محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1831135023
- سیاست خارجی مطلوب «دلواپسان» چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: سیاست خارجی مطلوب «دلواپسان» چیست؟ تهران- ایرنا-شخصیت ها و جریان هایی که امروز سیاست خارجی تعاملی دولت روحانی را بر نمی تابند و آن را مایه ی بی عزت شدن ایران در عرصه جهانی می دانند، نقطه آمالشان دولتی است که نامه های رییس آن به بسیاری از مقام های جهان بی جواب باقی می ماند و با «کاغذپاره» خواندن قطعنامه ها، کشور را در شرایط انزوا قرار داد.
آنهایی که امروز سرسختانه بر سیاست خارجی دولت روحانی می تازند، روزگاری اما سرسختانه از سیاست خارجی دولت احمدی نژاد دفاع می کردند. بنابراین می توان گفت سیاست خارجی مورد پسند دلواپسان، سیاست خارجی دولت های نهم و دهم است.
طرح این مساله از آن رو مهم است که ورای انتقادها و حملات این افراد و جریان ها به سیاست تعامل سازنده دولت روحانی، مشخص می شود که سیاست جایگزین (آلترناتیو) آنها چیست و در صورتی که آنها در این دولت تصمیم گیر بودند چه سیاستی را در پیش می گرفتند. اما سیاست خارجی احمدی نژاد که نماد یک سیاست خارجی عزتمندانه از نظر دلواپسان است، چه ویژگی هایی داشت و رهاورد آن برای کشور چه بود؟
دولت گذشته که از سیاست خارجی تهاجمی بهره می برد به دلیل استفاده از زبان تهدید و مخاصمه آمیز، فضای مصالحه جویانه را به کناری نهاد و این آغازی بود برای گفتمان تنش زا در عرصه ی منطقه یی و جهانی؛ گفتمانی که به غیریت سازی بسنده کرده و سویه ی سلبی را بر نگاه ایجابی اولویت می داد؛ سیاستی که روز به روز بر تعداد دشمنان ما اضافه می کرد و از تعداد دوستان ما کم می کرد.
«حسن روحانی» در یکی از سخنرانی های خود در آغاز کار دولت یازدهم در توصیف شرایط بغرنج سیاست خارجی ایران در دولت پیشین گفت: «در تاریخ چند سده ی اخیر ایران، برهه یی را نمی توان یافت که روابط ایران با کشورهای اروپایی به سردی، نامطلوبی و تنش آلودی امروز باشد. وجود تحریم های گسترده اتحادیه اروپا علیه ایران گواهی بر این ادعاست. تکلیف کشورهایی مثل آمریکا و کانادا هم که روشن است؛ هروز تهدید و تحریم جدیدتر. آفریقایی ها برخلاف برخورداری از حمایت های بی دریغ مادی و معنوی ایران پس از انقلاب، در سال های اخیر روی از ما گردانده اند. کار به جایی رسیده که سنگال و سیرالئون و کنیا هم به ما روی خوش نشان نمی دهند. قطعنامه های سازمان ملل علیه ما (در زمینه حقوق بشر) با آرای بی سابقه و بالا به تصویب می رسد. هیچ موقعیت ارزشمندی در عرصه بین المللی نمی توانیم کسب کنیم. در واقع اگر بخواهیم دوستان و همراهان خود را در صحنه بین المللی و در میان کشورهای بزرگ و کوچک جست وجو کنیم، شاید از انگشتان یک دست تجاوز نکنند؛ آن هم کشورهایی که بیشتر فاقد اعتبار بین المللی هستند.»
دلواپسان که دلشان برای سیاست خارجی دولت احمدی نژاد لک زده است، گویی همه ی این ها را از یاد برده اند و یادشان رفته که اعتمادسازی به عنوان یکی از مهمترین مسایل در روابط خارجی جایش را به ستیزه جویی داد و نتیجه اش به تقابل و دور شدن از تفاهم و گفت و گو انجامید.
آنچه دلواپسان در سیاست خارجی دنبال می کنند، همان طرح مواضع تند و پرهزینه یی مانند نفی هولوکاست است که طرحشان بیشتر اهدافی تبلیغاتی داشت و بدون آنکه هیچ تاثیر مثبتی بر منافع ملی کشور داشته باشد، پس از مدتی رها شد و به فراموشی سپرده شد و تنها در نهایت پیامدهای ناگوار آن برای کشور باقی ماند.
از طرفی دیپلماسی که مورد توجه دلواپسان است به کشورهایی بسنده می کند که دارای وزن چندانی در مناسبات جهانی نیستند و وزنه ی قابل قبولی به حساب نمی آیند و شامل کشورهایی همچون ونزوئلا، بولیوی و چند کشور کوچک می شود. این دست کشورها دارای اهمیت چندانی در معادلات بین المللی نیستند و خود در خیلی زمینه ها وابسته به سایر کشورها هستند.
دولت گذشته برای این که بتواند از فضای مخاصمه و غیر تفاهمی خارج شود سعی کرد به نامه نگاری های دست بزند که از این دست نامه هایی بود که برای «جورج بوش» و «باراک اوباما» روسای جمهوری آمریکا، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «نیکلا سارکوزی» رییس جمهوری وقت فرانسه، پاپ «بندیکت شانزدهم» نوشته شد. نامه هایی که بیشترشان بدون پاسخ باقی ماند و نه تنها جوابی دریافت نکردند، بلکه نتوانستند گره یی از کلاف پر گره سیاست خارجی را باز کنند.
با روی کارآمدن دولت یازدهم خونی تازه در رگ های سیاست خارجی جریان پیدا کرد. بی شک سیاست خارجی به عنوان مهمترین و راهبردی ترین برنامه ی دولت یازدهم دارای شاخصه هایی همچون «تنش زدایی» و «اعتمادسازی» است. دولت برای دستیابی به آن نیز از ابزارهایی مانند مذاکره و گفت و گو بهره برده است.
دولت یازدهم سعی کرده نگاه جهان را نسبت به ایران تغییر دهد؛ برای این کار نیز زبان مصالحه با جهان را برگزیده و دیپلماسی مبتنی بر مذاکره را در دستور کار قرار داده است. رویکرد همگرایانه به جهان و مناسبات جهانی جایگاه ایران را در روندها و مناسبات جهانی ارتقا بخشید و قطار سیاست خارجی را که از ریل خارج شده بود دوباره وارد مسیر اصلی کرد.
در زمان حاضر دیگر روابط خارجی ما به چند کشور کوچک و بی اثر در جهان محدود و محصور نیست و دایره ی روابط خارجی مان بسط و گسترش پیدا کرده و این نشانگر آن است که نقطه ی کانونی سیاست خارجی دولت یازدهم تعامل گرایی است و در موضوع هسته یی سعی کرده با درک صحیح از شرایط بین المللی تغییر هوشمندانه و مثبت موازنه به نفع ایران را در دستور کار خود قرار دهد. همچنین توانست در قبال تحریم ها با استفاده از مذاکره شکافی در تحریم ها ایجاد کند و از شدت یافتن فشار تحریم ها جلوگیری کرده و متوقف ساختن آن را در دستور کار قرار دهد.
به باور بسیاری از کارشناسان خبره ی عرصه ی روابط بین الملل و سیاست خارجی روند در پیش گرفته شده از سوی دولت روحانی به اندازه یی موفق بوده که توانسته حتی نگاه مردم کشورهای اروپایی را به خود جلب کند. چرا که با ورود ایران به فضای مصالحه و گفت و گو نشان داده شد که ایران به دنبال رسیدن به راه حل بوده و دنبال تخاصم نیست که این خود می تواند به عنوان نقطه ی قوت ما محسوب شود.
با توجه به این شرایط مطلوبی که در فضای بین المللی برای ایران شکل گرفته و تغییر نگاه های مثبتی که نسبت به ایران رخ داده است، آتش توپخانه ی دلواپسان لحظه یی از کار بازنمانده و با هر بهانه یی این توپخانه حجم آتش خود را افزایش می دهد.
طرفه آن که دلواپسان برای سیاست خارجی برنامه یی مدون و هدفمند ندارند؛ برخوردهای دوگانه را در این زمینه در دستور کار قرار می دهند و از کوچکترین بهانه یی همچون قدم زدن «ظریف» با «کری» نیز استفاده کرده و سعی می کنند از این طریق به تخریب دولت دست بزنند.
از طرفی زاویه ی دید دلواپسان به سیاست خارجی دولت روحانی مبتنی برنگاه جناحی و گروهی است. در این میان آن چه مغفول واقع می شود منافع ملی کشور است که بی شک باید بر منافع جناحی و گروهی اولویت داده شود.
سیاست خارجی دولت به دلیل این که مهمترین اولویت دولت یازدهم است همواره نسبت به بقیه ی امور دولت بیشتر مورد هجمه و انتقاد قرار می گیرد. حال دولت چگونه عمل کند که رضایت دلواپسان جلب شده و یا دیگر انتقادی از جانب آنان به دولت صورت نپذیرد؟
منطق دلواپسان در حوزه ی سیاست خارجی هم در نوع خود پر از تناقض است؛ منتقدنمایان با رویکرد یک بام و دو هوا در حالی دولت را به نادیده گرفتن خواست ملی در زمینه ی رفع کامل تحریم ها متهم می کنند که خود زمانی با «کاغذ پاره» خواندن قطعنامه های تحریمی همصدا شدند و حتی تحریم ها را نوعی «موهبت» توصیف می کردند.
در پایان باید یادآور شد، سیاست خارجی مدنظر دلواپسان محصور و محدود به چند کشور کوچک، انزواگرایانه، احساسی و بی برنامه، فاقد شناخت کافی از عرصه ی مناسبات بین المللی، تنش زا، غیر سازنده، منازعه گرا و تقابلی است. اما آیا این گفتمان می تواند برای سیاست خارجی کشور مفید باشد و کشور را به مسیر پیشرفت و توسعه رهنمون کند؟ بدیهی است که انتقادهایی که به سیاست خارجی دولت می شود، زمانی می تواند سازنده باشد که تنها در پی تشخیص سره از ناسره باشد و هدفش به دور از نگاه خصمانه باشد.
*گروه پژوهش و تحلیل خبری
پژوهشم**458**2054
27/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
کمیسیون سیاست خارجی مجلس مقرر کرد انجام ملاقاتهای هیئتهای پارلمانی خارجی با مسئولیت مجلس
کمیسیون سیاست خارجی مجلس مقرر کردانجام ملاقاتهای هیئتهای پارلمانی خارجی با مسئولیت مجلسبا نظر اعضای کمیسیون امنیت ملی مجلس از این به بعد هیأتهای پارلمانی خارجی با مسئولیت مجلس ملاقاتهای خود را انجام میدهند به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس سید حسین نقوی حسینی سخنگویسند مالکیت فیلم شناسنامه آثار است/ بزرگان سیاست خارجی در سینما - اخبار ایران و جهان |
ایوبی در پاسخ به مهر سند مالکیت فیلم شناسنامه آثار است بزرگان سیاست خارجی در سینما شناسهٔ خبر 2486927 سهشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲ ۰۸ هنر > سینمای ایران رییس سازمان سینمایی درباره سند مالکیت فیلمها که به تازگی رونمایی شده و همچنین اعضای شورای راهبردی امور بینالملل سینما اظهحمایت کنگره از اقدامات اوباما در قبال داعش نوعی انتقاد از سیاست خارجی اوست
واشنگتن تایمز حمایت کنگره از اقدامات اوباما در قبال داعش نوعی انتقاد از سیاست خارجی اوست واشنگتن تایمز نوشت حمایت جمهوریخواهان آمریکا از طرح احتمالی باراک اوباما رئیس جمهور درباره حمله نظامی گسترده تر علیه داعش در واقع نوعی انتقاد آنها از سیاست خارجی وی و اعمال فشار بر اوباما ابرای پیشبرد سیاست داخلی و خارجی نیاز به وحدت داریم
آخوندی برای پیشبرد سیاست داخلی و خارجی نیاز به وحدت داریم شناسهٔ خبر 2493839 پنجشنبه ۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ اقتصاد > راه و مسکن وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه در پیشبرد سیاست داخلی و خارجی ما نیاز به وحدت داریم گفت فرمایشات اخیر مقام معظم رهبری درباره مسئله هستهای بزرگتری- نماینده اصلاح طلب ادوار مجلس: دولت در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی با درایت عمل کرد
نماینده اصلاح طلب ادوار مجلس دولت در حوزه اقتصاد و سیاست خارجی با درایت عمل کرد بجنورد - ایرنا - نماینده اصلاح طلب ادوار مجلس شورای اسلامی گفت دولت یازدهم در حوزه اقتصاد و روابط خارجی با درایت عمل کرده و دستاوردهای خوبی در این حوزه برای کشور داشته است به گزارش ایرنا سیدرضا نملک سلمان: سیاست خارجی تغییری نخواهد کرد
ملک سلمان سیاست خارجی تغییری نخواهد کرد پادشاه جدید عربستان تأکید کرد که سیاست ها و رویکردهای این کشور مانند گذشته ادامه خواهد یافت به گزارش آخرین نیوز به نقل از العالم ملک سلمان در اولین نشست هیات وزرای سعودی که بعد از تکیه زدن ملک سلمان به عنوان شاه جدید بر مسند قدرت درعربسياست خارجي ايران چرخش محسوسي نداشته است
۲۳ بهمن ۱۳۹۳ ۱۰ ۴۵ق ظ يورو نيوز سياست خارجي ايران چرخش محسوسي نداشته است پايگاه خبري يورو نيوز در واکنش به راهپيمايي روز 22 بهمن نوشت شعارهاي مردم در 22 بهمن تاکيد مي کرد در سياست خارجي اين کشور چرخش محسوسي مشاهده نشده است به گزارش خبرنگار بين الملل خبرگزاري موج يورو نيوز دسیاست خارجی و نقش اتاق های فکر آمریکا؛ تاریخچه و کارکرد
سیاست خارجی و نقش اتاق های فکر آمریکا تاریخچه و کارکرداتاق های فکر در امریکا در حوزه های تحلیل سیاسی علوم اجتماعی علوم سیاسی اقتصاد سیاست گذاری عمومی و روابط بین الملل فعالیت دارند نتایج فعالیت پژوهشی این مجموعه ها برای توجیه مسئولین و تصمیم گیران رسمی منتشر می شود اتاق ها70 درصد روسها با ادامه سیاست خارجی کنونی مسکو موافقند
چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۱۵ بر اساس نتایج یک نظرسنجی حدود 70 درصد شهروندان روسی معتقدند که سیاست خارجی کنونی این کشور به رغم تحریمهای غرب باید ادامه پیدا کند به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا به نقل از خبرگزاری اسپوتنیک مرکز لوادا با انجام یک نظرسنجی میان روسها نظنه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی / دستاوردهای سیاست خارجی ایران پس از انقلاب + فیلم
نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی دستاوردهای سیاست خارجی ایران پس از انقلاب فیلم 36 سال است که بر سر در ساختمان وزارت امورخارجه ایران این جمله هک شده است نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی به گزارش گروه چند رسانهای باشگاه خبرنگاران شعاری که مردم سر میدادند برگرفته از تفکر حضرتسیاست خارجی شاه جدید عربستان/ عدم سازش با ایران و نگرانی از یمن
سیاست خارجی شاه جدید عربستان عدم سازش با ایران و نگرانی از یمنتغییر معادلات منطقهای در کنار تغییر ساختار قدرت در عربستان سعودی موجب شده تا کارشناسان امور منطقه پیش بینی کنند سیاستهای سعودی از حمایت از تروریسم به مبارزه با تروریسم البته به شکل صوری آن تغییر کند به گزارش گروروحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست/ سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است
خرازی در گفتگویی مطرح کرد روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیست سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است سفیر اسبق ایران در فرانسه گفت سیاست خارجی ما فراتر از مناسبات سیاست داخلی است و در جایی فراتر از آن برای تدوین سیاست خارجی و دکترین تامین منافع ملی تصمیمسازی میشوسیاست خارجی و رابطه با ایران شاه جدید عربستان
سیاست خارجی و رابطه با ایران شاه جدید عربستانتاریخ انتشار چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۹ ۵۳ تغییر معادلات منطقهای در کنار تغییر ساختار قدرت در عربستان سعودی موجب شده تا کارشناسان امور منطقه پیشبینی کنند سیاستهای سعودی از حمایت از تروریسم به مبارزهشعار «نه شرقی، نه غربی، جمهوری اسلامی» بيان سیاست خارجی ایران بود
میرمحمدی شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی بيان سیاست خارجی ایران بود شناسهٔ خبر 2493826 چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۰۹ استانها > یزد یزدـ استاندار یزد با بیان اینکه شعار نه شرقی نه غربی جمهوری اسلامی یک شعار استراتژیک در دوران پیروزی انقلاب اسلامی ایران بود گفت ایصادق خرازی: دولت باید از انتقادات استفاده کند/ «سیاست خارجی» مشکلات داخلی را حل نمیکند/ روحانی متعل
صادق خرازی دولت باید از انتقادات استفاده کند سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل نمیکند روحانی متعلق به خیمه اصلاحطلبان نیستدیپلمات اصلاح طلب معتقد است تلقی اینکه سیاست خارجی مشکلات داخلی را حل میکند درست نیست و این دو مقوله به یکدیگر وابسته نیستند به گزارش خبرگزاری فارس روزنسیاست خارجی عربستان تغییری نمیکند
سیاست خارجی عربستان تغییری نمیکند سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد کرد به گزارش فرهنگ نیوز سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد کرد «عادل الطریفی» وزیرپادشاه عربستان: سیاستهای خارجی ریاض تغییر نمیکند
پادشاه عربستان سیاستهای خارجی ریاض تغییر نمیکند سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد کرد به گزارش نامه نیوز به نقل از شبکه خبری المنار سلمان بن عبدالعزیز پادشاه جدید عربستان تاکید کرد که سیاستهای خارجی عربستان تغییر نخواهد-
سیاسی
پربازدیدترینها