واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در برنامه گفتگوی ویژه خبری مطرح شد
استاندار خوزستان: در این شرایط همه مسائل از دست ما خارج شده است / ابتکار:منشا اصلی گرد و غبارها از شمال آفریقا آغاز میشود
رئیس سازمان محیط زیست با بیان این که در استان خوزستان بیش از هزار و 500 هکتار اراضی رها شده وجود دارد اظهار داشت: در خوزستان دستگاه سنجش گرد و غبار را نصب کردیم که قادرند ذراتی کوچک تر از 2 و نیم میکرون را به طور متناوب مورد سنجش قرار دهند
به گزارش خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران در برنامه گفتگوی ویژه خبری شنبه 25 بهمن معصومه ابتکار رئیس سازمان محیط زیست، مقتدایی استاندار خوزستان و ناصر سودانی نماینده مردم اهواز در مجلس در جهت حل معضل ریزگردها به گفتگو پرداختند.
معصومه ابتکار با بیان این که ده سال است که کشور ما با موضوع گرد و غبار و ریزگردها مواجه است تاکید کرد: علت اصلی این گرد و غبار به خاطر گرد و غبارهایی است که از شمال آفریقا شروع می شود و تا شرق ایران و آسیای شرقی می آید.
رئیس سازمان محیط زیست تصریح کرد: درداخل کشور و در سطح منطقه ریز گردها منشاء دارد وپدیده ای است که به خاطر گرم شدن زمین و کاهش بارندگی شکل می گیرد.
وی با اشاره به این که برخی نقاط خوزستان، زمستان امسال بارندگی نداشتند بیان داشت: در پی عدم بارندگی خاک منطقه خشک می شود و با یک باد خاک شهروندان را دچار مشکلات تنفسی می کند و مردم اذیت می شوند.
در ادامه این گفتگو مقتدایی استاندار خوزستان گفت: امروز شرایط هوا بهتر بوده و فرصتی است تا به برطرف کردن امور بپردازیم و منتظریم خانم ابتکار به خوزستان بیایند و با توجه به پیگری های هیات دولت در استان حضور پیدا کنند.
مقتدایی عملیات صورت گرفته را عامل بهبود شرایط کنونی خواند و ابراز امیدواری کرد که با مباحث کوتاه مدت چون آموزش همگانی و فراهم کردن وسایل امدادی موجب رفاه مردم شوند.
استاندار خوزستان در پاسخ به سوالی مبنی بر این که تا کنون برای کنترل پدیده ریزگردها در 10 روز گذشته چه اقداماتی صورت گرفته گفت: بحث ما کنترل نیست چون دراین شرایط همه مسائل از دست ما خارج شده است.
وی افزود: بحث ما امداد و نجات و فعال شدن شبکه آمبولانس و نقل و انتقال و اطلاع رسانی به مردم است.
مقتدایی یکی از اقدامات صورت گرفته در این ایام را عدم دریافت هزینه از شهروندان خوزستان در صورت مراجعه به اورژانس ها عنوان و تاکید کرد: امسال در خوزستان با کاهش 45 درصدی نزولات مواجه شدیم و تلفیق این ها، این وضع را به وجود آورده است.
استاندار خوزستان با بیان این که با صبوری مردم از این شرایط عبور می کنیم گفت: مردم در 22 بهمن نشان دادند که چگونه در مقابل ریزگردها صبوری می کنند.
در ادامه ابتکار با بازگشت به بحث گفت: ابعاد این موضوع فرا ملی و فرامنطقه ای است و در خوزستان بیش از هزار و 500 هکتار اراضی رها شده وجود دارد که نیازمند مدیریت کلان هستند
وی با تاکید بر این که سازمان محیط زیست در کنار هواشناسی مسئولیت بیابان زدایی و مبارزه با خشکی را دارد گفت: علاوه بر این وزارت بهداشت هم مسئولیت بخش درمانی و بهداشت را دارد و این موضوع کاری است که همه بخش ها باید در مرحله واکنش سریع و بلند مدت کنار هم قرار گیرند.
وی با بیان این که دولت برای حل این مسئله یک ساز و کار تعیین کرده و ما در محیط زیست این ساز و کارها را اعمال کرده ایم خاطر نشان کرد:" برای استان های مختلف برنامه های اجرایی اماده کرده ایم و همچنین برای جلوگیری از ورود آب به تالاب خورالعظیم با وزارت نفت صحبت هایی کرده ایم.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به نصب دستگاه های سنجش گرد و غبارهای کوچک تر از دو و نیم میکرون در استان خوزستان گفت: از زمانی که این پدیده اوج گرفت اولین گزارش را در دولت دادم و دولت تصمیم گرفت یک کارگروه ویژه مشخص کند و آن جا قرار شد برنامه بلند مدت خود را ارائه دهند و بعد از آن ما مشخصاً اعتبارات را تنظیم کردیم.
ابتکار با اشاره به جلسه ای که صبح امروز با سازمان مدیریت و برنامه ریزی داشت تصریح کرد: نتیجه آن فردا در دولت به تصویب می رسد و امیدواریم طی چند روز آینده این برنامه در استان خوزستان را عملیاتی کنیم.
رئیس سازمان محیط زیست تاکید کرد: ما در این حادثه دنبال مقصر نیستیم.
وی افزود: ما در این حادثه دنبال مسئول هستیم و این مسئولیت ها بین دستگاه ها تقسیم شده است.
رئیس سازمان محیط زیست با اشاره به امضاء تفاهم نامه با وزیر بهداشت گفت: توافق کردیم که هر دو دستگاه ها در حوزه هایی مثل مدیریت کیفیت آب و هوا، پسماندهای بیمارستانی و مقابله با امواج مسئولیت های خود را انجام دهند.
در حال تکمیل...
کد خبر: ۵۱۳۲۹۲۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 111]