تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 14 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خداشناس ترين مردم پر درخواست ترين آنها از خداست.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پیچ و مهره

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

هتل 5 ستاره شیراز

آراد برندینگ

رنگ استخری

سایبان ماشین

قالیشویی در تهران

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

شرکت حسابداری

نظرسنجی انتخابات 1403

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1804530650




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

درمان بی‌اشتهایی در بیماران سرطانی


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


درمان بی‌اشتهایی در بیماران سرطانی
جام جم سرا:‌ بی‌اشتهایی یکی از شایع‌ترین عوارض شیمی درمانی محسوب می‌شود. عارضه ناخوشایندی که تقریباً همه بیماران سرطانی در طول درمان آن را تجربه می‌کنند. بدون شک استمرار بی‌اشتهایی می‌تواند موجب کاهش وزن، خستگی و ناتوانی بیمار در مبارزه با سرطان شود.
این روندی هشدار‌آمیز است که با ادامه آن، درمان بیمار مبتلا به سرطان با پیچیدگی‌های خاصی مواجه می‌شود. پیگیری درمان سرطان با روش‌های کنونی مثل رادیوتراپی، جراحی یا شیمی درمانی از مهم ترین عوامل بروز سوء هاضمه، بی‌اشتهایی و افسردگی در بیمار مبتلا به سرطان محسوب می‌شود و تغذیه درست و مناسب بیماران سرطانی یکی از شروط مهم درمان این بیماران است.
درست خوردن و استفاده از مواد سالم به بیمار کمک می‌کند تا با شرایط مناسب‌تری مراحل درمان را طی کند. در صورتی که بیمار در دوره درمان از رژیم غذایی مطلوبی پیروی کند تا حد بسیار زیادی از عوارض جانبی بیماری سرطان مانند زخم دهان، بی‌اشتهایی، اسهال، استفراغ، خشکی دهان و نقص در سیستم ایمنی بدن، مصون می‌ماند یا توان مقابله‌اش با عوارضی که نام برده شد، افزایش می‌یابد. بی‌اشتهایی در بیماران مبتلا به سرطان به این معنی است که بیمار تمایلی به غذا خوردن ندارد یا نمی‌تواند مقدار زیادی غذا مصرف کند. عارضه‌ای شایع که اغلب بیماران سرطانی آن را تجربه می‌کنند.
گاهی اوقات برخی سرطان‌های دستگاه گوارش روند جذب پروتئین‌ها، کربوهیدرات‌ها و چربی‌ها را در بدن بیمار مختل می‌کنند به‌گونه‌ای که بدن بیمار قادر به جذب ریز مغذی‌های مواد خوراکی نیست. درچنین مواقعی استفاده از رژیم‌های غنی حاوی پروتئین و کالری به بیمار توصیه می‌شود.
یکی از اصلی‌ترین اهداف پزشکان در معالجه بیمارانی که با سرطان دست و پنجه نرم می‌کنند رفع مشکلات تغذیه‌ای بیمار از راه دهان است. حتی اگر تغذیه بیمار از راه دهان میسر نبود، تغذیه باید با روش‌های دیگری مثل تغذیه با لوله یا تغذیه‌وریدی ادامه یابد. استفاده از این مکمل‌ها نیز می‌تواند در رفع سوءتغذیه بیمار مؤثر واقع شود.
عوامل بی‌اشتهایی بیماران سرطانی به چند دسته تقسیم می‌شود: ترشحات سلول‌های سرطانی، خستگی و کوفتگی از پیگیری درمان و بالاخره استرس و افسردگی همه و همه در بی‌اشتهایی این بیماران مؤثرند.
وقتی بیمار تمایلی به خوردن غذا ندارد یا پس از مصرف آن دچار عوارضی مثل تهوع و استفراغ می‌شود، بهتر است با به‌کار بردن راهکارهایی مثل صرف کامل صبحانه (به‌دلیل اینکه بیماران سرطانی غالباً صبح‌ها کمتر از بی‌اشتهایی شکایت دارند) از خوراکی‌های غنی شده با کربوهیدرات‌ها و پروتئین‌ها استفاده کند یا وعده‌های خوراکی را از سه وعده به چند وعده افزایش دهد تا به نحوی کمبود ریز مغذی‌ها و ویتامین‌ها جبران شود.
شناخت علل بی‌اشتهایی، مطمئن‌ترین راه برای درمان این عارضه است. اگر راهکار‌های پیشنهادی دردرمان بی‌اشتهایی بیمار مؤثر واقع نشد، بیماران باید موارد را با پزشک متخصص در میان بگذارند تا راهکار مناسبی به آنان پیشنهاد شود. (دکتر حسین داودی - متخصص تغذیه) 201



دوشنبه 27 بهمن 1393 08:37





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 64]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن