تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 25 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):روزه بگيريد تا تندرست باشيد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1829873327




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

در سیاست‌گذاری شتاب زده نبودیم؛ بسته‌مان پشتوانه کارشناسی دارد |اخبار ایران و جهان


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: در سیاست‌گذاری شتاب زده نبودیم؛ بسته‌مان پشتوانه کارشناسی دارد
در مورد استان خوزستان و کانون های گرد و غبار آن، تاکید می‌شود که این معضل در اولویت2های سازمان بوده و دارای برنامه اختصاصی است. نظر به این موارد، روشن است که شتاب‌زدگی در سیاست‌گذاری وجود نداشته و با توجه به ماه‌ها تلاش کارشناسی در سطوح مختلف و رایزنی های متعدد و نیز اختصاص اعتبارات لازم، امید است در فرآیندی رو به بهبود قرار گیریم.
کد خبر: ۴۷۵۰۵۲
تاریخ انتشار: ۲۴ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۵:۱۵ - 13 February 2015




در پی درج خبری با عنوان «از دستور رهبر انقلاب تا تدوین بسته‌ و سیاست‌گذاری در چند ساعت!»، سازمان حفاظت از محیط زیست جوابیه ای ارسال کرد که وفق قانون عینا درج می‌گردد.

به گزارش «تابناک»، متن این جوابیه که به قلم دکتر سعید متصدی، معاون محیط زیست انسانی سازمان حفاظت محیط زیست نگاشته شده، بدین شرح است:

ارایه بسته اقدامات اجرایی و اعتباری دولت برای مقابله با گرد و غبار در دولت یازدهم پشتوانه‌ای حداقل 15 ماهه دارد که لازم است نظر به طرح موضوع در رسانه ها، تبیین شود.

موضوع گرد و غبار و تثبیت کانون‌های آن در استان خوزستان و برخی از استان های غربی و شرقی ایران به عوامل متعددی مانند مدیریت آب، سرزمین و خاک ارتباط داشته و سازمان حفاظت محیط زیست در دوره های مختلف این موضوع را دنبال و در دولت یازدهم موارد قابل توجهی را به انجام رسانده است.

سال گذشته این سازمان موفق شد شبکه پایش زمینی گرد و غبار را در سراسر کشور تکمیل کند و در حال حاضر فقط 20 ایستگاه در سطح استان خوزستان استقرار یافته که می‌توانند وضعیت گرد و غبار محلی، شهری و روستایی را پایش کنند. تکمیل این شبکه که جزو وظایف سازمان است  این توانایی را به وجود آورده که غلظت ذرات گرد و غبار در ساعت های مختلف شبانه روز را به مردم و رسانه ها اطلاع رسانی کند.

سازمان حفاظت محیط زیست در زمینه کاهش و کنترل گرد وغبار، وظیفه نظارتی دارد که به منظور تقویت ساختار نظارتی ستاد ملی گرد و غبار ذیل شورای عالی حفاظت محیط زیست در تاریخ 13 آبان 92 یعنی دو ماه بعد از مدیریت جدید تشکیل شده است.

این ستاد برنامه‌هایی را در کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت تدوین کرده که طی آنها برای هر یک از دستگاه‌ها، تکالیفی معین شده است. اما آنچه در هفته گذشته رخ داد این بود که در جلسه کارگروه با حضور نمایندگان وزارت‌خانه‌های بهداشت و درمان، نیرو، جهاد کشاورزی، نفت و سازمان هواشناسی، اعتباراتی برای کنترل و کاهش ریزگردها تعیین و به دولت پیشنهاد شد تا به فوریت در دولت نهایی شود.

از سوی دیگر باید در نظر داشت که گرد و غبار پدیده‌ای یک‌شبه و یک‌روزه نیست که یک‌شبه هم به پایان برسد و بخش عمده‌ای از دلایل گرد و غبار بخاطر خشکسالی و همچنین اثرات سوء‌مدیریت‌ها در گذشته است.

از نمونه‌های این سوء مدیریت‌ها، خشک کردن بخش‌هایی از تالاب هورالعظیم به خاطر اکتشاف و استخراج نفت است. با اینکه در حال حاضر در دنیا، استخراج نفت از بسترهای آبی، یک فناوری متداول و شناخته شده است، متأسفانه مسئولان گذشته ابتدایی‌ترین راه یعنی خشکاندن تالاب را برای استخراج نفت انتخاب کردند. علاوه بر آن اقدامات مداخله‌ای و مخرب مانند جاده‌کشی و جدا کردن سلول‌های بستر تالاب از یکدیگر و قطع آب باعث شد که بستر خشک تالاب خود به کانون ریزگردها تبدیل شود.

