واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: نمایشگاه گنجینه هنر ایرانی به مناسبت دهه فجر در بخارست برگزار شد بلگراد-ایرنا- نمایشگاه فرهنگی «گنجینه هنر ایرانی» به مناسبت دهه فجر و در آستانه سی و ششمین سالگرد انقلاب اسلامی سه شنبه شب با همت سفارت جمهوری اسلامی ایران و همکاری آکادمی علوم رومانی در بخارست پایتخت این کشور برگزار شد.
به گزارش ایرنا از سفارت ایران در رومانی، این مراسم با حضور حمید معیر سفیر جمهوری اسلامی ایران، مقامات آکادمی علوم، وزارت امورخارجه و جمعی از مدیران ارشد سازمان ها و نهادهای دولتی، دانشگاهیان، فرهنگیان اندیشمندان و سفرا و دیپلمات های مقیم رومانی در محل نمایشگاه دائمی آکادمی علوم رومانی در بخارست برگزار شد.
«یونل والنتین ولاد» رییس آکادمی علوم رومانی در ابتدای این مراسم پس از اجرای سرود ملی جمهوری اسلامی ایـران طی سخنانی ضمن تبریک روز ملی جمهوری اسلامی ایران از برگزاری نمایشگاه گنجینه فرهنگ ایرانی در محل این آکادمی تمجید کرد.
وی یادآور شد: نمایشگاهی که شاهد آن هستیم خود گویای این واقعیت است که دست اندرکاران رومانی چقدر متوجه اهمیت ارتباطات فرهنگی با ایران باستانی هستند.
وی با اشاره به اینکه مجموعه آثار فرهنگ ایرانی در این نمایشگاه از جمله نسخ دست نویس و آثار مشاهیر ایرانی، نشانگر تاثیرات بجای مانده فرهنگی ایران در رومانی است، افزود: برگزاری این نمایشگاه از مدتها پیش در صدر اهداف فرهنگی آکادمی رومانی بود، تحقق چنین اقدام فرهنگی ارج نهادن به فرهنگ غنی و پیشرو ایران است.
حمید معیر سفیر جمهوری اسلامی ایران در رومانی نیز هدف از برگزاری این نمایشگاه را ارتقاء سطح شناخت دو ملت از یکدیگر و ایجاد تعاملات فرهنگی جهت ایجاد تفاهم دانست.
وی همچنین خطاب به حاضرین ضمن قدردانی از شرکت آنها در نمایشگاه فرهنگی « گنجینه هنر ایرانی » گفت: قدمت مراودات بیش از یکصدو سی ساله، مناسبات مطلوب و غنای فرهنگی دو کشور جمهوری اسلامی ایران و رومانی سبب گردید تا این نمایشگاه با مشارکت آکادمی علوم رومانی بر پا گردد.
رضوان تئودرسکو استاد دانشگاه بخارست و عضو ارشد آکادمی علوم رومانی و وزیر سابق فرهنگ و ادیان این کشور نیز طی سخنانی ضمن خرسندی از برگزاری این نمایشگاه به تاریخ کهن و مشاهیر بزرگ ایران همچون فردوسی، عمر خیام، سعدی و حافظ اشاره کرد و از ایران به عنوان محل تلاقی تمدن ها، فرهنگ ها و اندیشه ها یاد کرد.
وی افزود: سرزمین ایران همیشه مهد تمدن ها و فرهنگ های بزرگ و شکوهمند در جهان بوده، اگرچه این کشور از فضای جغرافیایی اروپایی خارج است، اما فرهنگ اروپایی در عرصه های مختلف از فرهنگ ایرانی متاثر بوده و فرهنگ ایرانی امروز نیز در تفکر و ساختارهای فرهنگی نه تنها رومانی بلکه در سایر کشورها نمایان است.
دراین نمایشگاه مجموعه نفیسی از آثار مشاهیر ایرانی، نسخه های دست نویس قدیمی، نقشه های کهن مربوط به پانصد سال قبل، کتب خطی، مجموعه ارزشمندی از کتب دست نویس قرون 15 تا 19 که به زبان فارسی نگاشته شده و همچنین آثار صنایع دستی ایران در معرض بازدیدکنندگان قرار گرفت.
برخی از کتاب های نسخ خطی که به معرض نمایش گذاشته شده است مربوط به 5 قرن پیش از نقشه های ایران کهن است که صراحتا از منطقه خلیج فارس به نام منطقه «بحر فارس» نام برده شده است.
آکادمی رومانی با قدمت بیش از 150 سال دارای نسخه های بی شماری از کتاب های فارسی آثار دانشمندان و مشاهیر ایرانی است. از نفیس ترین نسخ دست نویس که در این نمایشگاه به معرض نمایش گذاشته شد می توان به شاهنامه فردوسی، رباعیات عمر خیام ، بوستان و گلستان سعدی و سایر مشاهیر کشورمان و همچنین نسخ اصل آثار مینیاتور و تذهیب ایرانی اشاره کرد که مورد توجه بازدیدکنندگان به ویژه سفرای خارجی قرار گرفت.
این نمایشگاه همچنین شامل گنجینه ای ارزشمند و ذخیره ای گرانبها و نفیس می باشد که بازگو کننده بخش کوچکی از میراث فرهنگی ایران بشمار می رود و در آن نیز نمونه هایی از نسخه های دست نویس قدیمی با قدمت صدها سال که قدیمی ترین آنها بیش از ششصد سال قدمت دارد و در حقیقت کارنامه دانشمندان بزرگ و نوابغ فکری و هویت فرهنگی ایرانیان است، مشاهده می شود.
برگزاری نمایشگاه «گنجینه هنر ایرانی » بطور وسیعی در رسانه های گروهی رومانی منعکس و رسانه های مذکور در گزارش های خود به تاریخ کهن ایران و نیز روابط دیرینه سنتی بین مردم رومانی و ایران اشاره و از ایران به عنوان کشوری تاریخی و با تمدن یاد کردند.
اروپام**5**436**1565
22/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]