واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: از نگاه غربیها؛ ایران را چگونه باید شناخت؟
ملت ایران در سال ۱۹۷۹ میلادی رژیم پهلوی تحت حمایت آمریکا را سرنگون کرد و به رژیم پادشاهی دو هزار و ۵۰۰ ساله در این کشور پایان داد. ایران یازدهم فوریه در سی و ششمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ، شاهد برگزاری راهپیمایی سراسری بود. پایگاه اینترنتی المانیتور در گزارشی با عنوان « ایران 36 سال پس از انقلاب اسلامی در چه وضعی است » نوشت: این کشور در 36 سال گذشته با چالش های زیادی دست و پنجه نرم کرده است. پس از تایید حکومت جمهوری اسلامی در همه پرسی مردمی ، ایران دوره ای طولانی را پشت سر گذاشت و مقابل گروهک های مسلح مختلفی که سعی داشتند جمهوری اسلامی را تضعیف کنند، ایستاد. ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1979 میلادی با چالش های زیادی روبرو شده است. شاخص امید به زندگی ، دسترسی به امکانات آموزشی و استاندارد زندگی به طرز چشمگیری بهبود یافته در حالی که فساد و وضع حقوق بشر همچنان دغدغه اصلی است.
ایران اندکی پس از پیروزی انقلاب اسلامی هدف حمله رژیم عراق به ریاست صدام حسین قرار گرفت که ارتش این کشور مورد حمایت اغلب قدرت های جهانی بود. در جنگ ایران و عراق صدها هزار نفر کشته شدند. اما تشدید تحریم های غرب به عنوان راهبرد قهری آشکار و دائمی بر ضد ایران، هر تلاشی را جهت بهبود سریع با مشکلاتی روبرو کرد. از آن زمان تاکنون ، تنش های غرب با ایران بیشتر شده و این کشور کم و بیش با جنگ اقتصادی تمام عیاری روبرو شده است اما با وجود همه این بحران ها ، ایران پایداری کرده است. این کشور بدون اینکه حتی ذره ای از خاکش را به عراقی واگذار کند که مورد حمایت ابر قدرت های جهان و حتی کشورهای عربی منطقه بود، از جنگ هشت ساله سر بلند بیرون آمد. ایران با وجود این که امکان استفاده از سلاح های شیمیایی را داشت، بدون توسل به این سلاح ها با عراق جنگید زیرا از امضا کنندگان کنوانسیون های سلاح های کشتارهای جمعی است.
ایران از آن زمان تاکنون توانسته است به یکی از معدود کشورهایی تبدیل شود که استقلال سیاسی و امنیتی خود را حفظ و فضای خودکفایی اجتماعی- اقتصادی را در کشوری تقویت کند که زمانی به شدت به قدرت های خارجی وابسته بود. ایران از زمان پیروزی انقلاب اسلامی در عرصه های مختلف دستاورهای قابل تمجیدی داشته است. از سال 1980 تا 2010 میلادی ، ارزش شاخص توسعه انسانی ایران که امید به زندگی، دسترسی به آموزش و پرورش و استاندارد زندگی را شامل می شود 67 درصد افزایش یافته که این میزان دو برابر متوسط جهانی بوده است. تا سال 2012 میلادی شاخص توسعه انسانی ایران صفر ممیز 742 بود که این کشور را در زمره کشورهای دارای شاخص توسعه انسانی بالا قرار داد. دسترسی به امکاناتی از قبیل برق و آب لوله کشی در مناطق روستایی، امید به زندگی، کاهش مرگ و میر نوزادان و دسترسی به خدمات بهداشتی- درمانی به طرز چشمگیری افزایش یافته است. نرخ سواد آموزی که در سال 1976 میلادی 36 و برای زنان تنها 25 درصد بود برای زنان و مردان 15 تا 24 سال به 99 درصد رسیده است. تحصیلات عالی نیز تاکنون به این حد در دسترس مردم ایران نبوده به طوری که بیش از دو میلیون دانشجو در دانشگاهها ثبت نام کرده اند که بیش از 60 درصد آنها را زنان تشکیل می دهند.
ایران همچنین پیشرفت های زیادی در علوم مختلف داشته است: در چرخه هسته ای بومی به مهارت های زیادی دست یافته، در زمینه سلول های بنیادی در میان ده کشور برتر جهان قرار داشته و در فناوری نانو، علم شیمی، داروسازی، علم رایانه و ریاضیات در میان 20 کشور برتر جهان بوده است. ایران همچنین در عرصه برنامه فضایی ، نهمین کشور جهان است، ماهواره هایی را با موفقیت در مدار زمین قرار داده و اولین سازنده ایمپلنت های زیستی چشم در جهان به شمار می رود. ایران امروزه در ساحت زیر دریایی، بالگرد، جنگنده، موشک و تانک خودکفاست.
به طور حتم ، ایران راه طولانی تا رسیدن به جامعه ای بهتر و توسعه یافته تر برای همه ایرانی ها پیش رو دارد. در همین حال نرخ بالای تورم ، بیکاری و دیوان سالاری نیز نقش زیادی در فرار مغزها یا مهاجرت بسیاری از ایرانی های تحصیلکرده داشته است. اما با وجود همه کاستی ها ، جمهوری اسلامی ایران همچنان یک واقعیت سیاسی باقی مانده است. پس از 36 سال غلبه بر موانعی که به نظر بسیاری فائق ناپذیر بودند ، ایران همچنان کشوری قوی و باثبات است.
چهار شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]