پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1849731187
به چه رفتارهایی کودک آزاری میگوییم؟ |اخبار ایران و جهان
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: به چه رفتارهایی کودک آزاری میگوییم؟
کد خبر: ۴۷۴۱۵۹
تاریخ انتشار: ۲۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱:۵۵ - 09 February 2015
کودک آزاری عبارت است از هرگونه فعل یا ترک فعلی که باعث آزار روحی و جسمی و ایجاد آثار ماندگار در وجود یک کودک شود.
به گزارش ایسنا، برخی از این آثار میتواند مخفی باشد. ممانعت از حاضر شدن در کلاس درس، محروم کردن وی از غذا، حبس در حمام یا زیر زمین، اشکال مخفی کودک آزاری است و اما محبت زیاد و افراطی به فرزندان نوعی کودک آزاری تلقی می شود، چرا که اینکونه رفتارها باعث سلب آزادی کودک میشود و چه بسا والدینی که با رفتارهای حمایت گونه خود موجبات آزار و اذیت کودکشان را فراهم میکنند و خود از این موضوع غافلند.
دکتر مهرانگیز شعاع کاظمی گفت: مجموعه رفتارها یا گفتارهایی که انجام دادن یا انجام ندادنشان باعث وارد شدن نوعی آسیب عاطفی، فیزیکی به کودک شود و این احساس را در او به وجود آورد که خوب و دوست داشتنی و مورد احترام نیست و ناخواسته است، کودک آزاری است که اغلب والدین این رفتارها را به صورت ناخودآگاه انجام می دهند.
وی گفت: آمارها نشان می دهد 70 درصد آزارهایی که به کودکان از نظر عاطفی و جسمی وارد می شود، از سوی غریبه ها نیست و در چارچوب خانواده و به وسیله مراقبان و افراد نزدیک صورت می گیرد.
این دکترای روانشناسی با بیان اینکه مقایسه کودک با دیگران نوعی کودک آزاری است گفت: برخی فکر می کنند این کار باعث پیشرفت و الگو برداری کودک می شود ولی این مقایسه فقط احساس خودکم بینی را به کودک می دهد و این احساس را به وی می دهد که از نظر والدینش دوست داشتنی نیست.
دانشیار دانشگاه الزهرا تنبیه سکوت را نیز از جمله موارد کودک آزاری برشمرد و گفت: قهر کردن پدر یا مادر که به آن تنبیه سکوت می گویند و قطع رابطه کلامی به مدت چند ساعت تا چندروز با کودک به نشانه دلخوری، آسیب شدیدی به او می زند.
انتظارهای غیر واقع بینانه، کودک آزاری است
شعاع کاظمی با اشاره به اینکه انتظارهای غیر واقع بینانه ای که برخی پدر و مادرها از فرزندشان دارند موجب آزار روحی وی می شود گفت: انتظارهای نامناسب با سن و توانایی از فرزند از جمله رفتارهایی است که والدین به کرات مرتکب می شوند. به عنوان مثال توقع دارند نوزاد از شب تا صبح بدون اینکه بیدار شود بخوابد، در حالی که چنین چیزی امکان ندارد برخی هم از کودک نوپا انتظار دارند 30 دقیقه بدون اینکه تکان بخورد، گوشه ای بنشیند که برآورده کردن چنین انتظارهایی فراتر از توانایی یک کودک و مصداق آزار است.
وی افزود: گاهی پدر یا مادر افسرده ای را می بینیم که باعث می شوند فرزندشان از کودکی بترسد چون می ترسند اگر زیاد بدود، راه برود و بلند حرف بزند حوصله پدر یا مادرش سر می رود.
بوسیدن زیاد هم کودک آزاری است
این دکترای روانشناسی یادآور شد: تنها کتک زدن، شلاق یا تازیانه زدن، مشت زدن، سیلی زدن آزار جسمی نیست بلکه رفتارهایی مانند هل دادن، تکان دادن، لگد زدن یا پرت کردن، نیشگون گرفتن هم کودک آزاری است و برخی از والدین هم از شدت علاقه کودک را زیاد می بوسند، فشار می دهند یا حتی از شدت احساس وی را گاز می گیرند که همه این رفتارها باعث آزار و اذیت کودک می شود.
فراهم نکردن نیازهای اولیه کودک باعث آزار روحی می شود
شعاع کاظمی تاکید کرد: غفلت، فراهم نکردن نیازهای اولیه کودک، بی توجهی یا تاخیر در مراقبتهای پزشکی هم به نوعی کودک آزاری است حتی بی توجهی به ثبت نام کودک در مدرسه یا عدم فراهم کردن امکانات ویژه آموزشی، نبود توجه به غیبت های بیش از اندازه کودک از مدرسه نیز سبب آزار روحی وی می شود که عدم جبران آن می توان تبعات زیادی در نوجوانی به همراه داشته باشد.
کمبود حمایت عاطفی و ابراز عشق
دکتر محمد زارع نیستانک هم غفلت عاطفی را از جمله موارد کودک آزاری عنوان کرد و گفت: کمبود حمایت عاطفی و ابراز عشق، بی توجهی به نیازهای عاطفی کودک، مانند نیاز به محبت، فراهم نکردن و بی توجهی به مراقبت های روانشاسانه لازم و در مجموع هر گونه نگرش یا رفتار که سلامت روانی یا رشد اجتماعی کودک را به مخاطره اندازد، کودک آزاری محسوب می شود.
وی افزود: غفلت، بی توجهی یا طرد کردن کودک، کمبود محبت جسمانی مثل در آغوش گرفتن، داد و فریاد کردن، تهدید یا ترساندن کودک، تحقیر کودک و او را "بد" یا "به درد نخور" خواندن، عدم تشویق و تقویت مثبت کودک یا نگفتن "دوستت دارم" باعث می شود تا کودک از فشارهای روحی رنج ببرد.
به چه رفتارهایی کودک آزاری میگوییم؟
کودکان به علت ویژگی هایی که از نظر سنی دارند بسیار آسیب پذیر هستند و نیاز به حمایت و مراقبت ما دارند. اما گاهی بزرگسالان به دلایل مختلف به جای حمایت و مواظبت از کودکان آنان را مورد آزار قرار می دهند.
زارع نیستانک ناآگاهی والدین را از رفتارهای کودک آزارانه دانست و گفت: گاهی والدین یا افراد دیگر که به کودکان آزار می رسانند، نمی دانند که رفتار آنها کودک آزاری است، مانند کسانی که کودکان را تنبیه بدنی می کنند، مورد تحقیر و توهین قرار می دهند، به نیازهای اساسی آنها توجهی ندارند و این رفتارها را عادی و معمولی می دانند. اگرچه مشکلات اقتصادی و فقر هم سبب می شود که کودکان از دسترسی به نیازهای اساسی خود مانند آموزش، بهداشت و تغذیه محروم شوند و یا گاه والدین به علت فشارهای مالی با رفتارهایی مانند پرخاشگری، خشونت و بی توجهی کودکان را مورد آزار قرار دهند.
این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان با ابراز تاسف از اینکه مشکلات خانوادگی دامن گیر خانواده های زیادی می شود که اغلب درصدد رفع این مشکل برنمی آیند گفت: مشاجرات شدید و طولانی والدین، جمعیت زیاد خانواده، شیوه های تربیتی نامناسب، در برخی موارد هم وجود ناپدری و نامادری سبب می شود که کودکان مورد آزار قرار گیرند تا حدی که مشکلات خانوادگی یکی از دلالیل کودک آزاری به شمار می رود.
چگونه میتوانیم کودک آزاری را کاهش دهیم؟
وی گفت: والدین و اطرافیان باید تلاش کنند تا کودکان را بیشتر و بهتر بشناسند. شناخت کودکان و نیازهای آنان سبب می شود که رفتار بهتری با آنها داشته باشند. برای این کار هم می توان از روش های مختلف مانند خواندن کتاب های مناسب، شرکت در کلاس های آموزشی، مشورت کردن با افراد آگاه بهره برد.
