تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

تسمه تردمیل - روغن تردمیل

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

خرید یخچال خارجی

ویترین طلا

کاشت پای مصنوعی

مورگیج

میز جلو مبلی

سود سوز آور

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

مبلمان اداری

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1802220987




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- از تقدیر موافقان برای کاهش سهم نفت در بودجه تا درخواست مخالفان برای قطع کامل وابستگی بودجه به طلای سیاه


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: صف آرایی مخالفان و منتقدان کلیات بودجه 94: از تقدیر موافقان برای کاهش سهم نفت در بودجه تا درخواست مخالفان برای قطع کامل وابستگی بودجه به طلای سیاه تهران - ایرنا - در حالی که موافقان کلیات لایحه بودجه سال 94 از شفافیت، توجه به اسناد بالادستی و نقش برجسته اقتصاد مقاومتی در بودجه سخن گفتند و از کاهش قابل توجه وابستگی به نفت در بودجه تقدیر کردند، مخالفان آن را غیرشفاف و کم توجه به اسناد بالادستی و اقتصاد مقاومتی دانسته و خواستار قطع کامل وابستگی آن به نفت شدند.


به گزارش خبرنگار گروه اقتصادی ایرنا، کلیات لایحه بودجه سال 94 روز گذشته با کسب 152 رای موافق، 43 رای مخالف و 13 رای ممتنع نمایندگان به تصویب رسید.
در جلسه بررسی کلیات بودجه، نمایندگان مخالف و موافق، دیدگاه های خود را نسبت به بودجه سال 94 مطرح کردند، نظراتی که گاهی اوقات کاملا با یکدیگر منافات داشت به طوری که عده ای از نمایندگان آن را شفاف و منضبط می دانستند، اما از سوی دیگر تعدادی از نمایندگان نسبت به غیرشفاف و بی انضباط بودن آن انتقاد داشتند.
همچنین زمانی که عده ای از نمایندگان، احکام و بندهای لایحه بودجه را در راستای اقتصاد مقاومتی می دانستند، عده دیگری معتقد بودند که اقتصاد مقاومتی دراین لایحه، نادیده گرفته شده است.
کاهش سهم نفت در لایحه بودجه، افزایش سهم درآمدهای مالیاتی، جلوگیری از فرار مالیاتی، رفع موانع تولید و افزایش بودجه طرح های عمرانی، شفافیت و عملیاتی بودن، همراهی با اسنادبالادستی، توجه به اقتصاد مقاومتی، برنامه ریزی برای تثبت قیمت ها و کاهش فشار به مردم، افزایش سهم مناطق محروم، حمایت از شرکت های دانش بنیان، توجه به زیرساخت های اقتصادی، بهداشت و درمانی، اشتغال زایی و کاهش تورم از طرف نمایندگان به عنوان ویژگی های مثبت لایحه بودجه سال 94 اعلام شده است.
اما رعایت نشدن اسناد بالادستی، کاهش اندک وابستگی به درآمدهای نفت، افزایش مالیات ها، ابهام در نحوه شناسایی خانوارهای مشمول حذف از هدفمندی یارانه ها، بی انضباطی مالی، شفافیت نداشتن و فقدان نظارت بر 500 هزار میلیارد تومان از بودجه، کم توجهی به اقتصاد مقاومتی، توجه نداشتن به اقشار محروم و آسیب پذیر، کم توجهی به اشتغال جوانان و تداوم سیاست هایی که منجر به رکود می شود، از جمله انتقاداتی بود که مخالفان لایحه بودجه سال 94 مطرح کردند.

دیدگاه های موافقان لایحه بودجه:
** لایحه بودجه 94 فشاری بر مردم وارد نمی کند
رییس کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی نیز 94 گفت: سهم نفت در لایحه بودجه 37 درصد بود که دولت آن را به 31 درصد تبدیل کرد و کمیسیون تلفیق نیز صریح و شفاف این سهم را به 25 درصد رسانده است و در شرایط موجود بیشتر از این میزان نمی توان کاهش داد.
غلامرضا تاجگردون اظهارداشت: اولین سال است که در طول سال های گذشته اعلام کردیم که سقف تخصیص اعتبار عمرانی کمتر از 30 هزار میلیارد تومان نشود یعنی مطمئن باشیم که 80 درصد پول نفت در کار عمرانی هزینه می شود.
وی اظهارداشت: لایحه بودجه سال 94 فشاری بر مردم تحمیل نمی کند و هیچ تبعیضی در آن وجود ندارد.

** توجه بودجه سال 94 به اقتصاد مقاومتی
سید هادی حسینی نماینده مردم قائم شهر در مجلس شورای اسلامی نیز در موافقت با کلیات بودجه گفت: در شرایطی که قیمت نفت در دنیا با چالش جدی مواجه شده، در بودجه امسال دولت سهم نفت را کمتر دیده است.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطر نشان کرد: توجه به اقتصاد مقاومتی از ویژگی های مثبت از لایحه بودجه سال آینده است که دولت اهتمام ویژه ای برای اجرای آن در بودجه سال آینده داشته است.
وی گفت: دولت در بودجه سال آینده به دنبال تثبت قیمت ها بوده و سعی کرده که از فشار افزایش قیمت به مردم بکاهد و آن را مدیریت کند.
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس خاطرنشان کرد: سهم مناطق محروم در بودجه سال آینده افزایش پیدا کرده و یکی دیگر از ویژگی های مثبت این لایحه رعایت قوانین بالادستی توسط دولت در آن است.

** شفافیت بودجه
محمدرضا تابش عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با نگاهی به اعداد و ارقام لایحه بودجه سال 94 متوجه می شویم که هیچ رقم و عدد پنهانی در بودجه وجود ندارد و همه فعل و انفعالات شفاف و قابل پیگیری و محاسبه است.
وی با بیان اینکه یکی از راه های تحقق اقتصاد مقاومتی کاهش سهم نفت و افزایش سهم درآمدهای مالیاتی است، اظهارداشت: دولت اهتمام خاصی در افزایش بودجه های عمرانی داشته است و در شرایط تنگناهای مالی اعتبارات عمرانی رشد بسیار خوبی داشته به طوری که از 42 هزار میلیارد تومان به 50 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

** کاهش سهم نفت در بودجه
ابوذر ندیمی، عضو کمیسیون تلفیق و نماینده مردم لاهیجان در مجلس شورای اسلامی ضمن گلایه از انتقادات مطرح شده نسبت به لایحه بودجه و بی توجهی به مناطق محروم اظهار داشت: امسال سهم مالیات از نفت بیشتر شده است و میزان مالیات ها از 70 هزار میلیارد تومان به 86 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. خود دولت سهم نفت را از 77 هزار میلیارد تومان به 71 هزار میلیارد تومان کاهش داد.

** لایحه بودجه سال 94 کارشناسی شده است
حجت الاسلام حبیب برومند نماینده مردم پارس آباد در مجلس شورای اسلامی در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور گفت: در این لایحه برای اولین بار بود که تکیه بودجه به نفت به یک سوم کاهش یافت. عدم وابستگی به نفت این فرصت را به کشور می دهد که بخش کشاورزی و سایر بخش ها را تقویت کنیم.

** توجه بیشتر به شرکت های دانش بنیان
حسن کامران دستجردی نماینده مردم اصفهان در مجلس اظهار داشت: در بودجه سال آینده به تقویت شرکت های دانش بنیان توجه بیشتری شده است و برای اولین بار به جانبازان تسهیلاتی با نرخ سود بسیار پایین ارایه خواهد شد.

** توجه ویژه بودجه سال 94 به زیرساخت های اقتصادی و کاهش تورم
سلیمان عباسی نماینده گنبد کاووس نیز در موافقت با کلیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور گفت: در این لایحه به زیرساخت های اقتصادی، بهداشت و درمانی، اشتغال زایی و کاهش تورم توجه بسزایی شده است.
وی یادآور شد: لایحه بودجه سال 94 کل کشور در راستای تکالیف دولت براساس برنامه پنجم توسعه تدوین شده است.

** سخنان برخی مخالفان جای تعجب دارد
نماینده مردم کرج در مجلس شورای اسلامی نیز با بیان اینکه متاسفانه برخی نمایندگان مجلس به خصوص کسانی که تحصیلات اقتصادی دارند مطالبی را در مخالفت با لایحه بودجه مطرح می کنند که جای تعجب دارد، گفت: روزی در این مملکت دو میلیون و 700 هزار بشکه نفت با قیمت بالای 100 دلار می فروختیم اما امروز حداکثر یک میلیون و 300 هزار بشکه نفت آن هم با قیمت 40 دلار می فروشیم؛ مخالفان هیچ اشاره ای به منابع درآمدی جدید نمی کنند.
عزیز اکبریان افزود: بودجه براساس اقتصاد مقاومتی است و به رفع موانع تولید و بودجه های عمرانی توجه دارد.

** لایحه بودجه شفاف و عملیاتی است
کمال الدین پیرموذن نماینده مردم اردبیل شفافیت و عملیاتی بودن را از ویژگی های لایحه بودجه 94 عنوان کرد و اظهار داشت: عدالت اقتصادی، بستن روزنه های فساد و ویژه خواری، تحرک و رشد اقتصادی، توزیع عادلانه درآمد و افزایش کارایی دولت از ویژگی های مثبت بودجه است.

** افزایش درآمدهای مالیاتی
غلامرضا کاتب نماینده مردم گرمسار با بیان اینکه باید با کلیات این لایحه موافقت کرد اما در جزییات بحث های فراوانی وجود دارد، اظهار داشت: منابع عمومی در سال 94 به 216 هزار دلار خواهد رسید و درآمدهای مالیاتی در سال 93 از 59 هزار میلیارد به 72 هزار میلیارد تومان خواهد رسید.

مخالفان کلیات بودجه سال 94:
**رعایت نشدن اسناد بالادستی
هادی قوامی نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی در مخالفت با لایحه بودجه با بیان این که قوانین بالادستی در بودجه سال آینده رعایت نشده است، گفت: در بودجه سال 94 تاکید ویژه ای بر استفاده از منابع نفتی شده است.
عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات خاطرنشان کرد: در بودجه سال آینده تدبیری برای کاهش نرخ تورم و بیکاری دیده نشده در حالی که بودجه 94 آخرین لایحه سال پایانی برنامه پنج ساله پنجم است و براساس آن باید نرخ بیکاری در کشور به 14 درصد برسد اما بالای 25 درصد در کشور بیکاری وجود دارد.

** فقدان نظارت بر 500 هزار میلیارد تومان از بودجه
محمد حسن آصفری عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی گفت: کل بودجه از حیث منابع 825 هزار میلیارد تومان است و 254 هزار میلیارد تومان از لحاظ درآمد و سرمایه داری ها است، آیا در بخش کمتر از نزدیک به 500 هزار میلیارد تومان نظارتی وجود دارد؟

** نادیده گرفتن سند چشم انداز
محمد ابراهیم رضایی عضو کمیسیون شوراها و امور داخلی اظهار داشت: با نگاه حاکم بر بودجه ریزی کشور شاهدیم که سال ها است خسارت غیر قابل جبرانی به کشور وارد می شود که ثمره آن نادیده گرفتن سند چشم انداز توسعه و بی خاصیت شدن برنامه های پنج ساله بوده است.

** به اقتصاد مقاومتی توجه نشده است
نادر قاضی پور نماینده مردم ارومیه در مجلس، با بیان این که در لایحه بودجه سال آینده به موضوع اقتصاد مقاومتی توجهی نشده است، یادآور شد: در این لایحه هزینه های جاری برخی بخش ها ازجمله نهاد ریاست جمهوری افزایش یافته است.

** به تذکر شورای نگهبان توجهی نشده است
عباس قائد رحمت نماینده مردم درود و ازنا در مجلس که در مخالفت با کلیات لایحه بودجه سال 94 کل کشور سخن می گفت، اظهارداشت: مجلس و دولت از زمان مناسب تقدیم لایحه بودجه نتوانستند برای حل مشکلات کشور بیشترین استفاده را کنند و متاسفانه در بودجه ریزی به تذکر شورای نگهبان برای کم کردن احکام توجهی نشده است.

** افزایش هزینه های جاری
غلامرضا مصباحی مقدم نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: علت مخالف من با کلیات لایحه بودجه این است که اتکای به نفت نسبت به درآمد قابل پیش بینی نفت نه تنها کاهش پیدا نکرده بلکه افزایش نیز داشته است؛ آنچه پیش بینی می شده که درآمد نفت باشد و سهم دولت بوده 100 درصد در لایحه پیشنهادی دولت منظور شده و در کمیسیون تلفیق نیز با آن همراهی شده است.
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: هزینه هایی که این لایحه بودجه برای کشور پدید آورده به گونه ای است که هزینه های جاری سال آینده نسبت به سال جاری نیز افزایش یافته است.

** در لایحه بودجه به کسب عوارض کالاهای آسیب رسان توجه نشده است
عبدالرحمان رستمیان نماینده مردم دامغان در مجلس گفت: ما پیشنهادی در مورد کسب عوارض کالاهای آسیب رسان مثل قلیان و سیگار دادیم که با مخالف دولت مواجه شد در حالی که این موضوع می توانست برای دولت کسب درآمد کند.

** حاتم بخشی به وزارت نفت ظلم به مردم است
کمال علیپور خنک داری کمیسیون عمران مجلس ضمن انتقاد از پنهان سازی در بخش درآمدی لایحه بودجه اظهار داشت: چرا باید 14.5 درصد از درآمدهای فروش نفت به شرکت ملی نفت داده شود و آن هم معاف از مالیات باشد.
نماینده مردم قائمشهر درمجلس ادامه داد: براساس گزارش کمیسیون تلفیق دولت نتوانسته است 10 هزار میلیارد تومان درآمد حاصل از مالیات بر ارزش افزوده را که شرکت های دولتی از مردم دریافت می کنند اخذ کند در این شرایط دولت می خواهد 86 هزار میلیارد تومان از مردم مالیات بگیرد مگر چه اتفاقی برای مردم افتاده است وقتی نمی توانیم 10 هزار میلیارد تومان را از شرکت دولتی بگیریم چطور می توانیم از مردم بگیریم.

** اقتصاد کشور به جای تولید محوری، تجارت محور شده است
علی نعمت چهاردولی عضو کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه اقتصاد کشور به جای تولید محور بودن، متاسفانه تجارت محور شده است، افزود: تورم 40 درصدی با افزایش حقوق 14 درصدی جبران نمی شود، امروز کارمندان، فرهنگیان و کارگران افزایش حقوق نمی خواهند بلکه درخواست آنان کنترل تورم بوده به نحوی که بین حقوق دریافتی و تورم تناسبی ایجاد شود که متاسفانه انجام این مهم در لایحه بودجه 94 مشهود نیست.

** عدم تناسب با اقتصاد مقاومتی
الیاس نادران عضو کمیسیون برنامه و بودجه بی انضباطی مالی، رسمیت یافتن حاکمیت سرمایه و عدم تناسب بودجه با سیاست های اقتصاد مقاومتی را از مهم ترین دلایل خود برای مخالفت با کلیات لایجه بودجه عنوان کرد و گفت: با توجه به اینکه دولت در دو سال اخیر سیاست های انقباضی را برای مهار نقدینگی اعمال کرده تا به هر قیمت جلوی رشد قیمت ها را بگیرد انتظار می رفت در تکمیل آن سیاست های مالی، پولی و اقتصادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی اعمال می شد تا شرایط برای خروج از رکود در تولید فراهم شود.
وی با بیان اینکه هیچ نسبتی بین بودجه و اقتصاد مقاومتی ندیدم اظهار داشت: نه در تنوع صادرات و تقویت بنیان های تولیدی و نه خروج دولت از تصدی گری غیر ضروری و کاهش بودجه شرکت های دولتی و تقویت بخش های غیردولتی، این امر دیده نمی شود.
اقتصام (5) 2022 ** 1574



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن