیز روز گذشته گفت: این فاز با سرمایه گذاری بیش از هفت میلیارد دلار هفته نخست اسفند سال جاری به طور کامل به بهره برداری می رسد.
رسول فلاح نژاد افزود: فاز 12 به تنهایی 4 درصد از کل گاز پارس جنوبی و یک درصد از کل گاز جهان را در خود جای داده است.
وی اضافه کرد: برای اجرای طرح توسعه فاز 12 پارس جنوبی در مجموع بیش از 140 میلیون نفر ساعت کار انجام شده است.
فلاح نژاد ادامه داد: طولانی ترین و بزرگترین پروژه خط لوله در بین سایر فازهای پارس جنوبی متعلق به فاز 12 است که در این ارتباط در مجموع 450 کیلومتر لوله گذاری صورت گرفته است.
وی بیان کرد: فاز 12 پارس جنوبی سنگین ترین عرشه را در بین فازهای پارس جنوبی به استثنای فاز 1 که فرآیند متفاوت دارد، به خود اختصاص داده است.
میدان گازی فاز 12 واقع در بلوک جنوب شرقی حوزه گازی پارس جنوبی و حاشیه خط مرزی با کشور قطر با مساحتی حدود 206 کیلومتر مربع است که گاز طبیعی خشک آن 21 تریلیون فوت مکعب برآورد می شود.
تاسیسات فراساحل در حدود 150 کیلومتری نوار ساحل قرار داشته و تاسیسات خشکی این فاز در منطقه تمبک ( 65 کیلومتری شرق عسلویه ) قرار دارد.
میعانات گازی جداشده در پالایشگاه پس از شیرین سازی توسط خط لوله زیر دریایی و SBM صادر می شوند.
همچنین با بهره برداری از فاز 12 امکان انتقال دو میلیارد فوت مکعب در روز گاز ترش به تاسیسات Iran LNG مجاور هم فراهم خواهد شد.
میدان گازی پارس جنوبی بزرگترین منبع گازی جهان است که روی خط مرزی مشترک ایران و قطر در خلیج فارس قرار دارد و یکی از اصلی ترین منابع انرژی ایران به شمار می رود؛ مساحت این میدان ٩٧٠٠ کیلومتر مربع است که سهم متعلق به ایران ٣٧٠٠ کیلومتر مربع وسعت دارد.
ذخیره گاز این بخش از میدان ١٤.٢ تریلیون مترمکعب گاز به همراه ١٩ میلیارد بشکه میعانات گازی است که هشت درصد از کل گاز دنیا و ٤٧ درصد از ذخایر گاز کشور را شامل می شود. در حال حاضر قطر، معادل ١٦ فاز پارس جنوبی را به مرحله تولید رسانده و چیزی در حدود ٢ برابر ایران (٦٥٠ میلیون متر مکعب در روز) از این میدان مشترک تولید می کنند.
ایران از مجموع ذخایر گازی خود روزانه حدود ٥٥٠ میلیون مترمکعب گاز تولید می کند و تکمیل چهار فاز میدان پارس جنوبی تا ماه مارس سال ٢٠١٥ میلادی روزانه ١٠٠ میلیون مترمکعب به تولید گاز کشور می افزاید.
طرح های توسعه میدان گازی پارس جنوبی در شهرستان های عسلویه و کنگان در جنوب استان بوشهر در دست اجراست. ک/ 4
6043



28/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن