واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
نظر مراجع درخصوص رابطه ایران و عربستان
وی تصریح کرد: در سمت ما نیز ابراز شادی در مرگ افراد، چه ضرورتی دارد؛ این رفتار نه واجب است و نه مستحب؛ برای چه باید عواطف یک عده را جریحه دار کرد؟ علی الخصوص که حجاج ما برای انجام فریضه حج باید به این کشور سفر کنند.
روز نو : آیتالله ناصر مکارم شیرازی از مراجع تقلید گفت: در روابط دو کشور ایران و عربستان باید به مواضع و اقدامات علما، نخبگان و فرهیختگان آنها توجه کرد و نه افرادی که افراطی عمل میکنند و در سطح پایین قرار دارند.
به گزارش روز نو، این مرجع تقلید در دیدار حسین صادقی سفیر ایران در کشور عربستان سعودی، با اشاره به برخی تیترها و مطالب مطبوعاتی، تاکید کرد: برغم وجود اختلاف دیدگاهها و مواضع رهبران دو کشور، هیچ گروهی از مسلمانان نباید به دیگری اهانت کند.
آیتالله مکارم شیرازی تصریح کرد: مساله شیعه هراسی و تبلیغات گسترده ای که دشمنان دارند نباید ما را تسلیم تبلیغات دشمن کند.
وی با بیان اینکه علمای کشورهای مختلف با استقبال گرم ما در کنگره جریان های تکفیری از دیدگاه علمای اسلام حضور یافتند، اضافه کرد: اگر تبلیغات مسموم نباشد، ما می توانیم زندگی خوبی را در کنار برادران مسلمان خود داشته باشیم.
وی با اشاره به دشواری ها و پیچیدگی های کار سفیر تهران در ریاض، تاکید کرد: هیچ مشکلی نیست مگر اینکه راه حلی برای آن وجود داشته باشد، اگر حجم مشکل زیاد است باید از موضوعات ساده تر و کوچک تر شروع کرد.
این مرجع تقلید ادامه داد: مثلا خوش رفتاری مسئولان سعودی با حجاج و عمرهگزاران ما می تواند تاثیر زیادی بر افکار عمومی و دیدگاه مردم و مقامات کشور نسبت به عربستان بگذارد.
آیت الله حسین وحید خراسانی از مراجع تقلید نیز در دیدار سفیر ایران در عربستان ، ضمن تاکید بر تلاش مضاعف جهت تسهیل امور شیعیان جهت سفر به بیت الله الحرام، ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور ایران و عربستان بهبود یابد.
وی اضافه کرد: اگر روابط گسترش یابد، وضعیت برای شیعیان تمام نقاط جهان تسهیل می شود و این امر موجب اجر و پاداش الهی خواهد بود؛ زیرا همه مسلمانان تعلق خاطر به آنجا داشته و هر روز پنج بار رو به کعبه نماز می خوانند.
وی با اشاره به آیه ای از قرآن کریم، افزود: اگر زبان ما زبان ملایمت و ملاطفت باشد، همه مشکلات حل خواهد شد.
آیت الله عبدالله جوادی آملی، از مراجع تقلید نیز در دیدار سفیر کشورمان در عربستان ، بیان کرد: در جهان اسلام اگر کار دست کسانی باشد که از تبار عقل هستند امور حل می شود، اما اگر کار بدست کسانی باشد که به تعبیر قرآن از قوم لایعلم هستند (یعنی از کسانی که گروه خون آن ها جهل است) مشکل حل نمی شود.
وی تصریح کرد: در سمت ما نیز ابراز شادی در مرگ افراد، چه ضرورتی دارد؛ این رفتار نه واجب است و نه مستحب؛ برای چه باید عواطف یک عده را جریحه دار کرد؟ علی الخصوص که حجاج ما برای انجام فریضه حج باید به این کشور سفر کنند.
حسین صادقی سفیر ایران در ریاض در این ملاقات ها، گزارشی از آخرین تحولات عربستان سعودی ارائه و نسبت به رشد جریان های تکفیری، افراطی و همچنین مخاطراتی که از این ناحیه متوجه کشورهای منطقه شده است، مطالبی عنوان کرد.
منبع: ایسنا
تاریخ انتشار: ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۲:۴۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]