واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: برخی از مجازات ها بازدارند ه نیست تهران - ایرنا - فرمانده نیروی انتظامی اعلام کرد برخی از مجازات ها که برای مجرمین در قانون تعیین شده است بازدارندگی ایجاد نمی کند.
به گزارش خبرنگار انتظامی ایرنا سردار اسماعیل احمدی مقدم در نخستین گردهمایی شبی با کارآگاهان افزود: دستگاه قضایی دو کار عمده سرعت رسیدگی به پرونده ها و صدور حکم با قاطعیت را انجام می دهد اما وقتی سقف مجازاتی برای برخی از مجرمین تعیین می کند آنها کیفر را تحمل کرده و دوباره بعد از آزاد شدن کار خود را از سر می گیرند ، چراکه خلاف و جرم برایشان به امر عادی تبدیل شده است که باید فکری برای آنها کرد.
وی تصریح کرد: البته این مساله شامل جرایم سنگینی نمی شود و در برخی موارد در برخی از جرایم مجازات ها بازدارندگی ایجاد نمی کند.
فرمانده نیروی انتظامی با اشاره به این که یک صدم از پرونده ها ممکن است رسانه ای شود گفت: در منطقه و جهان امنیتی که در کشورمان حاکم است برجسته بوده و به چشم می آید.
احمدی مقدم اضافه کرد: تهاجم فرهنگی با یک حرکت هدفمند و مقابله سیاسی و گاه ابزار جنگی علیه ما استفاده می شود.
وی با اشاره به اعزام گروه های تروریستی و تجهیز آنها به تولید مواد مخدر در جوار جمهوری اسلامی ایران گفت: همه این اقدامات در قالب تهدیدات هدفمند علیه کشورما انجام می شود ، در چنین فضایی که بخشی از نا امنی ها به درون کشور سرایت می کند گاه و بی گاه حوادثی دیده می شود ، اما این حوادث نسبت به حجم تهدیدات ناچیز است.
احمدی مقدم اضافه کرد: وقتی اسیدپاشی ، گروگان گیری و زورگیری در کشور انجام می شود به یک مساله اصلی ملی تبدیل می شود که البته این مساله نشان اهمیت موضوع و تراز امنیتی کشور ما است و حساسیت رسانه ها به جرایم نیز نشانه وجود امنیت در کشور است.
فرمانده نیروی انتظامی با بیان این که نباید برگردان فیلم های خارجی باشیم گفت: در کشور منابع غنی و تاریخی بسیاری داریم در حالی که کره ای ها سعی می کنند با اسطوره ها برای خود تاریخ درست کنند.
وی با اشاره به سند سازی عملیات کارآگاهان و خاطره نویسی آنها گفت: این سندها یک حقیقت تاریخی هستند و باید مبنایی برای تجزیه و تحلیل ، بررسی نقاط قوت و ضعف پرونده و آموزش قرار گیرد.
احمدی مقدم با بیان این که باید دانش ضمنی به دانش رسمی تبدیل شود گفت: مدارک پلیسی باید به روز رسانی و روشمند شوند این در حالی است که کتابهای پلیسی ایرانی به خوبی در دسترس نیست و به همین دلیل در این زمینه نیز فیلمی ساخته نمی شود.
احمدی مقدم گفت: سرقت مسلحانه گلپایگان می تواند به چئدین جلد کتاب تبدیل شود و یا اتفاقات تروریستی منطقه سرباز که شاخه هایش هنوز در حال کشف شدن است و تا کنون بیش از 50 نفر را به قتل رسانده و بیش از 20 مورد عمل تروریستی و خرابکارانه انجام شده ، می تواند تبدیل به کتاب شود.
احمدی مقدم اضاه کرد: در دنیای غرب کدام گروگان گیر یا گروگان سالم خارج می شود در حالی که فیلم های بسیاری در این زمینه می سازند ، بر این اساس باید تصویری مقتدرانه از پلیس در اذهان ایجاد کنیم این در حالی است که در باورهای عمومی و مسوولان این نگرش ایجاد شده که ناجا می تواند پرونده ای را کشف کند اما اگر نخواهد پرونده ای را کشف نخواهد کرد.
بر اساس این گزارش سردار محمدرضا مقیمی رییس پلیس آگاهی ناجا با اشاره به تجربیات کارآگاهان و سندسازی آنها گفت: در این زمینه نتوانستیم تجارب آنها را ثبت و ضبط کنیم.
وی با اشاره به این گردهمایی مبنی بر این که می نویسیم تا ارزش های پلیس آگاهی زنده بماند گفت: هر کار آگاهی از تحقیق شروع می کند که باید نوشتن و تحقیق کردن را به نسل جوان بیاموزیم.
مقیمی به برگزاری نشست های مستمر و سالانه در این حوزه تاکید کرد و گفت: نیازمند ایجاد بستر مناسب برای دانش بومی و اصیل پلیس ، حفظ و نگهداری علوم مبارزه با کشف جرم ، زمینه سازی انتقال تجارب کارکنان به سایر نیروها و سایر جوانان ، تقویت فرهنگ نوشتن بین کارآگاهان و ایجاد تعامل کارآگاهان با هم هستیم.
مقیمی اضافه کرد: سال آینده به تعداد همه پیش کسوتان داستان و تجربیات پلیسی جمع بندی شده و به نام کارآگاهان کتابی ثبت و به رسم یادبود هدایای ارزشمندی به آنها اهداء می شود.
اجتمام(3) **9105**1540** 1418
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]