این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان یادآور شد: بهتر است علت کودک آزاری را بشناسیم. کودک آزاری مانند هر رفتار دیگری علتی دارد، سعی کنیم علت آنرا پیدا کنیم و با برطرف کردن آن، کودک آزاری را کاهش دهیم. ممکن است برخی از مشکلات را نتوانیم از بین ببریم، در آن صورت پذیرفتن آن بهتر از آزار دادن کودکان است. فراموش نکنیم که اشکالی ندارد از دیگران کمک بگیریم، کمک گرفتن و مشورت کردن نشانه هوشیاری و آگاهی است، نه ناتوانی. برای کاهش مشکلات خود می توانیم از مراکز مشاوره حضوری، تلفنی، سازمان های غیر دولتی و افراد آگاه کمک بگیریم.
آرامش خود را حفظ کنیم
زارع نیستانک با اشاره به اینکه زندگی همیشه با مشکلات همراه است گفت: سعی کنیم خشم خود را کنترل و برای مشکلات چاره جویی کنیم. بسیاری از کودک آزاری ها در شرایطی انجام می گیرد که والدین قادر به کنترل خشم خود نیستند، کنترل خشم آموختنی است و می توانیم با تمرین بر خشم خود غلبه کنیم.
کودک آزاری چه زیانهایی برای کودکان دارد؟
وی کودکی را دوران رشد و شکل گیری شخصیت نوان و خاطرنشان کرد: انواع کودک آزاری در این سال های حساس و مهم، به رشد و سلامت آنان آسیب های جدی می رساند. کودکان آزار دیده در همه جنبه های رشد مانند رشد جسمی، ذهنی، روانی و اجتماعی با مشکلات و نارسایی های فراوانی روبرو می شوند. بررسی های انجام شده نشان می دهد بسیاری از کودکانی که در دوران کودکی قربانی آزار و بدرفتاری بوده اند، در بزرگسالی خود به آزار کودکان پرداخته اند و این بزرگترین زیان کودک آزاری است که سبب تداوم آن می شود.
چگونه میتوانیم از کودک آزاری پیشیگری کنیم؟
این دکترای روانشناسی کودک و نوجوان گفت: پیشگیری همیشه بهتر، آسانتر و سریع تر از درمان است. برای پیشگیری از کودک آزاری می توانیم از راهکارهای ساده استفاده کنیم. دقت در ازدواج و تشکیل خانواده، خودداری از ازدواج های تحمیلی، ناشناخته، شتاب زده و ازدواج در سنین پایین، توجه به تنظیم خانواده و تعداد مناسب فرزندان، افزایش آگاهی خود در زمینه پرورش فرزندان و شیوه های مناسب رفتار با آنان، پذیرش مسئولیت ها و انجام وظایف خود به عنوان پدر، مادر، معلم و سرپرست نسبت به کودکان، آشنایی با حقوق و نیازهای اساسی کودکان.
با توجه به سلامت جسمی و روانی خود و کاهش فشارهای عصبی و مشکلات رفتاری که سبب کودک آزاری می شود در نهایت و شاید مهمتر از همه اینکه با تقویت روحیه می توانیم از کودکان و فرزندانمان حمایت هایی مناسب و بجا داشته باشیم.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
لوزه سوم کودکان را به حال خود رها نکنید |اخبار ایران و جهان
لوزه سوم کودکان را به حال خود رها نکنید کد خبر ۴۷۲۹۵۱ تاریخ انتشار ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۸ ۲۱ - 05 February 2015 یک متخصص گوش حلق و بینی خروپف شبانه افزایش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی و نیز به هم ریختن شکل فک و صورت را از جمله عوارض بزرگی لوزه سوم در کودکان عنوان کرد بآزادی کودک 4 ساله از چنگال گروگانگیران |اخبار ایران و جهان
