واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: استاندارد سازی مقلوله ای است که به طور مستقیم به اعتماد مردم به تولیدات و محصولات برمی گردد.
به گزارش تراز ، اهمیت این مساله در تولید داخل آنقدر زیاد است که همین چند وقت پیش ، وقتی مقام معظم رهبری سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را ابلاغ کردند، در بند 24 این ابلاغیه بر اهمیت استاندارسازی محصولات تاکید کرده اند.این بند به شرح زیر است:
افزایش پوشش استاندارد برای كلیه محصولات داخلی و ترویج آن
بی تردید توجه مقام معظم رهبری به استاندارد سازی محصولات تولید داخل نشان از اهمیت این مساله در صادرات محصولات داخلی به بازار خارجی دارد چرا که کیفیت محصولات در اقتصاد جهانی حرف اول را می زند.
طی سه دهه گذشته جهان شاهد شکل گیری تدریجی یک سیستم اقتصادی یکپارچه جهانی بوده است و به طبع دنیای تولید نیز در ادامه این وضع شاهد افزایش سطح رقابت و ظهور رقبای مستعد دراقصی نقاط جهان است.
جهانی شدن بازار تولید شرکتهای تولید کننده رابه ارزیابی مجدد نگرشهایشان را رقابتهای بین المللی وا داشته و دولتها را نیز به تغییر سیاستهای ملی خود وادار نموده است.
مطمئناً شرکتهایی که به بازار به صورت ملی و نه جهانی ، و به محصولات نیز در حد کافی و خوب، و نه در سطح جهانی توجه می نمایند از صحنه رقابتهای تولیدی این منظر جهانی خارج خواهند شد.
به این ترتیب است که سیستم های نوین تولیدی باید قادر به تولید محصولاتی با کیفیتی بالاتر، هزینه کمتر ، زمان انتظار و طراحی سریعتر محصولات باشند.
رعایت استانداردهایی که در طول سالیان متمادی تدوین گردیده است، یکی از ابزارهای مهم در راستای ارتقاء کیفیت محصولات بوده ، به طوریکه کشورهای پیشرفته صنعتی در راستای جهانی سازی ، مرزهایی را برای کشورهای درحال توسعه و توسعه نیافته بوجود آورده اند که این کشورها برای ورود به عرصة جهانی و عبور از این مرزها بایستی استانداردهای بین المللی و قواعد بازارهای جهانی را رعایت نمایند.
از آنجا که هیچ کس محصولات بد کیفیت ، خطرناک و غیر قابل اعتماد. ناهماهنگ و تجهیزاتی که قبلاً خریداری نموده را نمی خواهد ، مشتریان انتظاراتی راجع به طراحی ، اجرا ، امنیت و قابلیت اعتماد به محصولات و خدماتی که خریداری می کنند را دارند و همین مساله است که اهمیت سازمان استاندارسازی در کشور را نشان می دهد.
اهمیتی که در سال های اخیر به دلیل وجود نداشتن ابزارهای اجرایی برای سازمان استاندارد کشور نادیده گرفته شده و در واقع غول های صنعتی کشور با توجه به نفع شخصی خود قوانین سازمان استاندارد را اجرایی می کنند و یا از اجرا کردن آن سر باز می زنند.
این در حالی است که بی شک رعایت استانداردهای داخلی و رساندن آن به سطح استانداردهای بین المللی به افزایش سطح کیفی ، ایمنی ، کارآمدی ، اعتماد وقابلیت تغییر پذیری کمک می کنند و زمینه افزایش منافع اقتصادی را فراهم می آورد.
به این ترتیب می توان گفت، اعطاي نشان استاندارد به کالاهاي بي کيفيت مردم را بي اعتماد ميکند. نشان استاندارد يکي از دلايلي است که مردم ميتوانند به کالاهاي مصرفي خود اعتماد داشته باشند. گاهي اوقات عدم رعايت قانون و بي توجهي به مقررات در زمينه اعطاي نشان استاندارد به کالاهاي بي کيفيت، اعتماد و امنيت عمومي مردم را دچار خدشه ميکند. از سوی دیگر، سازمان استاندارد به معناي ديگر حافظ سلامت و بهداشت مردم است.
در این میان اما در برخي موارد با ورود اجناس و محصولات بي کيفيت به بازار ناهنجاري هاي مختلفي بروز می کند که سبب بروز مشکلاتي براي مردم ميشود. اهر چند امروزه مسأله بالا بردن کيفيت محصولات به عنوان يک اصل در همه ابعاد مورد توجه است اما رد پاي کالاهاي بي کيفيت چيني در بازار ايران ديده ميشود. گرچه هم اکنون کالاهاي صنعتي ساخته شده بي کيفيت چيني اجازه ورود به ايران را ندارد و بازرسان چيني براي کنترل کيفيت محصولات وارداتي به ايران همکاري ميکنند و کيفيت کالاهاي چيني از مبدا اين کشور توسط استاندارد چين کنترل ميشود اما هنوز هم بازار ورود کالاهای بی کیفیت چینی به کشور داغ است و بازار بی اعتمادی مردم به محصولات تولید داخل نیز همچنان گرم است و باید منتظر ماند و دید دولت یازدهمی ها می تواند توجه به استاندارد سازی را بالا ببرند و اعتماد را به مردم بازگردانند یا خیر؟منبع: خبر ایرانی
دوشنبه 27 بهمن 1393 ساعت 10:16
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 101]