تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 12 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):آدم دين‏دار چون مى‏انديشد، آرامش بر جان او حاكم است. چون خضوع مى‏كند متواضع است. ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

کاشت پای مصنوعی

میز جلو مبلی

پراپ رابین سود

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1803661197




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- مداحان متناسب با نیازهای جامعه فعالیت کنند


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: یک پژوهشگر اجتماعی: مداحان متناسب با نیازهای جامعه فعالیت کنند تهران - ایرنا - رییس کمیسیون فرهنگی اجتماعی شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به افزایش نقش مداحان و ذاکران حسینی در تحولات فرهنگی آینده جامعه بر ضرورت تناسب فعالیت های مداحان با نیازهای جامعه تاکید کرد.


حسن بنیانیان روز دوشنبه با اشاره به تاثیرگذاری مداحان و ستایشگران اهل بیت(ع) در فرهنگ جامعه به خبرنگار معارف ایرنا گفت: در آینده نقش مداحان در تحولات فرهنگی جامعه بیشتر خواهد شد و لذا متناسب با آن باید کار کرد.
وی افزود: برای هر پدیده اجتماعی باید ضوابطی را در نطر گرفت و کسی که به عنوان یک مداح توجه دیگران را جلب می کند باید شعر و یا نثری را قرائت کند که نکته ای را به مردم تذکر دهد.

* مفهوم فرهنگ سازی
وی در ادامه با اشاره به نقش فرهنگسازی در جامعه گفت: مفهوم فرهنگ در 50 سال گذشته وارد فضای ادبیات ما شده و در اذهان ما فرهنگسازی یعنی این که بتوانیم نظامی از اعتقادات، ارزش ها، الگوهای رفتاری و نمادهای منسجم مربوط بر یک نظام فکری را در جامعه مستقر کنیم.
رییس پیوست نگاری فرهنگی شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: اینگونه نیست که همه لایه های تشکیل دهنده یک فرهنگ به مکتب فکری خاص مربوط باشد. یعنی اینگونه نیست که اعتبار از یکجا و رفتار از جایی دیگر آمده باشد و افراد تلاش کنند تا با تلفیق آنها به توجیه رفتار خود بپردازند.
این پژوهشگر اجتماعی افزود: فرهنگسازی یعنی این که بتوانیم به صورت منسجم و سازمان یافته آن الگوهای رفتاری را سامان دهیم که ریشه در ارزش های عمیق ما داشته و مبتنی بر اعتقادات و باورهای دینی ما باشد.
وی با بیان این که همه سازمان ها نیز تحت تاثیر فرهنگ هستند، افزود: تاثیرات فرهنگی افرادی مانند روحانیون، مداحان، معلمان و اساتید که ارتباط گسترده ای با دیگران دارند، زیاد است.
این کارشناس اجتماعی تاکید کرد: فرهنگسازی فقط پای منبر صورت نمی گیرد بلکه تمام سکنات و حرکات او در جامعه نقش مهمی در فرهنگسازی ایفاء می کند و در تحولات فرهنگی دخالت دارد.

* روش های فرهنگ سازی
بنیانیان با اشاره به روش های فرهنگ سازی در جامعه گفت: نکته مهم این است که فرهنگ سازی گاهی به صورت آگاهانه شکل می گیرد که در این شکل پدر و مادر یا مربی و یا روحانی تلاش می کنند تا با آگاهی بخشی و مداخله در دانش مخاطب اعتقادات او را دستکاری کنند تا رفتارهای او اصلاح شود و در کشور ما بخش کوچکی از تحولات فرهنگی را این نوع فرهنگسازی تشکیل می دهد.
وی افزود: گاهی نیز فرهنگ سازی ناآگاهانه باعث می شود تا رفتارهایی از طریق رسانه های مختلف وارد کشور شود و ما آن را پذیرفته که این رفتارها با خود ارزش های اعتقاداتی را نیز به همراه دارد.
رییس سابق حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی تاکید کرد: این دو فرهنگ سازی (آگاهانه و ناآگاهانه)اختصاص به سازمان های فرهنگی یا روحانیت یا مداح ندارد و همه افراد در جامعه و سازمان ها در فرهنگ مداخله می کنند.
وی به عنوان مثال گفت: وقتی یک پدر برای فرزند خود نام یک دانشمند را برمی گزیند آن کودک در بزرگی از طریق همان اسم صفت هایی را به خود می گیرد و انتخاب نام یکی از ائمه برای فرزند نیز بر همین اساس تاثیرگذار است.
بنیانیان از فرهنگ سازی به عنوان پدیده اجتناب ناپذیر ارتباطات انسانی یاد کرد و گفت: هر انسانی علاوه بر این که تحت تاثیر فرهنگ یک جامعه است از طرف دیگر بر فرهنگ جامعه تاثیرگذار است.
وی افزود: به میزانی که انسان ها تلاش آگاهانه می کنند تا با اراده خود تاثیرات مثبت را حاکم کنند، جامعه سالم می شود و برعکس آن نیز صحیح است. یعنی افراد تحت تاثیر فرهنگ جامعه به واسطه کمبودهای خود دچار تخریب بیشتری می شود. مثل این که در یک خانواده ای پدر و مادر دروغ می گویند ولی کودک به واسطه خصلت های خود دروغ را بیشتر توسعه می دهد.

* ضرورت مخاطب شناسی
این پژوهشگر اجتماعی در ادامه مخاطب شناسی را ضرورتی برای ستایشگران اهل بیت(ع) دانست و گفت: مداحی و منبر رفتن در عرصه دین سخت و پیچیده است و نیازمند مخاطب شناسی است و هر اندازه که تعداد مخاطبان افزایش پیدا کند، وظیفه مداح یا سخنران نیز پیچیده تر می شود.
وی افزود: یعنی گاهی یک مداح به راحتی برای 20 جوان به عنوان مخاطب مداحی می کند و به راحتی مخاطب را جذب می کند ولی زمانی که این مداح در یک جلسه عمومی با هزار مخاطب از کودک تا پیرمرد و یا افراد تحصیلکرده تا کم سواد روبرو است، وظیفه او بسیار حساس و پیچیده می شود.
فراهنگ**1003**1569



27/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 156]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن