محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830575521
اقتصاد مقاومتی چیزی جز اقتصاد اسلامی نیست
واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پیغامی در اردوی جهاد اکبر:
اقتصاد مقاومتی چیزی جز اقتصاد اسلامی نیست
استاد دانشگاه امام صادق(ع) با بیان اینکه 15 سال گذشته جزو بهترین عملکردهای اقتصادی دنیا محسوب میشویم، گفت: جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه واقعی با فقر و در تامین معیشت مردم نسبت به قبل از انقلاب در دنیای واقعی در 30 سال گذشته جز بهترین کشورهای دنیا هستیم.
به گزارش حوزه احزاب و تشکلهای باشگاه خبرنگاران، عادل پیغامی استاد دانشگاه امام صادق در سیزدهمین اردو آموزشی – تشکیلاتی جهاد اکبر با حضور پور شور دانشجویان عضو اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل دانشگاه های سراسر کشور در مشهد در حال برگزاری است، ضمن صحبت پیرامون اقتصاد مقاوتی، به سوالات دانشجویان پیرامون این موضوع پاسخ داد.
عادل پیغامی نخست با بیان این نکته که فهم عمومی از اقتصاد مسئله معیشت است، گفت: اگر مردم سیر باشند و پول داشته باشند فهم عمومی این است که می گویند اقتصاد خوب است.
وی با اشاره به آیه شریف 60 سوره مائده ادامه داد، خداوند می فرماید که اگر اهل دین به کتابهای آسمانی که به آنها دادیم عمل می کردند و نظامها و تمدنهایی که در این کتاب ها آمده است را تحقق می بخشیدند و نظام سازی و تمدن سازی می کردند از نعمت زیادی بهره می بردند. بعضی از این اهالی اهل دین امت اقتصادی و میانه رو هستند و اکثر آن ها بد عمل می کنند و چون بد عمل می کنند شکمشان گرسنه می ماند و پول ندارند.
وی ادامه داد، اگر زمانی به دانشجویان خارجی گفته شود یک سنگ نوشتهای که با خط میخی فرمول اقتصادی بر آن نوشته شده و مربوط به 5 هزار سال پیش است داخل یک غار پیدا شده و می تواند همه دنیا را متحول کند خیلی برای آن ها مهم می شود و تلاش می کنند و با باستان شناسی و آن فرمول را کشف می کنند و بر روی آن آزمایش می کنند.
وی با اشاره به آیه 60 سوره مائده بیان کرد، ما اگر یک اندیشمند غیر مسلمان هم بودیم، آن جمله برای اقتصاددانان مهم است. ما را به سمتی هدایت می کند که اقوم و مقاوم تر است یعنی محکم ترین راه است وقتی خدا می فرماید اقوم مفهومی دارد که می گویید می دانم چیزهای دیگری هم رقیب دین وجود دارند که آن ها هم مقاوم هستند و می دانم شما با عقل خود هرچه بسازید مقاوم می سازید چون بشریت در طول تاریخ با عقل خود سازه های مقاوم می سازد که سازه های مقاوم میتواند یک معماری فیزیکی باشد و یا یک نظام اقتصادی و عقل اقتضا می کند که آن را مقاوم بسازد ولی راهی که دین نشان می دهد اقوم و از همه آن ها مقاوم تر و مستحکم تر است. ما با داشتن قرآن و ائمه اطهار باید ایمان داشته باشیم که می توانیم برترین و مقاوم ترین اقتصادها را داشته باشیم.
پیغامی با تاکید بر این نکته که اقتصاد مقاومتی چیزی جز اقتصاد اسلامی نیست افزود اقتصاد مقاومتی برای ما مطلب جدیدی نیست بلکه لفظ جدیدی است برای جلب کردن توجه عده زیادی از مسئولان، نخبگان و مردمانی که به چیزهایی که قبلا توجه نمی کردند چون اگر مجدد همین مطالب را به اسم اقتصاد اسلامی می گفتیم می گفتند زیاد شنیدیم.
پیغامی چند سوال را پیرامون بحث اقتصاد مقاومتی مهم دانست و این سوالات را برشمرد: آیا اقتصاد مقاومتی یک برنامه کوتاه مدت است؟ آیا اکنون که در فشار و تهدید و تحریم قرار گرفتیم و نگران شدیم و احساس می کنیم که از لحاظ اقتصادی رو به فروپاشی هستیم، بحث اقتصاد مقاومتی را مطرح کردیم؟ و اگر تحریم ها برداشته شود و مشکلات اقتصادی حل شود، اقتصاد مقاومتی تعطیل می شود؟
وی بیان کرد پاسخ این سوالات به دلایل متعددی خیر است.
وی ادامه داد، آیا اقتصاد ایران شکننده شده که صحبت از مقاومت می کند؟ آیا اقتصاد ایران تاکنون اقتصاد مقاومتی نداشته و تازه می خواهد شروع کند؟ که پاسخ این سوال هم خیر است چون اقتصاد ایران اقتصادی مقاوم بوده است.
همچنین افزود: خیلی از کشورهایی که ما آنها را در بعضی از عرصه ها رقیب خود میدانیم که باید مراقب آنها باشیم و در سند چشم انداز منطقه و فرامنطقه آن ها را رصد بکنیم ولی در ساختارهای اقتصادی آنها پیشرفتهای پفکی داشته و ساختار های پفکی دارند اما اقتصاد ایران اقتصادی مقاوم است.
عادل پیغامی با مطرح کردن این سوال که با این وجود پس این سیاستهای اقتصاد مقاومتی برای چیست؟ بیان کرد: مگر هرچیزی که مقاوم است، مقاوم تر شدنش و مقاوم ماندش تضمین شده است؟ اقتصاد ایران نسبت به آنچه که در گذشته بوده اقتصادیتر شده است و مسیرهای منحصر به فردی را طی کرده که هیچ کشوری طی نکرده و این مسیرها را با سربلندی و موفقیت طی کرده است. با وجود مشکلات و آسیبها و ضعفهایی که داشته اما موفقیت مطلقی نسبت به رقبا در این مسیر داشته است.
وی خاطر نشان کرد، اما چون اقتصاد ایران موفق شده و شتاب و سرعت گرفته اگر با سازههای قبلی خودش بخواهد ادامه بدهد شکننده است. اقتصاد نسبت به گذشته خود مقاوم و نسبت به آینده باید خود را مقاومتر کند.
عادل پیغامی دو تصویر را نسبت به اقتصاد ایران مشروح کرد که یک تصویر این است که به علت کسری بودجه و تحریم در حال فروپاشی هستیم و حالا باید فکری کنیم و مقاومش کنیم و تصویر دیگر این است که اقتصاد ما از سال 1995 یک شتاب ویژه گرفته و شتاب ویژه یعنی سرعت بالاتر پس باید محکم ترش کنیم تا قوی تر شود و بیان کرد: پاسخ درست تصویر دومی است که اقتصاد ایران، اقتصادی رو به رشد، قوی و مستحکم است.
وی ادامه داد: آیا اقتصاد مقاومتی چیزی است که خودمان ساختیم یا از لحاظ علمی و تخصصی در دانشکدههای اقتصاد دنیا هم اقتصاد مقاومتی وجود دارد؟ آیا اقتصاد مقاومتی در غرب تئوری دارد؟ پاسخ این است که بله دارد و حداقل 13 تئوری اقتصادی در غرب داریم و مهم ترین دانشگاه های دنیا با الفاظ خاص و برنامه های خودشان و برای زمان و مکان و ساختار های خودشان مباحث اقتصادی مقاومتی خود را داشته اند و جدی هم می گیرند.
از آن 13 تئوری در دانشکده های اقتصادی ایران دانشجویان و اساتید 3 یا 4 تا از آن ها را میشناسند چون ما 30 تا 40 سال از علم اقتصاد دنیا عقب تر هستیم.
عادل پبغامی با بیان این که ما در حوزه علمی اقتصاد بیش تر از اینکه غربی باشیم غرب زده هستیم بیان کرد: کاش غربی باشیم وقتی غربی باشیم می رویم دانش اقتصاد دنیا را می خوانیم و بهترین و پیشرفته ترین تئوریها را در مورد اقتصاد کشور خودمان اجرا میکنیم اما اقتصاددانان ایرانی متاسفانه غرب زده هستند و تئوریهای قدیمی و پوسیده و پلاسیده را به اسم علم مقابل ایدئولوژی، اندیشه و گفتمان انقلاب اسلامی در حوزه اقتصاد علم می کنند. تئوریهای عقب مانده که غرب هم سال هاست که آن ها رد کرده را مقابل اقتصاد اسلامی علم می کنند و تازه اسمش را علم می گذارند و به ما میگویند شما بحث های مکتبی مطرح میکنید.
عادل پیغامی سوال بعدی را این بیان کرد که ما کجاها شکننده هستیم و مسیر رو به آینده ما چیست و وظیفه قشر دانشجو در این مسیر چیست؟
وی بیان کرد: با مسائل دینی اکثرا آشنا هستیم و زبان آشنایی با آن را داریم و به راحتی زبان مفاهمه برقرار میشود اما در عرصه اقتصاد مفاهمه نداریم، نخبگان مملکت با مردم زبان مفاهمه ندارند، خود نخبگان خودشان با هم زبان مفاهمه ندارند و هر دو این ها با رهبرشان الزاما زبان مفاهمه ندارند و این یکی از مشکلات ما در عرصه اقتصاد است. اگر سوالی در مورد قیمت نفت داشته باشید برای پاسخش باید اول بازار نفت را توضیح بدهم تا ذهنیت شما درست شود و بعد پاسخ بدهم.
استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به حدیثی از امیرالمومنین بیان کرد، ایشان می فرمایند اگر سربازی پیام فرمانده خود را به موقع نشنود زیر سم اسب ها از خواب بیدار می شود.
وی ادامه داد ما در کلید واژه ها با هم مشکل داریم، نه فقط من و شما بلکه رهبری هم با شما در کلید واژه ها مشکل دارد. آیا ما گوش شنیدن حرف های اقتصادی مقام معظم رهبری را داریم؟ مثلا اگر مقام معظم رهبری برای یکی از تعاریف اقتصاد مقاومتی فرمودند امروز اقتصاد مقاومتی همان اقتصاد کار آفرینی است. خودتان از خود بپرسید کارآفرینی چیست؟ اگر مفهوم کارآفرینی را ندانید یعنی جمله حضرت آقا را نشنیده اید و اگر شنیده اید نفهمیده اید و نمی توانید بر اساسش عمل کنید و دلالت ها و سیاست هایش را نمی توانید دنبال کنید تا بفهمید حضرت آقا دارد به چه نکته ای اشاره می کنند و چه نقاط ضعف و قوتی را در ما دیده اند و نمی توانید تحلیل کنید. کارآفرینی به معنی اشتغال زایی نیست به معنی نوآوری ضرب در ریسک پذیری است. حالا خود نوآوری هم تعریف خود را دارد.
عادل پیغامی با اشاره به اولین جلسهایی که در سال 1368 مجلسی ها برای بیعت کردن با مقام معظم رهبری داشته اند بیان کرد، آن زمان مقام معظم رهبری به آن ها گفتند که زمانی خواهد رسید که دشمن با ابزار نفت و کم کردن فروش نفت و درآمد های نفتی ما می خواهند به ما فشار بیاورند و از الان بروید برایش برنامه ریزی و سیاست گزاری کنید که آن زمان باید چه کار کرد؟ مجلسی ها آن زمان گوش ندادند و سال 1380 مقام معظم رهبری می فرمایند اولویت اول مسائل کشور ما مسئله اقتصاد است یعنی 14 سال پیش. پس چرا جدی نگرفتیم؟ چند سال پیش فرمودند، امروز اگر استقلال اقتصادی خود را نتوانیم حفظ کنیم نمی توانیم استقلال سیاسی و فرهنگی خود را حفظ کنیم؟ چرا این را جدی نگرفتیم؟
وی خاطر نشان کرد، مشکل اصلی این است که ما زبان مفاهمه با رهبری و نخبگان انقلاب اسلامی را نداریم و باید زبان مفاهمه پیدا کنیم، وگرنه بین شما و فرمانده شما رابطه قطع میشود.
عادل پیغامی در تشریح نکته دوم بیان کرد، دنیای فیزیک و شیمی دنیای واقعی هستند اما علوم انسانی با دو دنیا مواجهه هستند، یک دنیا واقعیت و یک دنیا ذهنیت. یعنی من به عنوان یک برنامه ریز و سیاستگذار کشور ممکن است جامعه امنی ایجاد کنم و جامعه هم امن باشد ولی مردم احساس ناامنی داشته باشند. اگر احساس و ذهنیتشان ناامنی باشد امنیت فایده ای ندارد، احساس خیلی مهم تر از خودش است و برعکس ممکن است جامعه ناامنی داشته باشی اما مردم احساس امنیت کنند، این احساس مهم است.
وی ادامه داد ما در جمهوری اسلامی ایران در حوزه مبارزه واقعی با فقر و در تامین معیشت مردم نسبت به قبل از انقلاب در دنیای واقعی در 30 سال گذشته جز بهترین کشورهای دنیا هستیم. به خصوص در 15 سال گذشته جز بهترین عملکردهای اقتصادی دنیا محسوب می شویم ولی در مبارزه با احساس فقر به نظر من جز بدترین کشورهای دنیا هستیم. یعنی مردم ما احساس فقرشان شدیدا بالا رفته است و احساس میکنند فقیر و گرسنه هستند.
عادل پیغامی در خصوص تحریم ها علیه ایران ادامه داد، طبق گزارشات مراکز فکر آمریکا تحریم اقتصادی علیه ایران همیشه شکست خورده است و هیچ وقت موفق نبوده است. آن ها یک شاخصی دارند که 4 تا 4 را با هم جمع می کنند جمع می شود 16 هرچقدر به 16 نزدیک شود یعنی تحریم 100 درصد موفق بوده است.به گزارش خود کنگره آمریکا این تحریم ها متوسط موفقیتشان در مورد ایران 4 از 16 است یعنی شکست خورده هستند. گفته اند تحریم ها علیه ایران تاثیری ندارند مگر اینکه ذهن مردم را دست کاری کنیم و مردم باور و احساس تاثیر تحریم ها را داشته باشند و این کافی است.
عادل پیغامی افزود در علوم انسانی باید این ذهنیت را جدی گرفت. هر بحثی که مطرح می شود و هر سوالی که شما دارید دو تا دنیا دارد یک دنیای واقعیت و یک دنیا ذهنیت است.
این استاد دانشگاه ادامه داد برای ایجاد مشکل روانی و عملیات روانی کافی است 10 درصد مردم ایران دچار مشکل عملیات روانی شوند تا اقتصاد ایران دچار آشوب شود و دشمن در این خیلی سرمایه گزاری کرده است.
عادل پیغامی تعلیم و تربیت رسمی و غیر رسمی اقتصاد را مهم ترین مشکلات و تنگه احد های اقتصادی کشور دانست و تشریح کرد، مشکل در تعلیم و تربیت اقتصادی است که بچه های ما در مدارس اقتصاد نمی خوانند و با زبان و الفاظ اقتصادی رهبرشان آشنا نیستند و دومین مشکل عملیات روانی است که مشکل اصلی ما این دو است. مشکلات و ضعف های دیگری که ما در حوزه اقتصاد داریم در درجات بعدی است، اصل بحث ذهنیت و عملیات روانی است.
وی در خصوص اقتصاد آمریکا بیان کرد، اقتصاد آمریکا دچار فروپاشی و بحران است به همین دلیل به سمت اقتصاد مقاومتی رفته است. مخصوصا در سه دهه گذشته، تئوری های اقتصاد مقاومتی رشد زیادی در غرب پیدا کرد چون در بحران هستند. 50 درصد بحرانهای آمریکا برایشان خوب است و 50 درصد بد است. بحران خوب یعنی چه؟ یعنی اینکه آمریکا دچار بحران است ولی دارد قویتر میشود.
وی در خصوص بحران های اقتصادی سرمایه داری بیان کرد، هر وقت شنیدید بحران اقتصادی به یاد تعبیر اقتصاددان بزرگی بیفتید که بحران اقتصادی را به مثابه دوش آب سرد می داند، یعنی سرمایه داری حرکت و تلاش کرده است و حالا با دوش آب سرد استراحت می کند و دوباره به تلاش بیشتری ادامه می دهد.
این استاد دانشگاه در مورد پیشرفت و نو شدن آمریکا و بحران های پیش رو این کشور بیان کردکه آمریکا در حال نو شدن است و بحران اقتصادی دارد و قوی تر از قبل خواهد شد، بخش اصلی بحران های آمریکا از این جنس است، مگر رهبری نگفته اند که سال نوآوری و شکوفایی، چند سال پیش این حرف را زدند و ما چه چیزی از آن فهمیدیم، اطلاعاتمان نسبت به اقتصاد نوآوری چیست؟ موتور رشد و پیشرفت اقتصادهای دنیا نوآوری است، نوآوری یعنی بر هم زدن نظم های قبلی، یعنی شکستن مسیرهای قبلی، به تعبیر خودِ غربی ها تحریب سازنده دارد.
عادل پیغامی با اشار به این که آمریکا به صنایع دانش بیان اهمیت می دهد افزود، اقتصاد آمریکا بخشی از بحران هایش تخریب سازنده است و به نو آوری توجه زیادی دارد و اقتصاد دانش بنیان را جدی گرفته است، از اقتصاد صنعت بنیان بیش از 70 سال است که دوری می کند و این بر عکس ما است. کشوری که وارد تخریب سازنده شد بحران مثبت پیدا می کند و در صورت پیدا کردن بحران باید تئوری های مقاوم سازی را با مستحکم سازی جدی شوند. در آمریکا در طول سه دهه گذشته اقتصاد مقاومتی اش بسیار پر رنگ شده است چون بحران های مثبتش زیاد شده است.
استاد دانشگاه امام صادق با اشاره به اذهان برخی گفت، ما در تلویزیون دیدیم که بدهی های آمریکا را نشان می دهد که هر لحظه امکان فروپاشی دارد، آمریکا در حال فروپاشی است و بحران های منفی نیز دارد ولی آن چیزی که در تلویزیون نشان داده شد، نشانه قدرتش بود.
عادل پیغامی در ادامه به بررسی اقتصاد آمریکا پرداخت و افزود، اقتصاد آمریکا بعد از جنگ جهانی دوم که دلارش پول بین المللی شد، به عنوان بانک دنیا شناخته شد. اقتصاد آمریکا بحران منفی هم دارد و پایه آن سرماخوردگی های آن و بیماری های اقتصادی است، آمریکا را پایه های اعتقادی فرو می پاشد، آن مسیر حق و باطل که هردو پیش می روند و باطل فروپاشنده است وگرنه اگر بشنویم که در آمریکا درصدی از کارخانه هایشان تعطیل شدند و مقداری اخراج شدند، نامش تخریب سازنده است.
وی در ادامه به توضیح تخریب سازنده پرداخت و افزود، اگر به ما در ایران بگویند کارخانه ها در حال تعطیلی است، کارخانه بیبهرهور و اسراف کار که همش پول و یارانه می خواهد، اگر من میخواهم کارخانههای بهتر بسازم و اگر قرار است اقتصاد این کشور به سمت دانش بنیان شدن برود باید تخریب سازنده موجود باشد.
پیغامی گفت: اگر در ایران نرخ ارز 9/99 درصد مردم از ضعف می گویند غلط است. اقتصاد دانان یک اصطلاحی به نام تضعیف پول ملی دارند و در اکثر موارد این ضعیف شدن بد نیست، در شرایط تحریم وقتی پول ما تضعیف شد این عطیه الهی بود که ما قدر آن را ندانستیم، چین در تمام دو دهه گذشته به غیر یکی دو سال اخیر که رشد اقتصادی آن دچار مشکل شده است در حال پیشرفت است، تضعیف پول ملی جلوگیری از واردات است و رونق دادن به صادرات! ما می خواهیم واردات کم شود و صادرات زیاد شود، دشمن بر عکس می خواهد ما را تحریم کند و صادرات نداشته باشیم، در واردات ما را تحریم نمی کند، آن هم شاید واردات مواد اولیه.
وی ادامه داد: ما نمی گذاریم پول ملی تضعیف شود چون اکثر مردم این را برداشت می کنند که تضعیف پول ملی یعنی تضعیف اقتصاد نگذاریم تضعیف شود، ما چگونه بگوییم در دنیا 110 درصد نقدینگی نسبت به GDP شاخص جهانی است، ژاپن 220 درصد نقدینگی نسبت به GDP است، در ایران 38 درصد است، چه کسی می گوید نقدینگی افزایش یافته است؟ من می گویم کاهش یافته است. برای مثال اقتصاد ایران نقدینگی اش در ده سال پیش 100 هزار میلیارد تومان بوده است، الان 500 هزار میلیارد تومان است، پس چرا این گونه تحلیل می پذیریم؟ به قدرت خرید پول باید نگاه شود و قدرت خرید یک معنای داخلی و بیرونی دارد، یک تضعیف نسبت ارزهای خارجی و یکی دیگر در قبال درآمد است.
عادل پیغامی در مورد اقتصاد ترکیه گفت، تضعیف شدن پول ملی ما در مقابل دلار یک بحث است تازه آن هم چرا اقتصاد ایران تضعیف شود؟در دنیا در بحث تضعیف شدن پول ملی در برخی کشورها مانند ترکیه که آتاترک آن هم اندازه پدر و پسر پهلوی تخریب نکرد، نه مانند ما که کل استکبار جهانی علیه آن جنگ کرد نه دفاع مقدسی مانند ما داشت و در تمام جنگ هم از نفع ما استفاده کرد و هیچ وقت هم تحریم از سوی آمریکا نشد همیشه هم مشمول پول وام ها بود. هیچ نکته منفی نسبت به مسائل جهانی ندارد و ما هم دائم در تلاطم بودیم، همین ترکیه از 71 تا 76 نرخ ارزش 1300 دلار کاهش پیداکرد. ما از سال 50 تا 93، 500 برابر کاهش داشتیم. حال اقتصاد ایران سازه های مقاوم تر دارد یا آن ها؟ چرا پس ما تصاویر بد را می پذیریم. هیچ کدام از کشور های ترکیه نمی تواند تحریم های بانکی را تحمل کند، پس اقتصاد ایران، اقتصاد مقاومی است. رهبری می گویند اگر می خواهید رشد کنید، رشد ما در همین زمین خوردن ها است، دشمن وقتی دفاع مقدس را وارد کرد ما محکمتر بیرون آمدیم.
