واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش میدهد
پشتپرده تعلیق فعالیت ائتلاف اقلیت سیاسی در دولت و مجلس عراق
آبستراکسیون دو ائتلاف سنی«نیروهای عراقی» و «فهرست ملی» از مجلس و دولت عراق آن هم در شرایطی که بغداد به دستاوردهای مهمی در عرصه مبارزه با تروریسم داعش نائل آمده تردیدهایی را نسبت به نیّت گردانندگان آن بوجود آورده است.
گروه بین الملل خبرگزاری فارس؛ سعیدرضا دل شکیب: همزمان با پیشروی های ارتش و نیروهای مردمی عراق در مناطق تحت اشغال گروه بعثی تکفیری داعش و آزاد سازی بخش های بیشتری از مناطق اشغالی از وجود این گروهک تروریستی تحرکات مشکوک سیاسی جدیدی در عراق در حال شکل گیری است.
منابع عراقی در همین رابطه از تعلیق فعالیت های معاونان رئیس جمهور عراق و نخستوزیر این کشور تا اطلاع ثانوی در اعتراض به برخی اتفاقات خبرداده است. این اقدام پس از ان صورت گرفت که برخی فراکسیونهای وابسته به جریانهای اهل سنت در مجلس عراق، حضور خود در جلسات را تعلیق کردند. امری که بیش از هر چیز حکایت از یک آبستراکسیون جدید علیه دولت مرکزی عراق و دستاوردهای بغداد در مبارزه با تروریسم و ایجاد ثبات در این کشور دارد.
دو ائتلاف موسوم به «نیروهای عراقی» و «فهرست ملی» امروز یکشنبه تصمیم گرفتند که جلسات کابینه و پارلمان را به مدت چهار روز تعلیق کنند و پس از چهار روز سران این ائتلافها تصمیم مناسب را درباره ادامه فعالیت خود اتخاذ کنند. به دنبال این اقدام «ایاد علاوی» و «اسامه النجیفی» دو معاون از سه معاون رئیس جمهور عراق و همچنین «سلیم الجبوری» رئیس پارلمان و «صالح المطلک» معاون «حیدر العبادی» نخست وزیر این کشور فعالیت خود را به حال تعلیق در آوردهاند.
بنابر آنچه رسانه های وابسته به این دو ائتلاف سیاسی که اعضایی در کابینه و مجلس عراق دارند تصمیم تعلیق فعالیت شان در اعتراض به ترور یکی از رهبران برجسته قبایل سنی عراقی به نام قاسم سویدان الجنابی و ربوده شدن زید الجنابی یکی از اعضای پارلمان این کشور صورت گرفته است.
ایجاد آبستراکسیون برای پیشبرد اهداف سیاسی درعراق مسبوق به سابقه است. در واقع آنچه از خرداد ماه سال جاری تا به امروز دراین کشور شاهد هستیم نتیجه چنین سیاستی است که پس از انتخابات پارلمانی عراق آغاز شد. انتخاباتی که طی ان یک جریان خاص از اقبال عمومی مردم عراق محروم و به یکباره در یک فرآیند قانونی از قدرت خارج شد. خروج از دایره قدرت چنان بر این جریان سخت آمد که در ائتلاف با برخی کشورهای منطقه ای دشمن و بین المللی زخم خورده ، ورود جلادان داعشی را انقلاب عشایر سنی معرفی کردند.
قتل هریک از شهروندان عراقی از شیعه و سنی و مسیحی گرفته تا کرد و عرب محکوم و غیر قابل پذیرش بوده و بی شک عاملان آن باید شناسایی و به دست عدالت سپرده شوند لیکن در شرایطی که هزاران عراقی اعم از شیعه و سنی و مسیحی کرد و عرب طی کمتر از هفت ما به دست گروهک تکفیری بعثی داعش و ائتلاف بین المللی- نمایشی ضد داعش ترور می شوند هیاهو برای ترور مشکوک یک شخصیت سیاسی چه کمکی به وضعیت کنونی عراق خواهد کرد؟
همانگونه که ملت عراق با صبر و استقامت توانست بخش های عمده ای از خاک خود را از لوث وجود فتنه داعش پاک کند قطعا با صبر و استقامت می تواند پشت پرده فتنه ترور یکی از شخصیت های سیاسی اهل سنت را نیز آشکار و عاملان و مسببان آن را برای محاکمه به دست عدالت بسپارد. هیاهو و ایجاد آبستراکسیون چه در عراق و چه در نقاط دیگر دنیا منفعتی جز برای بدخواهان ملتها نداشته است و مشخصا در عراق تنها نابودی فتنه گران داعشی را تاخیر خواهد انداخت. پرسش اینجاست تاخیر در از بین بردن غده چرکین تروریسم در عراق به نفع چه جریان و طرف هایی خواهد بود. به نفع مردم و آینده با ثبات عراق یا جریان هایی که عقب ماندگی ملت عراق را خواهانند.
بی شک ملت عراق با کوله باری از تجربه در برابر فتنه های داخلی و خارجی در برابر فشارهای سیاسی جدید با اهداف مشخص سکوت نخواهد کرد چه اینکه سکوت در برابر فتنه مطالبات غیر مشروع بعدی آنان را به دنبال خواهد داشت. همانگونه که پیش از این برخی جریانها، ثبات درعراق را به کناره گیری نوری مالکی انتخاب اول ملت عراق در انتخابات سال جاری مجلس گره زدند و عده دادند اما در عمل اینگونه نشد و اینک مطالبات جدیدتری را طلبد می کنند. انتهای پیام/
93/11/26 - 16:46
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فارس]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]