آزادی کودک 4 ساله از چنگال گروگانگیران بخشدار مرکزی خاش از آزادی کودک چهار ساله و تحویل به خانوادهاش خبر داد کد خبر ۴۷۱۹۸۵ تاریخ انتشار ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۳۷ - 02 February 2015 بخشدار مرکزی خاش از آزادی کودک چهار ساله و تحویل به خانوادهاش خبر داد به گزارش ایسنا مجتبی شجاعی بشمار كودكان بيسواد در مرز هشدار |اخبار ایران و جهان
شمار كودكان بيسواد در مرز هشدار هرساله آمار متفاوتي از كودكان باز مانده از تحصيل ارائه ميشود كه گاه اين آمار خوشايند نيست و گوياي اين مطلب است كه اين كودكان مغفول ماندهاند شواهد حاكي از آن است كه اغلب كودكان محروم از تحصيل اتباع غيرمجاز و فاقد شناسنامه هستند کد خبر ۴۶۹۹۱۸ تعلل و علائم دلدرد کودکان |اخبار ایران و جهان
علل و علائم دلدرد کودکان کد خبر ۴۷۱۸۰۴ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۷ - 01 February 2015 رئیس بیمارستان کودکان مفید گفت والدین موقع دلدرد به عرق نعنا و نبات داغ بسنده نکنند و کودک را به پزشک ارجاع دهند به گزارش فارس فرید ایمانزاده در پاسخ به سوال یکی از شهروندان دربارهمرگ کودک ۹ ساله فلسطینی پشت گذرگاه رفح |اخبار ایران و جهان
مرگ کودک ۹ ساله فلسطینی پشت گذرگاه رفح تعطیلی گذرگاه مرزی رفح به مرگ کودک ۹ ساله فلسطینی که در انتظار عبور برای درمان بیماری بود منجر شد کد خبر ۴۷۱۹۷۲ تاریخ انتشار ۱۳ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۹ ۴۰ - 02 February 2015 تعطیلی گذرگاه مرزی رفح به مرگ کودک ۹ ساله فلسطینی که در انتظار عبور برایکودکانی که با سربریدن فارغ التحصیل می شوند! |اخبار ایران و جهان
کودکانی که با سربریدن فارغ التحصیل می شوند گروه تروریستی داعش انواع جنایتهای را به کودکان آموزش می دهد کد خبر ۴۷۱۷۴۰ تاریخ انتشار ۱۲ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۲ ۱۹ - 01 February 2015 گروه تروریستی داعش انواع جنایتهای را به کودکان آموزش می دهد به گزارش پایگاه خبری شبکه العالم روزنامه کدر انتخاب مهد کودک دقت کنید |اخبار ایران و جهان
در انتخاب مهد کودک دقت کنید مهد کودکهایی با فضای قانون محوری آسیبهایی را برای کودکان به دنبال دارد کد خبر ۴۷۰۵۳۷ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۴ ۴۰ - 28 January 2015 مهد کودکهایی با فضای قانون محوری آسیبهایی را برای کودکان به دنبال دارد به گزارش باشگاه خبرنگاران دکتر مشتاقزنان و کودکان؛ قربانیان اصلی تحریم ها |اخبار ایران و جهان
زنان و کودکان قربانیان اصلی تحریم ها کد خبر ۴۶۹۶۹۲ تاریخ انتشار ۰۵ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۶ - 25 January 2015 معاون رییس جمهوری در امور زنان و خانواده زنان و کودکان را قربانیان اصلی تحریم های یکجانبه و ناعادلانه دانست و تصریح کرد که جامعه جهانی باید برای رفع سریع تحریم ها جهت بهبودپليس هند 120 کودک برده را نجات داد |اخبار ایران و جهان
پليس هند 120 کودک برده را نجات داد پلیس هند روز جمعه طی یک عملیات تفتیش گسترده در چند منطقه تجاری در شهر حیدرآباد یکصد و بیست کودک را که به کار اجباری وادار شده بودند نجات داد کد خبر ۴۷۱۲۳۷ تاریخ انتشار ۱۰ بهمن ۱۳۹۳ - ۲۳ ۰۰ - 30 January 2015 پلیس هند روز جمعه طی یک عملیات تفراز قتل کودک در خاکسپاری پنهان |اخبار ایران و جهان
راز قتل کودک در خاکسپاری پنهان کد خبر ۴۷۰۶۴۷ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۰ ۲۸ - 28 January 2015 مردی پس از قتل کودکش در توهم شیشهای جسد را به گورستان برد تا پنهانی دفن کند به گزارش ایران ساعت 5 9 صبح ششم بهمن ماه بود که اهالی منطقه کال زرکش مشهد در تماس با پلیس 110 اظهار دااختلالات هورمونی در کودکان |اخبار ایران و جهان
اختلالات هورمونی در کودکان هورمونها موادی هستند که غدد مترشحه داخلی ترشح میکنند و به داخل خون میریزند سپس از طریق خون به بافتهای هدف میرسند و وظایف خود را انجام میدهند اما گاهی فعالیت غدد یا تنظیمکنندههای آن دقیق نیست و اختلالی در روند کاریشان وجود دارد اختلالی که باعمافیای سوءاستفاده جنسی از کودکان در انگلیس |اخبار ایران و جهان
مافیای سوءاستفاده جنسی از کودکان در انگلیس شورای شهر روترهام انگلیس سالها بر سوء استفاده گروههای تبهکار از کودکان سرپوش گذاشته بود کد خبر ۴۷۳۰۱۷ تاریخ انتشار ۱۷ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۷ ۰۴ - 06 February 2015 شورای شهر روترهام انگلیس سالها بر سوء استفاده گروههای تبهکار از کودکان سرپوش گچگونه کودکان را به خوردن سبزیجات علاقهمند کنیم؟ |اخبار ایران و جهان
چگونه کودکان را به خوردن سبزیجات علاقهمند کنیم کد خبر ۴۷۰۶۷۳ تاریخ انتشار ۰۸ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۱۲ - 28 January 2015 کودکان معمولاً اسفناج هویج و چغندر یا سبزیجاتی مشابه اینها را دوست ندارند اما آنها باید یک رژیم غذایی سالم و متعادل داشته باشند به گزارش فارس هیچ وقت نمیتوان کوجنایات سازمانیافته داعش علیه کودکان عراقی |اخبار ایران و جهان
جنایات سازمانیافته داعش علیه کودکان عراقی کمیته حقوق کودکان سازمان ملل متحد روز چهارشنبه در گزارشی تکان دهنده ابعادی از جنایات سازمان یافته گروه تروریستی داعش علیه کودکان عراقی را فاش کرد کد خبر ۴۷۲۸۴۱ تاریخ انتشار ۱۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۰۸ ۵۷ - 05 February 2015 کمیته حقوق کودکان ساافزایش قد کودکان با راهکارهای طب سنتی |اخبار ایران و جهان
افزایش قد کودکان با راهکارهای طب سنتی کد خبر ۴۷۳۹۵۴ تاریخ انتشار ۱۹ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۹ ۱۹ - 08 February 2015 یک پژوهشگر طب اسلامی ایرانی با بیان اینکه 50 درصد از کودکان با درمان یبوست و افزایش اشتها به تکامل رشد قدی میرسند تاکید کرد شناسایی و درمان عامل بازدارنده افزایش قد از مهنکاتی درباره تب تشنجی در کودکان |اخبار ایران و جهان
نکاتی درباره تب تشنجی در کودکان کد خبر ۴۷۰۱۱۷ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۴ ۱۵ - 26 January 2015 یک فوق تخصص مغز و اعصاب کودکان گفت از هر 100 کودکی که از نظر تکاملی سالم هستند بین 2 تا 5 درصد دچار تب تشنجی ساده میشوند به گزارش ایسنا دکتر ساسان ساکت افزود شایعترین بیماریهدردسرهای کودک ۱۰ ماهه ۳۵ کیلویی |اخبار ایران و جهان
دردسرهای کودک ۱۰ ماهه ۳۵ کیلویی کد خبر ۴۶۹۹۹۸ تاریخ انتشار ۰۶ بهمن ۱۳۹۳ - ۱۱ ۰۳ - 26 January 2015 افزایش بیرویه وزن کودک ۱۰ماهه بجنوردی پدر و مادرش را با مشکلات فراوانی روبهرو کرده است به گزارش همشهری محمد كوچولو درحاليكه فقط 10ماهه است 35كيلو وزن دارد هادي كوهي پدر اين-