واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:
بررسی تحولات یمن؛
آیا حوثیها اجازه میدهند القاعده «یمن» را با خاک یکسان کند؟
گزارشها از نشست اخیر وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیجفارس نشان میدهد که کشورهای عضو به رهبری عربستان، سناریویی مشابه سوریه را برای یمن در نظر دارند.
به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، سناریوی ایجاد خلأ سیاسی در یمن توسط کشورهای غربی و برخی اعضای شورای همکاری خلیجفارس با تعطیلی زنجیرهای سفارتخانهها، حربه جدیدی است که برای مقابله با انقلاب مردم یمن در دستور کار قرار گرفته است. جنبش انصارالله بارها گروههای دیگر یمن را برای گفتوگوهای ملی دعوت کرده که هر بار با کارشکنی برخی گروه های وابسته به همین کشورها به شکست انجامیده است. سفارتخانه هلند و بخش کنسولگری سفارتخانه ژاپن هم به بهانه اوضاع امنیتی یمن تعطیل شدند. عربستان، آلمان و ایتالیا هم از کشورهای دیگری هستند که پس از آمریکا، انگلیس و فرانسه سفارتخانههای خود را تعطیل کردهاند. در همین حال گزارشها از نشست اخیر وزرای امور خارجه شورای همکاری خلیجفارس نشان میدهد که کشورهای عضو به رهبری عربستان، سناریویی مشابه سوریه را برای یمن در نظر دارند. تلاش گسترده محور غربی-عربی بر این بود تا با ارسال تسلیحات و اعطای کمکهای مالی گروههای افراطی، دولت بشار اسد را سرنگون کنند؛ ولی پولهای هنگفت سرازیر شده، خطری مانند گروه تروریستی داعش را به وجود آورد که حالا آتش آن دامن همان کشورها را گرفته است. حالا انقلاب یمن به بهانه ای برای دخالت خارجی در این کشور استراتژیک تبدیل شده است؛ دخالتی که به نوشته روزنامه "الجزیره" عربستان با حمایت مالی و تسلیحاتی کشورهای عربی از گروههای افراطی در یمن برای مقابله با جنبش انصارالله همراه است؛ اقدامی که میتواند آتش جنگ طولانیمدت داخل یمن را مانند تجربه عراق و سوریه روشن کند.
عربستان سعودی که همواره حامی حکومت های دیکتاتوری در یمن بوده است، حال که منافع خود را در خطر می بیند، در صف اول کشورهای حامی گروههای افراطی در مقابل شیعیان انصارالله ایستاده است. در واقع کشورهای عضو شورای همکاری خلیجفارس حاضرند با اقداماتشان "القاعده" در یمن قدرت بیشتری بگیرد و حتی این کشور با خاک یکسان شود، اما شیعیان بهعنوان بخش مهمی از جمعیت این کشور سهمی از قدرت نداشته باشند. در آخرین تحولات، وزیران خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس از شورای امنیت خواستهاند بر اساس فصل هفتم منشور سازمان ملل متحد در یمن مداخله نظامی کند. در همین راستا شورای امنیت سازمان ملل روز یکشنبه با صدور قطعنامهای به اتفاق آراء از انصارالله یمن خواست کنترل نهادهای دولتی را رها کنند. امری که البته با واکنش جنبش انصارالله مواجه شد. "محمد عبدالسلام" سخنگوی این جنبش تاکید کرد: «یمنی ها در جریان تعیین سرنوشت خود به بیگانگان اجازه مداخله نخواهند داد.»
در این میان رسانه های بیگانه نیز به بهانه پوشش اخبار مربوط به یمن، به فرافکنی روی آورده اند. رادیو فردا با همین رویکرد گزارش داد: «درخواست شورای همکاری خليج فارس از شورای امنيت سازمان ملل متحد به دنبال افزايش ناامنی در يمن و به دست گرفتن کنترل صنعا (پايتخت) توسط شبهنظاميان شيعهمذهب حوثی مطرح شده است.»
ارگان سازمان سیا در ادامه انقلابیون یمن را "شورشی"[!] خواند و افزود: «شورشيان شيعهمذهب حوثی در هفتههای اخير، کنترل صنعا، پايتخت يمن را در دست گرفته و عبدربه منصور هادی، رئيس جمهور و تعدادی ديگر از مقامهای ارشد دولتی را در بازداشت خانگی قرار دادهاند.» این رسانه امریکایی در بخش دیگری از تحریف حوادث یمن، بدون اشاره به حمایت عربستان سعودی از گروه های تروریستی مثل القاعده، مدعی شد: «بیثباتی سياسی در اين کشور همسايه عربستان سعودی، به تقويت بيش از پيش القاعده در اين کشور منجر شده است.»[!] فرجام سخن اینکه یمن هم اکنون در مرحلهای بسیار حساس و مهم از تاریخ این کشور قرار دارد و همین موجب میشود تا سوالات بسیاری درباره تحولات آتی این منطقه حساس مطرح شود؛ از جمله اینکه: آیا یمن وحدت خود را حفظ خواهد کرد، یا بر اساس طرح فدرالی تکه تکه و تجزیه خواهد شد؟ آیا تحولات جاری در یمن را باید جنگ داخلی ویرانگر همچون لیبی، سوریه وعراق به شمار آورد؟ آیا انصار الله میتوانند وحدت سیاسی یمن را حفظ و بر اساس آن دولت خویش را از طریق ائتلاف با دیگر گروههای سیاسی تشکیل دهند، یا سرنوشت دیگری برای ملت یمن رقم خواهد خورد؟
۲۷/۱۱/۱۳۹۳ - ۱۸:۵۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جام نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 32]