واضح آرشیو وب فارسی:دکتر سلام:
هر خانواده ای و هر پدر و مادری نوع تربیت خاص خود را دارند و شیوه متناسب با اخلاق خود را برای پرورش فرزندشان پیش می گیرند والدين نخستين و مهم ترين معلم بشريت هستند، نقش کليدي آنان در تعليم و تربيت فرزندان بر کسي پوشيده نيست. خشت اول تربيت توسط پدر و مادر در نهاد بشر بنا مي شود، قطعاً دلسوزترين فرد براي انسان ها والدين هستند. آنان فرزندان را شيره جان خود مي دانند و با همه وجود نسبت به آموزش و تربيت فرزندان خود تلاش و کوشش مي کنند. بي شک همه انسان هاي موفق تاريخ در دامان خانواده هاي خوب تربيت شده اند تا چشم باز کرده اند پدر و مادر را در کنار خود ديده و نخستين آموزش ها را از آنان فراگرفته اند. زيربناي همه جوامع بشري نهاد مقدس خانواده است. رشد و ترقي و تعالي جوامع نيز از خانواده آغاز مي شود. نهاد بين المللي خانواده پيش نياز جامعه محسوب مي شود، ويراني و تخريب جامعه نيز از خانواده کليد مي خورد. در واقع خانواده مينياتور جامعه است و خروجي خانواده موتور متحرکه جامعه است پس والدين به عنوان نخستين و مهم ترين معلم فرزندانشان با کوشش خود حيات مدني جوامع بشري را بنا مي کنند و آموزش پدران و مادران به بچه ها در واقع آموزش به جامعه محسوب مي شود و هرگونه تلاش در اين بخش موجب رشد و پيشرفت جامعه خواهد شد و برعکس هرگونه قصور و کوتاهي باعث بروز مشکلات در فرزندان جامعه مي شود به همين دليل توصيه شده است والدين براي تربيت فرزندانشان هدفمند و با برنامه باشند و لازم است که ابتدا از مدل تربيتي مناسب و مطلوب استفاده کنند تا بتوانند ميوه زندگي شان را بارور، مفيد و موثر تحويل جامعه بدهند. در انتخاب مدل تربيتي، پدر و مادر بايد هر دو توافق داشته باشند و با اعتقاد راسخ قلبي نسبت به آينده روشن فرزندان با مطالعه و تحقيق و آگاهي لازم دست به انتخاب احسن بزنند. هرگونه اختلاف نظر در مدل تربيتي منجر به بروز مشکلات فراواني در زندگي بچه ها و سپس در جامعه خواهد شد.
جايگاه و اهميت تربيت فرزندان که عصاره همه تلاش و کوشش والدين محسوب مي شود بايد هدفمند و با برنامه و شيوه مناسب و مطلوب انجام شوند تا باعث بروز گرفتاري نشود. تاکيد بر انتخاب مدل تربيتي به ميزان محبت اهميت دارد که در عصر حاضر عناصر مزاحم فراوان در تربيت فرزندان مداخله مي کنند و کوتاهي و بي توجهي باعث تلف شدن کوشش ها و تلاش هاي والدين در زندگي خواهد شد. منابع مزاحم تربيتي که به سهولت در دسترس فرزندان قرار دارد و به آساني با نفوذ فکري با ذائقه سازي و جلب توجه افکار آنان خوراک فکري و فرهنگي مناسب خود را در اختيار کودکان و نوجوانان قرار مي دهند و اين گونه آنان را متناسب با ارزش ها و هنجار هاي خود و به صورت نامرئي و غيرمستقيم تربيت مي کنند تا در درازمدت آنان را سرباز پياده نظام خود در کنار خانواده عليه باورها و اعتقادات والدين به مبارزه وا دارند.
مراقبت و توجه به امر تعليم و تربيت بدان جهت اهميت دارد که اگر کوچک ترين بي توجهي در امر آموزش و پرورش ايجاد شود براحتي عناصر فرصت طلب با آموزه هاي منفي و مخرب، نوباوگان جامعه را قرباني مطامع خود کرده و با تغذيه خوراک فرهنگي آلوده و مسموم آنان را با جريانات ضدفرهنگي برخلاف نظام ارزشي جامعه به گونه اي تربيت مي کنند که منشا بسياري از مشکلات جامعه فعلي محصول اين غفلت هاي به ظاهر کوچک ولي بسيار مهم است. يکي از خطوط قرمز توليد جرم و جنايت در جامعه اولاً نبود مدل تربيتي والدين است و ثانياً اختلاف نظر در نوع مدل تربيتي بين والدين است. به علت اختلاف در نوع نگرش و باورها و اعتقادات والدين، بروز اختلاف در گزينش مدل هاي تربيتي براي فرزندان پيش مي آيد که اين مساله يکي از آفت هاي مهم زندگي است که در مدل تربيتي فرزندان وحدت نظر نداشته اند.فقدان مدل تربيتي از سوي والدين در تربيت فرزندان موجب سرگرداني و سوء تربيت آنان خواهد شد و اختلاف در نوع مدل نيز باعث بروز مشکلات و گرفتاري هاي فراواني خواهد شد به گونه اي که دامنه اختلاف ميزان خط قرمز توليد جرم در جامعه محسوب مي شود. به هر ميزان شکاف بين مدل تربيتي بزرگ تر باشد بروز جرم و جنايت در جامعه بيشتر خواهد شد و به هر ميزان شکاف کوچک تر جرايم کمتر خواهد شد. ريشه بسياري از جرايم اجتماعي در خانواده پرتنش است و اختلاف نظر در مدل تربيتي مي تواند بزرگ ترين اختلاف خانوادگي را دامن بزند. اساس اين گونه اختلاف نظرها در نبود متناسب زمان انتخاب همسر نهفته شده که بايد به آن توجه کرد.
20 بهمن 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: دکتر سلام]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 112]