واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
انواع مختلف اضطراب تاثیرات مربوط به خود را دارند و اختلالات درونی جداگانه ای بر افراد می گذارند در این مطلب به تحلیل هرکدام می پردازیم.
یک روانشناس بالینی گفت: در علم روانشناسی به “اضطراب” بسیار پرداخته میشود. دلیل این امر همهگیر بودن آن و تبدیل شدنش به یکی از مشکلات در جوامع امروز است. اختلالات اضطراب، از عمدهترین بخشها در میان اختلالاتی است که روانپزشکان به آن میپردازند.
مریم صرافپور (کارشناس ارشد روانشناس بالینی) گفت: اضطراب احساسی است که در کل بدن منتشر میشود و مبهم است. افکار منفی در درون افراد اضطراب میسازند. این احساس پس از ساختهشدن وارد چرخهای معیوب میشود که نگرانی را در افراد بازتولید خواهد کرد.
وی همچنین درباره تفاوت ترس و اضطراب توضیح داد: ممکن است بسیاری از افراد “ترس” را با “اضطراب” اشتباه بگیرند، اما این دو با یکدیگر متفاوتاند. ترس عامل یک معلول بیرونی و بدون تعارض است، در حالیکه اضطراب درونی و با ابهام همراه است. صرافپور گفت: اضطراب علائم مختلفی در ظاهر و درونِ انسانها، بنا بر تفاوتهایشان، ایجاد میکند. قرمز شدن، گُرگرفتگی، ترس و عصبانیت، پائین آمدن تمرکز، اختلال در یادگیری، انقباض عضلات، سردی بدن و… از این عوامل است. این روانشناس بالینی درباره بیشترین افرادی که دچار اضطراب میشوند توضیح داد و گفت: اضطراب به سراغ برخی از افراد بیشتر از بقیه میرود؛ افراد آیندهمدار، افرادی با افکار کلامی زیاد(کسانی که جملات منفی را مدام پیش خود تکرار میکنند، مانندِ “وای دارم دیوونه میشم!” “حالا چه اتفاق میفته؟!”، افراد کمالگرا، افراد مسئولیتپذیر و افراد کنترل پذیر(کسانی که باید همهچیز را تحت کنترل داشته باشند، در غیر اینصورت به اضطراب دچار میشوند) و… از این دستهاند. مریم صرافپور تصریح کرد: زمینههایی که میتوانند در افراد اضطراب ایجاد کنند، خانواده، کار و تحصیل، آینده و زندگی روزمره است که به نگرانیهای فرد بدل میشوند. وی در رابطه با درمان اضطراب در میان کسانیکه به شدت با آن درگیر هستند اظهار کرد: افرادی که دچار اضطراب شدید هستند، باید تحت نظر روانپزشکان و روانشناسان درمان شوند. در این درمان به فرد کمک میشود اضطرابهایش را پائین بیارود و به حد معقول برساند. همچنین تلاش میشود که فرد با ترسهایش روبرو شود؛ برای مثال کسی که از خون میترسد باید با آن مواجه شود. تکنیکهای دیگری همچون تجویز زمان نگرانی نیز وجود دارد؛ به فرد گفته میشود تا یک زمان مشخص را برای اینکه نگرانیهایش را با خود مرور کند انتخاب کند. او فقط باید در این زمان مشخص و نه زمان دیگری نگرانیها و اضطرابها را به ذهنش راه دهد. صرافپور همچنین راهکاری عملی برای رفع اضطراب میان همه افراد ارائه داد و گفت: اما اگر بخواهیم راهکاری برای همه انسانها در مواقعی که دچار اضطراب شدید میشوند پیشنهاد کنیم، آن “نفسکشیدن” درست است! ممکن است این راهکار عجیب بهنظر برسد، اما موجب میشود تا فیزیولوژی و بدن ما در برابر اضطراب ایمن شود. درست نفس کشیدن هنگامی رخ میدهد که بدن به حالتی آرام دربیاید و با سه شماره دَم و با سه شماره بازدَم انجام شود. این کار به افراد کمک میکند تا عضلاتشان دچار انقباضِ ناشی از اضطراب نگردد.
این کارشناس ارشد روانشناسی در انتها گفت: به طور کلی اگر اضطراب را یک طیف در نظر بگیریم، حد متوسط آن برای بدن و ذهن ضروری است. اضطراب کم و یا اضطراب زیاد هر دو مضر هستند و جلوی عملکرد طبیعی انسانی را میگیرند.
23 بهمن 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 189]