واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: در چهارمین روز برگزاری جشنواره موسیقی اجرای آرام گروه هلندی به دل مخاطبان نشست تهران - ایرنا - کوارتت" yuri honing" از کشور هلند با اجرای آرام و یکنواخت خود توانست مخاطبان سی امین جشنواره بین المللی موسیقی فجر را راضی از سالن به خانه های خود بفرستد.
به گزارش خبرنگار موسیقی ایرنا ، گروه موسیقی هلندی شب (سه شنبه) گذشته با ترکیب "yuri honing" (ساکسیفون) ،"wolfert brederode" (پیانو) ، joost lijbaart"" (درامز) و "valdimar kolbenin" (کنترباس) ساعت 18:15 در محل تالاروحدت برنامه خود را اجرا کرد .
شب گذشته این گروه برای دومین بار در قالب بخش بین الملل جشنواره موسیقی فجر برنامه خود را اجرا کرد .
از نکات قابل توجه این کنسرت می توان به حضور قابل توجه مخاطبان درسالن اشاره کرد به طوریکه تمامی صندلی های تالار وحدت مملو از جمعیت بود .
اجرای این کوارتت با اجرای آثاری به آهنگسازی سرپرست گروه آغاز شد ، فرم اجرایی آثار تحت تاثیر موسیقی جاز و برداشت های آهنگساز، از بداهه پردازی تدوین شده بود .
توجه به اصول گروه نوازی در طول اجرا از سوی نوازندگان قابل توجه بود ، اعضای کواراتت با هماهنگی و رعایت دینامیک و نوآنس توانستند اجرای سطح بالایی را به مخاطبان ارائه بدهند .
همانطور که انتظار می رفت هر ساز یک نقش اجرایی مستقل را دنبال می کرد که در کنار یکدیگر بیانی مشترک را به مخاطب انتقال می داد .
yuri honing سرپرست و نوازنده ساکسیفون نقش بیشتری نسبت به دیگر اعضای گروه در برنامه داشت ، به نحوی که دراجرای اغلب آثار نقش بداهه پرداز و سلویست را ایفا می کرد .
البته نباید از نقش ویژه دیگر نوازندگان چشم پوشی کرد چرا که آنها نیز تمامی توان تکنیکی و اجرایی خود را در خدمت کل گروه قرار داده بودند .
ساختار صدا دهی گروه با توجه به سازهای موجود بسیار شبیه به گروه های جاز اروپایی و شمال آفریقا بود که در اواخر دهه 90 میلادی نقش بسزایی را در عرصه موسیقی جهان ایفا کردند.
وجود سازی همچون کنترباس در کنار ساکسیفون که صدای تیز و رسا داشت ارکستر را از نظر صدادهی متعادل کرده بود و تمبر صوتی را برای مخاطبان لذت بخش می کرد.
یکی دیگر از نکات قابل توجه این کنسرت قدرت اجرایی بالای هر یک نوازنده ها بود ، نوازندگان پیانو ، درام و ساکسیفون از تکنیک بالای اجرایی برخوردار بودند ، اما کنترباسیت این کوارتت از لحاظ تکنیکی متوسط بود.
فضای ریتمیک آزاد در بیشتر قطعات معرفی می شد ، اپیزودهای ملودیک همراه به دوره های ریتمیک دگرگون شده به صورت متعدد مورد استفاده قرار می گرفت.
نوازنده دارم نیز با دقت و تکنیک بالای خود نقش بسزایی در کیفیت اجرای این گروه داشت ، وی تمام تلاش خود را می کرد که درعین اجرای سلایق شخصی خود به همکاری با گروه نیز توجه کند .
نوازنده ساکسیفون نیز در طول کنسرت به خوبی از پس اجرای فواصل دشوار ملودیک بر آمد که این مهم نشانگر تکنیک بالا و حرفه ای بودن این نوازنده بود .
صدابرداری مطلوب یکی دیگر از نکاتی بود که موجب شد کیفیت این کنسرت مطلوب باشد . از آنجایی که این کوارتت تجربه اجراهای متعدد و بین المللی را داراست بر روی صدادهی مطلوب سالن نیز متمرکز بوده است .
شاید اگر جریان اجرای آثار هوشمندانه تر انتخاب می شد بر مخاطب اثر بیشتری می گذاشت . کلیت اجرا فضایی آرام داشت که در برخی موارد مخاطبان را خسته می کرد .اگر رپرتوآر با توجه بیشتر به سلیقه موسیقایی مخاطبان شرقی همچون ایران انتخابی می شد موفق تر بود .
نبود فرازهای ملودیک و هیجان انگیز که مخاطب را به خود جلب کند در برخی قسمت های کنسرت ، تماشاگران را نسبت به اجرای موسیقی بی تفاوت کرده بود .
این کوارتت آثاری همچون آرزو ، قاصد ، رونسانس ، دایسکی من ، پروانه ، آواز غمگین و راه بهشت را در طول کنسرت خود اجرا کرد .
پس از اتمام کنسرت اعضای گروه با تشویق مخاطبان همراه بود و آنها را راضی به خانه هایشان فرستاد .با توجه به گروه های شرکت کننده در بخش بین الملل سی امین جشنواره موسیقی فجر می توان اجرای کوارتت هلندی را کنسرتی ارزشمند برشمرد که توانست با مخاطبانش ارتباط برقرار کند .
فراهنگ**9252**1601**
28/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]