واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: استاندار: جذابیت های متنوع سیستان و بلوچستان غریب مانده است زاهدان- ایرنا- استاندار سیستان و بلوچستان گفت: جذابیت های حاصل از صنایع دستی، تنوع میراث فرهنگی و اقلیمی و آثار برگرفته از طبیعت متنوع استان غریب مانده است.
به گزارش ایرنا، "علی اوسط هاشمی" روز پنجشنبه در نشست با کارکنان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان افزود: این استان در برگیرنده با ارزش ترین، اصیل ترین و زیباترین جاذبه های باستانی، معماری و تاریخی است.
وی گفت: آثار باستانی و بین المللی شهر سوخته، دهانه غلامان، کرکویه، کوه خواجه، قلعه های متعدد باقی مانده از دوران های مختلف تاریخی در سراسر استان از جمله قلعه پرتغالی ها در چابهار، قلعه سیب، قلعه پیشین، قلعه چهل دختر، قلعه های بمپور و ناصری، قله آتشفشانی نیمه فعال 4050 متری تفتان و هزاران جاذبه خاص گردشگری، سیستان و بلوچستان را از دیگر استان های کشور متمایز کرده است.
وی ادامه داد: سازمان میراث فرهنگی با توجه به ظرفیت های بالای سیستان و بلوچستان در بخش میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری می تواند با اجرای برنامه های خاص سبب تغییر نگرش نسبت به این استان شود.
وی گفت: ایرانیان همواره در طول تمدن گذشته بشریت تاریخ ساز و عامل اندیشه بوده اند به طوری که نام بزرگان این کشور همچون ابوریحان و بوعلی سینا در جهان می درخشد.
استاندار سیستان و بلوچستان افزود: با توجه به قابل اندازه گیری نبودن قابلیت ها و ظرفیت های استان مسوولان این عرصه باید پژوهش ها و یافته های خود را گسترش دهند.
هاشمی تصریح کرد: باید از قابلیت های میراث فرهنگی سیستان و بلوچستان برای وسعت دادن به نگاه ها و نگرش ها بهره گیریم زیرا در غیر این صورت در معرض آسیب قرار خواهیم گرفت.
وی از مسوولان میراث فرهنگی استان خواست سند توسعه این بخش را تهیه کنند تا بر مبنای آن مسیر راه مشخص باشد.
هاشمی با مهم ارزیابی کردن صنایع دستی گفت: خوشبختانه ذوق و سلیقه در این بخش در میان مردم سیستان و بلوچستان وجود دارد اما برای نقش آفرینی در عرصه های ملی، منطقه ای و فرامنطقه ای نیازمند توجه و آسیب شناسی هستیم زیرا بسیاری از کشورهای همسایه با کپی برداری از آثار بومی استان، این بخش را با مخاطره روبه رو کرده اند.
وی تاکید کرد: امروزه داشتن رویه فرهنگی از ضرورت های سیستان و بلوچستان است و در این زمینه میراث فرهنگی می تواند نگاه های انسانی منطبق با واقعیت را مبنا کار قرار دهد.
مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: این استان با دارا بودن ویژگی های متنوع در تمدن ایران نقش آفرین بوده به گونه ای که آثار تمدنی کهن شهرسوخته گواه این مطلب است.
"کامبیز مشتاق گوهری" ادامه داد: نمایان کردن حوزهای مختلف فرهنگی سیستان و بلوچستان نیازمند پژوهش و تلاش خاص دانشگاهیان است زیرا در استان مناطقی وجود دارد که کمتر مورد پژوهش قرار گرفته است.
وی اظهار داشت: میراث فرهنگی و گردشگری سیستان و بلوچستان نیازمند توجه ویژه است زیرا هنوز مشکلاتی در زمینه های مختلف از جمله صنایع دستی و حوزه گردشگری در استان وجود دارد.
7316/3042/6081
23/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]