این استاد دانشگاه اقتصاد مقاومتی را مطالبه رهبر انقلاب خواند و به تبیین شاخصهای آن پرداخت. یک ضلع اقتصاد مقاومتی علم آموزی است، یک ضلع آن فرمایشات رهبری و امام خمینی (ره) است، ایشان سال هاست که درباره اقتصاد مقاومتی می گویند اما در سیاستهای کلی ابلاغ نشد اگر دنبال سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستید غیر از این که باید 24 مورد را حفظ باشید باید 32 سیاست کلی دیگر را حفظ باشید، امروز مطالبه از بدنه دانشجویی این است که آیا سیاست کلی رهبری را آشنا هستید؟ وظیفه رهبری ابلاغ سیاست های کلی است، ما باید بخواهیم، همان صحبتی که حضرت آقا سال گذشته در دیدار رمضانه فرمودند گروه های دو نفری راه بیندازید و مباحثه کنید، در حالی که غرب جدی می گیرد و ما جدی نمی گیریم، سیاست های اقتصاد مقاومتی کوتاه مدت نیست و بلند مدت است، سیاست های موضعی، انفعالی نیست و بر عکس پیش دستانه و راهبردی است، اقتصاد مردمی است.
عادل پیغامی با تاکید بر این که دیگر صنعتی شدن چشم انداز ما نیست و دانش بنیان شدن چشم انداز ما است افزود، تمام کشورهای پیشرفته دنیا مردمی بودن اقتصادشان را جدی گرفتهاند، آن ها در تخریب سازنده یک عدهای را بیکار میکنند و بیمه بیکاری نیز به آن ها می دهند منتها گاهی پیشرفت آن ها همراه با عدالت نیست، هرچند در موارد زیادی عدالتشان نسبت به ما بهتر است ولی در مجموع ساختار کلان مسیر عدالت را در اهداف خودش نمی بیند و پای بندی هم به آن ندارد، ما مسیرمان با آن متفاوت است، مردمی بودن همیشه جدی گرفته شده است، اقتصاد دانش بنیان را جدی گرفته اند.
استاد دانشگاه امام صادق در ادامه به روند تحولات جهانی اشاره کرد و افزود، 30 سال پیش دنیا در حال صنعتی شدن بود. اولین و مهم ترین صنعت هم نساجی بود. کسی می توانست وارد این صنعت شود که کشاورزی قوی داشت. انگلستان انقلاب کشاورزی کرد. بعد انقلاب صنعتی کرد. اولین لوکوموتیو صنعتی اش هم نساجی بود. انقلاب صنعتی، انگلستان را نفر اول جهان کرد. کشورهای دیگر تا صد سال دیگر وابسته به انگلستان بودند. در همان زمان فقهای ما فتوای هوشمندانه ای دادند که ایرانی منسوج ایرانی بپوشد. انگلستان در آن زمان تقسیم کار بین المللی کرد. صنایع را برای خودش انتخاب کرد و تک محصولی شدن، مواد خام و کشاورزی و انرژی را به بقیه کشورها داد. با این تقسیم بندی انگلستان همه کشورها را تبدیل به بازار مصرفی خود کرد. انگلستان اواخر قرن 17 صنعتی شدن را شروع کرد و بازارهای آزاد جهانی را تئوریزه کرد. آدام اسمیت در سال 1776 کتاب نوشت و بازار های آزاد را تئوریزه کرد. صد سال پیش انگلستان اهل حمایت گرایی بود و تاکید بر تولید ملی و عدم بازار های آزاد داشت. همه مرزها را بسته بود. حتی دوره ای قیمت گندم در انگلستان هفت برابر شد. دست مزدها را افزایش نمی دادند تا حاشیه سود سرمایه دارها مشکل دار نشود. حاضر نبود اجازه دهد گندم ارزان از فرانسه وارد شود. انگلستان در آن زمان حمایت گرایی را جدی دنبال می کرد.
عادل پیغامی در پاسخ به افرادی که از حمایت گرایی انتقاد میکنند تاریخ انگلستان و آمریکا را یادآور شد و افزود، انگلستان در قرن 18 و 19 از تولید ملی حمایت کردکه پیشرفت کرده است. آمریکا از تولیدات داخل حمایت کرده که در قرن 20 پیشرفت کرده است.
این استاد دانشگاه در ادامه به بررسی وضعیت آلمان از لحاظ تولید ملی در گذشته پرداخت و افزود، آلمان یک دوره ای بازار مصرفی انگلستان شده بود. تا سال 1820 هم وضعیت همین طور بود. تا این که شخصی به نام فردریک لیست در پارلمان آلمان به این وضعیت انتقاد می کند. این فرد را تبعید می کنند. و به آمریکا می رود و می بینید حرف های خودش در آمریکا زده می شود. در ان زمان آمریکا شعار حمایت از تولید ملی کار و سرمایه می داد. لیست دید حرفایی که در آلمان می زند در آمریکا عملی می شود. فردریک لیست به آلمان برگشت و مکتب ناسیونالیزم اقتصادی آلمان را راه اندازی کرد. در آن جا هم همان شعار حمایت از تولید ملی کار و سرمایه آلمانی داد.
وی افزود، آلمان پایهای بنا کرد که الان هم اثرات آن را میبینیم. در حال حاضر آلمان در بحران اقتصادی جور کل اروپا را می کشد. با این وضعیت بقیه کشورها کم کم تحت سلطه آلمان می آیند. به طور مثال در طرح ریاضت اقتصادی آلمان به یونان پول می دهد و در عوض کارخانه های یونان را میخرد.
استاد دانشگاه امام صادق پایه اقتصاد آلمان را اقتصاد مردمی، مبتنی بر تولید ملی و درون زایی و بعد برون گرایی خواند. این ها کلید واژه های اقتصاد مقاومتی است.
عادل پیغامی در ادامه به بررسی تئوی های اقتصادی ایران پرداخت و افزود در ایران تئوری یاد می دهند که توسعه و پیشرفت دو جور ممکن است. 1) سیاست جای گزینی واردات. 2) جای گزنی صنعت به جای دانش اندوزی
وی در خصوص این که بعضیها با ورود پارچه چادر از دیگر کشور ها مخالفاند گفت : چادر سیاه تولید کردن یک انتخاب است و با موارد دیگر باید سنجیده شود.اگر ظرفیتش را داریم خودمان تولید کنیم و اگر فقط یک نساجی داریم و نیاز به تطبیق با نساجی نانو داشته باشیم که نه، در این شرایط باید از کره و ژاپن وارد کنیم و نه این که دستگاهمان را به پای چادر به کار گیریم. این که فقها از دیرباز می گفتند که نساجی داخلی بپوشید درست بود اما الان هر کشور اگر در فقط نساجی فرو رود می گویند عقب مانده است. آمریکا دارد صنایع خرد را به کشور دیگر واگذار می کند. از لباس و شلوار و کفش هم بزرگترین برند آمریکایی را در اندونزی و چین و بنگلادش تولید می شود. در بنگلادشی که 37 درصد فقر مطلق است یعنی معادل یک دلار و بیست و پنج سنت در روز ندارد. ما نباید اشتباهی که سی صد سال پیش در تقسیم کار بین المللی رخ داد تکرار کنیم، که آمریکا متخصص در زمینه دانش پروری و ما در صرف تخصص صنعتی فرو رویم. اقتصاد مقاومتی پایه اش درون زایی است اما مشابه سیاست جایگزینی واردات نیست. منابع را در بهترین جا تزریق کنیم. کالای استراتژیک را همه جا خودشان تولید می کنند. جنسی را که ممکن است فردا به تو ندهند خود باید تولید کنید.
وی افزود : حرف ما این است، درون زایی در حین برونگرایی. اقتصاد مردمی و دانش بنیاد. عدالت و توان تحریم شکنی و از بین بردن تهدید ها.این جا خالی دادن نیست. ما از ایام دهه فجر تقریبا از چند ماه بعد از آن تحریم شدیم. اولین شکست، بلوک شدن سرمایه ها بود. در یک مصاحبه از بنده هست که ما قبل از انقلاب هم تحریم تکنولوژی بودیم. ما جا خالی می دادیم و از دور زدن استفاده می کردیم. الان نمی خواهیم تنها دور بزنیم بلکه می خواهیم تهدید را به فرصت تبدیل کنیم و همچنین بیست و چهار سیاست دیگری که مطالعه اش کردید. اقتصاد ایران، از لحاظ آماری، اقتصادی در حال رشد دارد و از کشور ببر آسیایی مانند مالزی و سنگاپور شتابی بیشتر بوده و هست اما وقتی تدبیر نداریم مشکل از خودمان است. از بی تدبیری دولتی خود می ترسیم. دو دولت قبل به یک نحو و این جا نیز به نحوی دیگر.
پیغامی همچنین به افرادی اشاره کرد که تصور میکنند مشکل اقتصادی عدم رابطه با آمریکاست، گفت، این غلط است. تصور کنید مذاکرات به نتیجه رسید و امضا شد. از این بالاتر اتحادیه اروپا چنان ارتباط نزدیک و رفاقتی ای پیدا کرد که وزیرمان را عضو اتحادیه اروپا کرد. درواقع به این معنی که رفاقتش در حدی افزایش پیدا کرد که ما را وارد خانه خود کرد. تازه می شویم شبیه به یونان. مگر هر کس که با آمریکا رابطه خوبی دارد مشکل اقتصادی ندارد؟ مگر یونان با آمریکا مشکل دارد؟ همچنین تمام کشورهایی که اوضاعشان خراب است. همین تاجیکستان. فقر در تاجیکستان آمارش خیلی بد است. مگر تاجیکستان با آمریکا مشکل دارد؟ اقتصاد با این مسایل حل نمی شود. حماسه سیاسی را با وجود این مردم و نخبگان می شود تا دو ماه درست کرد . اگر نیاز به 9 دی باشد نیز باز مردم پای کار می آیند. اما از حماسه اقتصادی چه بگویم که مردم پای کار نمی آیند. اگر بگویند جهاد اقتصادی ما فلان است و وظیفه ما این است، عمل نمی کنیم. حماسه اقتصادی مانند حماسه سیاسی نیست. مسئولان اقتصاد و سیاست را با هم اشتباه گرفته اند.یک گزارش مثبت می دهید در حالی که توجهی به آثار منفی پشت صحنه ندارید.
وی همچنین در خصوص مذاکره سوال خود را اینگونه مطرح کرد؛ بازار سرمایه ایران را چرا شرطی بار می آورید؟ مگر دعوای ما با آمریکا تاکتیکی است؟ مذاکره بین دو کشور در شرایطی می شود که دعوا تاکتیکی باشد. حق و باطل مگر به توافق می تواند برسد؟ جریان دعوای ما میان حق و باطل است. حق و باطل امکان وصول به توافق را ندارد. انقلاب اسلامی ایران در قیام پیامبران امکان وقوع پیدا کرد.پدران و بزرگان ما این عنایت را دادند که ما سوار در این مسیر باشیم. اقتصاد هم همین است. ما مسیر خودمان را می رویم .
وی در این خصوص افزود: آمار و پیشرفت اقتصادی ایران واضح است. شما میزان سفر نوروزی زایران امام رضا در ده سل گذشته را ببینید. امکان اقتصادی امروز را می فهمید. در همین مشهد چهارصد مرکز خرید داریم. من خود باور نمی کردم. در تهران به هر پاساژی که بروید می بینید که شلوغ است. جاده چالوس تا چند سال پیش فقط نزدیک ایام تعطیلی شلوغ بود اما امروزه آخر هر هفته شلوغ می شود. پدران شما که تا دیروز توان خرید پیکان را نداشتند، امروز هرکدام یک پراید را دارند. بله درست است که در کنارش غر هم می زنند اما جمهوری اسلامی طوری گشته است که به شما امکان خرید پراید را داده است.
پیغامی با اشاره به سخن یک متفکر بزرگ غربی در این خصوص گفت: اگر میخواهید مقاومت را بشکنید، حافظه تاریخی آن را پاک کنید. حافظه تاریخی ما گاهی پاک شده است. در دانشگاه ما 20 سال پیش، اگر دانشجویی با ماشین پدرش می آمد، می گفتیم مرفه بی درد است. اگر با موتور شخصی می آمد می گفتیم از ما بهتران است. حال بروید دانشگاه امام صادق را ببینید، حداقل پنجاه وسیله نقلیه در آنجا قرار دارد. یا این دانشگاه روند خود را تغییر داده است و تنها دانشجو از بچه های بالا را پذیرش می کند که این طور نیست، و یا این که سطح مردم بالا رفته است و سفره آن ها رنگین شده است.در این سی و شش سال، در آمد سرانه ما سیزده برابر شده است. یعنی به طور متوسط ضریب جینی هم بهبود یافته است. البته دشمن سعی می کند ذهن ما را نسبت به آمار و ارقام خراب کند زیرا اگر بتواند آن را خراب کند دیگر سنگ روی سنگ بند نمی شود. اما بنده دارم آمار درست را به شما نشان می دهم. کمی فکر کنید، چطور است که پاساژها غلغله است؟ می گویند که مردم تنها برای تماشا به پاساژ ها می روند. اما اگر این طور است پس صاحب مغازه پنج میلیون اجاره مغازه خود را از کجا میآورد؟
وی در پایان با طبقه بندی کردن سطح زندگی مردم گفت: درک موارد یک و دو و سه که فشار و مشکل اقتصادی دارند، موارد مسکن و بهداشت و درمان و آموزش آن ها را اذیت می کند. یارانه تنها در کوتاه مدت می تواند درمان کند. موارد یک و دو و سه شرایطشان این چنین است. پابرهنه گانی هستند که پای انقلاب ایستاده اند. فقر و بیماری دارند. در همین روستاها با همین مشکلات دست و پنجه نرم می کنند. موارد 4 و 5 و 6 و 7 که طبقه متوسط شهری هستند هیچ فشاری ندارند و هفت برابر پیش دارند می خورند اما فشار روانی دارند. این بحران اقتصادی نیست. درواقع بحران اقتصادی در آمریکا زمانی است که آمار خرده فروش و شاخص خرده فروش به قدری می شود که دیگر نمی توان خرید کرد و سوپر مارکت در حال تعطیلی است. این نشانه بحران است. اما دشمن طور دیگری نشان می دهد.
انتهای پیام/
کد خبر: ۵۱۲۸۶۳۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[مشاهده در: www.yjc.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 14]
صفحات پیشنهادی
مسئول کمیسیون مطالعات اسلامی مجمع تشخصی مصلحت نظام: 71 مقاله به دبیرخانه همایش اقتصاد مقاومتی ارسال شده است
مسئول کمیسیون مطالعات اسلامی مجمع تشخصی مصلحت نظام 71 مقاله به دبیرخانه همایش اقتصاد مقاومتی ارسال شده استدبیر برگزاری همایش اقتصاد مقاومتی از منظر دین با اشاره به اینکه تاکنون 71 مقاله به دبیرخانه این همایش ارسال شده است گفت دستاورد این همایش سه کتاب با 17 زیر عنوان است که منبیانیه کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی مسئولان سه قوه در سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی
بیانیه کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامیمسئولان سه قوه در سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی گزارش اقدامات خود را ارائه دهنداولین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی نزدیک است و مسوولان اقتصاد ایران از هر سه قوه باید در سالگرد ابلاغ این سیاستها پاسخ دهندکه بتقویت سرمایه اجتماعی انقلاب در مللاسلامی/ اقتصاد مقاومتی اولویت کشور - اخبار ایران و جهان |
ابوترابی فرد در مراسم یوم الله 12 بهمن عنوان کرد تقویت سرمایه اجتماعی انقلاب در مللاسلامی اقتصاد مقاومتی اولویت کشور شناسهٔ خبر 2480636 یکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۳۰ سیاست > مجلس نایب رئیس مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه سرمایه اجتماعی ابتدای انقلاب امروز به کشورهای اسلاالگوی اقتصاد مقاومتی برگرفته از سبک زندگی اسلامی است - اخبار ایران و جهان |
سردار علیزاده الگوی اقتصاد مقاومتی برگرفته از سبک زندگی اسلامی است شناسهٔ خبر 2491625 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۴۰ استانها > گیلان کلاچای - رئیس مجمع عالی بسیج گیلان در جمع بسیجیان شهرستان کلاچای بیان کرد الگوی اقتصاد مقاومتی برگرفته از سبک زندگی اسلامی بوده و مسیرروشنی برایگروههای جهادی باید در اقتصاد مقاومتی سهم خواهی کنند
چهارشنبه ۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۶ ۳۷ مسئول سازمان بسیج سازندگی کشور در جمع مدیران بسیج سازندگی سراسر کشور گفت گروه های جهادی باید در اقتصاد مقاومتی سهم خواهی کنند هر چند در این زمینه گام های موثری تاکنون برداشته اند به گزارش دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا مهندس ابراهیم عدولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد ندارد
عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس دولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد ندارد عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت دولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد ندارد مکرر از دولت خواستیم اجازه بدهند با رئیس جمهور هفتهای یک جلسه داشته باشیم اما اجازه ندادندرویکرد دولت در سال ۹۴ رویکرد اقتصاد مقاومتی خواهد بود - اخبار ایران و جهان |
نیازآذری رویکرد دولت در سال ۹۴ رویکرد اقتصاد مقاومتی خواهد بود شناسهٔ خبر 2491486 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۷ ۱۲ استانها > مازندران بابل - نماینده مردم بابل در مجلس رویکرد دولت در سال آتی را رویکردی با اقتصاد مقاومتی برشمرد و گفت ملت از دستاوردهایش دست نمی کشد به گزارش خبرنگا- اهداف والای شهرک های صنعتی تحقق اقتصاد مقاومتی است
مدیرعامل شهرک های صنعتی استان تهران اهداف والای شهرک های صنعتی تحقق اقتصاد مقاومتی است شهرری - ایرنا - مدیرعامل شهرک های صنعتی استان تهران گفت امروز پایه واساس شهرک های صنعتی بر اقتصاد مقاومتی بنا شده و فعالیت آنان بر مبنای حمایت از تولیدکننده و سرمایه گذار داخلی برنامه ریزی شد- توجه به مناطق روستایی زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است
توجه به مناطق روستایی زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است گچساران - ایرنا - رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت توجه به مناطق روستایی زمینه ساز تحقق اقتصاد مقاومتی است به گزارش خبرنگار ایرنا غلامرضا تاجگردون روز یکشنبه در آیین کلنگ زنی جاده بین مزارع کوه دهک از توااقتصاد مقاومتی تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور است - اخبار ایران و جهان |
سرهنگ قاسمی اقتصاد مقاومتی تنها راه برونرفت از مشکلات اقتصادی کشور است شناسهٔ خبر 2491209 یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۰ استانها > خراسان جنوبی بیرجند - معاون هماهنگ کننده سپاه انصارالرضا ع خراسان جنوبی گفت تنها راه برونرفت از وضعیت فعلی اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی است بکشاورزی، محور منحصر به فرد اقتصاد مقاومتی
در آستانه یک سالگی ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاومتی کشاورزی محور منحصر به فرد اقتصاد مقاومتی یک کارشناس با بیان اینکه تولید کشاورزی در کسب و کار شهری تاثیر مستقیم دارد کشاورزی را محور منحصر به فرد اقتصاد مقاومتی دانست به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز اسماعیل شهبازی اظهار کرد طمعاون علمی پژوهشی سازمان بسیج حقوقدانان: ظاهراً دولت تمایلی به بحث اقتصاد مقاومتی ندارد/ با رویکرد حقوقی اقتصا
معاون علمی پژوهشی سازمان بسیج حقوقدانان ظاهراً دولت تمایلی به بحث اقتصاد مقاومتی ندارد با رویکرد حقوقی اقتصاد مقاومتی را دنبال میکنیممعاون علمی پژوهشی سازمان بسیج حقوقدانان گفت بدون شک باید برای رسیدن به اقتصاد مقاومتی از سازوکارهای حقوقی هم استفاده کنیم به گزارش خبرنگار قضایبا حضور دادستان کل کشور همایش «حقوق و اقتصاد مقاومتی» برگزار میشود
با حضور دادستان کل کشورهمایش حقوق و اقتصاد مقاومتی برگزار میشودهمایش حقوق و اقتصاد مقاومتی 27 بهمن ماه با حضور دادستان کل کشور برگزار میشود به گزارش خبرنگار قضایی خبرگزاری فارس این همایش با هدف بررسی قوانین و رفع نواقص جهت حصول به اهداف اقتصاد مقاومتی برگزار خواهد شد این همااجراي سياست اقتصاد مقاومتي عامل افزايش 11 درصدي بودجه جاري شهرداري در سال 94
۸ بهمن ۱۳۹۳ ۱۷ ۳۰ب ظ اجراي سياست اقتصاد مقاومتي عامل افزايش 11 درصدي بودجه جاري شهرداري در سال 94 معاون برنامهريزي و توسعه شهرداري مشهد گفت با اعمال سياست اقتصاد مقاومتي توانستيم ميزان بودجه جاري سال 94 شهرداري را به ميزان 11 درصد افزايش دهيم به گزارش خبرگزاري موج محمد مهديمصباحیمقدم: دولت اعتقادی به اقتصادمقاومتی ندارد
مصباحیمقدم دولت اعتقادی به اقتصادمقاومتی نداردتاریخ انتشار يکشنبه ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۲۰ ۲۳ عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس گفت دولت اعتقادی به اقتصاد مقاومتی و مبارزه با فساد ندارد مکرر از دولت خواستیم اجازه بدهند با رئیس جمهور هفتهای یک جلسه داشته باشیم اما اجازه ندانقش توسعه شبکههای موبایل باند پهن G3 و G4 در اقتصاد مقاومتی
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۱۰ هشتمین همایش ارتباطات و فناوری اطلاعات با هدف بررسی نقش توسعه شبکههای موبایل باند پهن G3 و G4 در اقتصاد مقاومتی با حمایت اپراتور همراه اول برگزار میشود به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا بررسی نقش موبایل باند پهن در کاهش وابیانیه کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی
یکشنبه ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ کمیته اقتصادی جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با صدور بیانیهای نسبت به آنچه روند واردات گرایی و تعلل درحل مشکلات تولید و سرمایه گذاری مینامید انتقاد کرد به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا در این بیانیه آمده است اخبار و گزارش-
سیاسی
پربازدیدترینها