تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 14 مهر 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هیچ بنده ‏اى حقیقت ایمانش را کامل نمى ‏کند مگر این که در او سه خص...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1820899472




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نخستين همايش تقويم‌شناسي در ايران در شهرري برگزارشد


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: نخستين همايش تقويم‌شناسي در ايران در شهرري برگزارشد
داخلي. فرهنگي. همايش
نخستين همايش تقويم‌شناسي در ايران باحضور استادان برجسته علم نجوم و جمعي‌از مسئولان فرهنگي كشور روزجمعه در تالار شيخ صدوق در حرم عبدالعظيم حسني(ع) در شهرري برگزارشد.

دراين همايش عضو كميته مكان‌يابي رصد خانه ملي ايران گفت:از صدر اسلام تاكنون روش‌ها و ابزار گوناگوني با دقت‌هاي مختلف براي قبله‌يابي ارايه و ساخته شده است.

حجت‌الاسلام"بيژن سهرابي"افزود:باپيشرفت علومي مانند جغرافيا،نجوم و مثلثات،روش‌هايي مانند استفاده از دايره هنديه مطرح شد كه با استفاده از خورشيد،شاخص و داشتن طول و عرض جغرافيايي، سوي جغرافيايي، سوي قبله براي اكثر نواحي به صورت دقيق يا تقريبي تعيين مي‌شد.

وي تصريح كرد:استفاده از اسطرلاب براي قبله يابي مطرح شد،از ابوريحان بيروني اثري به نام كتاب في علم اسطرلاب باقي مانده كه بخشي از آن درباره يافتن سمت قبله با اسطرلاب است.

سهرابي گفت:در نرم افزار"قبله"خورشيد به عنوان جرم سماوي براي قبله يابي و از تئوري (‪vsop87)‬براي يافتن موقعيت آن در كره سماوي استفاده شده است.يك تئوري در مكانيك سماوي است كه با استفاده از آن، مي‌توان مختصات سيارات از عطارد تا نپتون را با دقت زياد محاسبه كرد.

درادامه اين مراسم پدر علم رويت هلال نوين ايران گفت:پايه‌هاي اصلي تقويم هجري شمسي برجي شامل (مبدا،آغاز سال، نوع سال مي‌شود.

"محمدرضا صيادي"افزود:مبدا، اول بهار شمسي است كه واقعه هجرت حضرت پيامبر اكرم (ص) از مكه به مدينه درآن سال اتفاق افتاده است.

وي تصريح كرد:اين مبدا مطابق روز جمعه ‪ ۱۹‬مارس ‪۶۲۲‬ميلادي (ژولي) است.

وي تاكيد كرد:آغاز سال يا لحظه تحويل سال، لحظه عبور مركز خورشيد از نقطه اعتدال بهاري نيمكره شمالي است.

او اظهار داشت:هميشه نوروز (اول برج حمل) بر روز اول بهار منطبق است.

صيادي خاطر نشان كرد: تقويم نويسان آن روزگار براي تثبيت دايمي نوروز بر روز اول بهار از "قاعده نوروز تحويلي" استفاده مي‌كردند.

وي تصريح كرد:نوع سال، شمسي حقيقي است، سال شمسي حقيقي مدت زمان بين دو عبور متوالي مركز خورشيد از نقطه اعتدال بهاري است.
 جمعه 27 ارديبهشت 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 181]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن