واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: از دستور رهبر انقلاب تا تدوین بسته و سیاستگذاری در چند ساعت!
آیا فاصله کوتاهِ سکوت مسئولان در قبال اوضاع وخیم خوزستان تا رونمایی از بسته های ویژه در این باره -که مسئولان از مهیا بودنش برای تصویب در جلسه آتی هیات دولت سخن میگویند،- شتاب زدگی در سیاست گذاری در این این عرصه را نشان نمیدهد و نگران کننده نیست؟!
کد خبر: ۴۷۴۷۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷:۱۱ - 11 February 2015
با سفر برخی از مسئولان به اهواز و اظهار نظر برخی دیگر از ایشان در این باره، به نظر میرسد که حالا درد هموطنان خوزستانیمان خریدار یافته اما چگونه به ناگاه نظرهه به جنوب غربی کشورمان برگشت و آیا نگرانی ها رفع شده است؟
به گزارش «تابناک»، دیده شدن درد و رنج هموطنانمان در اهواز که خاک خوردنشان از چند نوبت در سالهای گذشته به دفعات بیتشر در سالهای اخیر رسیده و در یک هفته اخیر، چندین روز تیره و تار و پر رنج را پشت سر گذاشتهاند، از جمله اتفاقات مثبتی بود که هرچند دیر به وقوع پیوست، اما باز امیدهای زیادی را در دلمان زنده کرد.
اکنون بعد از سپری شدن چندین روز که گرد و غبار غلیظ آسمان اهواز و برخی دیگر از شهرهای خوزستان را تیره و تار کرده و نفس مردم را به شماره انداخته بود، پس از سپری شدن اقدامات ناکافی و ناهماهنگیِ مثل تعطیلی سلیقهای مدارس، دانشگاه ها، ادارات، بانک ها و... ، بالاخره طلسم بی توجهی مسئولان با برگزاری جلسه اضطراری هیات دولت در تهران و اعزام برخی مسئولان برای ارزیابی اوضاع به منطقه شکسته شده است.
اما چگونه بعد از چند روز بی توجهی مسئولان و نگاه سرسری امثال رسانه ملی به بحران خوزستان، به ناگاه توجه ها به این موضوع معطوف شد، هیات دولت برای خوزستان جلسه ویژه برگزار کرد، رئیس جمهور به این جلسه افاقه نکرده و در تماس تلفنی با استاندار، دستورهای ویژه ای صادر کرد، اعزام برخی دولت مردان و مسئولان به منطقه در دستور کار قرار گرفت و در یک کلام همه چیز تغییر کرد؟
اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور، پاسخ صریحی برای این سوال دارد: «دستور مستقیم رهبر انقلاب به دولت برای رسیدگی به وضعیت هوای استان خوزستان»؛ یعنی رهبر انقلاب به ماجرا ورود کرده و با توجه به معضل به وجود آمده در خوزستان از دولت مردان خواسته که موضوع را پیگیری نموده و در رسیدگی به مشکل، تسریع ایجاد کنند.
جهانگیری که روز گذشته در حاشیه جلسه اضطراری برخی دولت مردان برای رسیدگی به بحران هوای استان خوزستان برگزار شده بود، به تاکیدات رهبری در این باره اشاره کرده بود، افزود: هدف از تشکیل این جلسه، تصمیمگیری برای اقدامات فوری در جهت مهار بحران ریزگردها و پیامدهای ناشی از گردو غبار در استان خوزستان بود و دولت برای رسیدگی و حل این موضوع هیچ محدودیتی در اعتبارات و منابع مالی قائل نیست.
معاون اول رییس جمهور با تاکید بر اهمیت سلامت مردم استان خوزستان و تامین نیازهای فوری و رفع دغدغه آنها، از استاندار، ستاد مدیریت بحران کشور، سازمان حفاظت محیط زیست، جمعیت هلال احمر و سایر نیروهای امدادی خواست با حداکثر توان این موضوع را دنبال کنند و در ادامه گفت: مردم استان خوزستان باید بدانند که دولت و مسئولین شرایط دشوار آنها را درک می کنند و با تمام توان به دنبال راهکارهایی برای حل این مشکل هستند.
این سخنان سرآغاز شکل گیری سفری بود که میتواند منشا اثرات بسیاری باشد. سفر جمعی از مسئولان از نهادهای مختلف که وزیر بهداشت در راس ایشان، به عنوان نماینده ویژه رئیس جمهور حضور دارد و از یکسو برنامه ریزی تدبیرهای موقتی و اورژانسی را عهده دار شدهاند و از سوی دیگر مامور تنظیم گزارشی درباره اوضاع خوزستان هستند که قرار است شنبه ر هیات دولت مطرح شده و منشا تصمیمات بلند مدت درباره خوزستان شود.
بدین ترتیب مقابله با بحران خوزستان که با دستور مستقیم رهبر انقلاب کلید خورده بود، با همراهی و تدبیر دولت مردان به پروسه ای تبدیل شد که میتوان به نتیجه گرفتن از آن امیدوار بود چراکه در بدو امر، اعزام نمایندگان و متخصصان به منطقه برای بررسی اوضاع را رقم زده و در ادامه قرار است به بررسی نتایج ارزیابی های این گروه اعزام شده به منطقه منجر شود.
البته همه چیز هم به این خوبی پیش نرفته است؛ این را میشود از برخی اظهار نظر ها در حاشیه نشست اضطراری دولت مردان برای بررسی اوضاع خوزستان دریافت که در آنها به اتخاذ تصمیماتی اشاره شده و حتی از آن فراتر، به تهیه بسته های ویژه ای در این راستا پرداخته که معلوم نیست چه کسانی و بر اساس کدام ارزیابی هایی آنها را تهیه و تدوین کردهاند!
از جمله این اظهارنظرها، سخنان رییس سازمان حفاظت محیط زیست بود که روز گذشته خبر سفرش به اهواز و متعاقب آن، اعلام خبر لغو این سفر، ابهاماتی پدید آورده بود. وی در حاشیه نشست اضطراری از برگزاری جلساتی برای تعیین راهکارهایی در جهت رفع مشکل گرد و غبار در استانهای غربی کشور خبر داد و گفت: تکالیف و وظایف هر دستگاه برای این موضوع مشخص شده و یک بسته پیشنهادی تدوین گردیده که در نخستین جلسه هیات وزیران برای تصویب ارائه خواهد شد.
ابتکار افزود: با تهیه و نهایی شدن برنامه های کوتاه و بلند مدت دستگاههای اجرایی کشور در این زمینه و تخصیص بودجه لازم، نتیجه اقدامات انجام شده به صورت مرتب به اطلاع مردم خواهد رسید.
بدین ترتیب وضعیت نامعلوم مقابله با گرد و غبارها، به فاصله چند ساعت آنچنان زیر و رو شد که حتی از تدوین بسته پیشنهادی برای سامان دادن آن در تمامی نقاط غربی کشور سخن به میان آمد و این بسته آنچنان خوب توصیف شد که میتوان چشم انتظار تصویبش در نشست آتی هیات دولت نشست تا بتوان پرسید: آیا فاصله کوتاهِ سکوت مسئولان در قبال اوضاع وخیم خوزستان تا رونمایی از بسته های ویژه در این باره، شتاب زدگی در سیاست گذاری در این این عرصه را نشان نمیدهد و نگران کننده نیست؟!
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]