واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: وزیر نیرو: سه برنامه انتقال آب برای کرمان در دستور کار است کرمان - ایرنا - وزیر نیرو گفت: کمبود آب مهمترین مشکل استان کرمان است که سه برنامه انتقال آب را در دستور کار داریم.
به گزارش ایرنا، حمید چیت چیان شامگاه دوشنبه در نشست شورای اداری استان کرمان با حضور معاون اول رییس جمهوری افزود: انتقال آب از بهشت آباد برای شمال کرمان از سال آینده اجرایی می شود، دوم انتقال آب از سد صفا رود به کرمان است که در این طرح طولانی ترین تونل انتقال آب کشور با 38 کیلومتر اجرا می شود و سومین طرح هم شیرین کردن آب خلیج فارس و انتقال آن توسط بخش خصوصی به استان است.
وی تاکید کرد: این طرح ها باید اجرا شود اما انتقال آب به تنهایی باعث پایداری منابع آب در منطقه نمی شود بلکه پایداری آب باید متکی به منابع موجود آب باشد و سیاست استاندار کرمان بسیار ساسیت خوبی در صرفه جویی است.
وی ادامه داد: تاکنون در کشور این اقدام انجام نشده بود و در 609 دشت کشور ظرفیت آب های زیرزمینی هر دشت را محاسبه کردیم.
وزیر نیرو گفت: میزان آبی که می توان برداشت کرد مشخص شده و این آب را به چهار گروه شرب، کشاورزی، صنعت و فضای سبز تقسیم بندی کرده ایم و به شوراهای آب استان هم ابلاغ شده است.
وی خاطرنشان کرد: در مورد آب های سطحی هم مشابه این طرح اجرا و در تمامی استان ها میزان آب های سطحی مشخص شده که این آب بین شرب، صنعت، کشاورزی، محیط زیست و فضای سبز باید مصرف شود.
چیت چیان گفت: امید است مدیریت منابع آب به شکل کلی اجرا شود که دولت با تشکیل شوراهای حفاظت آب برنامه دارد و در هر استان با حضور استاندار و شهرستان ها با حضور فرماندار این مدیریت اجرا شود.
وی افزود: در خصوص آب شرب، کرمان بین کلان شهرهای کشور وضعیت سختی دارد زیرا حدود یکهزار و 800 لیتر بر ثانیه آب تولید می شود که کفاف شهر را نمی دهد و باید برای سال آینده چاه های آب کشاورزی را خریداری تا آب شرب مردم را تامین کنیم.
وی گفت: باید چهار تا پنج سال آینده که آب های انتقالی به استان وارد می شود کار مدیریت را در دستور کار قرار دهیم و مصرف را مدیریت کنیم.
وزیر نیرو بیان کرد: امروز شبکه آب 21 روستای استان که آب آنها با تانکر تامین می شد افتتاح شد و تا پایان امسال هم شبکه 137 روستای دیگر افتتاح خواهد شد.
وی گفت: امسال 200 میلیارد تومان برای آب روستایی داشتیم و سال آینده این رقم به 400 میلیارد تومان افزایش می یابد و در کمیسیون تلفیق هم 500 میلیون دلار از منابع صندوق توسعه ملی اختصاص داده شده که اگر به تصویب نهایی برسد کار اساسی صورت می گیرد.
چیت چیان خاطرنشان کرد: توجه به کیفیت آب شرب هم در حال اجراست و تصمیمات جدی در این زمینه اتخاذ شده است و برنامه های زمان بندی مشخص شده است.
وی گفت: در مورد برق در پیک بار تابستان نزدیک 500 مگاوات کمبود ظرفیت تولید برق در استان وجود دارد که با خطوط بین استانی این ظرفیت تامین می شود.
وی افزود: برای تامین برق امسال چند طرح نیروگاهی از جمله بخشی از نیروگاه یکهزار مگاواتی کهنوج، نیروگاه گل گهر و چند نیروگاه کوچک مورد بهره برداری قرار می گیرد.
چیت چیان خاطرنشان کرد: همه این سرمایه گذاری ها توسط بخش خصوصی در حال اجراست در مورد فاضلاب با سرعت گرفتن روند صنعتی شدن استان و نیاز به منابع آب، پساب فاضلاب را برای صنایع اختصاص داده ایم و صنایع اقدام به سرمایه گذاری می کنند و شبکه های فاضلاب توسط بخش خصوصی ساخته می شود تا از پساب آب مورد نیاز خود را تامین کنند.
3018/3028
20/11/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]