محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830446596
استقلال حوزه از حکومت، رابطه مراجع و انقلاب و نحوه امرارمعاش طلبه ها در گفتگو با علی بنایی
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: استقلال حوزه از حکومت، رابطه مراجع و انقلاب و نحوه امرارمعاش طلبه ها در گفتگو با علی بنایی
رابطه علما و حکومت در دوره پس از انقلاب سوژه مهمی است که رسانه ها زیاد به آن پرداخته اند.
به گزارش نامه نیوز آن چيزي که همواره و درهمه ادوار تاريخي حوزه هاي علميه به آن افتخار کرده اند، استقالشان نسبت به حکومت هاي وقت بوده است. پس از انقلاب و با روي کار آمدن حکومتي که متوليان اصلي آن روحانيون بودند، يک بار ديگر مسئله استقلال حوزه هاي علميه مطرح شد. حجت الاسلام و المسلمين علي بنايي سال ها نماينده مردم قم بوده و اکنون نيز معاون استاندار قم است. او رابطه نزديکي با مراجع تقليد و حوزه هاي علميه دارد. در سالگرد پيروزي انقلاب اسلامي او مهمان خبرآنلاين بود تا به سوالاتي درباره نسبت مراجع و حوزه هاي علميه با انقلاب اسلامي و حکومت پاسخ دهد. سوالاتي در بالاترين سطوح حوزه علميه و مراجع تا پايين ترين سطوح آن يعني امرار معاش طلبه ها. مشروح اين گفت و گو در ادامه مي آيد:
نسبت مراجع با انقلاب اسلامی چگونه بوده است؟
با عرض تبریک ایام الله فجر و گرامیداشت سالروز پیروزی انقلاب اسلامی،در واقع به عقیده بنده نسبت علما و مراجع با انقلاب به صورت عام بوده است و نهضت اسلامی در دوران اخیر مرهون پیشتازی روحانیون بوده است. شما در دو قرن اخیر مشاهده می کنید از زمان فتوای میرزای شیرازی در مورد تنباکو تا به الان در مجموع در همه صحنه ها روحانیت پیشتاز بوده اند و این که علما و روحانیون نسبت به رژِم شاهنشاهی مشکل داشتند و آن را از اساس قبول نداشته اند در این بحثنی نیست. همه آقایان مراجع و علما در همه اعصار رژیم سلطنتی را مشروع نمی دانسته اند ولی برای اینکه نمی توانستند با رژیم مقابله کنند از راه های دیگری ورود می کردند و اگر زمینه و شرایط فراهم می شد به آنها کمک میکردند که در مبارزه به سرانجام برسند. به عنوان مثال میرزای نائینی در مبارزه با استبداد کتاب تنبیه الامه و تنزیه المله را نوشته اند. کتابی بسیار عمیق؛ اجتماعی و حکومتی که در صدد تبیین نسبت با رژیم سلطنی چه می باشد چون رژیم پادشاهی بر اساس استبداد و خودکامگی شکل گرفته است و صلاحیت ندارد این موضوع را مرحوم نایینی در کتابشان مفصل مورد بحث قرار داده اند. اما چون حکومت در دستشان نبود طبیعتا مدعی نبودند در دوره اخیر که از زمان امام خمینی شروع می شود. در سال 1342 وقتی که لایحه انجمن ها ایالتی و ولایتی توسط دولت وقت به مجلس برده شد اینجا امام برای اولین بار سخنرانی کردند و مقداری از طرح های انقلاب سفید را بیان کردند و از همانجا شروع به نامه نگاری کردند و کار آغاز شد در حقیقت امام خمینی توانست نسبت به همه در این زمینه پیشتازی داشته باشد. البته کمک سایر روحانیون و مراجع هم به ایشان در این زمینه بی تاثیر نبوده است. امام با روحیه و برداشتی که از وضعیت جامعه داشت او را از سایر روحانیون متمایز می کرد و اقبالی که مردم به ایشان داشتند در طول سال ها بی سابقه و بی نظیر بوده است. البته در زمان آیت الله کاشانی هم مدتی این اقبال مردمی وجود داشت اما وی جایگاه امام خمینی را نداشت. ولی امام خمینی توانست به خاطر رفتار خالصانه به سرعت در قلوب مردم مورد توجه واقع شوند. بنده مکررا به خانه های شهدای 15 خرداد سال 42 رفته ام. از مادر شهید می پرسیدم که چی شد که جوان شما به امام علاقه مند شد در مقام پاسخ می گفتند همه این ها ناشی از رفتارامام بود. به عنوان مثال زمانی که امام سوار اتوموبیل می شدند همه به صف می استادند تا ایشان را فقط تماشا کنند. ایشان حتی درب ماشین را خودش باز می کرد و اجازه نمی داد شخص دیگری این کار را انجام دهد. در نتیجه اقبالی که مردم از امام خمینی در آن زمان داشته اند فوق العاده بود و مردم به خاطر صلابشان، ایشان را برگزیدند. پس در نتیجه به عقیده بنده روحانیت و مراجع همیشه با اساس رژِم سلطنتی مشکل داشته اند. بنابراین روحانیت و مرجعیت با انقلاب یک نسبت هماهنگ دارند و زمانی هم که عملا حکومت انقلابی تاسیس شد همه روحانیون دست به دست هم دادند برای کمک به این حکومت. به همین دلیل کسی بعد از این قضایا دیگر هیچ مخالفتی نکرد.
شما فرمودید که همه روحانیون با انقلاب همراه و موافق بودند اما این در حالی است که عده ای در آن سال ها حکومت را از نظر فقهي غصب می دانستند. یعنی تنها حق امام زمان است. به همین خاطر امام یک زمانی روحانیون را هم منع کردند که وارد حکومت شوند به نظر شما در حال حاضر اينچنین نگاهی هست؟
شرح غصب حکومت با این مورد فرق دارد. این جایگاه تا ابد برای امام معصوم نگاه داشته شده است و هیچ گاه هیچ یک از علما اين چنین دیدگاهی را نداشتند و همواره سعی کرده اند در تمام ارکان های نظام به کشور و مردم کمک کنند و در حکومت وظیفه ای را داشته باشند و کسی هم مخالف این امر نمی باشد.اصلا خود امام به عنوان یک روحانی موسس انقلاب بودند و یک حکومت اسلامی پایه گذاری کردند و هیچ کار غصبی هم صورت نگرفت. امام خمینی بعد از انقلاب باز هم خودشان به کار حوزوی پرداختند. این نشان دهنده کمال و زهد و متانت و آقایی امام بود که حکومت را تاسیس نمود ولی بعد گفت من می خواهم به کار طلبگی بپردازم و در حوزه مشغول باشم من تنها یک طلبه ام مانند سایر طلبه ها . بعد از اینکه ایشان به قم رفتند امام به این دلیل که نظام بدون ایشان معنایی پیدا نمی کرد و باید بالا سر تمام نظام می بودند به همین خاطر هر هفته نخست وزیر و .... با هلیکوپتر به قم می آمدند و با ایشان به مشورت و مصلحت می پرداختند در نتیجه امام نظام را از قم اداره می کردند.
پس آن دلیلی که روحانیون را در یک دوره ای کارهای حکومتی منع کرده بودند چه بود؟
طلبه ها اجازه نداشتند به صرف اینکه به حکومت دسترسی داشتند، مقام حکومتی را تصاحب نمایند. خود امام هم بعد از انقلاب به حوزه رفت تا به طلبه ها نشان دهد ما برای گرفتن حکومت انقلاب نکردیم. اینجا بود که دستور داده شد طلبه ها به کار و حوزه خود بازگردند. اما در هرحال بعضی مشاغل در نظام نیاز هست که طلبه و یا مجتهد آن مسئولیت را بر عهده بگیرد . به عنوان مثال در آن سال ها شهید بهستی و شهید باهنر. در آن برهه نظام به اين چنین روحانی هایی نیاز داشت چرا که از یاران نزدیک امام و مسئولیت پذیر بودند. بعد از این قضیه وقنی در جامعه و نظام احساس نیاز به روحنیون شد اجازه آن توسط امام صادر شد و به قلب نظام و حکومت برگشتند.
حوزه های علمیه در طول تاریخ همواره استقلال مالی و فکری خود را خفظ کرده اند بعضی ها در این میان عنوان کردند که این حکومت که شیعی می باشد ممکن است استقلال حوزه زیر سوال برود چرا که هم حوزه از حکومت حمایت می کند و هم حکومت از حوزه از نظر شما همچنان این استقلال وجود دارد؟
به عقیده بنده استقلال حوزه همچنان وجود دارد و پابرجاست به این معنا که نظام برگرفته از حوزه می باشد. در حقیقت حوزه علمیه قم بانی و عامل اصلی پیروزی انقلاب اسلامی بوده است و دقیقا این نظام از حوزه متولد شده است و همچنان استقلالش علی الخصوص در حیطه مالی حفظ شده است. حوزه مبنا و پایه نظام مي باشد و اينکه بخواهد از خود نظام بودجه بگیرد کاملا حرف اشتباهی است و هیچ کس حق این کار را ندارد. به عنوان مثال کسی که مدرس حوزه هست، مراجع تقلید حاضر و خود شخص رهبری تاکید دارند که حوزه ها استقلال خود را حفظ کنند. به این معنا که به دولت وابسته نشوند و نگوییند خرج ما را دولت بدهد و اگر ندهد ما مشکل پیدا میکنیم. چنانکه در دوره های قبل، از این قبیل مسائل پیش آمد. در دوره ای بر سر موضوعاتی دولت و حوزه با هم به مشکل برخوردند. این نشان می دهد که اگر حوزه استقلال نداشت در جا می زد و محتاج دولت می ماند اما چنین نشد. حوزه هیچ وابستگی ندارد و ما کار خودمان را انجام می دهیم . به این دلیل می گویند که وابسته به دولت نشوند چون دولت ها می آیند و می روند و با سلیقه های متفاوت. اگر دولتی بخواهد درب حوزه را مي بندد. در صورتی که حوزه به دولت مربوط نمی شود و اجازه چنین کاری را ندارد. به خاطر همین حوزه سعی می کند استقلال خود را حفظ کند و این طور نباشد که دولت ها خود را آقا بالاسر حوزه ها بدانند. در حال حاضر مراجعی که در قم هستند؛ آیت الله وحید خراسانی و آیت الله صافی و آیت الله مکارم و ديگران نظرشان بر این است که حوزه باید استقلال داشته باشد تا با جا به جایی دولت ها با مشکل روبه رو نشود.
سوالی که اذهان را به خود مشغول کرده این است که طلبه ها چگونه و با چه پولی امرار معاش می کنند آیا دولت آنها را حمايت می کند ؟
وضعیت معیشت طلبه ها قبل و بعد انقلاب هیچ فرقی نکرده است و حتی روحانیون که بعد از انقلاب در کار اجرایی رفتند مثل ما واقعا انگشت شمارند. نظام آخوندی معیشتش به همان حال سابق است. در حقیقت سهم سادات و سهم امام و خمس و این ها بین طلاب داده می شود. با تفاوت اینکه متاهل یا مجرد هستند یا در چه مقطعی در حال تحصیل می باشند بر اساس این آیتم ها. مراجع بر اساس وجوهاتی که به ايشان داده می شود برایشان شهریه مشخص می کنند. در کنار این حقوق در ایام ماه محرم و صفر به تبلیغ فرستاده می شوند و قسمتی از هزینه های زندگی اینگونه به وجود می آید. باید اعتراف کرد که زندگی با حقوق طلبگی بسیار سخت است. تنها فرقی که طی این سال ها کرده بیمه شدن طلبه هاست .
در طی این سال ها کساني که به قم سفر مي کنند مي بينند که تعداد مراکز علميه در اين شهر هر روز افزایش پيدا مي کند. آیا همه این ها از وجوهات شرعیه ساخته می شود یا دولت هم کمک مي کند ؟
برخی از آنها بله. به عنوان مثال مرکزي که دو ماه پیش افتتاح شد که به دست آیت الله مکارم شیرازی ساخته شد، در هزینه ساخت آن هیچ بودحه دولتی به کار نرفت. ولی برخی ها کاملا بودجه مشخص شده از مجلس برایشان تصویب شده و دارای بودجه هستند و برای ساخت مراکز خود از آن استفاده می کنند. موسسه امام خمینی رسما از مجلس بودجه گرفته است و برخی موسسات ریز و درشت هستند که دارای ردیف هستند. این بودجه ها از قبل تعیین شده اند و ساز و کاری برای آن ها مشخص شده است و بر اساس نیازهایي که وجود دارد دولت و مجلس بودجه ای را برایشان مقرر می کنند. اما بعضی ها هم خودشان برای خوشان موسسه درست می کنند. مانند موسسه آقای فاضل لنکرانی که در آن یک ریال از بودجه دولتی استفاده نشده است و با بانی و خیر ساخته شده است. از طرفی هم باید حوزه ها و جامعه ها ساخته شوند. باید حوزه پوست بیندازد، نو و به روز شود. باید این موسسات علمی وجود داشته باشند که نیازهایی که در نظام پیدا می شود به این نیازها بتوانند پاسخگو باشند. در قبل حوزه آمادگی چنین کارهایی را نداشته است ولی درزمان حاضر که حکومت را به دست گرفته همواره به صورت آنلاین در مورد بحث های مالیات عوارض و بانک و..... پاسخ دهد. در تمام ابواب مختلف فقهی باید راه گشا باشد و بتواند مردم و نظام را کمک کند. در قبل از انقلاب ابواب فقهی کارآمدی نداشت ولی الان به شکلی قانونی در می آید و به مرحله اجرا می رسد . در نتیجه باید این مراکز در سطح کشور زیادتر شودند ولی مراجع همواره سعی بر این دارند که در این مورد استقلالی مالی خود را حفظ کنند.
وجوهات زیادی که از طریق مردم به مراجع سر شناس داده مي شود. بعد از درگذشت آن مرجع تکلیف آن اموالی که از مردم در بیت مانده چه می شود؟
زمانی که امام خمینی هم به عنوان یک مرجع از دنیا رفت در آن زمان 700 میلیون در حسابش بود که حاج احمد خمینی بیانیه ای صادر کردند که این 700 میلیون را مستقیما به حوزه علمیه قم واریز کردیم. آن زمان رئیس حوزه علمیه آقای فاضل بود و رسما اعلام داشتند که همه وجوهاتی که مردم به امام داده بودند به حوزه علمیه قم داده شد. همچنین مرحوح آقاي حسن تبریزی اموال را احتمالا به آقای وحید سپرده است. علما به وجوهات همواره توجه زیادی دارند که بعد از آنها وجوهات به مراجعی که انس و الفت دارند سپرده شود. در نتیجه از این وجوهات کاملا مراقبت می شود و در مسیر حفظ حوزه ها صرف می شود.
آیا برای بعضی مراجع در مورد رای دادن معذوریتی وجود دارد یا خیر؟چون احساس می شود خیلی ها از ورود به این مسئاله احتیاط می کنند؟ مثلا من اصلا يادم نمي آيد که آقاي وحيد خراساني راي داده باشند.
آقای وحید در طول هفته دیدارهای زیادی را با وزرا و ... دارند ولی ایشان هیچ گاه نمی خواهند از این دیدارها هیچ خبری انعکاس داده شود. ایشان کلا با عکس و گزارش و فیلم مخالفت دارند و با رسانه ای شدن ملاقات های خود موافقت ندارند. این به آن معنی نیست که با رای دادن و این گونه موارد مشکل دارند. آقای بهجت هم همینطور. ایشان کاملا اوایل با دوربین مخالف بوده اند که با اصرار های مکرر از سوی مردم کارها و دیدارهای ایشان هم رسانه ای شد.
منبع: خبرآنلاین
۲۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 29]
صفحات پیشنهادی
حدادعادل: ایران پیش از انقلاب در هیچ حوزهای استقلال نداشت
حدادعادل ایران پیش از انقلاب در هیچ حوزهای استقلال نداشت یک نماینده مجلس یادآور شد که پیش از انقلاب ایران در هیچ یک از حوزه های سیاسی فرهنگی نظامی اقتصادی و علمی استقلالی از خود نداشت به گزارش نامه نیوز غلامعلی حداد عادل در مسجد فاطمیه شاهین شهر اصفهان سخن میگفت با گراستقلال حوزه های علمیه حفظ شود - اخبار ایران و جهان |
لاریجانی استقلال حوزه های علمیه حفظ شود شناسهٔ خبر 2477491 پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۰ ۱۳ استانها > همدان همدان- رئیس مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه استقلال حوزه های علمیه باید حفظ شود گفت برای تقویت حوزه های علمیه باید بودجه و اعتبار مناسب در نظر گرفت به گزارش خبرنگارنظر مراجع درخصوص رابطه ایران و عربستان
نظر مراجع درخصوص رابطه ایران و عربستان وی تصریح کرد در سمت ما نیز ابراز شادی در مرگ افراد چه ضرورتی دارد این رفتار نه واجب است و نه مستحب برای چه باید عواطف یک عده را جریحه دار کرد علی الخصوص که حجاج ما برای انجام فریضه حج باید به این کشور سفر کنند روز نو آیتالله ناصر مکاستقلال مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است - اخبار ایران و جهان |
فلاح جلودار استقلال مهمترین دستاورد انقلاب اسلامی است شناسهٔ خبر 2480583 یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۴۷ استانها > مازندران ساری - استاندار مازندران استقلال را مهمترین جریان در کشور عنوان کرد و افزود جمهوری اسلامی تنها کشور در جهان که به تنهایی برای خود تصمیم می گیرد و این مهمامضای ملی مردم پای عهدی که با انقلاب بستند/ تقدیر مراجع از مردم
در سی و هفتمین بهار انقلاب رقم خورد امضای ملی مردم پای عهدی که با انقلاب بستند تقدیر مراجع از مردم شناسهٔ خبر 2493830 چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۵۲ استانها > قم قم - مردم قم با حضور حماسی و تاریخی خود را راهپیمایی یوم الله ۲۲ بهمن پای عهدی که با انقلاب اسلامی بستهاند امضارئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس: شعار «انرژی هستهای حق مسلم ماست» شعاری نهفته در استقلال انقلاب اس
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شعار انرژی هستهای حق مسلم ماست شعاری نهفته در استقلال انقلاب اسلامی استرئیس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت شعار انرژی هستهای حق مسلم ماست شعاری امروزی نیست بلکه شعاری نهفته در استقلال انقلاب اسلامی ایران است به گزارش خبرگزاری فا- انقلاب در نهاد روحانیت ریشه دارد/ حوزه متناسب با زمان رشد کند
خطیب جمعه قم انقلاب در نهاد روحانیت ریشه دارد حوزه متناسب با زمان رشد کند قم -ایرنا - خطیب جمعه قم گفت انقلاب ریشه در نهاد روحانیت و مرجعیت دارد واگر امروز بخواهیم مسیر درست را طی کنیم باید مسوولان به نقطه نظرات مراجع و حوزه توجه داشته باشند و حوزه نیز متناسب با زمان رشد کند بامام جمعه پلدختر: نتیجه انقلاب اسلامی ایران پیشرفت علمی، اقتدار و استقلال ملت است
امام جمعه پلدختر نتیجه انقلاب اسلامی ایران پیشرفت علمی اقتدار و استقلال ملت استامام جمعه پلدختر گفت نتیجه انقلاب اسلامی حضور واقعی مردم پیشرفت علمی اقتدار و استقلال است به گزارش خبرگزاری فارس در پلدختر حجتالاسلام والمسلمین علی محمد لروند ظهر امروز در اولین روز از دههبه مناسبت دهه دهه فجر انقلاب اسلامی صورت میگیرد بهرهبرداری 190 کیلومتر راه روستایی حوزه راه و شهرسازی ایرانش
به مناسبت دهه دهه فجر انقلاب اسلامی صورت میگیردبهرهبرداری 190 کیلومتر راه روستایی حوزه راه و شهرسازی ایرانشهرمدیرکل راه و شهرسازی ایرانشهر گفت با آغاز دهه مبارک فجر انقلاب اسلامی 190 کیلومتر راه روستایی در شهرستانهای جنوب سیستان و بلوچستان افتتاح و به بهرهبرداری میرسد ایوب- انقلاب اسلامی استقلال و اقتدار را برای مردم ایران به ارمغان آورد
اتحاد و اقتدار در فجر 93 انقلاب اسلامی استقلال و اقتدار را برای مردم ایران به ارمغان آورد نوشهر - ایرنا - نماینده ولی فقیه در دانشگاه های آزاد منطقه سه کشور با اشاره به دستاوردهای انقلاب اسلامی گفت انقلاب اسلامی استقلال و اقتدار را برای مردم ایران به ارمغان آورد به گزارش خبرنگاستاد حوزه و دانشگاه شاهرود: انقلاب اسلامی رهبر و پیشرو همه جنبشهای آزادیخواهانه است
استاد حوزه و دانشگاه شاهرود انقلاب اسلامی رهبر و پیشرو همه جنبشهای آزادیخواهانه استاستاد حوزه و دانشگاه شاهرود گفت انقلاب اسلامی در برهه کنونی رهبر و پیشرو همه جنبشهای آزادیخواهانه است به گزارش خبرگزاری فارس از شاهرود به نقل از سپاه شاهرود حجتالاسلام علیرضا اسکندرئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم: دفتر تبلیغات مامن جوانان انقلابی باشد
رئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم دفتر تبلیغات مامن جوانان انقلابی باشدرئیس دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم گفت رهبری در جلسهای با مسئولان دفتر تبلیغات فرمودند دفتر تبلیغات مامن و جایگاه مناسبی برای جوانان انقلابی و حوزوی قرار گیرد به گزارش خبرگزاری فارس از قم حجت&zwnjدشمنان از منطق استبداد ستیزی و استقلال انقلاب اسلامی می ترسند
صادقلو دشمنان از منطق استبداد ستیزی و استقلال انقلاب اسلامی می ترسند شناسهٔ خبر 2493805 چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۳ استانها > گلستان گرگان- استاندار گلستان گفت دشمنان از منطق استبداد ستیزی و استقلال انقلاب اسلامی می ترسند به گزارش خبرنگار مهر حسن صادقلو ظهر چهارشنبه دربرگزاری عصر شعر انقلاب هریس توسط حوزه هنری آذربایجان شرقی - اخبار ایران و جهان |
کریم نژاد خبر داد برگزاری عصر شعر انقلاب هریس توسط حوزه هنری آذربایجان شرقی شناسهٔ خبر 2487207 چهارشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ استانها > آذربایجان شرقی تبریز - معاون فرهنگی هنری حوزه هنری آذربایجان شرقی از برگزاری عصر شعر انقلاب و کارگاه تخصصی شعر و داستان جوان هریس خبر داد بحاشیه دیدار سایپا و استقلال تشویق میداودی و تجهیز جایگاه خبرنگاران ورزشگاه انقلاب کرج
حاشیه دیدار سایپا و استقلالتشویق میداودی و تجهیز جایگاه خبرنگاران ورزشگاه انقلاب کرجمیلاد میداودی مهاجم سابق استقلال توسط هواداران این تیم مورد تشویق قرار گرفت به گزارش خبرنگار ورزشی خبرگزاری فارس دیدار تیمهای سایپا و استقلال در حالی از ساعت 15 و 30 دقیقه در ورزشگاه انقلااستقلال مهمترین هدیه و ثمره انقلاب اسلامی برای ملت ایران است
حجت الاسلام شهیدی استقلال مهمترین هدیه و ثمره انقلاب اسلامی برای ملت ایران است شناسهٔ خبر 2493794 چهارشنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۳ ۴۹ استانها > زنجان زنجان-معاون رئیس جمهور گفت حضور باشکوه و گسترده ملت بزرگ ایران در راهپیمایی 22 بهمن تاثیر بسزایی در موفقیت ایران در مسیر مذاکرات هقبل از انقلاب رتبه علمی نداشتیم/ خودکفایی در حوزه های تحریمی - اخبار ایران و جهان |
رئیس سازمان بسیج علمی عنوان کرد قبل از انقلاب رتبه علمی نداشتیم خودکفایی در حوزه های تحریمی شناسهٔ خبر 2492721 سهشنبه ۲۱ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۴۷ دانش و فناوری > علم و دانش رئیس سازمان بسیج علمی پژوهش و فناوری کشور با اشاره به اینکه بعد از انقلاب تا کنون پیشرفت های خوبی در زمینه-
سیاسی
پربازدیدترینها