واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: الوقت: غرب در بحران اوکراین در پی تنش زایی است تهران - ایرنا - پایگاه خبری "الوقت" نوشت: به رغم آن که سران کشورهای غربی، روسیه را به حمایت تسلیحاتی از جدایی طلبان اوکراین متهم می کنند، ولی آنها به ویژه مقام های آمریکایی همچنان مصمم هستند که با ارسال سلاح های کشنده، به این بحران دامن بزند.
به گزارش پایگاه خبری الوقت، تداوم مذاکرات "آنگلا مرکل" و "فرانسوا اولاند" رهبران دو کشور آلمان و فرانسه با "ولادیمیر پوتین" رییس جمهوری روسیه بر سر بازنویسی توافقنامه "مینسک" و دستیابی به یک آتش بس جدید، شامگاه جمعه (٦ فوریه/١٧ بهمن) در حاشیه برگزاری "کنفرانس امنیتی مونیخ" صورت گرفت.
این مذاکرات که بیش از پنج ساعت پشت درهای بسته برگزار شد، حول یافتن راه حلی برای پایان درگیری ها در شرق اوکراین صورت گرفت.
از زمان امضای توافقنامه مینسک در روز پنجم سپتامبر (١٤ شهریور) گذشته، جدایی خواهان شرق اوکراین، اراضی تحت تسلط خود را دو برابر کرده اند.
در توافقنامه مینسک، دولت اوکراین و جدایی طلبان طرفدار روسیه بر سر ایجاد منطقه ای غیرنظامی در شرق اوکراین موافقت کرده و هر دو طرف متعهد شده بودند که سلاح های سنگین خود را دستکم تا برد ١٥ کیلومتری از این منطقه خارج سازند تا منطقه امنی به وسعت ٣٠ کیلومتر به دست آید.
بر اساس این گزارش، قرار شده بود، این "منطقه حائل" تحت نظارت سازمان امنیت و همکاری اروپا (OSZE) قرار گیرد، اما این آتش بس بارها زیرپا گذاشته شد، چرا که جدایی خواهان شرق اوکراین خواهان آن هستند که خط آتش بس بر اساس وضعیت جدید و با توجه به اراضی بیشتری که این نیروها تصرف کرده اند، تعیین شود.
جدایی خواهان همچنین بر رفع تحریم ها از سوی دولت مرکزی اوکراین نسبت به مناطق تحت تسلط شان تاکید دارند.
اما، نکته قابل تأمل در روند مذاکرات بازنویسی توافقنامه مینسک در "کی یف" و مسکو این است که با وجود اینکه کشورهای اروپایی تسلیح اوکراین را گامی در جهت شعله ور شدن آتش بحران در اوکراین می دانند، شماری از سیاستمداران آمریکایی از لزوم ارسال سلاح به اوکراین برای تقویت نیروهای نظامی این کشور در مقابله با جدایی خواهان هوادار روسیه سخن می گویند.
پیشتر نیز سنای آمریکا طرح ارسال تسلیحات پیشرفته به اوکراین و تشدید تحریم ها علیه روسیه را تصویب کرده بود.
بر اساس این طرح، سلاح های ضدتانک، پهپادهای پیشرفته و تجهیزات مدرن مخابراتی از جمله تسلیحاتی هستند که قرار است به اوکراین تحویل داده شود.
به اعتقاد "جان مک کین" رییس کمیته خدمات نظامی سنای آمریکا، ارسال تسلیحات برای کمک به ارتش اوکراین خطر افزایش هزینه ها و احتمال ضرر بیشتر از ادامه این حملات را برای روس ها به همراه خواهد داشت.
"جفری فلتمن" معاون سیاسی "بان کی مون" نیز در گزارش آخرین دیدار خود از اوکراین به اعضای شورای امنیت سازمان ملل بیان کرده که اگر طرفین درگیر به این گونه خشونت ها ادامه دهند، به عمیق تر شدن "بن بست های سیاسی" کمک خواهند کرد و به تدریج امید به یافتن هرگونه راه حلی برای این بحران دو ساله را از میان خواهند برد.
سایت خبری الوقت افزود: با وجود این که رهبران غربی در کنفرانس امنیتی مونیخ به صورت متحد، روسیه را به دلیل حمایت از جدایی طلبان اوکراین محکوم می کنند، اما آنها همچنان بر روی این مساله که از ارتش اوکراین با سلاح حمایت کنند یا خیر، شک و تردید دارند.
از همین رو نیز تلاش ها در واشنگتن افزایش یافته تا هر چه سریعتر دولت تجهیزات نظامی پیشرفته به کی یف بدهد، اما آنگلا مرکل صدراعظم آلمان تاکید دارد که چنین اقدامی تنها اوضاع را وخیم تر خواهد کرد.
آمریکا تاکنون تجهیزات نظامی "غیرکشنده" همانند کلاه و جلیقه های ضد گلوله به اوکراین ارسال کرده است.
این در حالی است که به گزارش "کمیساریای عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد"، درگیری ها میان نیروهای ارتش اوکراین و جدایی طلبان مناطق شرقی این کشور به کشته شدن بیش از پنج هزار و ٣٠٠ نفر و مجروح شدن بیش از ١٢ هزار نفر منجر شده است.
در همین مدت نیز نزدیک به یک میلیون نفر از ساکنان مناطق شرقی مجبور به ترک خانه های خود شده اند.
خاورم**9156**7074**1651
26/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 142]