سازمان از چند ماه پیش با هماهنگی با وزارت نفت تلاش کرده است تا آب را به این بسترهای خشک شده بر‌گرداند. در نخستین اقدام، وزارت نفت، آب را بر بخشی از حوزه یاران شمالی که 13 هزار هکتار را شامل می‌شود رها کرد. همچنین موانع ورود آب به برخی از سلول های تالابی که به خاطر ساخت جاده ایجاد شده بود در حال برطرف شدن است. این اقدام می تواند جریان طبیعی آب در تالاب هورالعظیم را به دنبال داشته و سبب کاهش میزان گرد و غبار این کانون شود.

موضوع بعدی، بحث حق‌آبه‌هاست که وزارت نیرو باید حق‌آبه اکو سیستم‌ها و تالاب‌ها را در اولویت قرار دهد تا ما در این منطقه دچار تنش آبی نشویم. متأسفانه در دولت گذشته بحث حق‌آبه تالاب‌ها در خوزستان به طور کلی رها شده بود.

مسأله دیگر خشکسالی است که عاملی مهم در ایجاد کانون های جدید ریزگرد و تقویت کانون‌های قبلی است. در این زمینه دستگاه‌های دولتی با کمک جوامع محلی باید مشارکت جدی داشته باشند. تغییر الگوی کشت متناسب با خشکسالی از اقداماتی است که باید با کمک وزارت جهاد کشاورزی و جوامع محلی پیش برود. اقدامات کوتاه مدت نیز بیشتر با همکاری وزارت بهداشت و وزارت کشور حاصل می‌شود که از آن جمله می‌توان به تجهیز مراکز درمانی، توزیع ماسک و شیر، تعطیلی مدارس یا ادارات و... اشاره کرد.

در مورد استان خوزستان و کانون های گرد و غبار آن، تاکید می شود که این معضل در اولویت های سازمان حفاظت محیط زیست بوده و دارای برنامه اختصاصی است.

کارگروهی به ریاست معاون رییس جمهور و رییس سازمان حفاظت محیط زیست از سال گذشته ایجاد و کمیته های تخصصی آن به طور ماهیانه و با حضور نمایندگان دستگاههای ذی ربط، متخصصین، دانشگاهیان و برخی مدیران استانی تشکیل شده است. در آخرین جلسه این کارگروه برنامه مقابله با گرد و غبار نهایی و به دولت ارایه شد.

حجم وسیع فعالیت هایی که تاکنون برای کاهش گرد و غبار انجام شده و بخشی از آن در بالا مورد اشاره قرار گرفت، حکایت از این دارد که سازمان حفاظت محیط زیست با برنامه ای مدون و کارشناسی شده این موضوع را دنبال می کند و بسته اقدامات اجرایی و اعتباری دولت برای مقابله با گرد و غبار دارای پشتوانه کارشناسی لازم است. شایان ذکر است علاوه بر استان خوزستان کانون های فعال دیگر در استان های سیستان و بلوچستان، ایلام، قم و کرمانشاه براساس سند ملی تنظیم شده تحت پیگیری است.

همچنین به منظور کاهش میزان گرد و غبار از مرزهای خارجی تاکنون دو تفاهم نامه با کشور عراق برای کنترل کانون های فعال آن کشور تنظیم شده که بخشی از آنها مربوط به کاشت درخت و تثبیت خاک است. در این زمینه در سال جاری موضوع 200 هکتار تثبیت اراضی اطراف کربلا عملیاتی می‌شود.

نظر به این موارد، روشن است که شتاب‌زدگی در سیاست‌گذاری وجود نداشته و با توجه به ماه‌ها تلاش کارشناسی در سطوح مختلف و رایزنی های متعدد برای هماهنگی در مقابله با گرد و غبار و نیز اختصاص اعتبارات لازم، امید است در فرآیندی رو به بهبود قرار گیریم. 





مطالب مرتبط
از دستور رهبر انقلاب تا تدوین بسته‌ و سیاست‌گذاری در چند ساعت!









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن