تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 3 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):راست ترين سخن، رساترين پند و زيباترين حكايت، كتاب خدا (قرآن) است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1832574640




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

- برداشت بیش از10 میلیارد مترمکعب آب از ظرفیت تجدید پذیر کشور


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: معاون وزیر جهاد کشاورزی عنوان کرد، برداشت بیش از10 میلیارد مترمکعب آب از ظرفیت تجدید پذیر کشور تهران - ایرنا - معاون امور زراعی وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت منابع آبی برخی مناطق کشور از خط قرمزها عبور کرده است گفت: طبق آمارها حدود 10 میلیارد مترمکعب آب بیش از ظرفیت تجدید پذیر کشور برداشت و مصرف می شود که ادامه این روند خطرناک است.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، عباس کشاورز روز شنبه در نشستی خبری در اتاق بازرگانی ایران در خصوص برگزاری نخستین همایش بحران مدیریت منابع آب زیر زمینی کشور افزود: براساس آخرین آمارها، اکنون در کشور ما سرانه مصرف در سطح ملی به حدود ۱۰۰۰ مترمکعب و در برخی مناطق به کمتر از ۳۰۰ مترمکعب رسیده و این به معنای ورود کشور به مرحله تنش آبی حاد است.
وی شاخص فائو در سنجش آب کشورها را سرانه مصرف دانست و اظهارداشت: برداشت تا 40 درصد از ظرفیت آب مجاز است، در حالی که ما بیش از 75 درصد را مصرف کرده ایم و به این ترتیب از خط قرمز اکولوژی آبی عبور کرده ایم.
وی اضافه کرد: طبق آمار فائو، سرانه مصرف آب کشوری که بین 1000 تا 1700 مترمکعب باشد در مرحله تنش مزمن قرار دارد.
کشاورز افزود: در حال حاضر سرانه مصرف آب مناطق شمال غرب کشور همچون ارومیه کمتر از 400 مترمکعب، مناطق مرکزی همچون کرمان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان، یزد کمتر از 300 مترمکعب و در مناطق شمال کشور همچن گلستان کمتر از 500 مترمکعب است.
وی ادامه داد: در حال حاضر سرانه مصرف تنها برخی مناطق غربی کشور همچون حوزه کارون ومارون (خوزستان) و حوزه خزری همچون ارس، سفید رود، گیلان و مازندران دارای بین 1500 تا 1800 مترمکعب است که مشکلی در این مناطق نداریم.
معاون زراعی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت آبی کشور در بلندمدت 130 میلیارد مترمکعب برآورد شده که طی سال های اخیر به کمتر از 100 میلیارد مترمکعب رسیده و عوامل متعددی همچون خشکسالی، کاهش بارندگی ها، تغییر اقلیم و پدیده های ناشی از آن در این کاهش اثرگذار بوده و معتقدم عمده دلایل برداشت بیش از ظرفیت برای مصارف صنعتی، کشاورزی، شرب و بهداشت بوده است.
معاون پژوهشی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در تقسیم بندی آب کشور 6 حوزه اصلی و 30 حوزه درجه 2 مثل سفیدرود، کارون و زاینده رود داریم اما در تاریخ ایران هیچگاه بیش از 13 رودخانه دائمی گزارش نشده و این حاکی از آن است که عمده فعالیت های اقتصادی مردم متکی به آب زیرزمینی بوده است.
وی درباره آب زیرزمینی کشور گفت: قبل از دهه 40 آب زیرزمینی از طریق قنات برداشت می شد در حالی که بعد از ورود تکنولوژی مکانیکی برداشت از آب های زیرزمینی از طریق چاه انجام گرفت و همین موضوع باعث سرعت برداشت بیش از اندازه شد.
کشاورز تصریح کرد: در آن موقع ظرفیت منابع آب زیرزمینی اجازه برداشت را می داد و برداشت منفی قابل توجهی از منابع آب زیرزمینی صورت نمی گرفت.
وی افزود: تعداد چاه های کشور در دهه 40 کمتر از 40 هزار حلقه بود در حالی که در سال های اخیر تعداد چاه های مجاز و غیرمجاز به حدود 770 هزار رسیده است که 20 برابر افزایش را نشان می دهد.
کشاورز اظهارداشت: از تعداد 609 دشت موجود در کشور حدود 280 دشت به مرحله بحرانی رسیده و وجود تعداد چاه های ممنوعه که حدود 50 درصد آبخوان های کشور را نشان می دهد که اگر به این امر رسیدگی نکنیم معلوم نیست باقی مانده دشت های کشور در چه مدت زمانی بحرانی شود.
وی افزود: اقدامات انجام شده درخصوص حفظ منابع آبی کشور تاکنون به تعادل بخشی قابل ملاحظه ای منجر نشده اگر چه توفیقات موردی و منطقه ای حاصل شده اما توفیق جدی در تعادل بخشی نداریم و نگرانی بزرگ ما از استمرار این وضعیت است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی ادامه داد: در صورت ادامه برداشت منفی آب از منابع آب زیرزمینی باید در انتظار کاهش تدریجی کیفیت آب، تغییر الگوی کشت، کاهش عملکرد، کاهش تولید و در نتیجه بیکاری و مهاجرت باشیم.
کشاورز افزود: براین اساس سفره های آب زیرزمینی که در دهه های قبل تعادل داشت، هم اکنون با بیلان منفی مواجه شده و در سال های اخیر بیلان منفی آن به حدود 10 میلیارد مترمکعب در سال رسیده و این اتفاق یعنی اینکه ما از ذخایر آبی تاریخی سرزمین مان بیش از حد امکان برداشت می کنیم.
وی آب را جزء گروه های تجدید پذیر عنوان کردو افزود: منابع آبی همانند جنگل دارای طبیعت بازیافت است و انسان باید حداکثر برداشت، اقتصاد و تجارت خود از منابع بازیافت آب داشته باشد نه همانند کشور ما که با برداشت بیش از حد آب از ظرفیت ها در شرایط فعلی به بیلان منفی، افت و گرفتاری در منابع آبی رسیده ایم.
این فعال حوزه کشاورزی کشور درباره تغذیه منابع آب سفره های زیر زمینی گفت: 25 میلیارد مترمکعب آب از طریق بارندگی های طبیعی، 13 میلیارد مترمکعب آب جاری از رودخانه ها و 12 میلیارد مترمکعب آب نیز به نحوه برداشت و نوع مصرف ما بستگی دارد بخشی از آن به طور مجدد به سفره های آب زیرزمینی بازگردانده می شود.
وی ادامه داد: بنابراین در صورت بهینه سازی مصرف آب 50 میلیارد مترمکعب آب کشور در ظرفیت تجدیدپذیر قرار می گیرد.
معاون پژوهشی مرکز ملی مطالعات راهبردی کشاورزی و آب اتاق ایران درباره سهم برداشت آب وزارت نیرو و وزارت جهاد کشاورزی گفت: هیچ وزارتخانه ای در مصرف آب به تنهایی سهم ندارد بلکه بخش عمده آب کشور در اختیار فعلان بخش خصوصی و مردم قرار دارد.
به گفته وی، اما در رابطه با برداشت و مصرف آب از چاه ها و سفره های زیرزمینی 90 درصد برداشت به بخش کشاورزی، 8.5 درصد شرب و 1.5 درصد به صنعت مربوط می شود.
وی اضافه کرد: این در حالیست که برخی از استان های کشور همچون مشهد تنها از آب چاه ها استفاده می کنند.
به گزارش ایرنا، به دلیل اهمیت حفظ منابع آب زیرزمینی و مصرف آب، همایش مدیریت منابع آب زیرزمینی کشور روز دوشنبه با هدف مدیریت منابع آب زیرزمینی زمینی در اتاق بازرگانی ایران با حضور معاونان و مدیران وزیر جهاد کشاورزی و وزارت نیرو به مدت یک روز برگزار می شود.
اقتصام(3)9186 ** 1574



25/11/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 27]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن